Şimdi Ara

navigon 1400 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
8.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    navigon 1400 mü yoksa piranha escalade mi alınır?
    acil yardım alabilirmiyim?

• Arkadaşım merhaba 2 gün önce Navigon 1400 aldım, uydu bulma ve uydu kesilme problemi var. Bugün iade edeceğim...
  • ben de gidip piranha locator aldım..
    sözüm ona işlemci olarak sirf atlas IV var ama yolda uydu bulamıyor alet..
    ben de geri iade edeceğim bu devam ederse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: corail

ben de gidip piranha locator aldım..

Selamlar Arkadaslar,

GPS cihazlari ilk kez acilip uydu bulma suresi konusunda hep aynidirlar.
    ilk yapmalari gereken sey sistemin yukarda gezen uydularin hangi uydular oldugunu anlamasi icin epey bir tarama yapmasidir.
    Bu taramayi acik bir alanda ve sabit durumda yaparsaniz, uydulari daha kolay gorecektir bundan sonra artik uzun sureli kapatmazsaniz ve veya 350 km uzaklasip acmazsaniz uyduyu yakalama suresi ilk seferden cok daha kisa olacaktir.

yillar once ilk cikan mio 136 cihazda cihazin uydu bulmasi her seferinde tekrar yapiliyordu, cunku icinde bu konuda topladigi bilgileri kaydettigi alan icin ek pil yoktu.

Dolayisi ile bir de acik alanda 5-10 dk beklemeyi deneyin. Eger 20-30 dk da hala gormediyse sorun var diyebiliriz...

Saygilar.

alim k

• bir cihazda olan problemi genele yaymayalım navigon 1400 sirf atlas VI işlemcili bir cihaz 500 mhz CPU Gps Alıcıları çok kuvvetli var o cihazda harita konusunda biraz sıkıntısı var oda cihazın ve cihazın harita yazılımı navteq'in Türkiyede yeni olmasından kaynaklanıyor ilerleyen zamanlarda bu cihaz satışta TOP 5'i baya bir zorlayacak gibi duruyor

saygılarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellowredlion

bir cihazda olan problemi genele yaymayalım navigon 1400 sirf atlas VI işlemcili bir cihaz 500 mhz CPU Gps Alıcıları çok kuvvetli var o cihazda harita konusunda biraz sıkıntısı var oda cihazın ve cihazın harita yazılımı navteq'in Türkiyede yeni olmasından kaynaklanıyor ilerleyen zamanlarda bu cihaz satışta TOP 5'i baya bir zorlayacak gibi duruyor

saygılarla

locator aldım ama uyduya bağlanma süresi ve sinyal çekisi rezalet..
    bende mi hata var yoksa bu cihaz mı böyle?
    blackberry bold 10 tane uydu bulurken bu cihaz hiç uydu bulamıyor aynı noktada..
    bu ne biçim bir iştir?
    açık alanda da bekledim ama yine de blackberry bold umdaki ya da nokia e 66 daki gibi hızla uydu bulamıyor?
    bulduklarının sayısı da ( bulabilirse tabi ) bold ya da e 66 daki kadar olmuyor..
    bu arada locator da 128 MB bellek ve 500mhz sirf atlas IV var..

• arkadaşım piranha'da olması doğal birşey şaşırmadım şu forumda piranha ile alakalı o kadar çok yorum var ki gerçek boyutta da çok sıkıntılı cihazlar benim teknosa'da vatan'da tanıdığım arkadaşlar var onlardan duyduğum kadarı ile bu iki mağazadada kataloğa girmiş ürünlerdi her ikisinden de iade üzerine iade geliyor dediler sana tavsiyem eğer kısa bir süre önce aldıysan iade etmende fayda var ürün tavsiyesi olarakta Tomtom,Garmin,navigon veya navitech marka al 299 - 349 lira arasında bir cihaz düşünürsende navitech FX210 serisini tavsiye ederim arkadaşım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    J
    3 yıl önce açıldı
    İphone 7 alınır mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Selamlar Arkadaslar,

ilk yapmalari gereken sey sistemin yukarda gezen uydularin hangi uydular oldugunu anlamasi icin epey bir tarama yapmasidir.
    Bu taramayi acik bir alanda ve sabit durumda yaparsaniz, uydulari daha kolay gorecektir bundan sonra artik uzun sureli kapatmazsaniz ve veya 350 km uzaklasip acmazsaniz uyduyu yakalama suresi ilk seferden cok daha kisa olacaktir.

yillar once ilk cikan mio 136 cihazda cihazin uydu bulmasi her seferinde tekrar yapiliyordu, cunku icinde bu konuda topladigi bilgileri kaydettigi alan icin ek pil yoktu.

