Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.307
Cevap
40
Favori
903.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepinize yeniden merhaba,
    İlk sayfa için aşağıdaki tarihçe metnini hazırladım. Yorum, öneri, görüş ve katkılarınızı bekliyorum. Güvenlik, çevre, teknoloji vb. alanlardaki tanıtıcı metin çalışmalarım sürmektedir
    ..........
    VOLVO Tarihi-90 yıllık marka

    Volvo’nun kurucuları İsveçli iş adamı Assar Gabrielsson ile mühendis olan Gustaf Larson’dur. İkili birbirlerini daha önce birlikte çalıştıkları bilyalı rulman üreten İsveç’in SKF firmasından tanımaktadır. Her ikisi de İsveç’te gerçekleştirmeyi düşündükleri otomobil üretimine dair fikirlerini 1925 yılında karşılaştıkları bir istakoz/kerevit lokantasında birbirine açar. Derhal yeni bir firma kurup ilk Volvo modeli üzerine çalışmaya başlarlar. SKF, yıllar önce tescil ettirdiği VOLVO ismini otomobil üretimine başlayan bu firmaya vermeyi kabul eder.

    Volvo ismi Latince kökenli olup, "Yuvarlanıyorum" anlamına gelmektedir. Volvo otomobillerinin sembolü, demirin simgesidir: üzerinden çapraz çizgi geçen bir daire. Amaç, otomobili, dayanıklılığıyla bilinen İsveç çeliği ile ilişkilendirmektir. O tarihten itibaren, bütün dünyada demir sembolü Volvo ile eşanlamlı sayılmıştır. İlk otomobilde kullanılan logo bugün de modernize edilmiş haliyle Volvo’nun güvenlik, kalite ve tasarım alanlarındaki başarılarının temsili olarak kullanılmaktadır. 2006 yılından itibaren demir sembolü, hem Volvo Cars, hem de Volvo AB için ortak bir sembol haline gelmiştir.

    İlk Volvo 14 Nisan 1927 tarihinde Göteborg’daki fabrikadan çıkar. Modelin adı ÖV4 Jakob’dur. İşte o ilk Volvo:

     [DH]   V O L V O    for   L I F E

    1928 yılında, ilk üretimden bir yıl sonra, Volvo, araçlarını ihraç etmeye başlar. İlk ürün Finlandiya’ya gider, Finlandiya’yı Danimarka, Hollanda, Norveç ve Belçika izler. 1930 yılında ise deniz aşırı ihracat başlar ve Volvo artık Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzay Afrika’dadır. Şubat 1928’de ilk kamyon, yine aynı yıl ilk otobüs üretilir.

    İlk Volvo kamyon ve ilk Volvo otobüs


     [DH]   V O L V O    for   L I F E
     [DH]   V O L V O    for   L I F E


    1936 yılındaki satış kataloglarında Volvo kurucuları Assar Gabrielsson ve Gustaf Larson’un şu özdeyişi tarihi kayıtlara geçer: “Otomobiller insanlar tarafından kullanılıyor. Bu nedenle, Volvo'da yaptığımız her şeyde bize klavuzluk eden ilke güvenliktir ve hep öyle kalmalıdır.”

    1955 yılında tüccar Nils Sefeldt New York’dan Texas’a yaptığı seyahat sırasında bir kasırgaya yakalanınca içinde bulunduğu aracı Volvo’nun, rüzgara karşı gösterdiği performans, Volvo’nun Amerika kıtasında satışlarını artırır. Firma, 1963 yılında Kanada’da açtığı fabrika ile Amerika kıtasındaki ilk Avrupalı otomobil üreticisi olur. Volvo 1964 yılında bir milyonuncu, 1976 yılında da üç milyonuncu aracını üretir. Üç milyonuncu araç, merkezi İsviçre’de bulunan Kızıl Haç Örgütü’ne hediye edilmiştir.

