Şimdi Ara

Reflü,Gastrit, Ülser !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
12
Favori
35.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun sürekli yukarı çıktığını gördüğüm için tekrar bilgilendirme gereği duydum. Bu hastalıktan zamanında benim kadar çeken biri yoktur diye tahmin ediyorum. Kudret narı ve zeytin yağı karışımı hastalığımı tamamen sildi eğer ilgilenene arkadaşlar olursa tavsiye ederim. Kullanımı sabah ve gece yatarken bir çay kaşığı aç karnına. isteğe göre çam sakızı atabilirsiniz midesinde yanma çok olanlar için.

Marka temsilidir. Aktarlarda bulabilirsiReflü,Gastrit, Ülser !niz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st@rs -- 10 Ağustos 2017; 16:54:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Reflü, Gastrit ve Ülser: Belirtiler ve Önlemler

Reflü nedir?

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) olarak da bilinen reflü, mide asidinin yemek borusuna geri kaçtığı yaygın bir rahatsızlıktır. Bu durum göğüste yanma, ekşime ve ağrı gibi semptomlara neden olabilir.

Gastrit nedir?

Gastrit, midenin iç yüzeyindeki iltihaplanmadır. Kusma, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi semptomlara neden olabilir.

Ülser nedir?

Ülserler, midenin veya ince bağırsağın iç astarında oluşan yaralardır. Ağrı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi semptomlara neden olabilirler.

Reflü, Gastrit ve Ülserin Nedenleri

• Yüksek yağlı veya baharatlı yiyecekler yemek
    • Sigara içmek
    • Alkol tüketmek
    • Stres
    • Bazı ilaçlar

Reflü, Gastrit ve Ülserin Önlenmesi

• Sağlıklı bir diyet izlemek
    • Sigara ve alkolden kaçınmak
    • Stresi yönetmek
    • Yemeklerden sonra yatmaktan kaçınmak
    • Gerekirse reçetesiz satılan antasitler veya H2 blokerleri kullanmak

Ziyarette Bulunulması Gereken Doktorlar

Reflü, gastrit veya ülser semptomları yaşıyorsan bir doktora başvurmalısın. Bu rahatsızlıkları tedavi etmek için ilaçlar, diyet değişiklikleri veya cerrahi gerekebilir.

Uyarılar

• Ziyarette Bulunulması Gereken Doktorlar: Zirid kullananlar yorumları yerine, reflü, gastrit veya ülser belirtileri yaşayan kişilerin bir doktora başvurmaları gerektiği vurgulanmalıdır.
    • Simit Gastrite İyi Gelir mi: Metinde simit veya gastrit ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de var aynı sıkıntı, mesajım bulunsun belki daha başka fikirler de gelir.
  • Onu içmektense hastalığa razıyım ben.
  • reflü kroniktir kürlerle filan geçmez sadece şikayetler azalır
  • Onu bilmemne mide hastalıklarından ilaçsız kurtulmanın tek yolu düzenli beslenmek ve asitten uzak durmak muz,çay,domates mide hastaları için düşmandır. Midede yara varsa kurtuluş yolu kendini aç bırakmamak.
  • Bende sizin gibi düşünüyordum Taki deneyene kadar.
  • Biraz pişirsek olmuyomu? bu ne gaddarlık çiğ çiğ patetes ve lahananın suyunu hayal ederken bile midem kabardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cipralex mide bulantısı
    15 yıl önce açıldı
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Faranjit!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kolasız, sodasız , cipsiz (az da olsa yiyebilirsiniz) hayat.Gerçi çok memnunum kola içmediğime çok şükür tadını bile unuutum.Meyve suyu içiyorum paso.

gastrit veya ülser için kendi kullandığım ve 2 sene kusarken ölmeyi dilediğim bir dönemde Kantron Yağı içerek 30 günlük bir günde düzeldim.Kesin çözüm ama yiyecek ve içeceklere dikakt edilecek.

