Şimdi Ara

İşlemcinizin Gflops gücü (Test)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
11.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternette LinX adlı bir yazılım buldum işlemcimizin Gflops gücünü test ediyor sonuçlarımızı paylaşıp siteye ekleyelim ilk test benden.

Q9650 4Ghz Windows 7 64 Bit

Sonuç: 52.6 Gflops

İndirmek için:

http://www.softpedia.com/progDownload/LinX-benchmark-Download-132129.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 24 Nisan 2010; 14:49:07 >

• arıyorum şuan einstein açık kapayıp ben de koyarım birazdan.. aynı işlemci gerçi bir fark olmaz seninkiyle

düzelti: occt bile bu kadar ısıtmamıştı işlemci 67 dereceye kadar yükseldi(en yüksek çekirdek sıcaklığı 78 derece idi)

Q9650 4ghz, 1ghz ram, Vista 64 Bit

53.4083 GFlops

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 28 Mayıs 2010; 17:51:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

arıyorum şuan einstein açık kapayıp ben de koyarım birazdan.. aynı işlemci gerçi bir fark olmaz seninkiyle

Link ekledim
  • Bu program, intel işlemcilerde Linpack benchmark için arayüz görevi görüyor. İşlemciniz intelse, doğrudan linpack'i kullanırsanız Gigaflop'u doğru ölçersiniz. Zira, bu programla ölçtüğünüzde daha düşük çıkıyor linpack'e göre. AMD işlemcilerde ise nasıl ölçtüğü muamma, zira AMD, işlemcileri için linpack benchmark'ı yayınlamadı henüz. Gerekli araçları sunuyorum, isteyen kullansın diyor ama hikaye. Zaten LinX kullanarak AMD işlemcilerin Gigaflop'unu ölçmek istediğinizde garip sonuçlar veriyor. Büyük ihtimal veriler yanlış. Intel işlemcilerde linpack'i sağlıklı kullanmak için de Intel Math Kernel Library (MKL) nin son versiyonunu indirip kurmanız lazım. Intel'in sitesinden 30 günlük evaluation versiyonunu indirip hallediyorsunuz. Linpack'le uğraşırsanız, programa girmeniz gereken parametreler var. Onları da neti biraz karıptırıp bulabilirsiniz ya da xtremesystems.org'da da linpack benchmark diye bir konu vardı, oraya bakabilirsiniz.

•  İşlemcinizin Gflops gücü (Test)
  • iyi mi kötü mü bilmiyorum

i7 920 @ 4.2. ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 23 Mayıs 2010; 22:09:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeFeD

iyi mi kötü mü bilmiyorum

[simage ]http://i1005.hizliresim.com/2010/5/23/5944.jpg[/simage]

i7 920 @ 4.2. ghz

49GFlops düşük gibi görünüyor ama bizimkiler 4le çarpılırken sizinki 8 ile çarpılıyor, çok iyi yani.. böyle güzel işlemci sahiplerini imzamdaki yere bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 23 Mayıs 2010; 22:59:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ht kapatıp tekrar aldım ama kısa olarak baya farketti. yalnız ht kapatınca sıcaklıkların böyle düşeceğini ummazdım 15 derece kadar azaldı ilginç

• testi ilk posttaki değerlere göre yaparsanız karşılaştırma açısından daha iyi olur.. 20 kere, 772mb, problem büyüklüğü 10000 değerler.. işlemciniz çok ısınabilir bu sırada dikkat edin.. zaten işlemci stabilite testi olarak da kullanılıyor program..
  • HT'yi kapatmak performansı düşürür mü? Kapattığımda çok daha yukarı hızlara çıkabilecek gibiyim
  • ^ işlemciniz bir nevi i5 750 oluyor HT kapandığında, önceliğiniz oyunlarsa bir fark yaratacağını düşünmüyorum.. çalıştırdığınız uygulamalar önemli burada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

İmzamdaki sistem

http://img4.imageshack.us/i/adszbnqd.jpg/

phenom II x3 720 3.5 ghz ile ortalama 34.5 aldım... seninkiler az görünüyor
  • anladım sıradan ev kullanıcısıyım aslında böyle güçlü işlemcilere de ihtiyacım yok oyun, internet, download, hd film. kapatmayı istemiyorum psikolojik olarak baskı altına giriyorum. tamam kabul ben hastayım
  • ahaha süpersin bilirim o duyguyu, almışım o kadar işlemciyi niye kapayayım yahu

en iyisi oyunlarda bir kaç test yaparsın.. daha yüksek işlemci hızı +HT off vs düşük işlemci hızı +HT on diye.. o zaman içindeki ses de doğru yolu bulcaktır
  •  İşlemcinizin Gflops gücü (Test)

İmzadaki sistem

Win 7 32bit

Edit: İşlemci maksimum 59 derece oldu beklediğim kadar korkutucu değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 24 Mayıs 2010; 1:49:31 >
  • İşlemcinin canına okuyor. 80C leri geçti, korkup kapattım.

Bu arada 42.3XX küsürlerdeydi ortalama.
  • sistem : W7 64 bit

işlemci : Ph II X3 720 3.5 GHZ 1.475v

Ram : 3*1 1612 mhz ddr3

işlemci 50 dereceyi geçmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İşlemcinin canına okuyor. 80C leri geçti, korkup kapattım.

Bu arada 42.3XX küsürlerdeydi ortalama.

Test yapacam diye bir de yakıyormuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeFeD

HT'yi kapatmak performansı düşürür mü? Kapattığımda çok daha yukarı hızlara çıkabilecek gibiyim

bu programda arttiriyormus

ht kötü kodlu yazılımlar için

işlemci bos kaldiginda devreye giriyor (bakarsaniz internette detayli bulabilirsiniz ne oldugunu)

fakat burada işlemci boş kalmiyor

cunki iligine kadar kullaniyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.