Şimdi Ara

Notebook Alma Klavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.336
Cevap
3
Favori
330.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar, yaklaşık 1 aydan beri bir notebook alma hevesindeydim. Son 1 haftadır kesin kararımı verdim alıcam. Öncelikle, fikir edinmek için gezmediğim forum kalmadı. Bu konuda donanımhaber, tartışmasız lider. Sizlere teşekkür ederim iyiki varsınız. Yaklaşık 1 haftadır hergün saatler süren araştırmalarım sonucunda hala bir karar veremedim. Kafamda bir sürü soru işareti oluştu ama birçok şeyide sayenizde öğrendim. Hangi marka notebook diye sormak yerine hangi özellikli notebook diye düşündüm ve hem kendi sorularıma cevap bulmak için hemde notebook almak isteyen arkadaşlar faydalansın diye örendiklerimi ve sorularımı sizinle paylaşmak istedim umarım değerli katkılarınızla işe yarar bir çalışma olur.

1.İşlemci Seçimi: Pentium-M/ AMD Turion64 bit Hangisi?
    A)AMD Turion64 bit: Herkes olmayan birşeyi Windows vistayı konuşuyor. 32 bit e desteği olacak mı? olmayacak mı? diye. 16 bitten 32 i bit e geçişte bile ciddi yazılımların, 16 bit desteği yıllarca devam etti. Bence, en erken 1 sene sonra gelecek olan muhtemelen de 2 seneden önce tam olarak kültürü oluşmayacak bir teknoloji için bu günden yatırım yapmak çok mantıklı değil. Xp yi ve ilk çıktığındaki işlemcileri hatırlıyorum. 98, 95 i hatırlıyorum tatmin edici performansı uygun fiyata almak, teknoloji çıkmadan 1-1.5 yıl önce değil sonra olmuştur.
    Bu yüzden kendi adıma AMD Turion64 bit i ben eliyorum.
    B)Pentium –M: Öncelikle Centrino teknolojisinden bahsedeyim. Centrino bir işlemci değil bir Paket ya da Platform . Notebook umuzun Centrino teknolojine sahip olması için 3 tane bileşeni içinde standart olarak barındırması lazım. Bunlar:
    · Pentium M işlemci ,
    · 802,11b kablosuz ağ (wireless) ve
    · 855 PM chipset
    Centrino teknolojisinin avantajları performans artarken pil ömrü uzuyor ve kablosuz ağ standart olarak geliyor.
    Sonomo : Intel centrinoyu bizim için upgradelemiş. 533 MHz hızında veriyolu hızına (bu değer şimdiye dek 400 MHz’di) sahip platform, Pentium M işlemci ve XD-Bit’den (eXecution Disable Bit) oluşuyor. Bu platforma 802.11-b/g-W-LAN-bağdaştırıcısı ve i915M (Alviso) yonga seti eklenmiş. Söz konusu yonga setinin özellikleri arasında çift kanal destekli DDR2-400 ve DDR2-533 RAM, PCIExpress x16 grafik kartı, S-ATA sabit diskler (P-ATA desteği sürdürülüyor), High Definition Audio (7.1-Ses) ve PCMCIA’ın takipçisi olan ExpressCard da yer alıyor.

Şimdi burada aklıma takılan bir soru var. Her sonomo Centrino notebook a surround sistemimizi takabilirmiyiz? Paylaşımlı ekran kartını devre dışı bırakıp harici bir ekran kartı takma şansımız var mı ?
    Benim tercihim notebook umun kesinlikle Sonoma Centrino teknolojisini desteklemesi.

2. Ekran Seçimi 15’ / 15,4’
    a)15,4’ : Ben notebook umla film seyredicem diyorsanız. 15’ e bakmayın bile. DVD filmlerin 16:10 ekran boyutu için uyumlu. Bir diğer avantajı da Exel içinde genişlik bir avantaj sayılabilir. İnsan gözünün genişliği uzunluktan daha fazla oranda algılaması da ayrı bir avantaj. Artık üreticiler yavas yavas 15’ den vazgeçiyorlar.
    b)15’ : DVD boyutları benim için önemli değil derseniz 15’ inde avantajları şunlar. Ben çok okurum diyorsanız ben program yazarım diyorsanız. Yani boy ve alan sizin için önemliyse çünkü 15’4 un boyu 2 cm kısa ve alan olarak 7 cm2 daha düşük tercihiniz 15’ olmalı.