Dolayisi ile bir de acik alanda 5-10 dk beklemeyi deneyin. Eger 20-30 dk da hala gormediyse sorun var diyebiliriz...

Saygilar.

alim k

5-10dk ciddi bir süre valla hadi cep telefonu olsa tamam sistemi biraz farklı.Ama PND'lerde ortalama 1-3dk olmalı,ki bunun altına ilk açılışta inenler var.Ayrıca servisleri zahmet olmazsa buradaki sorularla alakadar olsunlarhttps://www.naviextras.com/shop/mvnforum/listthreads?forum=32 heryer piranha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 23 Mart 2010; 15:14:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar,

Saygilar.

alim k

5-10dk ciddi bir süre valla hadi cep telefonu olsa tamam sistemi biraz farklı.Ama PND'lerde ortalama 1-3dk olmalı,ki bunun altına ilk açılışta inenler var.Ayrıca servisleri zahmet olmazsa buradaki sorularla alakadar olsunlarhttps://www.naviextras.com/shop/mvnforum/listthreads?forum=32 heryer piranha

şu an için ilk açılışta 2-3 dk içerisinde bağlanıyor locator..
    sizce nasıl?
    SIRF ATLAS IV 500 mhz
    128 MB ram
    aslında çok da kötü değil teknik bakımdan?

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowredlion

bir cihazda olan problemi genele yaymayalım navigon 1400 sirf atlas VI işlemcili bir cihaz 500 mhz CPU Gps Alıcıları çok kuvvetli var o cihazda harita konusunda biraz sıkıntısı var oda cihazın ve cihazın harita yazılımı navteq'in Türkiyede yeni olmasından kaynaklanıyor ilerleyen zamanlarda bu cihaz satışta TOP 5'i baya bir zorlayacak gibi duruyor

saygılarla

evet olayın ülkede zamana bağlı olarak gelişeceği bir gerçek,hemen tu kaka olurmu,bugün hala cep telefonlarının normal görüşme yapamadığı alanlar var,zaman gerek galiba
  • arkadaşım şu Türkiye'de navigasyon cihazları Avrupa'da ABD'de nasılsa aynı şekilde çalıyormu TMC (Dinamik Trafik Akışını) frekans üzerinden verbiliyor mu 3D görüntüsü var mı Var belki ama Avrupa'da veya ABD'de ki gibi mi bu kadar acımasız olmayalım buraya bilende yazıyor bilmeyende lütfen görüşlere saygı duyalım eleştiri yapacaksak ta seviyeli eleştiri yapalım bilgi paylaşımı bu şekilde olur insanları yerden yere vurarak veya insanları ti'ye alarak değil

evet olayın ülkede zamana bağlı olarak gelişeceği bir gerçek,hemen tu kaka olurmu,bugün hala cep telefonlarının normal görüşme yapamadığı alanlar var,zaman gerek galiba

bu arkadaşı bu davranışından dolayı kınıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar,

Saygilar.

alim k

şu an için ilk açılışta 2-3 dk içerisinde bağlanıyor locator..
    sizce nasıl?
    SIRF ATLAS IV 500 mhz
    128 MB ram
    aslında çok da kötü değil teknik bakımdan?

Şunu net olarak yazayım,cihazların işlemci güçleri veya hafıza büyüklükleri ile bağlanma hızlarının bir alakası yoktur.Bağlanma hızı tamamen kullanılan GPS alıcı chip'i ve o chipte yazılan yazılımla alakalıdır.Bu yazılımında cihazın arayüzü ile alakası yoktur.

Şu WinCe5 ve WinCe6'yada nokta kolayım hazır gelmişken.

