Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (583. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 581582583584585
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe

    Merhaba arkadaşlar, benim şimdiki sorum (sorunum desek daha doğru olur)Şöyle özetleyeyim;Kombi mutfak balkonunda ve balkonun bir kısmını pimapen yaptırıp aradaki duvarı yıkıp mutfağı genişlettim , kombi pimapenle kapatılmayan kısımda ama balkonun o kısmı tamamen panjurlu dün izmirgaz gelip gaz açtı daha sonrasında buderus servisi gelip kombiyi çalıştırdı fakat garantiyi başlatmadı kombi dolabı taktırın sonra gelip garantiyi başlatıcaz deyip gitti.Ardından tesisatı yapan firma elemanları geldi ve daha önce panjurlu balkona kombi taktıklarını böyle bi sorunla karşılaşmadıklarını belirttip beni suçlar bir tutum sergilediler sonra dolap getirdiler(60cm lik ,50cmlik leri teknik servis kabul etmiyormuş herhangi bir sorun olduğunda dolabı sökmek zorunda kaldıklarından) bu seferde kombinin solunda ve sağında yeterli yer olmadığından bu dolap takılamıyor takılması için kombinin sağındaki doğalgaz borusunu söküp daha sağa kaydırmaları gerekiyor muhtemelen kombiyide sağa alabilirler yanlız bunun için tekrar dogalgazı kapattırmamı muhtemelen işçilik ve boru parasınıda benden isteyecekler.Sorum panjurlu balkona takılan kombiye dolap şartmıdır?yoksa servis işi yokuşamı sürdü.

    Bu sabah Isısan servis yardım merkezini aradım bu konuda yardım almak için ama 10dk telefonda bekledikten sonra bilgisayarda satın aldığım ve servisin geldiği görünmediği için yardımcı olamıyoruz genel müdürlüğe haber vericem onlar arayacak dedi ama hala arayan yok.Tekrar maddi harcama yapmak istemiyorum tek istediğim bu haliyle servisin garantiyi başlatması zaten tesisatçı firma bana ızdırap oldu maddi manevi çöktüm artık uğraşmak istemiyorum bu konuyla ilgili olarak.Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.


    Siz daha önce kombiyi monte ettirip kullandınızmı? Tadilat sırasında gaz kesildi ve sonrasında gelip gazmı açıldı doğrumu anladım konuyu. Eğer sonradan bir değişiklik yaptırdıysanız bu değişikliği yapmadan önce bu durumu hesap etmeniz gerekiyordu. Pvc pencere ile kapalı alanlara sorun olmuyor ama panjurlu alana izin vereceklerini sanmıyorum. Mutlaka kapalı dolap içine almanız gerekiyor. Gaz dağıtım şirketleri eğer bir işgüzar elemana denk gelmediyseniz nerdeyse sıfır risk durumunda olmadan gazı açmaz bu duruma kızmamak gerekir bu tamamen sizin ve cihazınızın güvenliği içindir.


    Kombi tesisatı 1 temmuzda yapıldı daha önce evde doğalgaz tesisatı yoktu.Sorunum izmirgazla ilgili değil servisle ilgili kombiyi kullanıma açtı ama garantiyi onaylamadı.Dolapsız olmaz dedi bende sabah ısısan servis desteği aradım bu durumu sormak için izmirgaz onaylayıp gazı açtı ama servis onaylamadı garanti için eğer buderus garantiyi onaylamak için ısrar ederse sanırım mecburen dogalgaz boruları sökülecek buda bana tekrardan maliyet çıkaracak gazı kapatıp dolap işi bitiminde tekrar açtırmak işçilik vs. işçilikleride çok kötü bu arada.Tek istediğim bu şekilde servisin garantiyi onaylaması bu işler beni çok bunalttı.



    eğer kombinin tamamı panjurun içinde kalıyorsa hiçbir sorun yok ve resmen ısısan servisi kıllatmış.
    kombinin acık kalan tarafı var mı?
    çevremde sizin gibi balkonunda panjuru olup dolapsız kombi taktıran ve servisine onaylatan tanıdıklarım var.
    ama tanıdıklarım başka marka kombi almışlardı
    sanki kombiye takılan dolaplar panjurdan daha iyi koruyor


    Balkon olarak kalan kısım tamamen panjur açık bir kısmı yok balkonun diğer kısmı pimapen yapılıp mutfağa dahil edilmişti,yardımınız için teşekkürler.


