Şimdi Ara

manuel sanzıman bakımı, arızalar ve yağ değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
76.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu konuda manuel şanzıman bakımı ve arızalar ile ilgili soruları ve ustaları bekleriz

    malum otomatik şanzıman bakımı ile ilgili konu var ama manuel şanzıman bakımı ile ilgili konu başlık olarak forumda bulamadım.
    bu konu ile ilgili görüş, bilgi, ve tecrübeleri burada toplayalım



  • ustam teşekkür ederim. aracımın suyu yağına karışmıştı.bende tecrübe olsun diye kendim tamire kalkıştım. kendi atölyem var fakat araç girme şansı olmadığı için 14 km. uzaklıktaki köyümde dağıttım aracı gidip gelip yapmaya çalışıyorum.müsaitseniz forumda bilgileri verdim. bazı sorularım vardı cevapsız kaldı.yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_39491790/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39491790



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalefe -- 10 Mayıs 2010; 19:33:51 >
  • Merhaba arkadaslar,

    Bende 2002 model 1.9 tdi 5 ileri duz sanziman Passat var. Araci alali uc ay oluyor. Bu ilk dizel aracim oldugu icin daha onceden hic tecrubem yoktu dizel araclar konusunda. Arac hareket halindeyken gaz pedalina her basista, turbo sesine benzer bir ugultu sesi geliyor aractan. Ama turbonun henuz devreye girmedigini farkedebiliyorum. Bahsettigim ses sadece arac hareket halindeyken gaza basinca duyuluyor, gaz pedalindan ayagimi cektigim anda ses kesiliyor. Arac rolentedeyken ya da vites bostayken gaza bastigimda bu ses yok. Her zamanki gittigim ozel servise araci gozterdim, test surusu yaptilar ve bahsettigim sesin varligini teyit ettiler, on tekerleri takozla kaldirip dinlediklerinde sesi duyamadiklarini soylediler. Ilk etapta sanzimandan kaynakli bir ses olabilecegini soylediler. Ardindan turbodan kaynaklanabilir dediler, eksozdan olabilir mi acaba dediler ama ekzos uzerinde fazla durmadilar. Aracin vites gecislerinde herhangi bir sorun yo, titreme falan da yok. Aracin cekisinde de herhangi bir sorun yok ve turbo devreye giriyor yani turbonun devreye girdigini koltuga yapistigim anda anlayabiliyorum :)

    Ben Hollanda'da yasiyorum, bu araci bu yaz Turkiye'ye izine gelmek icin almistim ailemle beraber. Ama Bu sorundan kaynaklanan masrafin miktari beni cok korkutmaya basladi, izini iptal etmeyi dahi dusunmeye basladik su an :( Sorunun nerden kaynaklandigini bilmeden de sanzimani ya da turboyu degistirmekte bana hic mantikli gelmiyor. Aracin icinden cep telefonu ile sesini kaydedip Youtobe a ekliyorum su an. Becerebilirsem buradan link verecegim.


    http://youtu.be/8rBqbyl0pSg ( telefonumla kaydettigim ses )


    Lutfen bu konuda deneyimi ve/veya tecrubesi olan arkadaslar bana bir yol gosterebilir mi?

    Cok tesekkurler...

    Ali Karabulut



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartwolk -- 15 Kasım 2012; 12:46:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.