Şimdi Ara

Volkswagen jetta incelemesi (2012) 60.000 KM OLDU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
13.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16.11.2011 tarihinde teslim aldığımızda 611 km deydi, şimdi 25.600 km lerde.

araç dsg li ve trendline donanımlı dizel. fiyatı 61.500 tl.

Aracın malzeme kalitesi c sınıfının ortalamasının üstünde bence, yani kötü malzeme kalitesine sahip değil, ayrıca arka koltuklardaki diz mesafesi de çok güzel. aracın amortisörleri biraz sert, ama bu da sürüşte kararlılık getirmiş, kavşaklardan dönerken araç içindeki yolcular corollam gibi kapı kollarına yapışmıyor

sürüş gayet tok, fren sertliği, direksiyon sertliği ve tepkileri olması gerektiği gibi, 105 beygirlik tdi motoru performans canavarı olmasa da sıradan bir c sınıfının motor gereneksimlerini başarı ile yerine getiriyor. DSG şanzuman ise 7 ileri olmasının ve otomatik olmasının verdiği avantaj ile inanılmaz bir konfor veriyor sürüşe. Ailecek otomatikçiyiz ve DSG müthiş bir şey bence, ancak DSG nin sorunsuz olduğunu malesef söyleyemeyiz, volkswagen fanatiklerinin bile araçtan soğuma nedeni oldu kendileri. 25.000 km dir bir sorun yok, ama sene sonuna doğru araba bu gidişle 75.000 leri 80.000 leri bulur o zaman bir şeyler değişir mi görürüz, 2 sene sonraki halini de çok merak ediyorum. yalıtım olarak harikalar yaratmıyor, ancak dsg nin yüksek vites sayısı avantajı, ve sürekli uygun devirde tutma eğilimi yüzünden motor sesi mininumda kalmış. zaten rölantideyken motor soğuk değilse araç içine ses gelmiyor, ama 2500 devirden sonra ses alma eğilimi var, ama 2700 devirde de 150 ile gittiğini söylemem gerekli. 110 dan sonra da yol sesini alıyor, ama rüzgar sesine karşı gayet başarılı.

Farkındaysanız yukarıdaki yorumları aracın fiyatını göz önüne almadan yazdım, ancak aracın fiyatını göz önüne alır isek fiyat/performans olarak yerlerde olduğunu söyleyebilirim. Araçta malesef donanım namına pek bir şey yok. 61.000 tl lik araçta direksiyondan radyo kontrolü, sis farkı, koltuk arkası cepleri, kapı yüzeyinde kumaş kaplama, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, otomatik klima hiç bir şey yok, donanım olarak baz bir c sınıfı araca eşit, ama fiyat olarak da bol donanımlı bir c sınıfı araca eşit, hatta baz donanımlı d sınıfı araca...

aracın dizel düz vites comfortline donanıma sahip versiyonu 50.000 civarında hatta yüksek fiyatlı dizel araç piyasası nedeni ile 55.000 tl olsa düşünülebilir bir araç olacakmış, ancak son derece yüksek fiyatına karşılık yüksek fiyatı ile baz c konforunu yaşatması ile araç fiyatına göre son derecede vasat bir araç oluyor.

bunlar da resimleri (evet biraz kalitesiz oldu kusura bakmayın.)

aracın 16.11.2011 deki km si:

aracın 15.04.2012 tarihindeki kmsi:

Müthiş bir teknoloji olan, ama sorunsuzluğu ile ün saldığını söyleyemeyeceğimiz dsg vites topuzu:

ön konsol düzeni gayet güzel, klima düğmelerinin tasarımı da çok hoşuma gidiyor, çoğu arabada kafam kadar ayar düğmesi yapıyorlar çünkü:

sürücü kapı kolu, kilit açma düğmeleri sadece sürücü kapısında var, ışıklandırması kırmızı renk ve gayet hoş

sürücü kapısındaki cam kontrol tuşları-hepsi otomatik bu arada

araç ışıklandırması kontrol noktası, buradan farlar da ayarlanıyor, kabin içi aydınlatma da.

torpido gözü:

gözlük koyma gözü:

radyo başka cihazlardaki müziği de çalabiliyor

arkadan özensizce çekilmiş genel bir bakış

koltuk ve kapı arasında bir boşluk var, oraya ceket falan asabiliyorsunuz

çelişkiler arabası, arkada koltuk cebi yok, ama havalandırma var

bayağı geri çekilmiş ön yolcu koltuğundan arka tarafa kalan mesafe

1.77 lik boya göre ayarlanmış olan sürücü koltuğunun arkası

arka kapı kolları

yakın plan kapı malzeme kalitesi (sert plastik)

meşhur jetta kapısı

kapı iç tarafında kedigözü var, hoş bir detay bence.

bagajtan koltuk yatırma kolları

bagaj

umarım fanatiklikten uzak bir ön inceleme olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 25 Ekim 2012; 18:42:11 >

• resimler görünmüyor, halbuki normal bir şekilde simage yaptım. nedendir ki...