    Aynı şartları istanbul ve zonguldaktada arıyorlar ve panjurlu bölüme dolap olmadan kesinlikle garantiye almıyorlar.

    Gerekçeleri ise panjur açık olduğu durumlarda kombinin dış etkenlerden etkilenmesine bağlıyorlar.

    Sorununuzu kombi firmasıyla değil tesisatçınızla çözmeniz gerekmektedir.

    Butün detayları hesaplayıp akabinde tesisatınız çekmeleri ve mntajını yapmaları gerekiyordu.

    Bu nedenle tasisatçınız sorunu ücretsiz çözmekle hükümlüdür.

    Sizden talep edebileceği tek şey malzeme olabilir oda toplasan 5 - 10 tl tutar bunuda 60 - 70 tl lik dolabı 100 tl ye satarak fazlasıyla almışlar zaten.

    İnşallah en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız.




  • Ispartada 100 metre kare evime kombi taktırmak istiyorum.

    Kombi markası tavsiyeniz ve eve ne kadar masraf gider acaba.( abonelik,borular, işçilik ve kombi).

    Not: Evde petek mevcuttur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe

    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri
    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe






    ısısan servisi kıllatmış
    hakkınızı arayın.ısrarcı olursanız gelip kombiyi onaylarlar


    Servisin burda hiçbir kabahati yok cihazın montajına uygun olmayan hiçbir alana izin vermez zaten gazı açmış cihazı çalıştırmış garantiyi imzalamamış bu ne demek bu şekilde kullanırsan cihaz garanti dışı kalır garanti şartlarına uymuyorsun demek bu durumda kimden ne hakkı aranacakki.

    Tesisatcı bu durumu bilmesi gerekiyordu bölgesindeki şartları nasıl bilmez ilk defamı montaj yapmış. Ayrıca ben yanlış anlamadıysam sonradan yapılan tadilatında bu duruma etkisi var.

    Kısacası sorunu tesisatcıyla çözecek yada pvc ile kapatacak başka çaresi yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: voltran32

    Ispartada 100 metre kare evime kombi taktırmak istiyorum.

    Kombi markası tavsiyeniz ve eve ne kadar masraf gider acaba.( abonelik,borular, işçilik ve kombi).

    Not: Evde petek mevcuttur.




    Isparta ili için burda yazan arkadaşlarım ücret konusunda net cevaplar veremezler istanbul ankara izmirden yazıyorlar siz net bilgiyi bir kombi satıcısına ve tesisatcıya gidip öğrenebilirsiniz.

    Kombi markası istiyorsunuz yoğuşmalımı konvansiyonelmi nasıl bir cihaz istiyorsunuz bütceniz nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32
    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin
    quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32





    Anladım sayın üstadım.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.100 m2 için BOSCH Classic Condense + FR10 modilasyonlu oda termottadı na karar verdim.Fakat 190 m2 Dublekse eca confeo premix-s yogusmali kombi 30 kw + E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029+dış hava sensörüne gerek varmı. veya ariston genius premium yogusmali kombi 30 kw+ Ariston RC W Kablolu modülasyonlu Oda Termostatı bu biraz pahalı başka ucuzu da yok .bunlardan birini tercih edeceğim herhal en hesaplısı bunlar.Sizce ne yapmalıyım. Saygılar A_E


    Eğer yanlış bilmiyorsam Eca confeo premix ile bahsettiğiniz oval termostadı kullanamazsınız.




