Şimdi Ara

PERT ARAÇLARA KASKO YAPAN ŞİRKETLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
37.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pert araçlara kasko yapan şirketleri biliyo musunuzç yardımcı olursanız çok sevinirim çoğu yapmıyor.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: alional


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    Hassasiyetinize içten teşekkür ederim. Benim tek amacım kamu yararını gözetmek, kayıt dışı ekonomiyle elimden geldiğince savaşmak, araçlara yan sanayi parça takılmasının önüne geçmek, itilen kakılan ustalarımızı araç sahiplerini imkanlarım dahilinde korumak, bu gibi forum sitelerinde kullanıcılara haklarını hatırlatmak ve YANLIŞ uygulamalarla her zeminde savaşmaktır. Pert araçlar pimi çekilmemiş bir bomba gibidir. Neresinde ne olduğunu ve ne gibi tehlikelere yol açabileceğini asla bilemezsiniz. Elinizden çıkarmak isteseniz düzgün bir ticaretle elinizden çıkaramazsınız. Çıkarsanız zararına satar kayıplara maruz kalırsınız. Yalan söyleyip pert olduğunu gizleseniz mahkemeye kadar yolu var, Yargıtay kararları var bu gibi ayıplı ticaretlerde satan şahıs haksız bulunup davaları kaybediyor. Velhasılıkelam almayın, aracısı olmayın, yakınlarınıza asla tavsiye etmeyin, pertten dönme aracın içinde ne yolcu ne sürücü olarak bulunmayın. Ben kendi değer yargılarıma göre konuşuyorum, içim rahat ve huzurlu. Bu yazılarımı bir kişi okusa ve hak verse ben amacıma ulaşmış olurum. İnanın çoğu eksper böyle forumlarda uğraşmaz insanları bilinçlendirmek için. Benim de geçen gün aklıma geldi, üye oldum ve vatandaşı elimden geldiğince uyarmaya çalışıyorum. Yanlışlarım da vardır muhakkak ama bu pert araç mevzusunda görüşlerim oldukça sert ve katıdır. Kötü niyetli şahıslara imkan sunmayın, yanlış ceplere haksız kazanç sokmayın.

    Şu kadarını söyleyeyim, küçük hasarla pert edilmiş bir aracın pert edilme sebebi vardır. Bu bin lira az tazminat ödemek için değildir asla. Çünkü, bir araç perte ayrıldığında araç sahibinin poliçesi yanar. İsterse bir hafta önce kestir poliçeni, aracın pert olursa geriye kalan 358 günün primini iade alamazsın. Bu araç sahibi çamurluğu yüzünden aracının pert edilmesine razı gelir mi? Lütfen ne kendimizi ne başkasını kandırmayalım. Bu pert araçlar sayesinde ne adamlar ne paralar kazanıyor, buna imkan vermeyin. Bu uygulama hem haksız kazanç kapısıdır hem de can sağlığımızın tehlikeye atılmasına sebep olmaktadır.

    Siz bunca insanin piyasada internet sitelerinde tabelalarinda pertci yazan insanlara haksiz kazanc sagliyorsunuz diyemezsiniz.saygilarimla.

    Haklı olduğunuz kısımlar tabi ki var. Ancak, bu pert araç alım satım işi şu anda suistimallere oldukça açık bir sektördür. Mevcut olan pert total uygulamalarında; vatandaşın hayatı, refahı, huzuru, yaşam kalitesi değil, şirketlerin menfaatleri düşünülerek, bir dünya açık kapı bırakılmıştır.

    SBM yeni sitesinde Ağır Hasarlı Araç İstatistikleri var. (SBM buradan raporlar/hasar takip merkezi'nden ulaşabilirsiniz)
    2012 Aralık ayı itibariyle, 2009-2012 yılları arası ağır hasara maruz kalmış araçlardan;

    Hurda ayırma belgesi olan araç oranı % 2,4
    Trafikten çekme belkesi olan araç oranı % 73,6
    Sigortalıya terk edilen araç oranı % 24

    Bu tablo her şeyi açıklıyor. Sadece ve sadece yüzde 2.4 oranında hurdaya ayrılan araç olmuş. Trafikten çekme belgesi alındıktan sonra araç tekrar tamir edilip trafiğe sürülebiliyor, hurda belgeli araçların ruhuna Fatiha okunuyor. Ben kesin rakam veremem tabi. Ama yüzde 2 gibi bir rakam sizce de az değil mi? Bence en az 10 katı olması gerekirdi, yani yüzde 20-25 civarı ağır hasarlı araç hurdaya ayrılmalıydı.

    Neyse, şu an ülkemizde sigortacılık faaliyetinde bulunan şirketlerin veya şirket ortaklarının çoğu gelişmiş ülkelerin çoğunda sigortacılık yapmaktadır. Hangi şirket, hangi gelişmiş Avrupa ülkesinde, oto hasarlarında kaporta parçalarını tamirciye çekiçle onartmaktadır? Hangi ülkede hurda araç oranı % 2-3 civarındadır?