Genelde fark ederseniz Samsung,AtlasIV gibi işlemcilerde WinCe5 vardır,çünkü Ce6 'nın kullanıcı ile alakalı bir artısı falan yoktur.Düşünün bankamatikten para çekip işlem yapıyorsunuz,gördüğünüz arayüz aynı ama görmediğini işletim sistemleri kiminde linux,kiminde winxp,kiminde vista vs. dir.Yani bu kullanıcıyı enterese etmez.

WinCe6 daha iyi falan mantığıda hikaye,bunu yazan ve sunan 1 kişi olsun bende öğreneyim bunu bari

Bunu her zaman söyledim,gene yazıyorum....Donanım evet önemlidir ama maharet o arayüz yazılımı ve arkasında çalışan shell denilen firmanın hazırladığı yazılımdır.İsterseniz deneyin PIII bir makinaya Vista kurun,aynı makinaya birde XP kurun....Ne oldu ? XP daha hızlı değilmi Ama Vista daha yeni ? O nedenle bunlar hikaye.

AtlasIV olanlarda ise genelde WinCE6 vardır,nedeni ise basit AtlasIV işlemci daha farklı değişkenlere ihtiyaç duyuyor.Elinize eldığınız cihazlardakileri sadece bu kadar diye değerlendirmeyin.Bu chip'ler bir çok farklı şekilde kullanılıyor.

Sorunuza dönersek,evet 2-3 dakika çok büyük markalardada bazen normal.Ama bu markaların çoğu nasılda millet böyle alışmış diye bir girişimde bulunup GPS alıcı tarafındaki yazılımları ellemiyorlar.Ama biraz etrafa baksalar bu işi 15sn'de yapan cihazlarında olduğunu ve onlara göre bu sürelerin artık normal olmadığını anlarlar.

Pekiiii bu firmalara soruyorum SiRFV çıktığında ne olacak ? Adam 3-5sn'de uydu bulurken siz 3-4dk'da bağlananları nasıl satacaksınız ? Evet satacaklar,çünki maalesef GPS satın alanların gene maalesef %5'i gibi bir oran internet'te bunları araştırarak alıyor.

Yoksa piyasa şu anda böyle olurmuyudu

• burada Gps navigation arkadaşıma katılıyorum öenmli olan işlemci hızı veya yüklü olan wince 5.0 veya 6.0 değildir Kullanmış oldukları uydu alıcılarıdır buda marka olarak size Tomtom,garmin,navigon,navking,navitech'in cihazlarında geçerlidir
  • İnsan bazen düşündüğü şeyi yapmak içinde dayanılmaz bir arzu duyar ve gözü hiç bir şeyi görmez ve aklını dinlemez ya, geçen gün yeni açılan bir elektronik marketini gezerken birden bire bu türlü bir duyguya kapılıp bir navigasyon cihazı almaya karar verdim.

Daha önce Asus telefonumda kayıtlı olan iki ayrı programı kullanıyordum çok memnundum. Sanıyordum ki bu iş için yapılmış her navigasyon cihaz telefonunkilerden kesinlikle üstündür.

Serviste görevli yetkili uzmana danışma gafletinde bulundum bana navigon adlı cihazı tavsiye ettiğini söyledi neden dedim bunların hepsi aynı ama navigonun kontrastı çok yüksek güneşten etkilenmiyor diğerlerinin aydınlıkta görüntülerini seçmek çok zor en iyi alet budur deyince ver bakalım bir tane dedim. O arada bana bir tane de cihaz kılıfı sattı.

Arabaya biner binmez cihazı kurdum, evin adresini yazmaya çalıştım bulvarın ismini bulamadı olur böyle şeyler dedim civarındaki bir lisenin adını yazdım öyle bir sokak varmış kabul etti okeyledik yola koyulduk, aletin yaptığı iş taksim civarındaki bir noktadan hareketle bu adrese nasıl gidileceğinin demosunu yapmaktan ibaretti. Kesinlikle navigsyon falan yapmıyordu.

Eve geldim aleti internet sitesinden registre ettim yeni haritasını ve senkronizasyon programını indirdim. Artık keyifle ev adresimi bulup favorits'lere kayıt edebilirdim. Uzun uğraşmalar sonucu Koskoca Atatürk bulvarının bu cihazın haritasında Aksaray caddesi olduğunu öğrendim.

