Şimdi Ara

IP Man vs. Uri Boyka (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
2
Favori
83.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorulması bile hata Ip usta tabiki..
  • Benim msj'ım neden silinir ya? Arkadaş bu kadarmı düştü bu ortam yazık..
  • ipman teknik dövüşür boyka ağzına ağzına vurur
  • Uri Boyka parçalar
  • 07BLueDeViL07:
    Daha fazla yazmaya gerek görmüyorum.Çünkü mesajını dalga geçmek için yazmışsın.Ve ek olarak azcıkta sinirli yazmışsın gibi.
    Senin kullandığın sporu bilmiyorum ama biz sanatımızda ilk olarak sinirli olmak yerine sakin olmayı öğreniyoruz. /quote]



    Yok arkadaş öfkeyle yazmadım; ama burda yazılanları okudukça 18-20 li yaşlarda havanda su döven birilerini görüyorum sanki.
    Google e veya youtube girin yazın KOCA YUSUF diye ve okuyun ecdadımızın önce avrupa ve sonra ününün amerikayta yayılması sonucu amerikaya gitmesinden sonra orda ki yenişlmezliğini okuyun. filmlerle çinlilerin -miş , -mış larıyla zamanınızı heba etmeyin. Önce kendi tarihinizi ve kendi sporcularınızı öğrenin derim. Bizim eksiğimiz burada yoksa tarihimizde değil. Ha... yabancı diye küçük görmüyorum haşa. Mesela Aleksandr Karelin'e de bakın derim adam gibi adam centilmen büyük bir güreşçidir...
    İyi araştırmalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tan_Juan -- 1 Mart 2011; 22:43:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07


    quote:

    Orijinalden alıntı: devil_123

    Yorumların hepsini okudum da sıkı bir Ip Man taraftarı olmama rağmen Undisputed serisini tamamladıktan sonra Boyka diyorum.

    Boykanın hakkı yenmiş, bodoslama falan denmiş. Filmi izlemeyen Boykayı Body Building ile vücut şişirip sağa sola saldıran aygır biri olarak görecek neredeyse. Halbuki Boykada da teknik, hız, savunma ve kuvvetin alası var. Adam düşerken bile rakibine zarar veriyor. Ayrıca şuana kadar gördüğüm en stabil sinirlenme duygusuna sahip. (Normalde dövüşte sinirlenmek dezavantajdır) Ip Man 2deki boksörün Boykaya karşı duramayacağını ve Ip Man'i o kadar zorlamış olmasını göz önünde bulundurarak Boyka diyorum.


    Bu yoruma katılıyorum.

    Bazıları demiş ip man a yumruk gelene kadar 10 tane yumruk yer boyka diye cok abartmışsınız

    Kararına saygı duyuyorum fakat şunu belirteyim.Ip Man 2 de filmdeki boksör Ip Man'ı çok zorluyor olarak gösterilmiş ama olayın gerçeğinde o boksörü 1 dk için yeniyor.

    Olayın gerçeği şöyle gerçekleşiyor :

    ----------------------------
    Bir dakikada Boksör Kam’ı devirmesi

    Bir diğer olay, Kuzey Çin, Kianghsi Eyaleti’nde boksör Kam Shan Mao ile yaptığı düello dövüşü. Fatshan’a gelerek dövüş sanatının ne kadar üstün olduğunu vurgulayan Kam, Ching Wu Spor Okulunun hocaları ile müsabaka yapmak istedi. Onun bu teklifini kabul etmeyen hocalar, ona, Fatshan Tiyatrosu’nda yapılacak olan bir turnuvada ünlü Yip Man ile dövüşebileceğini söylediler. İlk anda bir yabancı ile halka açık bir turnuvada dövüşmek istemeyen Yip Man, daha sonra ünlü doktor Lee Kwong Hoi’nin ısrarı üzerine dövüşmeye karar verdi.

    Turnuva günü seyircilir tiyatro salonuna AKIN ettiler. Herkesi şaşırtan olay ise maçın başlamasının ilk dakikası içinde Kam’ın devrilmesi oldu. Devrilen Kam, hakem Tam Sheung Chi’nin ilanı ile mağlup kabul edildi. Müthiş bir dövüş beklerken ilk dakikada biten dövüşe kızan seyircileri sakinleştirmek ancak organizatörün başka dövüşçüler çıkartarak gösteriler yaptırması ile mümkün oldu.

    -----------------------------

    Saol.Bende saygı duyuyorum.