    1999'da Volvo’nun otomobil bölümü, Volvo ortakları tarafından Ford firmasına satılmıştır. Bu tarihten beri Volvocars ve Volvo AB olarak iki firma varlığını sürdürmektedir. Volvocars otomobil, Volvo AB ise kamyon, otobüs, iş makinesi ile uçak ve deniz araçları motorları üretmektedir. Ford firması, Volvo’nun dizayndan üretimine kadar yönetimine karışmamaktadır. Peki değişen ne olmuştur: Artık Volvo’nun karı Ford’un kasasına gitmektedir ve Ford marka otomobiller de Volvo’nun dizayn ve güvenlikte sahip olduğu patentler doğrultusunda üretilmektedir.

    2005 yılına gelindiğinde, üretilen toplam Volvo otomobil sayısı 14 milyonu aşmıştır. Volvo, bugün, üretilen otomobillerin dörtte birden fazlasını ABD'de satmaktadır. İsveç'te ise satılan her beş otomobilden biri Volvo'dur.

    hesheit DH, Kasım 2006



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 16 Kasım 2006; 17:39:01 >




  • Bu arada beylerhttp://forum.donanimhaber.com/m_10207550/mpage_1/key_//tm.htm#10454487 konuda görele2000 adlı bmw fanatiği arkadaş bir cevap kitledim akıllara zarar :) Akıllı 530 la S80 in performansını karşılaştırıp bmw daha iyi motor yapar demiş, 740 la S80 i karşılaştırdım bizimki tabiki önde, arkadaş birazcık bozuldu :)

    EDİT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 19 Kasım 2006; 22:56:13 >
  • Arkadaşlar nasıl bir düzenleme yapılıcaksa ben katılırım fakat bu aralar cooooooooooook ama cooooooooooooook yoğunum 2 hafta sonra rahatlıycam umarım yardım edebileceğim birşey olursa seve seve yaparım (honda cıvıc hybrid cıkarmış 2007 de yollarda fiyat 49.000 ytl falan ah s40 ah)
  • Merhaba arkadaşlarım foruma yeni üye oldum VOLVO hakkında geniş ve profesyonel bilgiye sahibim umarım benim de öğreneceğim yeni şeyler vardır sevgiler herkeze
  • Selam arkadaslar, bende bir Volvo S40 aldım yeni... Birkaç gündür bir heyecan var içimde. Uzun zamandır istiyordum, yeni nasip oldu. Gönül şimdi S60 ister ama ilerde inşallah Bu başlığı en başından beri takip ediyorum.. Çok şey öğrendim buradan ve dahada fazlasını öğreneceğime eminim. Benide kabul ederseniz sevinirim...
  • Hayırlı olsun arkadaşım, kazasız belasız keyifli günlerde kullanman dileğiyle aramıza hoşgeldin. Foruma tam can alıcı zamanında geldin Aracının motor, renk ve il bilgilerini verirsen listemize seni de eklemekten memnun oluruz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Hokka
    Selam arkadaslar, bende bir Volvo S40 aldım yeni... Birkaç gündür bir heyecan var içimde. Uzun zamandır istiyordum, yeni nasip oldu. Gönül şimdi S60 ister ama ilerde inşallah Bu başlığı en başından beri takip ediyorum.. Çok şey öğrendim buradan ve dahada fazlasını öğreneceğime eminim. Benide kabul ederseniz sevinirim...




  • İlk sayfa için sana zaten ihtyacımız var Türkiye'ye gelir mi bilmem ama S40'ın Flexifuel versiyonu var. %85 etanol ve %15 benzin tüketiyor. Motor 1800cc, 125bg, 165nm tork, 0-100: 10.9 İsveç fiyatı yaklaşık 1.6 benzinliden 1300 Avro pahalı, 1.6 dizelden 110 Avro ucuz. Bence üç-beş yıla kalmaz her markanın flexifuel ve hibrid araçlarını Türkiye'de de görürüz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: turusan
    Arkadaşlar nasıl bir düzenleme yapılıcaksa ben katılırım fakat bu aralar cooooooooooook ama cooooooooooooook yoğunum 2 hafta sonra rahatlıycam umarım yardım edebileceğim birşey olursa seve seve yaparım (honda cıvıc hybrid cıkarmış 2007 de yollarda fiyat 49.000 ytl falan ah s40 ah)




  • Volvo Hibrid
    Volvo Hibrid otomobilleri, biri metan gazı, diğeri ise yedek yakıt (benzin) için olan çift yakıt sistemleri ve depoları ile donatılmıştır.