  • intererdem purjörler radyatörlerin içindeki havayı almak için.üstte olurlar her petekte olurlar hatta havlupanla kombinin içinde bile ( otomatik hava purjörü) vardır. Boşaltma vanası ise kalorifer hattında bir tane olur. Petekte, banyoda yada kombinin altında olur. Çok önemli birşey değildir fakat diyelimki boya yaptıracaksın yada evde tadilat yaptırırken ustalar yanlışlıkla boruyu deldi yada petek puntaları attı ve eve su vermeye başladı. Bu gibi durumlarda peteklerdeki suyu tahliye etmek için boşaltma vanası bırakılır.

    Resimdeki vanadan bir tane alıp peteğinizin altındaki körtapanın yerine takarsanız gerektiği durumda vanayı açarak hattasi suyu vananın ucuna hortum takarak tahliye edebilirsiniz.http://www.tesisatmarket.biz/asp/product/5901/Rekorlu-Mini-Kuresel-Vana-1-2-16x2-Erkek-&view=2

    Evde çocuk var vanayı açar diye bir tedirginliğiniz varsa..

    1/2 x 1,5 cm uzatma.. (1 cm de olur) 1 adethttp://www.teksan.com.tr/vana.asp?id=41

    http://www.akinsu.com/?newUrun=1&Id=28573&CatId=bs20917&Fstate= 1/2 mini küresel vana 1 adet

    http://www.duzgider.com.tr/index.php?route=product/product&path=131_192_203&product_id=594 hortum lülesi 1 adet (dişli kızım 1/2 olmalı ) ve bir parça da keten alarak bunu kurbağacık yardımıyla yapabilirsiniz. hortum lülesini takmayıp peteğin körtapasını takarak çocuklar oynasada su akmasına engel olursunuz. boya yapacağınız zaman körtapa çıkartılarak hortum lülesini takarsınız ve hortumla suyu tahliye edersiniz.


    Petekler büyütülebilir fakat yeterli miktarda ısınıyorsanız buna gerek yok. ısı yalıtımlı binalarda petek ölçüleri biraz küçük yazılır. Fatura açısından avantaj sağlar.. Fakat petek büyütüleceği için hat ta tadilata uğramak zorunda olacak görüntü yönünden hoş olmayabilir. kombinin içindeki pompanın havası alınmalı bence..

    Umarım aydınlatıcı olmuştur.




  • Orijinalden alıntı: dtoguz

    1- Ariston clas 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    2- Airfel digifel duo 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    3- Eca confeo plus 24 kw.... yaklasık 1120 tl

    Bütçeme uyabilecek olan ilk 2 si idi. Ama evin doğalgaz işini yapacak olan mühendis arkadasta eca kombi var ve tavsiye etti. yukarıdakı fiyattan da verecek. Bana önerilen ferroli domitech 1250 tl civarında oldugu için geciyorum.

    4- Bosch classic plus 1150 tl e-kombi.nette...

    Şimdi fiyat olarak en ucuzu dersek ariston kalıyor sanırım en iyisi. Sorum şu olacak sizlere...

    ECA yı bu seçenekler içinde kesinlikle elemeli miyim?
    Eğer elersem, ariston 130 tl kadar daha ucuz, ariston mu , bosch mu?

    Tesekkürler.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtoguz -- 20 Temmuz 2011; 20:51:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtoguz

    Orijinalden alıntı: dtoguz

    1- Ariston clas 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    2- Airfel digifel duo 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    3- Eca confeo plus 24 kw.... yaklasık 1120 tl

    Bütçeme uyabilecek olan ilk 2 si idi. Ama evin doğalgaz işini yapacak olan mühendis arkadasta eca kombi var ve tavsiye etti. yukarıdakı fiyattan da verecek. Bana önerilen ferroli domitech 1250 tl civarında oldugu için geciyorum.