    Boksör işini bir kenara bıraksak bile Boyka da da teknık var , hız var güç var . Karar vermek cok zor aslında . Boykanın 3. filmde finalde sakat ayağıyla yendıgı adamı göz onune alırsak ( adamı bılen bılır ) Yanı malum . ( ama film tabii ki )

    yip ustayı ne kadar cok sevsemde ben yıne boyka diyorum




  • Boyka aktör fakat şuna var scott adkins küçüklüğünde kick box taek wan do ju do yapmış ama tabiki IP MAN'ı yenemez..Ama Film-Film karşılaştırırsak bilemiyorum Boyka çok korkunç ama

    Ama Alayına Yüksel Yılmaz..
  • öncelikle arkadaşlar foruma sırf buraya yorum yapmak için üye oldum belirteyim :D daha fazla dayanamadım.
    öncelikle arkadaşlar bunlar sadece film karakteri diyen arkadaşlara sesleniyorum filmlerdeki dövüşçülerin(senaryosu dövüş olan filmlerde) hepsi bu işte çok az da olsa ün yapmış kişilerdir.öncelikler arkadaşlar hepsine 1 ayda gitmiş olsam yapmadığım dövüş sporu kalmadı. kungfu wing chun, kungfu toa, karate, taekwando, aikido, kick boks vs. vs. şimdi arkadaşlar bu gibi sporlarda özellikle kungfu ve aikidoda pro olmanız için(sokakta dövüşebilmeniz için yani) sizin günde 3-4 saat boyunca durmadan kata çizmek veya hareketleri uygulamanız lazım. bu da bu işi meslek haline getirmek gibi bişe. aikidoya gittim 1 ay kadar ve abimde üzerinde denemk istedim(kendisi 4-5 yıldır boks ile ilgilenmekte) ve ben daha bu kadar hikaye bi dövüş sporu görmedm. rakip yumruk atıcakda yakalayacaksınız. gelinde bunu abimde deneyin:D. şahsen 1-2 hamlesini bloklayabiliyorum(onlarda yakın mesafede attığı kroşeler tek yapmanız gereken ne taraftan geliyosa elinizi dik olarak önüne koymak) sonrası gelmiyo. ard arda gelen yumruklarla neye uğradığınızı şaşırırsınız.bide arkadaşın birisi demişki normalde ip man boksörü 1 dkda yeniyo. arkadaşım sen çinli bi boksörden bahsediyosun burada ip man diyenlerin hepsi donie yen den bahsetmekte ve dövüştüğü amerikalı dünya şampiyonu boksör. o kadar yumruğu yedikten sonrada ayakta kalmas imkansız ama senaryo gereği yenmesi gerekiyo.şimdi arkadaşlar kungfu toa dan bahsedeyim. 1 ay gittim ve sürekli kata+ vücut geliştirme çalıştık(vücut geliştirme gerçekten faydalı vücut baya disiplinli oluyo). karşılıklı kapışmalar yaptırıyodu hoca(kendisini tanırsınız toa nın kurucusu ebrahim mirzai nin öğğrencisi nima hoca) ve bi arkadaşım vardı 6 ay kick boksa gitmiş ve farklı şeyler denemek için kungfuya geliyordu. siyah kuşak 2. dan kung fu toa öğrencisini karşılaşmada ağlattı. eğer siz günde 3-4 saat kata çizemiycekseniz kung fu felan hikaye. hızlı yumrukmu yaparsın kanat kasını(göğüs kası hızlı yumruk atmayı engeller tavsiye etmem). karın kası yaparsın baklava şeklinde. torba yumruklamaktan kollar zaten güçlü olur. gerisi sana kalmış. gerçektende hep hayran kalmışımdır bu çinlilerin kol ve kaval kemiklerinin sağlamlığına :D o kadar tekme yedikten sonra kol nasıl kırılmaz hala çözemedim. hadi size iyi düşünmeler. boyka akarrrrrrr.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmmdtrn66 -- 17 Ağustos 2011; 2:58:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmdtrn66

