Şimdi Ara

Aracıma şu şekilde bir alarm taktırsam olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çevreden araca gelebilecek darbelerden haberdar olma konusunda alarm bence çok önemli.Bunun için sırf araca gelebilecek darbeler veya zarar verme amaçlı eylemlerden haberdar olmak için kafamdaki gibi bir alarm düşünüyorum.Bildiğiniz gibi piyasadaki 40-50 tl civarı satılan alarmlar yol bilgisayarı abs ebd vs donanımları olan araçlar için pek tavsiye edilmiyor.Ayrıca bu alarm monte edilirken kapı içlerinin sökülüp kilitle uyumlu olması için bağlantı yapılması,aracın sigorta sisteminden bazı kabloların soyulup alarmın bu kablolara monte edilmesi vs daha sonraları araçta elektrik,elektronik arızalarına sebep olduğunu birçok kişiden duymuştum.İşte sırf bunun için aracıma sadece herhangi bir kablodan elektrik alarak kapı kilidi ile bağlantılı çalışmasına gerek olmadan,kapı döşemesini söküp kabloları monte etmeden,aracın orjinal anahtarıyla bağlantı yapılmadan harici olarak kendi kumandasıyla aç kapa yaparak herhangi bir temasta alarmın çalmasını sağlayabilir miyim?Yapabilirsem nasıl yaparım? bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 31 Ekim 2012; 20:48:49 >

• Aynısını ben yapmayı düşünmüştüm..

Aracımın orijinal alarmında darbe sensörü yok.. Yani biri araca tekme atınca çalmıyor..

Ben de üç beş kuruşa ikinci bir alarm alacağım.. Kilitlere falan bağlamayacağım. Sadece hoparlörünü, elektriğini, darbe sensörünü bağlayacağım.. Biri araca top falan attığında alarm çalacak..

Yalnız şu konuya açıklık getireyim, alarm hafif bir temas ile değil, darbe (veya benzeri gürültü) ile çalar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aynısını ben yapmayı düşünmüştüm..

Aracımın orijinal alarmında darbe sensörü yok.. Yani biri araca tekme atınca çalmıyor..

Ben de üç beş kuruşa ikinci bir alarm alacağım.. Kilitlere falan bağlamayacağım. Sadece hoparlörünü, elektriğini, darbe sensörünü bağlayacağım.. Biri araca top falan attığında alarm çalacak..

Yalnız şu konuya açıklık getireyim, alarm hafif bir temas ile değil, darbe (veya benzeri gürültü) ile çalar..

Eğer bu şekilde bağlanıyorsa kesin yaptıracağım hocam.Çünkü hassaslık ayarı yüksek yapılırsa kedi bile hafifden dokunsa çalıyor.Yalnız bu 12 v luk elektiriği nerden alıp nasıl monte etmek lazım orasını tam olarak belirleyemedim.Belki gereksiz görülebilir ama bu şekilde takıldığı takdirde aracın eletronik sistemine zarar verecek herhangi bir tesisat hatası olmuyor.

• Alarm beyni, siren, sismik sensör kullanarak yapabilirsiniz. Aküden alarm beynine çekilecek 2 adet kablo, alarm beyninden sirene gidecek 2 adet kablo işinizi görecektir. Zaten sismik sensör beyne soketli takılır. Beyin, sensör ve sireni aracın içinde istediğiniz yere koyabilirsiniz.
  • Benim araçtaki alarm darbelere karşı duyarlı. En hassas ayara getirdim. Ama çocuklar her top oynadığında silme geçse bile böğürüyor.

Bu arada o darbe sensörleri çizmelere karşı pek işe yaramıyor. Biri anahtarla çizse tınlamıyor, sizi uyarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Alarm beyni, siren, sismik sensör kullanarak yapabilirsiniz. Aküden alarm beynine çekilecek 2 adet kablo, alarm beyninden sirene gidecek 2 adet kablo işinizi görecektir. Zaten sismik sensör beyne soketli takılır. Beyin, sensör ve sireni aracın içinde istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Sağolun hocam.Peki aracın orjinal kumandasıyla alarmın kumandasını birleştirerek orjinal kumanda ile açma kapama yapabilirmiyiz?Çünkü bu şekilde olmazsa iki kumanda taşımak gerekiyor ve orjinal kumanda ile aracı açtığımızda alarm kumandası ile açmazsak kapıyı açar açmaz aracın alarmı ötmeye devam eder galiba.Yani devamlı iki kumanda ile açma kapama yapmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Alarm beyni, siren, sismik sensör kullanarak yapabilirsiniz. Aküden alarm beynine çekilecek 2 adet kablo, alarm beyninden sirene gidecek 2 adet kablo işinizi görecektir. Zaten sismik sensör beyne soketli takılır. Beyin, sensör ve sireni aracın içinde istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Sağolun hocam.Peki aracın orjinal kumandasıyla alarmın kumandasını birleştirerek orjinal kumanda ile açma kapama yapabilirmiyiz?Çünkü bu şekilde olmazsa iki kumanda taşımak gerekiyor ve orjinal kumanda ile aracı açtığımızda alarm kumandası ile açmazsak kapıyı açar açmaz aracın alarmı ötmeye devam eder galiba.Yani devamlı iki kumanda ile açma kapama yapmak gerekiyor.

Aracın kumandası ile komuta edebileceğinizi sanmıyorum, fakat araştırmak lazım. Alarmı dışarıdan kontak vererek kurabilen bir alarm beyni bulabilirseniz araç kapılarından beyne kontak vererek merkezi kilit ile ilişkilendirebilirsiniz. Fakat amacınız aracın tesisatına hiçbir şekilde dokunmamak olduğu için işinize gelmeyecektir.

Amacınız sistemleri birbirinden steril olarak çalıştırmak yani araca hiçbir şekilde müdahale etmemek olduğundan en temizi ayrı bir sistem için ayrı bir kumanda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

quote:

Aracın kumandası ile komuta edebileceğinizi sanmıyorum, fakat araştırmak lazım. Alarmı dışarıdan kontak vererek kurabilen bir alarm beyni bulabilirseniz araç kapılarından beyne kontak vererek merkezi kilit ile ilişkilendirebilirsiniz. Fakat amacınız aracın tesisatına hiçbir şekilde dokunmamak olduğu için işinize gelmeyecektir.

Amacınız sistemleri birbirinden steril olarak çalıştırmak yani araca hiçbir şekilde müdahale etmemek olduğundan en temizi ayrı bir sistem için ayrı bir kumanda.

Aracın orjinal kumandasının sinyalini alarmın alıcısı ile uyumlu hale getiren bir sistem varsa olabilir ama diğer türlü aynen söylediğiniz gibi sistemi steril olarak çalıştırmak için kumandaları ayrı ayrı çalıştırmak en doğrusu.Zaten devamlı açma kapama yerine araca zarar gelebilecek yerlerde alarmı açarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 1 Kasım 2012; 17:42:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.