    Biz bunu hak etmiyoruz arkadaşım, benim derdim bu. Biz adam gibi sigortacılık anlayışını layıkıyla hak ediyoruz. Primlerimizi öpücükle ödemiyoruz, değil mi?

    Kaç tane vatandaşımız bugüne kadar "DEĞER KAYBI" tazminatı aldı? Kusursuz olduğunuz durumlarda, aracınıza hasar veren sürücünün sigorta şirketi aracınızda oluşan değer kaybını karşılamak zorunda. Hangi acente sizi bu konuda yönlendirdi? Hangi şirketin reklamlarında duydunuz bunu? Duymadınız tabi ki. Çünkü trafik sigortası kapsamında bu olay. Ama böyle bir hakkınız var? Ne olacak? Trafik hasarlarını zamanında kaç kişi alabiliyor? 8 iş günü içinde hasar tazminatını ödemekle yükümlüler, hangi acente bilgilendiriyor? Acentelerin ne kadarı, trafik ve kasko genel şartlarına tamamen hakim? Hangi acente değer kaybı hususunda sizi bilgilendirebilir? Neyse bu DEĞER KAYBI konusunda da daha sonra bilgilendirme yaparım inşallah., bu başka bir konu, selametle.




  • ücretsiz olarak şu siteden kasko sorgulaması yapabilirsin...... sana telefonla geri döneceklerdir...

    http://kaskodegersorgulama.blogspot.com
  • Pardus Sigorta tüm pert araçlara muhafiyetsiz halk tabiri ile Full Kasko yapılıyor. Fiyatlarıda oldukça uygun çıkıyor. pardussigorta.com adresinden online pert araç kasko fiyatı alabiliyorsunuz.

    Online pert araç kasko poliçesi fiyatı alabilceğiniz url adresini paylaşıyorum.

    Pert araç kasko

    Pardus Sigorta Telefon numaraları
    0532 111 14 40
    0532 388 24 61
    0232 342 10 33
    0533 123 29 43
    0533 123 29 44



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nilaydem -- 25 Temmuz 2015; 11:50:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sozercem86

    Merhaba Arkadaşlar,

    Konuya herkes birşeyler yazıp çizmiş, bende dahil olup kendimce bir iki tecrübemden bahsetmek istiyorum.
    Not: Bir sigorta şirketinin genel merkezinde yazılımcı olarak çalışıyorum..

    2011 Yılında hertürlü sorgusunu, hasar kaydını sorguladığım bir araç aldım araç temiz gözüküyordu kaskosunu trafiğini sorgulattık hasar dosyalarını falanına filanına baktık arabanın hiçbir kusuru yoktu 1 sene sonra anladık ki araç pertten dönmüş taklalar atmış vs.. vs..

    Şimdi Türkiyede bunun gibi kaçtane araç dolaşıyor bir düşünün ki bu aracın ne bir pert kaydı var ne birşey perti geçtim en ufak bi hasar kaydı bile gözükmüyordu ben bu arabayı kazasız belasız kullandım ve aracı satarken ilanda aracın daha önce ağır hasarlı olabileceğinden ve kusurlarından bahsettim yani temiz diye lokal boyalı diye veya şusu değişti busu değişti denilen araçlarada pek güvenmeyin diyebilirim.

    Daha sonra yandan darbe almış bir araç aldım araç 2010 model 2011 yılında perte çıkmış yandan darbe almış ve hava yastıkları açılmış, darbenin resmini gördüm açıkcası o kadar hafif bir darbede aracı nasıl perte çıkarmışlar şüphelendim fakat hafif dediğimede bakmayın nerden baksanız 2 kapı, elektrikli ayna, 2 cam, sol far, ve 8 adet hava yastığı hasar almış.

    Bu araç pertten trafiğe alırlarken belli ki aracı ustası düzgünce yapmış ki kaç sene araç tık etmedi ekspertizde, yetkili serviste ve bilimum yerde hiçbir sorun çıkmadı lakin birçok sigorta şirketinden teklif alamadık aldıklarımız ise geniş kapsamlı değil veya çok çok uçuk rakamlar olabildi.

    Kimseye pert araç almayın veya alın diyemem bu tamamen kişinin görüşüne takıntısına (boya vb.) bağlı bir durum.
    Benim anlamadığım insanlar nasıl bu kadar kesin bir dille şu olmaz bu yapılamaz diye konuşuyor. Bu ekspertizler, yetkili servisler, ustalar, yedek parçalar ne için var ? aracımın şanzımanı bozuldu orjinal parça takmadım bu sebepten ötürü bu aracı perte ayırıp preslemeli miyiz ?