    öncelikle arkadaşlar foruma sırf buraya yorum yapmak için üye oldum belirteyim :D daha fazla dayanamadım.
    öncelikle arkadaşlar bunlar sadece film karakteri diyen arkadaşlara sesleniyorum filmlerdeki dövüşçülerin(senaryosu dövüş olan filmlerde) hepsi bu işte çok az da olsa ün yapmış kişilerdir. şunu belirteyim. wing chun bu dünyadaki en iyi dövüş sporu diyen arkadaşlar, bu çinliler bu işte bu kadar pro iseler neden türklerden korunmak için çin seddi gibi devasa bi yapıyı meydana getirdiler.öncelikler arkadaşlar hepsine 1 ayda gitmiş olsam yapmadığım dövüş sporu kalmadı. kungfu wing chun, kungfu toa, karate, taekwando, aikido, kick boks vs. vs. şimdi arkadaşlar bu gibi sporlarda özellikle kungfu ve aikidoda pro olmanız için(sokakta dövüşebilmeniz için yani) sizin günde 3-4 saat boyunca durmadan kata çizmek veya hareketleri uygulamanız lazım. bu da bu işi meslek haline getirmek gibi bişe. aikidoya gittim 1 ay kadar ve abimde üzerinde denemk istedim(kendisi 4-5 yıldır boks ile ilgilenmekte) ve ben daha bu kadar hikaye bi dövüş sporu görmedm. rakip yumruk atıcakda yakalayacaksınız. gelinde bunu abimde deneyin:D. şahsen 1-2 hamlesini bloklayabiliyorum(onlarda yakın mesafede attığı kroşeler tek yapmanız gereken ne taraftan geliyosa elinizi dik olarak önüne koymak) sonrası gelmiyo. ard arda gelen yumruklarla neye uğradığınızı şaşırırsınız.bide arkadaşın birisi demişki normalde ip man boksörü 1 dkda yeniyo. arkadaşım sen çinli bi boksörden bahsediyosun burada ip man diyenlerin hepsi donie yen den bahsetmekte ve dövüştüğü amerikalı dünya şampiyonu boksör. o kadar yumruğu yedikten sonrada ayakta kalmas imkansız ama senaryo gereği yenmesi gerekiyo.şimdi arkadaşlar kungfu toa dan bahsedeyim. 1 ay gittim ve sürekli kata+ vücut geliştirme çalıştık(vücut geliştirme gerçekten faydalı vücut baya disiplinli oluyo). karşılıklı kapışmalar yaptırıyodu hoca(kendisini tanırsınız toa nın kurucusu ebrahim mirzai nin öğğrencisi nima hoca) ve bi arkadaşım vardı 6 ay kick boksa gitmiş ve farklı şeyler denemek için kungfuya geliyordu. siyah kuşak 2. dan kung fu toa öğrencisini karşılaşmada ağlattı. eğer siz günde 3-4 saat kata çizemiycekseniz kung fu felan hikaye. hızlı yumrukmu yaparsın kanat kasını(göğüs kası hızlı yumruk atmayı engeller tavsiye etmem). karın kası yaparsın baklava şeklinde. torba yumruklamaktan kollar zaten güçlü olur. gerisi sana kalmış. gerçektende hep hayran kalmışımdır bu çinlilerin kol ve kaval kemiklerinin sağlamlığına :D o kadar tekme yedikten sonra kol nasıl kırılmaz hala çözemedim. hadi size iyi düşünmeler. boyka akarrrrrrr.


    keske uye olmasaydın




  • uri boyka yer lan o adamı teknik meknik demeyin uri de de var teknik millet kas şişirip dövüşen bir adam sanmış boykayı.scott adkins yer o adamı bitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07


    quote:

    Orijinalden alıntı: firstich


    quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmdtrn66

    öncelikle arkadaşlar foruma sırf buraya yorum yapmak için üye oldum belirteyim :D daha fazla dayanamadım.
    öncelikle arkadaşlar bunlar sadece film karakteri diyen arkadaşlara sesleniyorum filmlerdeki dövüşçülerin(senaryosu dövüş olan filmlerde) hepsi bu işte çok az da olsa ün yapmış kişilerdir. şunu belirteyim. wing chun bu dünyadaki en iyi dövüş sporu diyen arkadaşlar, bu çinliler bu işte bu kadar pro iseler neden türklerden korunmak için çin seddi gibi devasa bi yapıyı meydana getirdiler.öncelikler arkadaşlar hepsine 1 ayda gitmiş olsam yapmadığım dövüş sporu kalmadı. kungfu wing chun, kungfu toa, karate, taekwando, aikido, kick boks vs. vs. şimdi arkadaşlar bu gibi sporlarda özellikle kungfu ve aikidoda pro olmanız için(sokakta dövüşebilmeniz için yani) sizin günde 3-4 saat boyunca durmadan kata çizmek veya hareketleri uygulamanız lazım. bu da bu işi meslek haline getirmek gibi bişe. aikidoya gittim 1 ay kadar ve abimde üzerinde denemk istedim(kendisi 4-5 yıldır boks ile ilgilenmekte) ve ben daha bu kadar hikaye bi dövüş sporu görmedm. rakip yumruk atıcakda yakalayacaksınız. gelinde bunu abimde deneyin:D. şahsen 1-2 hamlesini bloklayabiliyorum(onlarda yakın mesafede attığı kroşeler tek yapmanız gereken ne taraftan geliyosa elinizi dik olarak önüne koymak) sonrası gelmiyo. ard arda gelen yumruklarla neye uğradığınızı şaşırırsınız.bide arkadaşın birisi demişki normalde ip man boksörü 1 dkda yeniyo. arkadaşım sen çinli bi boksörden bahsediyosun burada ip man diyenlerin hepsi donie yen den bahsetmekte ve dövüştüğü amerikalı dünya şampiyonu boksör. o kadar yumruğu yedikten sonrada ayakta kalmas imkansız ama senaryo gereği yenmesi gerekiyo.şimdi arkadaşlar kungfu toa dan bahsedeyim. 1 ay gittim ve sürekli kata+ vücut geliştirme çalıştık(vücut geliştirme gerçekten faydalı vücut baya disiplinli oluyo). karşılıklı kapışmalar yaptırıyodu hoca(kendisini tanırsınız toa nın kurucusu ebrahim mirzai nin öğğrencisi nima hoca) ve bi arkadaşım vardı 6 ay kick boksa gitmiş ve farklı şeyler denemek için kungfuya geliyordu. siyah kuşak 2. dan kung fu toa öğrencisini karşılaşmada ağlattı. eğer siz günde 3-4 saat kata çizemiycekseniz kung fu felan hikaye. hızlı yumrukmu yaparsın kanat kasını(göğüs kası hızlı yumruk atmayı engeller tavsiye etmem). karın kası yaparsın baklava şeklinde. torba yumruklamaktan kollar zaten güçlü olur. gerisi sana kalmış. gerçektende hep hayran kalmışımdır bu çinlilerin kol ve kaval kemiklerinin sağlamlığına :D o kadar tekme yedikten sonra kol nasıl kırılmaz hala çözemedim. hadi size iyi düşünmeler. boyka akarrrrrrr.


    keske uye olmasaydın


    +1

    Adam olayı ta çin seddine dayamış.Üstüne 1 ay gittiği sporlar/sanatlar hakkında yorum yapmış.

    EDİT : Bu arada biz donnie yen'den bahsetmiyoruz.Yip Man'dan bahsediyoruz.


    Çin seddinden sonrasını okumadım zaten, siz siz olun hiç okumayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmdtrn66

    öncelikle arkadaşlar foruma sırf buraya yorum yapmak için üye oldum belirteyim :D daha fazla dayanamadım.
    öncelikle arkadaşlar bunlar sadece film karakteri diyen arkadaşlara sesleniyorum filmlerdeki dövüşçülerin(senaryosu dövüş olan filmlerde) hepsi bu işte çok az da olsa ün yapmış kişilerdir. şunu belirteyim. wing chun bu dünyadaki en iyi dövüş sporu diyen arkadaşlar, bu çinliler bu işte bu kadar pro iseler neden türklerden korunmak için çin seddi gibi devasa bi yapıyı meydana getirdiler.öncelikler arkadaşlar hepsine 1 ayda gitmiş olsam yapmadığım dövüş sporu kalmadı. kungfu wing chun, kungfu toa, karate, taekwando, aikido, kick boks vs. vs. şimdi arkadaşlar bu gibi sporlarda özellikle kungfu ve aikidoda pro olmanız için(sokakta dövüşebilmeniz için yani) sizin günde 3-4 saat boyunca durmadan kata çizmek veya hareketleri uygulamanız lazım. bu da bu işi meslek haline getirmek gibi bişe. aikidoya gittim 1 ay kadar ve abimde üzerinde denemk istedim(kendisi 4-5 yıldır boks ile ilgilenmekte) ve ben daha bu kadar hikaye bi dövüş sporu görmedm. rakip yumruk atıcakda yakalayacaksınız. gelinde bunu abimde deneyin:D. şahsen 1-2 hamlesini bloklayabiliyorum(onlarda yakın mesafede attığı kroşeler tek yapmanız gereken ne taraftan geliyosa elinizi dik olarak önüne koymak) sonrası gelmiyo. ard arda gelen yumruklarla neye uğradığınızı şaşırırsınız.bide arkadaşın birisi demişki normalde ip man boksörü 1 dkda yeniyo. arkadaşım sen çinli bi boksörden bahsediyosun burada ip man diyenlerin hepsi donie yen den bahsetmekte ve dövüştüğü amerikalı dünya şampiyonu boksör. o kadar yumruğu yedikten sonrada ayakta kalmas imkansız ama senaryo gereği yenmesi gerekiyo.şimdi arkadaşlar kungfu toa dan bahsedeyim. 1 ay gittim ve sürekli kata+ vücut geliştirme çalıştık(vücut geliştirme gerçekten faydalı vücut baya disiplinli oluyo). karşılıklı kapışmalar yaptırıyodu hoca(kendisini tanırsınız toa nın kurucusu ebrahim mirzai nin öğğrencisi nima hoca) ve bi arkadaşım vardı 6 ay kick boksa gitmiş ve farklı şeyler denemek için kungfuya geliyordu. siyah kuşak 2. dan kung fu toa öğrencisini karşılaşmada ağlattı. eğer siz günde 3-4 saat kata çizemiycekseniz kung fu felan hikaye. hızlı yumrukmu yaparsın kanat kasını(göğüs kası hızlı yumruk atmayı engeller tavsiye etmem). karın kası yaparsın baklava şeklinde. torba yumruklamaktan kollar zaten güçlü olur. gerisi sana kalmış. gerçektende hep hayran kalmışımdır bu çinlilerin kol ve kaval kemiklerinin sağlamlığına :D o kadar tekme yedikten sonra kol nasıl kırılmaz hala çözemedim. hadi size iyi düşünmeler. boyka akarrrrrrr.