    4- Bosch classic plus 1150 tl e-kombi.nette...

    Şimdi fiyat olarak en ucuzu dersek ariston kalıyor sanırım en iyisi. Sorum şu olacak sizlere...

    ECA yı bu seçenekler içinde kesinlikle elemeli miyim?
    Eğer elersem, ariston 130 tl kadar daha ucuz, ariston mu , bosch mu?

    Tesekkürler.....





    Ferroli Domitech'in güvenilir Sitede 1.100 TL olduğunu siz linkiyle belirttim sanıyorum. AŞağıdaki linkte 1.100 TL + 50 TL kargo ile 1.150 TL. ye. Kombi ücretini de evinizde alırlar.
    Domitech 1.100 TL
    Ariston yoğuşmalılarda uygun fiyatı verimliliği ve çok az problemle önerilerimin arasında yer alıyor. Yoğuşmasızlarda ise aynı sözleri söylemek zor. Burada ve çevremde de deneyen de fazla olmadı. Arsiton Clas düz ötesi bir model. Ariston Genus oransal biraz daha özellikli.
    Bu nedenlerle, emsallerinden sessiz çalışan Bosch Classic Plus eşit koşullarda öne geçen bir tercih olarak duruyor.




  • arkadaşlar baymak star extra 310 fi modeli nasıldır ? 8 metre petek,130m2 için iş görrürmü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32
    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin
    quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32





    Anladım sayın üstadım.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.100 m2 için BOSCH Classic Condense + FR10 modilasyonlu oda termottadı na karar verdim.Fakat 190 m2 Dublekse eca confeo premix-s yogusmali kombi 30 kw + E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029+dış hava sensörüne gerek varmı. veya ariston genius premium yogusmali kombi 30 kw+ Ariston RC W Kablolu modülasyonlu Oda Termostatı bu biraz pahalı başka ucuzu da yok .bunlardan birini tercih edeceğim herhal en hesaplısı bunlar.Sizce ne yapmalıyım. Saygılar A_E


    Eğer yanlış bilmiyorsam Eca confeo premix ile bahsettiğiniz oval termostadı kullanamazsınız.


    Üstad, E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029 modelini ECA'nın her modeli ile kullanabiliyor. Hatta ECA'nın Sirkülerinde ürün kodu: 7006901593 olarak geçiyor. Ancak dış hava sensörüne bence gerek yok.
    Dublekste tercihin yine de Ariston Genus Premium'dan yana kullanılması gerekir. 120 TL ECA'nın termostatı ise 220 TL de Ariston'un oda termostatı. Aralarında fahiş fark yok. Üstelik kombitoptancisi.com da fiyatları aynı 1.750 TL.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtoguz

    Orijinalden alıntı: dtoguz

    1- Ariston clas 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    2- Airfel digifel duo 24 kw çift eşanjörlü yaklasık 1000 tl
    3- Eca confeo plus 24 kw.... yaklasık 1120 tl

    Bütçeme uyabilecek olan ilk 2 si idi. Ama evin doğalgaz işini yapacak olan mühendis arkadasta eca kombi var ve tavsiye etti. yukarıdakı fiyattan da verecek. Bana önerilen ferroli domitech 1250 tl civarında oldugu için geciyorum.

    4- Bosch classic plus 1150 tl e-kombi.nette...

    Şimdi fiyat olarak en ucuzu dersek ariston kalıyor sanırım en iyisi. Sorum şu olacak sizlere...

    ECA yı bu seçenekler içinde kesinlikle elemeli miyim?
    Eğer elersem, ariston 130 tl kadar daha ucuz, ariston mu , bosch mu?

    Tesekkürler.....





