Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (487. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.176
Cevap
710
Favori
809.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün paşabahçeyi gezerken beni şok eden bir ürünle karşılaştım. Resimlerden de görebileceğiniz gibi pour over demleme yöntemine uygun metal filtresi olan bir aparat tasarlamışlar. Hario delisi olarak metal filtrede yağ ve aromaların daha iyi aktarıldığını önceden okuduğum için paşabahçeye bir şans vermek istedim ve ürünü aldım. İlk denememi yaklaşık 15 günlük kavrulmuş Sumatra ile yaptım. Daha önce meyve profilini yakalayamadığım Sumatra metal filtre ile beni oldukça şaşırtırttı. Denemek isteyenler için tavsiye ediyorum arkadaşlar bundan sonra sırada ablebrew kone var

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlfredBorden

    Arkadaşlar bugün paşabahçeyi gezerken beni şok eden bir ürünle karşılaştım. Resimlerden de görebileceğiniz gibi pour over demleme yöntemine uygun metal filtresi olan bir aparat tasarlamışlar. Hario delisi olarak metal filtrede yağ ve aromaların daha iyi aktarıldığını önceden okuduğum için paşabahçeye bir şans vermek istedim ve ürünü aldım. İlk denememi yaklaşık 15 günlük kavrulmuş Sumatra ile yaptım. Daha önce meyve profilini yakalayamadığım Sumatra metal filtre ile beni oldukça şaşırtırttı. Denemek isteyenler için tavsiye ediyorum arkadaşlar bundan sonra sırada ablebrew kone var

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'


    Fiyatı neydi hocam ve nerelerde bulabiliriz acaba?




  • berke_han kullanıcısına yanıt
    sitesinde 79.5 tl ama kargo ücreti var, şehrinizde mağazası varsa gidip almak daha mantıklı olabilir

    Meraklısına Filtre Kahve Seti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 4 Ekim 2016; 0:55:53 >
  • 80 TL arkadaşlar ben mağazadan aldım @berke_han
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PimpJuice

    Hocam öğütme konusunu şöyle açıklayayım, sizin örnek olarak gösterdiğiniz hazır öğütülmüş kahvede ilk farkedilen şey öğütülmüş kahve parçacıklarının boyutlarının birbirine yakın olması. Fakat sözenle öğüttüğünüzde görülen manzara ise çekirdekleri 2ye veya 3e bölmüş sonra direk hazneye bırakmış gibi. Sözen hiç kullanmadım o yüzden sabitleyici mekanizması nasıl çalışıyor bilmiyorum ama vida çıktığında sağa sola eğilme yapıp daha geniş parçaların geçip bazı geniş parçaların öğütülmesine sebep olacaktır.

    Şimdi bunu anlattığımıza göre eşit öğütümün bize ne yararı var ondan bahsedelim.
    -Eşit öğüttüğümüzde demleme sonucunda ne demlediysek onu alacağız. Eğer normal boyuttaki parçaların yanında büyük parçalar da var ise ve demleme süreniz o büyük parçaları demleyecek kadar uzun bir süre değilse underextracted yani az demlenmiş kısaca ekşi nitelikte bir kahve içeceksiniz. Eğer çok ufak parça var ise bu sefer de tam tersi çok acı karakterde bir kahve demleyeceksiniz.

    O yüzden dediğim gibi göz ve damak kararı ile yapabilirsiniz. Damak geliştirmek için beslenmenize dikkat edip her çeşitten meyve ve sebze tüketmeniz faydalı olabilir geliştirene kadar, sonuçta hepsi doğasal tatlar. Gerekli mi peki? Bence çok fazla değil, ben dediğim şekilde beslenmedim ve uzun süredir sigara kullanıyordum. Ama bir süre sonra iyi demlenmiş ve demlenmemiş kahveyi ayırt edecek yetiye ulaştığımı düşünüyorum, sürekli deneme yanılma yöntemiyle deneyimleyerek.