Sadece sabah ac karnına su pet şişesi kapağı kadar içilir.30 günde(bendeki 30 günde gecti) çözüm yalnız agrı kesince bitti demeyin içmeye devam edin.
  • geçmiyor bu illet
  • 16 yaşımda reflü oldum 1 sene hap kullandım geçmedi şikayetlerim.
    Bir yakınımda aynı durumdan muzdaripti.Meyan kökü içtiğini ve geçtiğini söyledi.
    Yaklaşık 2 aydır her sabah aç karna 1 bardak meyan kökü içiyorum ve hastalıktan bir şey kalmadı.1 sene içmediğim kolayı artık 2 haftada bir canım çektiğimde içiyorum ve herhangi bir mide ağrımasi,yediklerimizin boğaza gelmesi gibi herhangi bir sorun yaşamadım.
    Tabi iyilestim diyerek de her şeyi yiyip içmeye başlamayın :)
    Özet:Meyan kökü içtim,iyilestim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pişirmeden içiyoruz suyunu kendi yaptığım yöntemi size söyleyeyim. Bir kerede nefes almadan içince kolay gidiyor. Deneyip yararını görmesem size söylemezdim.
  • Bende bir ara çok azıtmıştı, akşam reflüden dolayı boğularak kalkıyordum derin nefes çekiyordum. Sonra asitli içecekleri alkolü filan kestim tıkırına girdi herşey şimdi asitli alkol filan içincede ortaya çıkmıyor. Ha ne zaman patlak verir orasını bilemicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasargs07

16 yaşımda reflü oldum 1 sene hap kullandım geçmedi şikayetlerim.
    Bir yakınımda aynı durumdan muzdaripti.Meyan kökü içtiğini ve geçtiğini söyledi.
    Yaklaşık 2 aydır her sabah aç karna 1 bardak meyan kökü içiyorum ve hastalıktan bir şey kalmadı.1 sene içmediğim kolayı artık 2 haftada bir canım çektiğimde içiyorum ve herhangi bir mide ağrımasi,yediklerimizin boğaza gelmesi gibi herhangi bir sorun yaşamadım.

nasıl kullanacağız Meyan kökü nü ?
  • Ben de 2-3 haftadır bu hastalığı çekiyorum. Yeni katıldım aranıza. Biçok şey yasak oldu kola falan Deneyeyim mesajım bulunsun bari.
  • asitli içecekler yapıyor bu hastalıkları
    ayrıca mide kapağını zayıflatın midedeki havanın gazın yemek borusuna çıkmasına neden oluyor
    ayrıca mide şişince kalbi alttan sıkıştırıyor kalp tekliyor
    amerika israil işini iyi biliyor kola
  • burası donanım burada bir ölüme çare yok
  • Reflü,Gastrit, Ülser !

Tek ilacım.
  • geçende sarımsaklı turşu yedim arkasından mide durmadan hava yapıyor
    kalbi öyle sıkıştırdıki gaz yemek borusundan çıkamadı,kalp dupp dupp dupp dupp diye sıkıştı bir anda gözüm karardı etrafı siyah görmeye başladım bu arada beynimde damar ttık tık atmaya başladı
    sonrada kulaklarım vınn diye çınladı 1 dakika sürdü nerdeyse 112 arıcaktım
    bir dahamı tövbe,bugün lahmacun yanına soda istedim
  • hastalık ilerlemiş anladıgım kadarıyla,lansaprazol ihtiva eden ilaçlar kesin çözümdür.lansor,degastrol,opagis vs. Şikayetinizi geçirir.bunun haricinde asit yükselmesi oluyorsa gaviscon şurup işe yarar.tabletten etkilidir.

sucuklu tost , sıcak poğaça, susamlı simit , sulu köfte , içinde patates bulunan sulu yemekler , asitli içecekler ve alkolden uzak durursan düzelme başlar , ve tedavi edilmeyen ülser (midenin içinde yara oluşması ) uzun vadede kansere dönüşür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 30 Ekim 2011; 5:11:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsy10

quote:

Orijinalden alıntı: yasargs07

16 yaşımda reflü oldum 1 sene hap kullandım geçmedi şikayetlerim.

nasıl kullanacağız Meyan kökü nü ?

Önce gidip meyan kökünü satın alıyoruz.
    Sonra 1 tutam meyan kökünü (iki parmak arası alın) bir çay bardağına koyun ve üstüne ılık ya da soğuk farketmez bardak dolana kadar su ekleyin 6-7 dakika sonra süzün ve için.
    Not:Sabah kahvaltidan önce(yaklaşık 30dk) ve aç karna yapmayı unutmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.