    Koçum zaten dövüş sanatlarını tüm çin bilmiyordu. Kung fu Shaolin tapınağının kendini koruması için geliştirdiği bir sanat. Oradaki adamlar da zaten hayatlarını buna adıyorlar. Senin gibi 1 ay git gel yapmıyorlar. Ya bırak ya yorum bile yazmam.




  • Boykanın bacak sağlam olsun. Sinirlendir bide kralını tanımaz. BOYKA REYİZ
  • Adam 1 ay gitmiş yorum yapıyor
  • Demir çubuklarla dalınca ne boyka kalır ne ipman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pcbuilder

    Demir çubuklarla dalınca ne boyka kalır ne ipman


    Hemmen o konuyuda açıklığa kavuşturalım.







  • Beyler filmlerdeki dövüşlerle, gerçek hayattaki dövüşler arasında çok fark var. Filmlerden sahneler vererek, o bunu döver tarzı tartışmalar zaten saçma. Çünkü o filmlerdeki bütün hareketler kareografidir. Ezberlenmiş hareketlerdir yani. Hatta Ip Man 2 filminin kareografilerini hazırlayan da, Sifu Cliff Au Yeung'dur. Kendisi Ip Man'ın kuşağından bir usta, Hong Kong'da ders veriyor yani.

    Uri Boyka'nın dövüşlerini de birileri hazırlıyor, adamlar onu çalışıp oynuyorlar. Fakat şu da bir gerçek, böyle profesyonel dövüşlerde havada güvercin gibi 5 takla atarak adama vuramazsınız. Bu yapılabilse Taekwondo müsabakalarında yapılırdı zaten. Boyka'nın dövüşleri göze hitap eden, akrobasiye dayalı kareografiler. Scott Adkins gerçek yaşamında da kötü dövüşen biri midir, değildir tabi herifin bayağı tecrübesi var. Ama dövüşçü değildir sonuçta adam Judo, Taekwondo, Kickboks, Ju-Jitsu gibi sanat dallarında siyah kuşağı olan birisi. Elbet iyi dövüşür tabi.

    Ama filmlerdeki adamları dövüştürecekseniz, Ip Man'ın bu adama karşı koyması mümkün değil. Düşündüğünüz akrobasi hareketlerini yaparsa zaten Ip Man telef olur. Ama gerçekte bunları dövüşte kolay kolay yapamaz.