    Ekonomi yapmak iyi birşeydir ama fazla ucuzculuğa kaçmak size pahalıya mal olabilir. Cihazlar acısından değerlendirmiyorum A yı alırsam 100 tl fazla öderim B yi alırsam 150 tl kardayım bu mantıkla cihaz almayı doğru bulmuyorum. İstisnalar dışında iyi birşeyi ucuza almanız hiçbir şey için mümkün değildir. Çok ucuza kaçmayın ucuz cihaz istiyorsanız konforundan kısılmıs cihazları tercih edin mesala digital olmayan ferroli fer easy ve airfel ecofel bu cihazlardan daha ucuza alabilirsiniz. Kendisi 1000 tl olan ve enfazla 5 yıl içinde bozulacak olan 3 yollu vanası 400 liraya satılan cihazları tercih etmeyin düşük fiyatlı kombilerde tek eşanjörlü olmasına dikkat edin 3 yollu vanayla uğraşmak zorunda kalmazsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugrAhn

    arkadaşlar baymak star extra 310 fi modeli nasıldır ? 8 metre petek,130m2 için iş görrürmü


    Son zamanlarda bir baymak patlamasıdır gidiyor hayırdır inşallah.

    Baymak grubunun en başarılı cihazları brötje serisi cihazlardır bu star ekstra hangi grupta bilmiyorum cünkü 50 kadar modeli olan bir marka hangisi stardır hangisi değildir bilemiyorum. 130 m2 8 mt petek için ortalama olarak 24 kw cihazlar yeterli olacaktır.
  • brötze serisinden cihaz evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugrAhn

    arkadaşlar baymak star extra 310 fi modeli nasıldır ? 8 metre petek,130m2 için iş görrürmü


    Çift eşanjörlü, yoğuşmasız bu modelin kaç TL ye size verileceğini söylerseniz alternatif önerileri size verebiliriz. Yoğuşmasız kombilerde kullanılan çift eşanjörde yaşanan 3 yollu vana arızaları nedeniyle bu tipleri önermiyoruz.
    Örneğin tek eşanjörlü Ferroli Domitech yada Bosch Classic Plus düşünebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri

    quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32
    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin
    quote:

    Orijinalden alıntı: alierdogan32







    .


    Üstad, E.C.A Modülasyonlu Oda Termostatı (Oval) T87M1029 modelini ECA'nın her modeli ile kullanabiliyor. Hatta ECA'nın Sirkülerinde ürün kodu: 7006901593 olarak geçiyor. Ancak dış hava sensörüne bence gerek yok.
    Dublekste tercihin yine de Ariston Genus Premium'dan yana kullanılması gerekir. 120 TL ECA'nın termostatı ise 220 TL de Ariston'un oda termostatı. Aralarında fahiş fark yok. Üstelik kombitoptancisi.com da fiyatları aynı 1.750 TL.


    Üstat yanlış hatırlıyor olabilirim haklı olabilirsin. Geçmişte bir arkadaş sanki böyle bir sorun yaşadı diye aklımda kalmış ama emin değilim.

    Dış hava sensörü kısmına katılmıyorum ne yazıkki çok az model dış hava sensörüne uyumlu olduğu için öneride bulunamıyorum. Bana göre dış hava sensörü ile oda termostadı ikisili daha iyi sonuç verecektir. Ne yazıkki her model buna uyumlu değil o nedenle öneremiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugrAhn

    brötze serisinden cihaz evet


    Baymak markasından istiyorsanız tercih edebilirsiniz ben şimdi fiyatına baktım kombi toptancısında fiyatı 1300 tl 3 yıl garantili yazıyor dolayısıyla 5 yıl garantili ferroli domitech 1100 tl ye satılırken ben bunu önermem ama almak isterseniz tercih sizin brötje diğer baymak serilerine göre daha iyidir.
  • evde mevcutta bulunan 30x130 luk bir peteği giriş kapısının arkasına dikey olarak yerleştirmek istiyorum, sorun olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: livingston


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe


    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniceri


    quote:

    Orijinalden alıntı: stripe

    Merhaba arkadaşlar, benim şimdiki sorum (sorunum desek daha doğru olur)Şöyle özetleyeyim;Kombi mutfak balkonunda ve balkonun bir kısmını pimapen yaptırıp aradaki duvarı yıkıp mutfağı genişlettim , kombi pimapenle kapatılmayan kısımda ama balkonun o kısmı tamamen panjurlu dün izmirgaz gelip gaz açtı daha sonrasında buderus servisi gelip kombiyi çalıştırdı fakat garantiyi başlatmadı kombi dolabı taktırın sonra gelip garantiyi başlatıcaz deyip gitti.Ardından tesisatı yapan firma elemanları geldi ve daha önce panjurlu balkona kombi taktıklarını böyle bi sorunla karşılaşmadıklarını belirttip beni suçlar bir tutum sergilediler sonra dolap getirdiler(60cm lik ,50cmlik leri teknik servis kabul etmiyormuş herhangi bir sorun olduğunda dolabı sökmek zorunda kaldıklarından) bu seferde kombinin solunda ve sağında yeterli yer olmadığından bu dolap takılamıyor takılması için kombinin sağındaki doğalgaz borusunu söküp daha sağa kaydırmaları gerekiyor muhtemelen kombiyide sağa alabilirler yanlız bunun için tekrar dogalgazı kapattırmamı muhtemelen işçilik ve boru parasınıda benden isteyecekler.Sorum panjurlu balkona takılan kombiye dolap şartmıdır?yoksa servis işi yokuşamı sürdü.

    Bu sabah Isısan servis yardım merkezini aradım bu konuda yardım almak için ama 10dk telefonda bekledikten sonra bilgisayarda satın aldığım ve servisin geldiği görünmediği için yardımcı olamıyoruz genel müdürlüğe haber vericem onlar arayacak dedi ama hala arayan yok.Tekrar maddi harcama yapmak istemiyorum tek istediğim bu haliyle servisin garantiyi başlatması zaten tesisatçı firma bana ızdırap oldu maddi manevi çöktüm artık uğraşmak istemiyorum bu konuyla ilgili olarak.Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.


    Siz daha önce kombiyi monte ettirip kullandınızmı? Tadilat sırasında gaz kesildi ve sonrasında gelip gazmı açıldı doğrumu anladım konuyu. Eğer sonradan bir değişiklik yaptırdıysanız bu değişikliği yapmadan önce bu durumu hesap etmeniz gerekiyordu. Pvc pencere ile kapalı alanlara sorun olmuyor ama panjurlu alana izin vereceklerini sanmıyorum. Mutlaka kapalı dolap içine almanız gerekiyor. Gaz dağıtım şirketleri eğer bir işgüzar elemana denk gelmediyseniz nerdeyse sıfır risk durumunda olmadan gazı açmaz bu duruma kızmamak gerekir bu tamamen sizin ve cihazınızın güvenliği içindir.


    Kombi tesisatı 1 temmuzda yapıldı daha önce evde doğalgaz tesisatı yoktu.Sorunum izmirgazla ilgili değil servisle ilgili kombiyi kullanıma açtı ama garantiyi onaylamadı.Dolapsız olmaz dedi bende sabah ısısan servis desteği aradım bu durumu sormak için izmirgaz onaylayıp gazı açtı ama servis onaylamadı garanti için eğer buderus garantiyi onaylamak için ısrar ederse sanırım mecburen dogalgaz boruları sökülecek buda bana tekrardan maliyet çıkaracak gazı kapatıp dolap işi bitiminde tekrar açtırmak işçilik vs. işçilikleride çok kötü bu arada.Tek istediğim bu şekilde servisin garantiyi onaylaması bu işler beni çok bunalttı.



    eğer kombinin tamamı panjurun içinde kalıyorsa hiçbir sorun yok ve resmen ısısan servisi kıllatmış.
    kombinin acık kalan tarafı var mı?
    çevremde sizin gibi balkonunda panjuru olup dolapsız kombi taktıran ve servisine onaylatan tanıdıklarım var.
    ama tanıdıklarım başka marka kombi almışlardı
    sanki kombiye takılan dolaplar panjurdan daha iyi koruyor


    Balkon olarak kalan kısım tamamen panjur açık bir kısmı yok balkonun diğer kısmı pimapen yapılıp mutfağa dahil edilmişti,yardımınız için teşekkürler.


