Şimdi Ara

PANİK ATAK yeter artık!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaslar 3 senedir mide bulantısı cekiorm,kapalı ortamlarda,otobüste,sıkılınca,stresten falan filan.panik atak var ve 2,5 senedir ilaç iciorm.artık iyiyim hicbi seyim yok ama ilacı bırakınca hersey basa dönüo maalesef.artık içmek istemiorm bu ilacııı neyapmalıyım???bu arada ilcaı kademe kademe bırakıorm



  • selam,

    Bende de panik atak var yaklaşık 4-5 aydır çekiyorum,
    İstAnbulda oturuyorum,zaman yazındı bir çarpıntı bir sıkıntı ve ardından da sanki ölüyorum sandım ciddi ciddi salavat falan getirdim derhal haseki hastanesine gittim ama birşey yok dediler tansyonun çıkmış dediler.Ardından tansyon ve kutu kutu bitkisel sakinleştirici içmeye başladım.Ama baktım bir tesiri yok gene bir doktora gittim bana sende tansyon var dedi,evet ne yalan söölim tansyon panik atak olduğum zaman çıkıyordu ama şu an allaha şükür firenleyebiliyorum.hiç geeçiyor diyemem,ama azalıyor.Herneyse daha sonraki çare olarak kartal devlet hastanesinin orada koşuyolu kalp vakfı var oraya gittim iyice muayene ettiler ultrasonla kalbe kapakçıklara falan baktılar,ama birşey çıkmadı en sonunda bana kalp cerrahı şöyle dedi sen mi iyisi bir psikyatriste git dedi.evet gittim banada paxil verdi her gün yarım tane içiyorum şu an da devam ediyorum.+ bende bir de agrofobya varmış o da kalabalığa girememe korkusu,ama ben tedaviye başladıktan sonra bu korkumun üzerine gittim ve maça gittim ama malesef bu sefer de biletleri çaldırdım (gerçekten dalga geçmiyorum).
    netice: arkadaşlar panik atak ı frenlemek ve yok etmek sizin elinizde,korkularınızı yenin ve ruhsal durumunuzu kontrol ederseniz yok oluyor yada azalıyor.ben bazen hafif titreme nöbeti de geçiriyorum ayaklarım buz başım sa ateş kesiliyor ve ardından terliyor ve yorgun düşüyorum,,ama daha evvelden baya berbattım bu şimdi iyi halim,tavsiyem (doktor değilim ama)ilacınızı zamanında için asla aksatmayın ve dert de etmeyin hiçbirşeyi,bu bir stres ve zamanın hastalığıymış,6 aydan evvel de geçmezmiş.Asla ama asla içki içerek sorununuzu çözmeye çalışmayın ben öyle yapmaya başlamıştım ki doktor asla içki içme yoksa alkolik olursun demişti.sebebine gelince içince rahatlıyordum ve her geçen zaman dahada fazla içiyordum..şu an bıraktım içki ve sigara içmiyorum.tek çözüm ilaç tedavisi ve yakınlarınızla sohbet etmek.kafanıza birşey takmayın (demesi kolay ) ...herkese geçmiş olsun..
    unutulmamalıdır ki çok araştırdım::

    PANİK ATAK ASLA ÖLDÜRMEZ

    BURADAN DA DAHA AYRINIT ALABİLİRSİNİZ..

    http://www.panik-atak.com/panikatak.htm




  • Panik Atak ve Panik

    Yaygın Anksiyete Bozukluğu:


    Baslıca özelliği en az 6 ay sureyle hemen her gün ortaya çıkan, bir çok olay ya da etkinlik hakkında aşırı kaygı, endişe, evham ya da huzursuzca bir beklenti içinde olmaktır. Kişi gerilimini ve kaygısını kontrol etmekte zorlanır. Bu kaygı durumuna huzursuzluk, kolay yorulma, düşüncelerini yoğunlaştırmada güçlük çekme,kaslarda gerginlik hissi ve uyku bozukluğu belirtilerinden en az 3 u de eslik etmektedir