    Metan, doğal gazlardan veya biyo metandan meydana gelebilir. Doğal gaz, benzinden yaklaşık % 25 oranında daha düşük karbondioksit atığı sağlar ve biyo metan, fosil kaynağından gelmediğinden ve ekolojik döngünün doğal bir parçası olduğundan dolayı, sera etkisine sebep olmaz.

    Benzinli veya dizel modellerimizle aynı cömert alanı size sunabilmek için, metan depoları zeminin altına yerleştirilmiştir. Dolu bir metan deposu 250 ile 300 km* arasında mesafe gidebilmenizi sağlarken; yedek benzin deposu 300 - 350 km. daha yol kat edebilmenize olanak tanır. Sürüş esnasında gaz deposu boşalırsa, motor otomatik olarak benzin deposuna geçer. Ve ayrıca istediğiniz zaman yakıt tipini değiştirme özgürlüğüne sahipsiniz.

    Klasik bir otomobille karşılaştırıldığında; Volvo Hibrid, toplam kullanım masraflarınızı azaltmaya yardımcı olabilir. Çoğu Avrupa ülkesinde, metanla çalışan bir Volvo Hibrid'in yakıt masrafı, benzinli seçeneğinin %10'u ile % 60'ı arasında olacaktır. Ülkeler arasındaki farklar genellikle yakıt vergilerindeki farklılıklardan kaynaklanıyor ama vergi öncesi fiyatlandırmasında bazı yerel değişiklikler de mevcuttur.

    Yakıt tasarrufunun yanı sıra, aşağıdakiler gibi başka ekonomik avantajlar da bulunuyor:
    - Klasik yakıt kullanan araçların girmesinin yasak olduğu şehir merkezleri ve belirli paralı yollara giriş hakkı.
    - Devlet satın alma teşviği veya uygun finansman oranları.
    - Ücretsiz veya teşvikli şehir içi parkı gibi diğer ayrıcalıklar.
    - İndirimli satın alma vergisi veya gider vergisi şeklinde mali teşvikler ve daha düşük yıllık taşıt vergisinin yanı sıra firmanın otomobil vergi değerlerine ilişkin ayrıcalıklar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: turusan
    Arkadaşlar nasıl bir düzenleme yapılıcaksa ben katılırım fakat bu aralar cooooooooooook ama cooooooooooooook yoğunum 2 hafta sonra rahatlıycam umarım yardım edebileceğim birşey olursa seve seve yaparım (honda cıvıc hybrid cıkarmış 2007 de yollarda fiyat 49.000 ytl falan ah s40 ah)




  • Henüz görmemiş olanlar için:

     [DH]   V O L V O    for   L I F E


    http://www.volvoclub.org.uk/roadtests/bifuel_01on_roadtest.shtml

    Bu da çift yakıtlı aracın yol testi...
  • yahu volvoda da mı tup var yahu gerci orjinal cıkacak sonradan takma oolmuyuacak
    VOLVO HER ZAMAN İNGİLİZ ASİLZADESİ
    VOLVO NEREDEN BAKSAN ULASILMAZ
    VOLVO COCUKLUĞUMDAKİ ARABA
    VOLVO (memet olum bu araba varya 240 yapmıs )sene 88) hatta daha gidermişte korkmuslar yaaa hem hız yaptıkc abunun tekrelriclıp yere yaklasırmıs:))))
    hey gidi hey abi volvoya baktıgın zaman hani ondeki arması varya onu gorunce emniyet kemeri takılmıs gibi hissediyodum
  • Merhaba arkadaşlar. Çok keyif aldığım ve rahatladığım bir paylaşım sitesi burası. Fakat yeteri kadar zaman ayırıp aranızda bulunamıyorum. Bunun sebebi gündüzleri iş yoğunluğu. Ancak akşamları vakit bulabilirsem eve geldikten sonra ziyaret edebiliyorum. Sorulara ve konulara uzak kalmamaya çalışıyorum, yetişebildiğim kadarıyla ilgilenmeye çalışıyorum, yardımcı ve faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize :)
    Geçen hafta Cumartesi 11.10.2006 tarihi akşamı saat 19:20 sıralarında bir trafik kazası geçirdim. Ankara'yı Konya'ya bağlayan yolun Balgat erzurum mahallesi mevkiinde yağışlı hava nedeniyle oluşan kazayı son anda fark eden Audi Q7 marka jip'e arkadan çarptım. Allah'a şükür bende ve kaza anında yanımda bulunan arkadaşımda bişey yok. Hava yastıklarının açılmasıyla arkadaşımın yüzünde hafif tahribatlar meydana geldi.

    Bu kazanın da etkisiyle aranızdan kısa bir süreliğine ayrılıyorum. Şimdiden herkesten özür diliyorum. İyi paylaşımlar.

    Bende tam arabamı Volvo sahipleri listesine ekletiyim diyordum başımıza bu kaza geldi. Hayırlısı diyoruz. Kazasız belasız günler ve sürüşler diliyorum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğitvolvo -- 18 Kasım 2006; 21:25:31 >




  • Büyük geçmiş olsun. Kaskonuz var mıydı? Volvo bayağı ezilmiş önden. Q7'nin durumunu da merak ediyorum. Trafik sigortasının teminat limitleri Q7'nin tamirini karşılamaz diye düşünüyorum. Eğer kendi aracınızı perte ayırmak yerine baştan yapmayı düşünürseniz tamirden sonraki hâlini de görmek isterim. Sakin bir zamanınızda kazayı da anlatırsanız sevinirim. Tekrar geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 18 Kasım 2006; 14:33:22 >
  • ooooo tam benim aradığım yermiş bura yav VOLVO S40 1.6 DİZEL bide siyah olacak süper bi araç benim hayalimdeki araç veeeee işin üzücü yanı ise 3-4 gün önce gece eve bi geldim bizim kapıda siyah volvo s40 1.6 dizel hemde tam istediğim gibi siyah renkte daha plakası takılmamış hemen bizim arabaya baktımki babam satıpta volvomu aldı diye ama yan komşu almış benim hayalimdeki arabayı hergün bizim kapının önünde öylece duruyo bende bakıyosum sadece Allah kısmet ederse bende alacam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RealShark

    Büyük geçmiş olsun. Kaskonuz var mıydı? Volvo bayağı ezilmiş önden. Q7'nin durumunu da merak ediyorum. Trafik sigortasının teminat limitleri Q7'nin tamirini karşılamaz diye düşünüyorum. Eğer kendi aracınızı perte ayırmak yerine baştan yapmayı düşünürseniz tamirden sonraki hâlini de görmek isterim. Sakin bir zamanınızda kazayı da anlatırsanız sevinirim. Tekrar geçmiş olsun...


    teşekkür ederim saol. evet kaskom vardı. Önemli olan canımıza bişey gelmemiş olması. Parayla alınan hiç bişeye değer vermem. Bi şekilde alınır veya tamir olur, ama can öyle dğil. Hiç bi şekilde geri gelmez...
  • yiğitvolvo geçmiş olsun. Size ve arkadaşınıza birşey olmadığına sevindim. Sakıncası yoksa aracın fotosunu görmek isteriz, pmye de ekleyebilirsiniz. Aracı onarıp binmeyi düşünüyorsanız özelliklerini yazınız listemize derhal ekleyelim.

    stingray75, Volvo aracınız mı var yoksa markayla başka bir bağınız mı?

