Şimdi Ara

Çiğ makarnanın zararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler malum spor yapıyoruz. Kiloyu sürekli artırmak şart. Makarna da iyi bi kalori deposu ama spor yapıyosun bi tabak yiyip bırakılmıyo.3-4 tabak yemek lazım. Diğer yemeklerle beraber de insanın midesi davul gibi şişiyo. Çiğ yemeyi denedim gayet güzeldi. Bi avuç kadar deneme amaçlı yedim.
    Günlük 100 gram çiğ yesek bunu zararı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Çiğ Makarna Yemek Zararları

    Çiğ makarna yemek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir:

    • Besin zehirlenmesi: Çiğ makarna, Salmonella ve E. coli gibi zararlı bakteriler içerebilir. Bu bakteriler, besin zehirlenmesine neden olabilir ve mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısına yol açabilir.
    • Sindirim sorunları: Çiğ makarna, sindirimi zor olabilir ve şişkinlik, gaz ve kabızlığa neden olabilir.
    • Kurtlanma: Çiğ makarnanın uzun süre depolanması, un kurtlarına veya güvelere yol açabilir. Bu böcekler, makarnanın besin değerini azaltabilir ve ciddi vakalarda mide-bağırsak sorunlarına neden olabilir.

    Bu nedenle, çiğ makarna yemekten kaçınmalı ve her zaman pişirmeden önce iyice pişirmelisin. Pişirme, zararlı bakterileri öldürür ve makarnanın sindirimini kolaylaştırır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oradan alacağın karbonhidratı yulaftan alsana
  • Kurt olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurt yapar diyorlar. Ama ne kadar doğru onu bilmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Hocam yulafın tadı çok berbat. Muzla falan denedim düzeltemedim tadını. Hem de bağırsağı çok çalıştırıyo ishal yapıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dilbilen

    oradan alacağın karbonhidratı yulaftan alsana

    Yulafın kalori değeri nedir hocam ?



    Kilo yapar mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angaralı_06

    Hocam yulafın tadı çok berbat. Muzla falan denedim düzeltemedim tadını. Hem de bağırsağı çok çalıştırıyo ishal yapıyo

    dostum vücut yapmak kolay değil. tadı kötü bile olsa insanlar neler yiyip içiyo. ayrıca o yulafın her bir kaşığında 1 gr protein varmış geçen bi fitness sayfasında okumuştum.

    instagramda talofitnessclub sayfasında söylüyodu. Ayrıca 1 kaşık yulafta 1 gr protein 6 gr karbonhidrat varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 5 Mayıs 2017; 15:49:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çiğ pastırma zararlımıdır ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ketojenik diyet yapıyorum ve günlük kalori alımımın %5'ini karbonhidratlar oluşturuyor.

    Sağlıklı karbonhidrat için bulgur pilavı ve barbunya pilaki tavsiye ederim.
  • Ben yulafi bi kasik bali sutle karistirarak yiyordum yeniliyordu bir kez yogurt bal yulaf karistirdim nahos bi tadi oldu begenmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dilbilen

    oradan alacağın karbonhidratı yulaftan alsana

    Yulafın kalori değeri nedir hocam ?



    Kilo yapar mı ?

    dostum instagramdaki saygıdeğer bir sayfada 1 kaşık yulafta 1 gr protein 6 gr karbonhidrat olduğunu söylediler.

    benim ise tarifim light yoğurt, 7-8 damla limon, biraz kırmızı biber biraz sirke ve yulaf. Tadına bakmadan hüplet. Biz gençken bunu yapıyoduk hem yağ yakar hem enerji kazandırır.
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hem zor hem de nankör bi spor. 1 hafta grip oldum spor yapamadım. Hem kilo verdim hem de kaslar indi

    Yulaf 5 kiloya yakın tükettim 1 ayda. Az yesem tok tutuyodu başka bişey yiyemiyodum. Çok yiyince de ishal yapıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurt yapmaz. etin çiği kurt yapar. makarnayla alakası yok kurdun. midende şişer o makarna, tek zararı o.
  • vücudun çiğ nişasta sindiremez.yine karbonhidratı tam verimle alamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angaralı_06

    Aynen hocam hem zor hem de nankör bi spor. 1 hafta grip oldum spor yapamadım. Hem kilo verdim hem de kaslar indi

    Yulaf 5 kiloya yakın tükettim 1 ayda. Az yesem tok tutuyodu başka bişey yiyemiyodum. Çok yiyince de ishal yapıyo.

    yulafı kesme, ishali kesmek için suya aban en az 3 litre iç. Sadece kolay tuvaletini yaparsın ishal bakterilerden dolayı olur. Ayrıca sebzeleri yerken bolca sirke kullanmaya çalış
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Hocam sabah aşırı zor oluyo yulafla. Erken kalkıyorum karnımı hissetmiyorum. Yola çıktığımda ise karnım sıkışmaya başlıyo. Tuvalet arıyorum öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana bir sır vercem

    İlk biraz sıcak su iç, sonra da makarna ye, çiğ hali. O midende pişer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam. Dediğinizi yaptım midem yandı. Mideyi alıyolar şimdi. Artık hortumdan beslenecekmişim istediğim kadar mide şişmeden yemek yiyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angaralı_06

    Allah razı olsun hocam. Dediğinizi yaptım midem yandı. Mideyi alıyolar şimdi. Artık hortumdan beslenecekmişim istediğim kadar mide şişmeden yemek yiyebilirim

    Hocam ne yanması. Sen çok kaynar içmişsin ağzın yanmıycak kadar sıcak içeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.