Ben bir programcı olarak 15,4 e fazla para vermem bu konuda pek kararlı olduğumda söylenemez. Ekran boyutlarının akla gelen başka avantaj ve dezavantajı var mı ?
    Evet diyelimki ekran boyutumuza karar verdik peki nedir bu XGA, WXGA, SVGA gibi terimler ? İşte Donanimhaber farkı ve harika bir araştırma.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3839594/tm.htm

3. Ekran Kartı: INTEL (paylaşımlı)/ ATI / NVDIA (paylaşımsız): Ekran kartı konusu sanırım kararsızlıkların en çok yaşandığı konulardan bir tanesi. Hep teknik veriler, test sonuçları ve rakamları var ama anlamayanlar için ya da daha somut bir bilgi isteyenler için sanırım hangi ekran kartıyla neler yapabiliriz neler yapamayız bunu araştırmalıyız diye düşündüm.
    A)Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 900 (paylaşımlı): Hiç oyun oynayamaz mıyız? Benim edindiğim izlenim Ram i 512 ve üstü tutuyorsak ve ben doom3 gibi hayvani boyutlarda grafik isteyen oyunlar oynamam ama bi age of emrires ya da kartı çok yormayacak bir oyun oynarım diyorsanız. Daha çok iş amaçlı kullanım için bir laptop alıyorsanız. Sizin için bir sorun olmaz aksine pil ömrü uzayacağı için avantaj olur.
    B)Ati mobility radeon 9600 ve 9700, paylaşımsız ekran kartlarıdır. Daha iyileri ise ati mobility radeon x600, x700 ve geforce 6600 go'dur. Bunlarla en güncel oyunları oldukça yeterli olacak şekilde oynayabilme şansımız var işte yaptığım araştırmalar sonucu hangi ekran kartıyla hangi oyunları oynayabiliriz birkaç örnek. Notebook sahibi arkdaşlar diğer oyun tecrübelerinide yazarsa onlarıda bul listeye ekleriz.

ATI Mobility Radeon 9700 64 mb :

·Ns Underground 1&2 : full 1024*768
    ·Prince of persia
    ·Doom3 640*480 normalin 1 üzerinde ayarlarla . AA AF 2x ten fazla açınca performans düşüyor.
    ·Far cry : 1280*800 ve 1024*768 çözünürlükte bile normal ayarlarda oynana biliyor
    ·Sim2
    ·Silent hill-the room
    ·Manhunt 1024*768
    ·Hl2 800*600

Birde kafama şu sorular takıldı?
    1.Notebook umun ekran kartı dahili ya da harici olduğunda daha sonra upgrade edebilme şansım var mı?
    “Paylaşımlı ekran kartlarında anakartın çipseti intel xxxgm ile bitiyorsa takamazsın ama, eğer anakartın chipseti intel xxxpm ile bitiyorsa takabilirsin” diye bir yazı okudum bu doğrumudur doğruysa çok iyi. Eğer notebooklarımızın ekran kartını upgrade edebilme şansımız varsa bizim için çok büyük bir avantaj oluşucacaktır.

4.Hard Disk ve Optik Sürücü:Ben bu konuyu şöyle düşündüm eğer ki dwd +- yazıcım varsa 60 gb nin üstüne ne gerek var bence yok 40 gb bile yeterli olacaktır. 5400 rpm ve 4200 rpm arasındada bence cok aman aman bir fark yok sonucta ikiside işimizi görür 7200 olmadıktan sonra çokta önemli değil. Rpm ve şarj süresi ters orantılı
    Hard disk seceneklerinde ultra ata ve eide secenekleri arasındaki farklar nedir?
    benim tercihim dvd+- yazıcı ve 60 ya da altında 5400 rpm ye sahip hd

5. Diğer özellikler:
    A)Kart okuyucu notebooklar da bence kesinlikle olmalı
    B)Benim şahsi fikrim bluetooth entegre olarak bulunmasa da olur. Çantamda taşırım lazım olunca da takarım
    C)Pil konusuna gelince çok dert etmiyorum çünkü Adaptörümü yanımda taşırım taşıyamadığım yerde de bana 3 saatten fala lazım olacağını sanmıyorum.
    D)Herkesin dilinde ısınma konusu var ki bence gereksiz yere abartılan bir konu. Çok ısınırsa E)10 dk. kapatırım kendine gelir işime devam ederim ki bundan önce 2 tane notebook kullanmış biri olarak nerdeyse 24 saat açık tutmama rağmen ısınsa da hiç sallamadım onlarda hiç bir sorun çıkartmadılar.