    Teşekkürler, yorum için.

    Dediğim gibi, tabi uzun bir zaman geçecek, belki birkaç kilo kahveden verim alamayacağım vs. bu da keşfetmenin bir getirisi.

    Baristocrattaki arkadaşla da konuştuğumda sözen konusunda şüpheleri olduğunu belirtmişti. Ben forumda genel olarak kullanılabiliyor ve başlangıç seviyesi olması nedeniyle aldım. İleride baktım olmuyor, geçiş yaparım.

    Dün yine vida sökük bir çekim yaptım. Aslında vidayı takıp biraz çevirdim (sizin mesajı hatırladım), sonra tekrar söktüm. Fakat bugün kesinlikle takıp bir tur çevireceğim.

    Fotoğrafı yine aşağıya ekliyorum, umarım net bir görüntü çıkmıştır.

    Not:Baristocratın kahve çok güzel, fakat tabi biraz daha yüksek (250 gram 37,5 TL).

    Kafeingo'dan Tarrazuyu denedim. Biraz acı bir tat geldi bana ama hoşuma gitti.Tabi sitesinde yazan, bal,kakao vb. hiçbir tadı alamadım çömezliğimden.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'




  • Filtre kahve merakım yaklasik 6 ay once başladı ve her gecen gun artarak devam ediyor. Bunda bu forumdaki arkadaşların etkisi oldukça fazla. 6 aydir kahvelerimi french press ile yapiyorum ama artik favorim hario v60 dripper oldu:) 2-3 aydir alip almama konusunda kararsızlık yaşıyordum gecen hafta dayanamayip gectim siparişi. Ilk denemeden sonraki düşüncem keske daha once alsaydim oldu:) Gerçekten frenc presse gore hem yapımı daha kolay, hem dibinde tortu bırakmıyor, hem de kahvedeki aromaları cok daha net hissedebiliyorum. Her ne kadar kahve konusunda amatör ve acemi hissetsem de zamanla ve cesitli kahveler denedikce tatlari damağımda daha iyi hissedecegimi düşünüyorum. Hario Bir sure french press in pabucunu dama atacak gibi:)

    Bu arada uzun süredir hario kullananlara sormak istedigim bir sey var. V60 02 nin Filtresi piyasada hem cok az bulunuyor, bircok yerde stok yok, hem de fiyati biraz yüksek. Alternatif filtre kullanan var mi? Nereden, nasil temin edebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • baristocrat'ı öneren arkadaşlar hangi çekirdeği öneriyorsunuz bir denemek istiyorum.
  • Merhabalar bende bir adet makine alıp kafeingo.co dan sipariş vericektim (hazır enpara indirimi var)

    Şimdi ben daha hiç bilmiyorum şuana kadar hep suda çözünen kahve ile gidiyordum açıkçası enpara indirimi sayesinde öğrendim ve başlama isteğim oldu

    Birtane makine almak istiyorum bütçem 150 tl (10 aşağı 10 yukarı oynar tabi) AeroPress düşünüyorum

    Bide ben kahveyi acı sert sevmiyorum hatta evde yaptığımda süt vs koyuyorum o yüzden hangisini önerirsiniz

    Ve neden

    Teşekkürler
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Aeropress diger filtre yontemlerine gore daha yogundur.kahve aci olmasa bile sert olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thawne

    Aeropress diger filtre yontemlerine gore daha yogundur.kahve aci olmasa bile sert olacaktir.

    Ne önerirsiniz benim bütçeme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlfredBorden

    baristocrat'ı öneren arkadaşlar hangi çekirdeği öneriyorsunuz bir denemek istiyorum.

    El Salvador Santa Leticia
  • Sahibinden.com'da Arçelik K-3185(Gaggia Evolution) var 15 ay garantili. Bu ara sıkışık olmasam alırdım. Arayan varsa bir baksın. (Satıcı ile ilgim yok.)