POİ lerden eve yakın bir oteli arattırarak harita üzerinen yeri işaretleyip kaydetmeyi denedim. Bunun için internetten otelin adresini buldum posta kodundan girmeye çalıştım bir de ne göreyim posta kodundan girişi kabul etmiyor çünkü bu cihazın haritalarında posta kodu nosyonu yok. Kendi kendime canım iki aksilik sebebi ile moralini bozma bak cihaz alman malı imiş falan diyerek kendi kendimi avutmaya çalıştım.

Cihazı biraz daha kurcalayınca gördümki POi denilen kayıtları yok denecek kadar az. Bir kaç tane eczane vs. geri kalanı boş.

Arabaya atladım aleti çalıştırıp moralimi düzeltmek istedim. Kullanım kılavuzunda hiç bahsi geçmeyen oraya git komutunu 15 dakika kurcalamadan sonra farkedip buraya basınca çalışmaya başladı, çizdiği güzergahındışına çıkınca sapıtıp 10 dakika sonra adapte oluyor rotayı uyarmadan tekrar çizip sizi götürmeye çalışıyor.

Bunların yapımında kesinlikle türklerin çalıştığı belli. Nereden anladın diyeceksiniz . inanılır gibi olmayan bazı tuhaf yönlendirmelerden kolayca anlaşılıyor, gülmekten ölürsünüz, rotaya uymayınca beni geri döndürmeye çalışıyor yapanlar kavşakların özelliğini tam bilmedikleri ve işi masa başında yapmaya çalıştıkları ve işi aceleye getirdikleri için şu türlü komutlar kullanmışlar " mümkünse ilk soldan u dönüşü yapınız " fıkra gibi değilmi.

Servisteki delikanlının sözüne uyup büyük bir kazık yemiştim, öğleden sonra aldığım firmaya telefon ettim. İade edin efendim üzülmenize gerek yok, başka beğendiğiniz varsa onu verelim dediler. Gittim iade ettim bu cihaz daha prototip bile değil. Kesinlikle ürün olarak satışa arz edilecek düzeyde değil. Haritası çok yetersiz, yazılımı saçma ve unuserfriendly. Hayatımın 1.5 gün bu saçma alet yüzünden zehir oldu.

Navigasyon alacak arkadaşlara Igo' yazılımından şaşmamalarını tavsiye ediyorum. yeni aldığım alet navitech bir sürü özellikleri var hepsi de canavar gibi çalışıyor, bluetutlh'a telefon bağlantısı yapılabiliyor bin türlü özelliği var bu özelliklerin hiç biri navigasyondaki bir eksikliği örtmek için yapılmamış tüm özellikler süper çalışıyor, alet kurulmuş zemberek gibi vızır vızır çalışıyor takılma falan yok. Dokunmatik ekranı çok hassas. Üzerinde IGO'nun türkçe yazılımı var. Kılavuzunu adam gibi yazmışlar aradığınzı buluyor anlamadığınızı araştırıp öğrenebiliyorsunuz. Pili çok uzun dayanıyor.

Çarpmışım kontrastına sakın bu özelliği bir avantaj saymayın, her cihazda kontrast ve arka ışık ayarı var zaten bana navigonu tavsiye eden uzman geçinen görevlinin bundan bile haberi yokmuş, belki firmanın adamıdır veya komisyon alıyordur. Ama ben navigonu iade ederken iade edilmiş bir tane daha vardı.

Siz siz olun navigondan uzak durun.

• Bunu alim bey yazmıştı o da yeni fark etmiş,ama mağazalarda olan promotörlere inanmayın.Sadece navigasyon değil herşeyde geçerli,adamları orada duruyorlar maalesef.Net'ten araştırın mağazaya sadece gidecekseniz cihazı ellemek ve almak için gidin.Mağazada fikir sormak en büyük hata.
  • Q2 2010 haritası çıkmıştır. Navigon Freshten indirebilirsiniz...
  • q2 haritasını indiedim fakat sürümlerde hala eskisi görünüyor .ayrıca poileri nasıl güncelleyebiliriz
  • garmin yılın son çeyreğinde NAVTEQ maps'e geçecek duyurulur başarsoft şimdiden düşünsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: kim_ister

garmin yılın son çeyreğinde NAVTEQ maps'e geçecek duyurulur başarsoft şimdiden düşünsün

ha belli oldu garmincisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 20 Temmuz 2010; 7:44:49 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.