6.Notebook umu nerden alsam (Türkiye / Amerika)
    A)Türkiye’den almanın avantajları şunlar garanti ve taksit imkanları notebook u almadan önce görebilme aldıktan sonra geri iade edebilme imkanına sahibiz.
    B)Amerika’dan almanın tek avantajı Türkiye ile arasında 600 $ a kadar çıkabilen fiyat farklılıkları. Ama diyelim ki laptop u aldık bozuldu yandık, beğenmedik yandık. Ölü piksel çıktı gene yandık.

7.Hangi markayı almalıyız?
    Burda konuyu ikiye ayırmalıyız bence daha sonra markaları tartışmak bizim için daha faydalı olur.
    Pazara yeni giren markalar mı yoksa köklü markalar mı?
    Sonuçta bu Notebookların hepsi marka. Bence yanlış kullanıyoruz marka notebook almak diye.
    Şahsen ben arkasındaki desteği iyi olduktan sonra Türkiye için yeni çıkan markaları destekliyorum çünkü gerçekten iyi fiyat veriyorlar ve bence yurt dışına iyi alternatif oluşturuyorlar.
    A)Köklü markalar arasında SONY fiyatı yüksek ekranı iyi donanımı düşük veriyor
    Bence illa köklü bir markadan alıcaksak fiyat da bizim için önemliyse TOSHIBA HP ACER dışına çıkıp kafa karıştırmaya gerek yok.
    B)Pazara yeni giren markalar arasında MSI bence her türlü 1 adım önde. Onun dışında anladığım kadarı ile pro2000 ve datron aynı sadece donanımsal farklılıkla içeriyorlar.

Sonuç : Sayısız notebook a baktım. Fiyatı ne olursa olsun, kafanızda ki sistemi size tam olarak sunamıyorlar. Biri olsa; biri olmuyor. Yani notebooklar, desktoplar gibi toplama olmadığı sürece tam olarak tatmin olamayacağız.
    Ben kendi kafamda şöyle bir sistem belirledim:

Pentium Sonoma Centrino 1,6
    15’ ekran
    40 –60 gb 5400 rpm hd
    dvd +- yazıcı
    4in1 kart okuyucu
    4 usb portu
    4kg ve altında ağırlık
    ati ya da nvdia ekran kartı
    1gb ram

Bu özelliklere sahip bir notebook ben bulamadım ama artık 3 aşşağı 5 yukarı kafamdaki sistem şekillendi bunlara en yakın bulduğum sistemi alacam bu arada araştırmalarımı Amerika’dan almak üzere yaptığım için fırsat buldukça oradaki sistemleri de sizinle paylaşıcam.

Umarım bu bilgiler sizler için faydalı olur. Ben burdan ve diger forumlardan aklımda kalanları tekbir başlık altına toplamaya çalıştım. Mutlaka eksikler düzeltilmesi gereken yerler vardır. Onlarıda sizlerin yardımıyla tamamlayıp notebook alımı için güzel bir klavuz oluşturabilmek bence yapılacak en güzel iştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beredfb -- 29 Ağustos 2005, 22:24:37 >

• Bence araştırıp öğrendiklerini gayet güzel bir şekilde sunmuşsun. İyi çalışmaların takdir edilmesine inanırım.

Bu veya bunun gibi bir yazı sabit üst başlık olarak yer alabilir. Böylece forumda notebook tavsiyesi, şu bu nedir şeklinde bir kaç kez tekrarlanan başlıklar ve sorular için sabit ve görülmesi çok kolay bir kaynak olur. Forum yöneticilerine duyrulur.

Ya ben birşeyi gözden kaçırdım. 2 bilgisayar karşısında uzun süredir uyumadan çalışınca gözlerin algı düzeyi düşüyor tabi. Ya da verdiğin özelliklere sahip bilgisayarlar arasında oldukça fazla alternatifin var sanırım.
    karşıma çıkan bir kaç örnek yazdım. Ram, dvd yazdıklarınla tam örtüşmese bile upgrade seçenekleri ile alırken istediğine benzetebilirsin veya farklı bir modelindeki özelliklere bakabilirsin.

