Şimdi Ara

Reflü,Gastrit, Ülser ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
12
Favori
35.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın unbaba kullandığınız antibiyotik, asit baskılayıcı ilaçlar, yediğiniz bazı yiyecekler bağırsaklarınızı bozmuş olabilir. Geçmiş olsun. Yoğurt, kefir, muz, patates haşlaması, nohut, kuru fasulye yemeklerinin bağırsaklara faydalı olduğunu düşünüyorum. Midenizin sfinkter kasında mekanik bir problem yoksa, yemeklerinizi yedikten sonra mide asidini yükseltici asitli içecekler reflü şikayetlerinizi azaltabilir. Sorun midedeki asidin fazla olması değil. mide asidinin az olmasından dolayı midenizin yediğiniz yemekleri sindirememesi. Çok az yemek veya tıka basa mideyi doldurmak dabende reflüye neden oluyor. O nedenle mide ölçüsüne göre sofradan kalmak çok faydalı. Bağırsaklarınızda crohn, colit veya ciltteki egzama tarzı yaralardan kaynaklananan bir rahatsızlık varsa , zeytinyağlı kudretnarı blendar kullanarak çekip sabah akşam bir kaşık, sığla ağacının yağını ekmeğe bir çay kaşığı damlatıp yiyebilirisiniz. Sığla ağacının yağı sadece bir çay kaşığı hatta rahatsızlık verirse çay kaşığının yarısı kadar kullanmıştım. Dr bir şeyiniz yok dediyse zamanla yaşam biçimi değişikliğiyle bu sorunu kafaya takmadan yiyip içmenizle probleminiz çözülecektir. İyi günler dilerim.

• up
  • konuyu senede 1 kez uplayarak yıldönümü kutlaması yapıyoruz heral :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

konuyu senede 1 kez uplayarak yıldönümü kutlaması yapıyoruz heral :)

Bilgilendirme 1. sayfadadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st@rs -- 10 Ağustos 2017; 17:3:47 >
  • GReddy.x kullanıcısına yanıt
    Reflü,Gastrit, Ülser !

güzel konu tebrikler.
    bende tavsiyemi yazıyım: bol spor, bol su (gün içi azar azar içilecek),su içeren sebzeler mesela hergün 1 adet salatalık şart. bol sebze. un şekeri tamamen sıfırlayıp yukardaki çizelgeye uyulmalı.ha bi de karbonatlı su diye aratın google da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 10 Ağustos 2017; 17:39:29 >
  • Yukarıdaki çizelgede domates yenmesi gerekenlerde hani domates çok zararlıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgili dostlar benim durumu değerlendirirse sevinirim
    Benim de mide problemim var söyle ki son 6 ayda 4 defa zehirlendim.Son 1 haftadır midede ağır sancılarım oluyor özellikle akşam yemeklerinden sonra.Baya kilo verdim iyi beslenemiyorum zaten. Doktor tahlillere bakti gayet iyisin dedi reflu falan da demedi. Kusma olayı olunca ağır bir yanma oluyor midemde titriyor ve üşüyorum ardından kusma(bu herkeste böyle herhalde). Bana mide asidi için ve sancılar için ilaç verdi fakat nedenini belirleyemedi parazit falan da çıkmadı. Acaba bu durum psikolojik(stres) ve berbat beslenme yüzünden mi ?
    Benle aynı yemeği yiyenlerde sorun yokken ben kusuyorum ama değerlerim normal anladim gitti.Görüs belirtmek isteyen yazsın lütfen

• Pisleri yeme(Ciciboğaz kızartma tarzı) stres yapma geçiyor
  • niz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doruk. kullanıcısına yanıt
    Muz iyi gelmez demişsiniz, herkes muz tavsiye ediyor. Bilgisi olan paylaşırsa sebebini merak ediyorum.