    Madem pert alınmasın pert satılmasın deniliyor o zaman en başta sigorta şirketleri politikalarını değiştirecek, hadi sigorta şirketi politikasını değiştirmedi diyelim o zaman devlet devreye girecek ve bu araçlar sıkı denetlenecek. Ben elini kolunu sallayan ucuza pert araç alıp yalandan sağını solunu tutarsızca/idareten yaptırıp gönlünce gezsin demiyorum fakat madem öyle bu işin denetimi sıkı olsun diyorum. Kesinlikle iyi işçilik ve iyi malzeme kullanılan herşeye binilir kendi görüşüm bu yönde herkese saygım var

    Geçtiğimiz yıllarda şirketimizin yanınındaki bi otoparkın duvarı çöktü ve bi abimizin audi marka aracı perte çıktı duvar aracın bagaj kısmını göçertti ve biraz yanını çizdi bu aracın arka kapısı, bagajı, tamponu değişti, komple boya yapıldı, arka cam ve arka kapılardaki camlar değişti, aracın tavanı vakum vari bir işlemle düzeltildi şimdi bu araç perte çıkıyor, bu aracı kullanmayalım mı ?

    Bazen sigorta şirketleri vb. kişi ve kuruluşlar bu pert mevzularında çok ayarsız oluyor bunuda söylemeden geçemeyeceğim.


    Şimdi konuyu toparlayacak olursak pert olmuş araca binmiş biri olarak şunu diyebilirim siz aracın bakımını eksik etmez, parçalarını kontrol ettirir,yetkili servisten, ekspertizden okey alırsanız ve bundan rahatsızlık duymuyorsanız neden binmeyesiniz. Nihayetinde uzun süre kullandığınız her aracın bakım sebebi ile kaza sebebi ile veya çeşitli sebeplerden ötürü bilimum parçalarını değiştiriyorsunuz bakım yapmadığınız ilgilenmediğiniz araçlarda çok tehlikeli olabilir.


    Sizin aracınızda fren ile ilgili bir sorun varda siz o aracı yaptırmıyor erteliyorsanız emin olun perte çıkıp trafiğe girmiş bir aracın 100 katı daha tehlikelisiniz. İçimizde tüplü araç kullananlar vardır ve bu araçlarla avm'lere giriyormuyuz ? birçoğumuz giriyoruz yani araç pertmiş değilmiş bence bundan ziyade siz kurallara uyup rutin bakımları yaptıktan kaliteli malzeme kullandıktan sonra her araç aynı aksi taktirde ne kullanırsanız kullanın.


    Bunu yazma sebebim konunun başında Allah korkusu vb. şeyler okudum o yazıya ithafen altta nacizane görüşümü belirtiyorum:

    *Sonuçta bu araçları birileri trafiğe çıkarıyor ve bu araçların trafikte tehlikeye sebebiyet vereceğine inanılıyor ve buna rağmen trafikte sorunsuzca gezebiliyorlarsa işin dini boyutunu düşünecek olursak bu araçları kim bu şekilde trafiğe çıkarıyorsa günahı onların boynuna hiçbir insan trafikte tehlike saçacağı bir araca binecek kadar aptal olamaz.



    Konuya benim gibi pert araçlara sigorta yapan şirketleri araştırmak için google'dan giren arkadaşlara kısaca cevap vermek isterim:

    - Pert araçlara kasko yaptırabilir miyiz, nasıl olur v.b ?
    + Evet pert araçlarınıza kasko yaptırabilirsiniz fakat her sigorta şirketinden yaptıramazsınız
    Bazı sigorta şirketlerinin keskin politikaları varken diğerleri biraz daha esnek veya daha düşük teminatlarda poliçe yapabiliyor.

    -x Sigorta şirketinden online teklif aldım reddettiler fakat acenteye gittiğimde poliçe kestiler nasıl oluyor ?
    + İyi kötü uzağında yakınında bu sektörün içinde olduğum için şunu çok net söyleyebilirim bu işleri çeşitli hile hurda ile yapanlar olabiliyor bu arkadaşlar ise sistemin açıklarını kullanıyor.
    Sistemde şasi vb. bilgilerinizi girdiğinizde o aracın hasarıda sorgulanıyor ve birçok sigorta şirketinde aracınız pertse ekran ilerlemiyor fakat kimisi bunu çeşitli hile ile aşıyor özendirmemek veya yol göstermemek için bunları açıklamak istemiyorum ki şirket içinde/dışında bu gibi acente ve kişiler ile savaş halindeyiz.


    Önerim:
    Arkadaşlar sigorta şirketlerinde artık hasarlı araç sigortası, pert sigortası vs.. gibi birsürü sigorta çeşidi var bazı sigorta şirketleri pert araçları düşünerek bunları sigortalyabilecekleri çözümler üretmişler fakat normal bir kasko poliçesine göre farklılıkları var size önerim teminatlarını kontrol etmeniz sigortacınıza bu konuda açıkayıcı olmasını istemeniz yönünde olacaktır.



    Mini not: Konuda sadece kendi görüşlerimi belirtiyorum herkesin düşüncesine saygım sonsuz.











    Kesinlikle katılıyorum hasarlı alıp kendim adamakıllı yaptırıyorum şuana akadar pert kayıtsız aracım olmadı diyebilirim expertizdende tam not aldı hep.

    Kasko yapabiliyoruz ve kaskomız sadece pert araclara özel ve orjinal parça garantili ucretsiz expertiz de hediye
    www.yuzuncuyil.com.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.