Şimdi Ara

Tarihi Ezberlemenin Yolları ? Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben hangi tarih dersi olursa olsun hiç aklımda tutamıyorum. Derste de dinlemiyorum çok sıkılıyorum, hoca dümdüz bu böyledir falan diye anlatıyor.
    Hiç aklımda tutamıyorum ve sınavda malum.. Ezberlemek için napmak lazım, açıp kitaptan mı okuyım ? öyle de olmaz ki..



  • ezberleyip ne yapacaksın ki?
    tarih kitapları roman gibidir. başından sonuna sıkılmadan okurum şahsen.
    konularda da hatırladığın kadarı + kendi edindiğin fikir şeklinde yazarsan zaten konuyla ilgilendiğin fark edilip notun yüksek tutulur.
    zaferlerle dolu, başarı hikayesi gibi bir tarihimiz varken nasıl sıkılabiliyorsun?
  • Aynı sorun bende de var.Ezber olan hiçbir dersi yapamıyorum.Ben daha denemedim ama tarihi sıraya koyarak, mantıklı bir şekilde düşünerek belki ezberlenebilir.
  • boşver ezberi iktidarlar değiştikçe tarihde değişir
  • Tarih'i çalışırken mutlaka özet çıkarmalısın.Yüzeysel okuyarak o sınavdan iyi alman zor.Adam gibi çalışıp 2-3 saat özet çıkarıp onları okursan iyi bir not alırsın.En azından ben şuan a kadar bu şekile tarihten 55'in altında almadım.Bu tabi öğretmenede bağlı biraz ama dediğim gibi okuyarak anlamıyorsan özet çıkar.
  • Ben yazarak çalışıyorum,tavsiye ederim.
  • Yahu ezberi falan bırakın tarih komple yorum işidir ezber değil. Hiçbir savaşın tarihini ezbere bilmek zorunda değilsin ama yorumlarsan o savaşın nedenini de bilirsin o yorumdan yola çıkarak sonuçlarını da anlarsın ve sonuçlarından da yola çıkarak kime ne zararı olmuş kime ne faydası olmuş neticede asıl sebep neymiş bahane sebep neymiş vs. öğrenirsin. Osmanlı Tarihi bence zevkli ama Eski Türk Devleti için aynısını söyleyemeyeceğim Osmanlı kadar zevkli değil

    Not: sayısalcıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 10 Mayıs 2010; 22:22:00 >
  • su tarih dersinin ne ise yaradigini bir turlu anlamis degilim ? ve pratik hayatta ne faydasi var onu da cozmus degilim faydasini gordugum tek sey biriyle sohbet ettigin zaman seninle ayni fikirde olmiyanlar bos ver su cahili demiyorlar onun disinda gunluk ve pratik hayatta hic bir faydasini gormus degilim
  • benden sana tavsiye tarihi roman oku 4-5 tane sonra sana tarih okadar zevkli gelecekki devamlı tarih okuycaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stormer -- 10 Mayıs 2010; 23:11:08 >
  • Hayal,hikaye kurarak ezberle.Kesinlikle unutmazsın.Ne kadar saçmalarsan o kadar iyi.Yanlış hatırlamıyorsam bu yöntemle yapılan ezberler kalıcı hafızaya yerleşiyor.Normal yapılan ezberler beynin sol lobunda kalıyor.(geçici kısmında)Bir süre sonra unutuluyor.Hikaye kurarak ezberlediğin takdirde bilgiler beynin sağ lobuna yerleşiyor.(kalıcı hafızaya)
    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 10 Mayıs 2010; 22:48:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.