Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5742G DERNEĞİ - HER TÜRLÜ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
828
Cevap
17
Favori
108.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuradan Tüm güncellemeleri yaptımhttp://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

    Acer Aspire 5742g

    Windows 7 64 Bit

    Bios = 1.27
    Ses>Realtek = 6.0.1.1179
    Wlan>Atheros = 9.0.0.202
    intel chipset = 9.1.1.1024
    intel GPU (i3 işlemci içindeki Gpu) = 8.15.10.2182


    Buradan da Nvidia GPU sunu = 285.62 (Physx sürücüsüde içerir = 9.10.0514 ).http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-64bit-285.62-whql-driver-uk.html

    Windows 7 yi zaten güncelliyorum güncellemeleri çıkar çıkmaz

    Hafta da bir de "Defrag" yapıyorum .

    Tüm 5742g cilere duyrulur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Aralık 2011; 7:37:52 >




  • Bugün ilk defa bilgisayar yere düştü, üstelik kapak tam açılarak yere düz bir şekilde. Şuanda ekran, menteşe veya donanımsal bir sorun yok. Yerimden zıpladım resmen.
    Nasıl düştü derseniz; infrared ısıtıcı vardı balkon kapısı açılınca ısıtıcıya çarptı ve düşüyordu hem sehpa'nın hem bilgisayarın üzerine düşerken havada tuttum bu sefer bilgisayar düştü. 100 TL'lik ısıtıcı için 1000 TL'lik bilgisayarı düşürdük. Hala olayın etkisindeyim.
  • ilk fırsatta elimden çıkaracağım bu pcyi
    yaww on screen display zımbırtısı var (Dritek Launch Manager )
    ne zaman msconfig ten bir programı başlangıçtan kaldırsam bu meret de kalkıyor başlangıçtan.. yeniden kurmayınca çalışmıyor... la ne dandik bi sistem yaa
  • beyler bu eRecovery kac saat sürüyor? gerci daha başlayamadık bile :/ loading files dedikten sonra eRecovery management ekraninda sürekli "please wait a moment" diyor. arkadaşın moment'ı kaç güne karşılık geliyor acaba?_?
  • Slm arkadaşlar bad sector veren harddiskli 5742G labtopum servisden geldikten 5 gün sonra harddisk kafa vurmaya başladı . İçindeki fotolarımı kurtarabilmek için arkasındaki garanti kağıdını yırttım ve harddiski çıkarıp pcye bağladım . Şükürkü fotoların yüzde 95 kadarını kurtardım .

    Yarın kısmetse yeni bir harddisk alıp takacağım ve elimdeki win 7 yi cd den kuracağım . Sizlere sormak istediğim labtopun driverlarını harddiskin içinden kurtarabildim (oem drivers) Acaba win7 yi kurduktan sonra bu driverların kurulum sırası varmıdır?



    Broadcom Lan BCM57780
    Chicony Camera utility Crystal Eye
    Dritek Launch Manager (Acer)
    FOXCONN TW Wireless LAN 3rd WiFi 2x2 BGN Broadcom 43225
    HON HAI Bluetooth BT 3.0 BRM 2070
    Intel AHCI
    Intel iAMT MEI
    Intel NB Chipset HM55
    Intel Turbo Boost TBT Driver
    Intel Turbo Boost Turbo Boost Monitor
    nVidia VGA Chip N11PGE
    nVidia VGA Physx
    Realtek Audio Codec ALC272X
    Realtek Card Reader Chip RTS5159-GR
    Synaptics Touchpad




  • önce wireless kur
    netten gereken bişeyler olabilir
    ama belirli bir sıra yok sonuçta
  • Arkadaşlar nihayet labtopa format işini hallettim .Acerin sitesindeki driverlar sorunsuz kuruldu ve nvidia ekran kartınında driverlar çalıştı . Şunuda söylemek isterim servisin attığı saçma sapan acer programları olmayınca makina çok daha hızlı oldu...
  • kardesşim merhaba bana recovery cdlerini gönderebilir msn acil bi durumda format atmam lazım bana recovery cdlerini gönderebilmen mümkün mü acaba? email.yes_man_48@hotmail.com. pc acer aspire 5742g
  • Dostum recovery cd si falan yoktu elimde kendi win 7 imden formatladım... boşuna üye olmuşsun siteye : )
  • arkadaşlar selamlar, ben de i3 5742g kullanıyorum okuduğum kadarıyla yoğun olarak nvidia kartlı ama benimki ati hd5470, yaz ortasında çok uygun bir fiyata vatandan almıştım.
    iki sorunum var yardımcı olursanız sevinirim;

    touch pad te multi özelliği varmış ama bende çalışmıyor acaba ben birşey mi atlıyorum

    ikinci sorun ise sd kart yuvasını kırdım sanırım, kart içteki yerine oturmuyor, hiç bir şeye takılmadan girip çıkıyor sadece.
    bu sorun başladığında kasanın içinde bir tıkırtı duyulmaya başladı, bu sesin kırdığım tırnaktan geldiğini düşündüm ama hdd kapağını açınca krom rengi bküçük bir vida buldum.
    yerini bulamadığımdan hdd nin alt yüzüne taktım kaybolmasın diye.
    kasayı tamamen açmak istiyorum ama parçalı olmadığından çekiniyorum ne yapsam bilemedim, şimdi servise verip 1 ay bilg.sız kalmak istemiyorum.
    kasanın açılışını anlatan vdo falan var mı bildiğiniz???