  • Ya şu Çocuk Efsanelerinden vazgeçin teknikmiş bimemneymiş 20 kişi ipman a dokunamazmış bilmem ne scoot adkins(uri boyka) teknigin alası var.adamı görmüyormusunuz abi bir tane kosa ip man mi ne herif ölür ya ötesi mi var.yok vurmak kolay degilmiş bir tane bile tutturamazmış hadi ordan.hepsini ıska geçtim bir tane geldimi ip man olur dip man
  • boyka alır beyler tartışmaya gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmmdtrn66

    öncelikle arkadaşlar foruma sırf buraya yorum yapmak için üye oldum belirteyim :D daha fazla dayanamadım.
    öncelikle arkadaşlar bunlar sadece film karakteri diyen arkadaşlara sesleniyorum filmlerdeki dövüşçülerin(senaryosu dövüş olan filmlerde) hepsi bu işte çok az da olsa ün yapmış kişilerdir. şunu belirteyim. wing chun bu dünyadaki en iyi dövüş sporu diyen arkadaşlar, bu çinliler bu işte bu kadar pro iseler neden türklerden korunmak için çin seddi gibi devasa bi yapıyı meydana getirdiler.öncelikler arkadaşlar hepsine 1 ayda gitmiş olsam yapmadığım dövüş sporu kalmadı. kungfu wing chun, kungfu toa, karate, taekwando, aikido, kick boks vs. vs. şimdi arkadaşlar bu gibi sporlarda özellikle kungfu ve aikidoda pro olmanız için(sokakta dövüşebilmeniz için yani) sizin günde 3-4 saat boyunca durmadan kata çizmek veya hareketleri uygulamanız lazım. bu da bu işi meslek haline getirmek gibi bişe. aikidoya gittim 1 ay kadar ve abimde üzerinde denemk istedim(kendisi 4-5 yıldır boks ile ilgilenmekte) ve ben daha bu kadar hikaye bi dövüş sporu görmedm. rakip yumruk atıcakda yakalayacaksınız. gelinde bunu abimde deneyin:D. şahsen 1-2 hamlesini bloklayabiliyorum(onlarda yakın mesafede attığı kroşeler tek yapmanız gereken ne taraftan geliyosa elinizi dik olarak önüne koymak) sonrası gelmiyo. ard arda gelen yumruklarla neye uğradığınızı şaşırırsınız.bide arkadaşın birisi demişki normalde ip man boksörü 1 dkda yeniyo. arkadaşım sen çinli bi boksörden bahsediyosun burada ip man diyenlerin hepsi donie yen den bahsetmekte ve dövüştüğü amerikalı dünya şampiyonu boksör. o kadar yumruğu yedikten sonrada ayakta kalmas imkansız ama senaryo gereği yenmesi gerekiyo.şimdi arkadaşlar kungfu toa dan bahsedeyim. 1 ay gittim ve sürekli kata+ vücut geliştirme çalıştık(vücut geliştirme gerçekten faydalı vücut baya disiplinli oluyo). karşılıklı kapışmalar yaptırıyodu hoca(kendisini tanırsınız toa nın kurucusu ebrahim mirzai nin öğğrencisi nima hoca) ve bi arkadaşım vardı 6 ay kick boksa gitmiş ve farklı şeyler denemek için kungfuya geliyordu. siyah kuşak 2. dan kung fu toa öğrencisini karşılaşmada ağlattı. eğer siz günde 3-4 saat kata çizemiycekseniz kung fu felan hikaye. hızlı yumrukmu yaparsın kanat kasını(göğüs kası hızlı yumruk atmayı engeller tavsiye etmem). karın kası yaparsın baklava şeklinde. torba yumruklamaktan kollar zaten güçlü olur. gerisi sana kalmış. gerçektende hep hayran kalmışımdır bu çinlilerin kol ve kaval kemiklerinin sağlamlığına :D o kadar tekme yedikten sonra kol nasıl kırılmaz hala çözemedim. hadi size iyi düşünmeler. boyka akarrrrrrr.


    @mhmmdtrn66
    Şu çin seddi olayı beni yardı ya :):) kimi arkadaşın aklından geçirdiği şeyi bende okurken geçirdim. Keşke üye olmasaydın :)

    -------------------------------------------------------------------------


    yip man diyorum :) bilmiyorum bir süre wing chun yaptığım için duygusal bakıyor olabilirim olaya ama yip man demeden alamıyorum kendimi..

    Bu arada yukarıda wing chun hakkında bir takım bilgiler okudum.
    Gerçekte ( filmlerden bahsetmiyorum ) kafes dövüşlerine wing chun tekniğini kabul etmiyorlarmış.
    Wing Chun dövüşleri normalde çok kısa olur, çünkü rakip tarafın yaptığı herhangi bir harekete karşı yapılan atak iş bitirici ataktır. Yani yumruk at çekil gibi birşey değildir. Rakipin yaptığı hareketden içeri girilir ve sonuna kadar götürülür hamle.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.