    Aynı şartları istanbul ve zonguldaktada arıyorlar ve panjurlu bölüme dolap olmadan kesinlikle garantiye almıyorlar.

    Gerekçeleri ise panjur açık olduğu durumlarda kombinin dış etkenlerden etkilenmesine bağlıyorlar.

    Sorununuzu kombi firmasıyla değil tesisatçınızla çözmeniz gerekmektedir.

    Butün detayları hesaplayıp akabinde tesisatınız çekmeleri ve mntajını yapmaları gerekiyordu.

    Bu nedenle tasisatçınız sorunu ücretsiz çözmekle hükümlüdür.

    Sizden talep edebileceği tek şey malzeme olabilir oda toplasan 5 - 10 tl tutar bunuda 60 - 70 tl lik dolabı 100 tl ye satarak fazlasıyla almışlar zaten.

    İnşallah en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız.


    Teşekkürler , hakkımı sonuna kadar arayacağım.




  • öncelikle verilen bilgilerden dolayı herkeze teşekkürler.daha öncede beyaz eşya almak için bu sitede araştırme yapmıştım ve tam isabet oldu.
    eve doğalgaz döşetmeyi düşünüyorum bilgiler ışığında görüşlerinizi verirseniz sevinirim.Ama beyaz eşyadan bir fark var beyaz eşyada hemen herkezin görüşleri benzerdi.Kombide bi sayfada buderus, bi sayfada eca, i sayfada boch öneriliryor.neyse görüşlerinizi bekliyorum
    çocuk odası :9 m2
    oturma odası: 13,5m2
    yatak odası : 14m2
    salon :28m2
    mutfak :10.5m2
    evin yalıtımı güzel.Ara kat.öğleye kadar güneş görüyor.evİZMİR de
    bu gün visman yetkilisine ölçüm yaptırdım 8 metre civarı petek boyu söyledi.DD plus petek takacakmış.bir havlupan iki termostatik vana , kombi dolabı, buderusgb12 kombi 4400tl para çıkardı bana biraz çok geldi.aynı zamanda bu kişide oda temostatına gerek yok dedi.
    ama vismanın vitopend 100 24kw sini öneririm dedi.yada buderusun u05224kw sini.Alman yapımı olduğu için bunları öneriyormuş.hepsine iki yıl garanti verdi bu arada.
    kombi fiyatları şunlar.
    buderusgb12 1700tl
    vismanın vitopend 100 24kw 1400tl
    buderusun u05224kw 1570tl




  • quote:

    Orijinalden alıntı: voltran32

    Ispartada 100 metre kare evime kombi taktırmak istiyorum.

    Kombi markası tavsiyeniz ve eve ne kadar masraf gider acaba.( abonelik,borular, işçilik ve kombi).

    Not: Evde petek mevcuttur.




    Arkadaşım ben biraz araştırdım.Çoğunlukla Kutudan çekilen kolon için daire başı 500 tl ev içi gaz tesisatı için 800 tl petekleri tek kombiye bağlamak için 800 tl istiyorlar.Kombi konusunda isteğinize bağlı gaz tesisatını yapan arkadaşa kombiyi ben alacağım diye koşul koşarsanız mesele yok.Yoksa BOSCH CLASSİC CONDANSE 2841 kendi bayisinde 2300 tl kombitoptancisi.com da 1700 tl tercih sizin....
  • 
Sayfa: önceki 581582583584585
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.