    Fiyat:250 TL

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-arcelik-k-3185-espresso-makinesi-348573713/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlfredBorden

    80 TL arkadaşlar ben mağazadan aldım @berke_han

    daha sonraki gozlemlerinizi de bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada 2016 yılı hasat kahve çekirdeği bulmak mümkün mü? Saklama koşulları mutlaka önemli ama 2015 hasat kahveler bayat kabul edilebilir mi ?
  • Bu kahve işine emin adımlarla giriyorum beyler.

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carlitoss

    Bu kahve işine emin adımlarla giriyorum beyler.

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    Yorumlarınızı bekliyorum, benim de radarıma girdi fakat inceleme şansım olmadı.
  • Arkadaşlar ben gelende Tchibo dan guetamala alıyorum.

    Bialetti cafe moka ile yada bodum yada bialetti frenchpress ile kahve yapıyorum. seramik öğütüm car hario.

    cimbali ile yapılan espressolarda oluşan üstteki o kremamsı tabakayı hiç bir şekilde elde edemiyorum.

    elide biraz daha tchibo guetamala ve espresso barista kahvesi var. bitsin lavazza rosso kullanacağım.

    bu krema gibi açık kahverengimsi üstteki tabakayı nasıl elde edebilim ??
  • ugur@ kullanıcısına yanıt
    O krema espressolarda olur moka potta o kremayi elde edemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soar

    Filtre kahve merakım yaklasik 6 ay once başladı ve her gecen gun artarak devam ediyor. Bunda bu forumdaki arkadaşların etkisi oldukça fazla. 6 aydir kahvelerimi french press ile yapiyorum ama artik favorim hario v60 dripper oldu:) 2-3 aydir alip almama konusunda kararsızlık yaşıyordum gecen hafta dayanamayip gectim siparişi. Ilk denemeden sonraki düşüncem keske daha once alsaydim oldu:) Gerçekten frenc presse gore hem yapımı daha kolay, hem dibinde tortu bırakmıyor, hem de kahvedeki aromaları cok daha net hissedebiliyorum. Her ne kadar kahve konusunda amatör ve acemi hissetsem de zamanla ve cesitli kahveler denedikce tatlari damağımda daha iyi hissedecegimi düşünüyorum. Hario Bir sure french press in pabucunu dama atacak gibi:)

    Bu arada uzun süredir hario kullananlara sormak istedigim bir sey var. V60 02 nin Filtresi piyasada hem cok az bulunuyor, bircok yerde stok yok, hem de fiyati biraz yüksek. Alternatif filtre kullanan var mi? Nereden, nasil temin edebiliriz?

    Hocam amazonda 6$ satılıyor ama 2-3 paket bile alsanız kargosu ile Türkiye fiyatı ile hemen hemen aynıya geliyor. Zaten günde 3 kere bile demleseniz Türkiye fiyatı ile 25 TL'lik filtre sizi 33gün götürür. Alternatif filtre kullanmadım ama ürünlerin filtreleri de kendine has sonuçta, farklı ya da daha ucuza mal edilmiş bir filtre v60'dan alacağınız tada etki edebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur@

    Arkadaşlar ben gelende Tchibo dan guetamala alıyorum.

    Bialetti cafe moka ile yada bodum yada bialetti frenchpress ile kahve yapıyorum. seramik öğütüm car hario.

    cimbali ile yapılan espressolarda oluşan üstteki o kremamsı tabakayı hiç bir şekilde elde edemiyorum.

    elide biraz daha tchibo guetamala ve espresso barista kahvesi var. bitsin lavazza rosso kullanacağım.

    bu krema gibi açık kahverengimsi üstteki tabakayı nasıl elde edebilim ??


    Maalesef moka potta o krema elde edilmiyor, videolarda belki denk gelmişsinizdir ama onlar krema değil köpük, hemen söner kaybolur. O kremayı ancak espresso makinelerinden alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 485486487488489
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.