  • arkadaşlar bundan 2 ay once acer 5742G aldım aslında gayette memnunum ama pille çalışırken ekranın rengi açılıyor sonra gene düzeliyor anlayamadım bu sorun her arkadaşta varmı? yani garantiye yollasam bi çözümü olurmu?... birde 2 gb gt420m ekran kartım var ama aman aman bi performans alamadım ekran kartı güncellemesiyle daha iyi performans alınabilir mi?
  • Dün ne pahasına olursa olsun formatı atacağım dedim ve Windows 7 Ultimate SP1 x64 kurmak üzere formatı attım. Ekran kartının driverında problem çıkacağından ötürü endişelenmiştim ama sorun yaşamadım. Anlaşılan bios güncellemeleri işe yaramış. Acer'in sitesindeki driverlar ve Nvdia'nın sitesinde bulunan Verde 290.53 beta driverlarında problem yaşamadım, kullanıyorum. Güncel bios sürümü v1.27.

    İlk aldığım gün formatı attığımda optimus problem çıkarttığı için 5 aydır yüklü gelen Home Basic kullanmak zorunda kalıyordum sonunda formatı atarak rahatladım. Her ihtimale karşı recovery bölümüne dokunmadım. Boot dosyalarına birşey olmamışsa hala orası yedek. Zaten 4 DVD'ye yedekleme yapmıştım.

    Format atmak isteyenlere duyrulur.
    Bu arada Acer Aspire 5742G kullanıyorum. i3-380M ve GT520M ekran kartı mevcut. Farklı farklı modelleri olduğu için yazma gereksiniminde bulundum.




  • Ben de alalı 1 yıl oldu. Hemen her istediğimi karşılıyor. Tek eksiliği harddiskinin düşük olması. 320 gb bendeki. Garanti dışı kalmasını umursamaksızın bu cihaza 1 tb, olmadı 750 gb'lik yeni bir harddisk taktırabilir miyim? Böyle bir olanak var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.
  • Acer AS5742G-383G32MN bu cihazı alayım mı? İ3,4gb ram,1gb paylaşımsız ekran kartı falan tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-Smart HD

    Acer AS5742G-383G32MN bu cihazı alayım mı? İ3,4gb ram,1gb paylaşımsız ekran kartı falan tavsiye eder misiniz?

    konuyu okumadın mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ölü ozan

    quote:

    Orijinalden alıntı: D-Smart HD

    Acer AS5742G-383G32MN bu cihazı alayım mı? İ3,4gb ram,1gb paylaşımsız ekran kartı falan tavsiye eder misiniz?

    konuyu okumadın mı?


    Mobilden yazdığım için okumadım cevap verebilir misin?
  • Acer alma kardeş ben aldım pişmanımm daha alalı 2-3 ay oldu sorun cıkarmaya başladı.. Pc olarak kaliteli malzeme kullanılmıyor bu yüzden de fiyatları daha uygunn
    bende i5-480m işlemci 2gb gt 420m ekran kartı olmasına ragmen bazı oyunlarda kasma oluyor crysis2 Battlefield 3 gibi oyunlarda bile en düşük özelliklerde anca zar zor oynatıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coucc

    Acer alma kardeş ben aldım pişmanımm daha alalı 2-3 ay oldu sorun cıkarmaya başladı.. Pc olarak kaliteli malzeme kullanılmıyor bu yüzden de fiyatları daha uygunn
    bende i5-480m işlemci 2gb gt 420m ekran kartı olmasına ragmen bazı oyunlarda kasma oluyor crysis2 Battlefield 3 gibi oyunlarda bile en düşük özelliklerde anca zar zor oynatıyor

    teşekkürler dell alacağım.
  • bahsettiğiniz oyunların FPS sayfasındaki yorumlarına bakarsanız üst seviye sistemlerde bile sorunlarla karşılaşanlar olduğunu göreceksiniz. bu sadece bilgisayarın değil oyunun optimizasyonu ile de ilgili. ben alacak arkadaşlara youtube sitesinden "520m/420m game performance" yazıp izlemelerini öneririm. hatta araya oyunun isminide yazarlarsa farklı oyunlarda bu ekran kartlarının performanslarını görebilirler. hatta dizüstünün kodunu yazıp oyunun adıyla arama yaparlarsa pek çok "game play" video bulacaklardır.
  • merhabalar arkadaşlar bende 5742g var i5 ıvır zıvır özellikleriyle. Güzeldir diye aldım ama şu anda worms reloaded oynarken kasıyo artık düşünün bu kadar olmamalı size değerleri gösteriyorum. Bunun ne gibi bir açıklaması olabilir. altı üstü worms bi kere de kapandı worms oynarken çat diye gitti. Ne yapmalıyım? işlemciler 100 dereceyi göüyo saçma değil mi bu ?




    resimdeki en sağdaki değerler maksimum değerleri




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mihimihi -- 29 Ocak 2012; 16:40:18 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.