    SLMVER, durumunuz cidden zor, dilerim en kısa sürede komşunun S40'ından bir tane desizin olur.
  • yaff, herkesin avatarda volvo logosu var , dedim bir kişi kendi kendine mi konuşuyor, sonra baktımki nickler farklı , volvo topluluğu varsa biryerde dışında kalmamak gerekiyor. zaten kaç tane volvocu varki tr de
  • aminnnnnnnnnnnn inş. olur saolasın
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    yiğitvolvo geçmiş olsun. Size ve arkadaşınıza birşey olmadığına sevindim. Sakıncası yoksa aracın fotosunu görmek isteriz, pmye de ekleyebilirsiniz. Aracı onarıp binmeyi düşünüyorsanız özelliklerini yazınız listemize derhal ekleyelim.

    stingray75, Volvo aracınız mı var yoksa markayla başka bir bağınız mı?

    SLMVER, durumunuz cidden zor, dilerim en kısa sürede komşunun S40'ından bir tane desizin olur.
  • selamlar, s40 1.6 2001 model araclarla ilgili bir sorum olacak. Bu araci kullanan arkadaslar yardimci olmak isterlerse sevinirim. Sorum motor bolgesiyle ilgili. Motor blogu ile ön cam arasinda kalan kisimda metalik renkli 50 cm kadar uzunlukta ve 5 cm civarinda bir çapa sahip spiral kagit hortum var. Bu hortumun EGR hattina ait oldugunu saniyorum. Aracimizdaki bu hortumun baglandigi yerlerde herhangi bir kelepçe yok. ustelik bu hortum baglanti yerlerinden de catlamis ve yirtilmaya baslamis. Arac rolantideyken gaz verdigimde belli devirlerde bu hortumdan garip sesler geliyor. Servisin yorumu "bunlar böyle abi" seklinde oldu. Bu is hic aklima yatmadi. Sizin motorlarinizdaki hortumlar da gercekten kelepçesiz ve yarisi baglanti yerlerinden yirtik midir?




  • C30 hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyatı ne olur dersiniz? İç tasarım ve dış tasarım olarak çok beğendim..Sürüş özellikleri de iyi olursa, uygun bir fiyatla çok iyi olur..20-25 bin Avro olacak diye duydum, 1.6 D, donanımlısı için 25000 Avro iyi sayılır..Donanım düşükse, fiyat fazla tabii..

    Volvo, bu aracı üretirken, insanların genç yaşta Volvo ile tanışarak doğru yolu bulmasını istedik diye düşünmüş.. Uygun fiyatla satılırsa, sanırım birçok kişi doğru yolu bulacak..
  • Bir hb otomobil alacak olsam tek tercihim olurdu. Hem bh hem de Volvo.
    C30'un 1.6 benzinlisinin İsveç fiyatı, S40'ın 1.6 benzinlisinin İsveç fiyatından 3.000 ytl daha ucuz. Türkiye'de de S40'dan daha ucuz olacağı kesin, ama ne kadar daha ucuz olur bilemiyorum.

    Şöyle bir C30'u keyifle kullanabilirim

     [DH]   V O L V O    for   L I F E


     [DH]   V O L V O    for   L I F E


    quote:

    Orjinalden alıntı: T K
    C30 hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyatı ne olur dersiniz? İç tasarım ve dış tasarım olarak çok beğendim..Sürüş özellikleri de iyi olursa, uygun bir fiyatla çok iyi olur..20-25 bin Avro olacak diye duydum, 1.6 D, donanımlısı için 25000 Avro iyi sayılır..Donanım düşükse, fiyat fazla tabii..
    Volvo, bu aracı üretirken, insanların genç yaşta Volvo ile tanışarak doğru yolu bulmasını istedik diye düşünmüş.. Uygun fiyatla satılırsa, sanırım birçok kişi doğru yolu bulacak..


    Değ: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 19 Kasım 2006; 22:32:07 >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.