üstüne tıklayınca açılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Nisan 2012; 13:48:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

resimler görünmüyor, halbuki normal bir şekilde simage yaptım. nedendir ki...

forumdan kaynaklı bir sıkıntı sorun yok tıklayınca görebiliyoruz eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

resimler görünmüyor, halbuki normal bir şekilde simage yaptım. nedendir ki...

forumdan kaynaklı bir sıkıntı sorun yok tıklayınca görebiliyoruz eline sağlık

evet büyük olarak yapınca gözüküyor.

bir aya falan sürüş esnasında video da koyarım, dsg vitesin tepkilerini ve motorun sesini vs gösteren...
  • DSg nin d modunda çok erken vites yükseltmesine ne dersiniz? 60 ile d7 de gitmesi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

DSg nin d modunda çok erken vites yükseltmesine ne dersiniz? 60 ile d7 de gitmesi gibi.

evet öyle bir durum var, hatta bu motor sesine de yansıyor, hani dizel araçlarda yüksek vitesle düşük hızda gidince harr diye gidiyor, aynen var.

ama o erken vites yükseltmeyi de yerine göre yapıyor, mesela ağır ağır hızlanıyorsan, yol dümdüzse 30 da 3 e 40 da 4 e 50 de 5 e 60 da da 6 ve 7 ye takıyor, ama arabanın gitmediğini düşündüğünüz an, ya da araba verdiğiniz gazın aracın gitmesini sağlamadığını hissettiği an vites düşürüyor, yani bence bu vites olayının dengesi çok güzel ayarlanmış, alışmak gerekiyor, yadırgıyorsun ama sonra da güzel geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Nisan 2012; 13:59:12 >
  • ''61.000 tl lik araçta direksiyondan radyo kontrolü, sis farı, koltuk arkası cepleri, kapı yüzeyinde kumaş kaplama, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, otomatik klima hiç bir şey yok''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ister polo olsun ister passat

vw hiç bir trendline aracını tavsiye etmiyorum ve yolda görünce kafamı başka tarafa çeviriyorum

sis farı direksiyon düğmesi kaç kuruş allah aşkına ya

bunu bir çok firma yapıyor onuda biliyorum ama c sınıfı bir araca hiç yakışmıyor
  • tdı gerçekten pahalı ama tsı çok uygun. c segmentinin en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shide -- 15 Nisan 2012; 14:32:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

''61.000 tl lik araçta direksiyondan radyo kontrolü, sis farı, koltuk arkası cepleri, kapı yüzeyinde kumaş kaplama, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, otomatik klima hiç bir şey yok''

volkswagen kullanıcısı olduğunuzdan volkswagene mi yoksa benim beklentimi çok mu buldunuz anlayamadım... ama tsi golf kullanıcısı olduğunuzdan ve sizin aracınızın fiyatlandırması makul olduğundan vw ye kızdınız sanıyorum. benim bu konudaki şahsi fikrimi sorarsanız, bu fiyata hiç değilse comfortline donanımını vermeleri gerekli, hatta daha fazla vermeleri gerek, 61.000 tl az mı...
  • quote:

''61.000 tl lik araçta direksiyondan radyo kontrolü, sis farı, koltuk arkası cepleri, kapı yüzeyinde kumaş kaplama, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, otomatik klima hiç bir şey yok''

tsı highline'da var.
    hemde 52.000 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shide -- 15 Nisan 2012; 14:33:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwjetta

tdı gerçekten pahalı ama tsı çok uygun. c segmentinin en iyisi

katılıyorum, şahsen tsi golflere gerçekten saygım var, golf vw nin özen gösterdiğini de düşünüyorum, 1.4 tsi comfortline golf hem donanımı hem malzeme kalitesi ile 45 bin tl lik fiyatını bence hak ediyor.
  • TDI+DSG, ve volkswagen kalitesi, alınabilecek en iyi araçlardan biri, bence fiyatı fazla değil.
  • anlaşılan @Citizen iş başında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

TDI+DSG, ve volkswagen kalitesi, alınabilecek en iyi araçlardan biri, bence fiyatı fazla değil.

tabi hocam bu sizin düşünceniz, ama ben belirttiğim gibi bu fiyata sis farı bile olmayan, direksiyondan radyoyu bile kontrol edemediğim bir araç almak istemem. dsg de güzel bir teknoloji ama 6000 tl eder mi dersen etmez derim
  • şuanda alınacak iki adet jetta var

JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Highline 60.500

JETTA 1.2 TSI 105 PS Highline 49.300

kesinlikle en iyi fiyatlar bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

şuanda alınacak iki adet jetta var

JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Highline 60.500

JETTA 1.2 TSI 105 PS Highline 49.300

kesinlikle en iyi fiyatlar bunlar

JETTA 1.2 TSI 105 PS Highline düşünülebilir, hele yılda zar zor 9000 km civarı yapanlar için, ama 60.500 tl lik 1.4 lük highline jettaya katılamayacağım
  • yeni kalktığım ve yüzümü yıkamadığım için 100 beygirlik arabanın göstergesinde 280km/h görüyorum.
  • quote:

quote:

volkswagen kullanıcısı olduğunuzdan volkswagene mi yoksa benim beklentimi çok mu buldunuz anlayamadım... ama tsi golf kullanıcısı olduğunuzdan ve sizin aracınızın fiyatlandırması makul olduğundan vw ye kızdınız sanıyorum. benim bu konudaki şahsi fikrimi sorarsanız, bu fiyata hiç değilse comfortline donanımını vermeleri gerekli, hatta daha fazla vermeleri gerek, 61.000 tl az mı...

Size değil tabiki vw e tepkim , tamam boş olurda bu kadar mı boş olur yani arkadaşım giriş sevisyesi kapak jantlı 0 ibiza aldı onda bile radyo kontrol düğmeleri var 35 liralık araba , burdan vw e bir

• 1,2TSI HIGHLINE BAYİLERDE BULAN VARMI YOK OYUZDEN
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.