    Yaygın anksiyete bozukluğu olan hastalar nasıl kişilerdir

    Kişi halk arasında evhamlı olarak tarif edilen bir yapıya sahiptir. Huzursuz, genellikle sabırsız,çabuk heyecanlanan ve ürkek kişilerdir. Yüzünün ve vücudunun görünümü gergindir. Ciltleri soluk olup, el, ayak ve koltuk altları gibi ter bezlerinin olduğu bölgeler terlidir. Bas ağrıları olup,alin ve ense bölgelerinde ağrı bulunmaktadır. Bunlara boyun ve sırt ağrıları eslik etmektedir. Pek çok kişiye önemli gelmeyen konularda bile endişelendikleri ya da bu konuların olumsuz olabilecek sonuçları hakkında düşünmeden edemedikleri görülür. Korku duyulan olayın gerçek olabilme olasılığına ya da ortaya çıkabilecek etkilerine nazaran, kişinin bunlar olmadan hissetimi endişe ve üzüntüsünün yoğunluğu, suresi ve miktarı çok daha fazladır. Herhangi bir olayda, olası en kotu olayın basına gelebileceğini düşünüp, kendilerini devamlı olarak diken üzerinde ve ağlamaya hazır hissederler. Kabus benzeri korkulu rüyalar görülebilmektedir.

    Bu kişilerde rastlanabilecek baslıca endişeler

    Bu kişiler islerinde yeni ortaya çıkabilecek sorumluluklar, parasal sorunlar, aile bireylerinin sağlıkları, çocuklarının basına gelebilecek kazalar ya da diğer küçük konular (günlük ev isleri, arabanın onarımı ya da randevularına geç kalma gibi ) günlük, sıradan yasam olayları hakkında çoğu zaman üzüntü duyar ve endişelenirler. Endişelerinin konuları zaman içinde değişebilmekte, biri bitip,oburu başlayabilmektedir.

    Endişeyle birlikte yaşanabilen diğer belirtiler

    Kas gerginliğine bağlı olarak titreme, seğirme kendini sarsak hissetme, kaslarda ağrı olabilir. Çoğu kişinin çeşitli vücutsal şikayetleri vardır.

    Bunlar arasında soğuk, nemli eller, terleme, mide-bağırsak yakınmaları (ağız kuruluğu, aşırı geğirme hissi, bulantı ya da ishal, ,yutma güçlüğü,),solunuma ait yakınmalar (nefes alma güçlüğü, hızlı nefes alma, boğazda bir yumru hissi ,nefesin yetmediği hissi gibi), idrar yolları ve cinsel sistem ile ilgili (idrara gitmede artış, kadınlarda adet bozuklukları ve cinsel isteksizlik, erkeklerde sertleşme ve boşalma sorunları gibi cinsel işlev bozuklukları), kalp-damar sistemine ait (göğüs üzerinde ağrı,kalp atışlarının hızlanması gibi) ve fazla bir şekilde, sese karsı irkilmeleri ,bulanık görme, el ve ayakta uyuşma ,kulak çınlamaları görülebilmektedir.

    Hastalıkta saptanmış olan bulgular

    Endişe ve gerilim eğer hafif düzeyde ise beyne giden kan miktarında artış olmakta, ancak gerilim arttıkça ,şiddetli kaygı anında beyne ulasan kan miktarında azalma olduğu gözlenmiştir. Yaygın anksiyete bozukluğunda beynin bazı bölgelerinde (oksipital, temporal ve frontal loblar) metabolizma dediğimiz oksijen ve kan ile gelen diğer besleyici maddelerin kullanımının arttığı, o bölgelerdeki çalışmanın arttığı gözlenmiştir. Beyinde noradrenerjik sinir hücreleri sisteminin aşırı çalıştığı , GABA sisteminde işlev azlığı, serotonin sisteminde ise reseptör düzeyinde değişmeler saptanmıştır.


    http://www.psikiyatrist.net/panikanksiyete.htm




  • Aşağıdaki seti indirip inceleyebilirsiniz ben faydasını gördüm

    INDIRRR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.