• arkadaşlar benim babam her gün kusuyor akşam eve gelip yemek yediğinde doktor stres demiş ne yapmalı kusmaması için
  • Mide problemlerinde olay bir şeyleri bir şeylerle karıştırarak tüketmek değil, doğru beslenmek ve nekahet. Artık herkesçe bilinen zararlı gıdaları bir tarafa bırakırsak (işlenmiş gıdalar, asitli içecekler, yağlar, şeker vb.) seçkin midelerin diğerlerinden farklı olduğunu kabul etmek gerekir. Anlamayanlar için şöyle özetlenebilir: "kendinizi tanıyın!". Sağlıklı gibi görünse de size iyi gelmeyen gıdaları tüketmekten kaçının. Reçete edilmiş, düzenli olarak kullanmanız gereken bir ilaç ya da şeker gibi bir hastalığınız yoksa aç kalmaktan çekinmeyin. Bol bol su için. Mide kendini yenileyebilen bir organdır. Kendisini yenileyebilmesi için ona izin verin. Şu bir gerçek ki; kuş sütü bir hastaya iyi gelebiliyorken, diğeri için alerjen ve tehlikeli olabilir.
  • Bal bana en iyi gelen ilaç oldu.
    Lansor kullanıyordum hem yan etkileri olan bir ilaç hem de her gün kullanmak zorunda kalıyorsun, bıraktığın gün ağrı başlıyor.
    Bal yemeye başladım sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı. Yemekten 15 dk önce. Aslında yarım saat önce olsa daha iyi oluyormuş ve bir yemek kaşığı diyorlar ama boğazı tıkıyor o kadar çok geliyor, tatlı kaşığı yeterli oluyor.
    Birkaç hafta düzenli bal yedikten sonra birkaç gün yemesem de sorun olmuyor. Birkaç hafta yemesem balı, mide yanmaya başlıyor.

Su da tavsiye ediyorlar. Dikkat edilmesi gereken yer şu : yemekten önce yarım bardak ya da daha az, yemekten sonra bir bardak su için en az. Bir de yemekten iki buçuk üç saat sonra tekrar bir bardak su için mutlaka, bu çok önemli. Mide sindirimi tamamladıktan sonra oluyor iki buçuk saat yaklaşık.
    Dikkat edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpawniN kullanıcısına yanıt
    2 senedir lansor ve ya pantpas kullaniyorum bu ilacı kullanmazsam midem yine başliyor

endoskopide antral gastrit ve reflü çıktı sadece
  • Bana da reflü teşhisi konmuştu.

3 aydır düzenli olarak nexium ve ursactive kullanıyorum. Şimdilik iyiyim. Gece yemek yiyorum. Saat 12-1 arası.

Ama saat 5 gibi yatıyorum. İnşallah iyi hissederken sonra başıma iş açmaz.

Ayrıca bu reflünün mide kanaması ya da mide kanserine çevirme ihtimali nedir sizce?
  • Sabah aç karnına bir kaşık bal ye. Yemeği en az 15 dk ya da yarım saat sonra ye, kahvaltı yap yani.

Birkaç gün kullan bu şekilde sonra lansoru bırak dene bi istersen. Bir gün içme bakalım ağrı olacak mı. Risk almaya değer diye düşünüyorum ama riski sen alacaksın. Senin riskin.

Bal olarak da illa köy balı saf bal falan bakmaya gerek de yok. Bal parmak iyi hatta Bimdeki bal kaşık bile iyi geliyor.

Ben de iki üç defa endoskopi yaptırdım gastrit ve reflü var. Bir yılı geçti ilaç kullanmıyorum. Bal yediğim sürece rahatım çok şükür.

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Yukarıdaki çizelgede domates yenmesi gerekenlerde hani domates çok zararlıdır?
    Bende reflü var, domates zarar falan vermiyor. Ama yağlı hamurlu şeyler yersem zarar veriyor.
    Aynı şekilde normal hamurdan elde edilen mantı, erişte vb. yiyecekler de zarar veriyor. Ama irmikten yapılan
    makarnada sıkıntı yok.(diri pişirildiği sürece) Sucuk da mesela çok zararlı, bütün gün yakar midemi.
    Yedikten sonra midenizi yakan şeyleri tek tek not alın, bünyeden bünyeye fark gösteriyor. Bu yiyecekleri yememeye çalışın
    git gide azalıp yok oluyor. Midenizi tam doldurmayın bir miktar boşluk kalsın her zaman.
    Benim pek şikayetim yok artık, eskiden çok yoğundu panto isimli ilacı içerdim o da komple kesiyordu.
    Zeytinyağlı kudret narı da öneririm, tahriş olmuş alt yemek borusu ve mide dokularını onarmaya yardımcı. O yüzden yanmaları azaltıyor.
    Yanlız tadı iğrençtir, onu yemenin yöntemi de burun deliklerinizi kapatın veya burundan nefes almayın yutana kadar. Sonra ağzınızı
    çalkalayın tadı gitsin.

• SpawniN kullanıcısına yanıt
    bende ağrı yok miğde yanmasi çok oluyor bide midem aç iken midem kazınıyor sadece
  • Ağrı dediğim biraz yanma zaten, mide kapağında ağrı şeklinde olabiliyor.

• benim öğrendiğim en önemli etken ruhsal durumunuz o yüzden bunla ilgili yardım almanız rahatsızlığınızı çözebilir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.