LG LS-55 112T ; Centrino Sonoma (PM730)- 1.6GHz, 256MB, 40GB, 64Vga ATIX300, Combo, 15inch
    HP Nx8220 Centrino Sonoma (PM730)- 1.6, 256MB, 40GB, 64V X600, Combo, 15.4inch
    ACER TM4102 WLMi Centrino Sonoma (PM740)- 1.73, 512MB, 80GB, 64 Ati 9700, DVD±RW, 15.4inch
    Acer Aspire 1692WLMi_DDR2, SONOMA 1.73GHz
    LS-70 4SJT Centrino Sonoma (PM740)- 1.73, 512MB DDR2, 60GB, 64V X600, DVD±RW, 15inch

Ayrıca Datron, pro2000, Monster, MSI yeni seriya bakabilirsin.

• Ben notebook almak için eylül ayını beklemeye karar verdim arkadaşlar okulların açılmasına yakın bir sürü yeni kampanya çıkacaktır diye düşünüyorum. Msi in yeni seriside oldukça ilgimi çekiyor özeliklede
    MSI MS-1029 adlı ürünü amerikada satışa çıkmadı herhalde ama çıkar çıkmaz fiyatı 1300$ ın altında gelirse kesinlike bu noteebook u alıcam. Bu notebook u beklemeye başladım çıktığı gün alternatif kampanyalar oluşmazsa bunu almayı düşünüyorum buda linki.
    http://www.msicomputer.com/NB/product_spec.asp?model=MS-1029
  • Öncelikle tespitlerin ve yazın için tebrikler

1- İşlemci konusunda kesinlikle sana katılıyorum. Şu zamanda laptop alacaksan SONOMA platformlu Centrino işlemci almak en mantıklısı.

2- Ekran seçimi 15" veya 15.4"de olabilir. Ama ben olsam 15.4"'i tercih ederdim.

3- Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 900 (paylaşımlı) bu ekran kartıyla oyun tabiiki oynayabilirsin. Ancak performans gerektiren oyunlarda sisteminin zorlanma / takılma problemi yaşayacağın aşikar. Bence 128MB harici ekran kartlı modelleri seçmek mantıklı

4- HDD konusunda 4200 - 5400Rpm arasında gerçekten fark var. İkisinide test etme imkanım oldu. Dediğin gibi 5400Rpm en az 60Gb'lık modelleri seçmek mantıklı

5- Optik sürücü seçiminde DVD double layer seçmek kesinlikle en mantıklı.

6- Ram konusunda bazı arkadaşlar fazla fark olmadığını belirtselerde DDR2 533MHZ'li modelleri ve 512x2 mantıklısı olacaktır.

7- Bence Türkiye'den almak daha avantajlı. Fiyat konusunda gerçekten çok uçurum olmadığına inanıyorum. Ayrıca peşin fiyatına 12 - 15 taksit kampanyalarıda hız kazandı

8- Marka konusunda ben artık kesinlikle ACER diyorum. ACER uygun fiyat, son teknolojiyi ve en çok aradığımız markayı barındırıyor. 128MB harici ekran kartlı modellerinin fiyatları biraz daha düşse gözü kapalı alınabilir. Çünkü yukarıda yazdığımız tüm özellikleri taşıyor

• quote:

AMD Turion64 bit: Herkes olmayan birşeyi Windows vistayı konuşuyor. 32 bit e desteği olacak mı? olmayacak mı? diye. 16 bitten 32 i bit e geçişte bile ciddi yazılımların, 16 bit desteği yıllarca devam etti. Bence, en erken 1 sene sonra gelecek olan muhtemelen de 2 seneden önce tam olarak kültürü oluşmayacak bir teknoloji için bu günden yatırım yapmak çok mantıklı değil. Xp yi ve ilk çıktığındaki işlemcileri hatırlıyorum. 98, 95 i hatırlıyorum tatmin edici performansı uygun fiyata almak, teknoloji çıkmadan 1-1.5 yıl önce değil sonra olmuştur.
    Bu yüzden kendi adıma AMD Turion64 bit i ben eliyorum

heheh. yturion-pentium m kıyaslamasını sadece64 bit olayı olarak mı görüyosun? performans-ısınma haflik gibi diğer özellikler kıyaslamaya gerek duymuyosun anlaşılan. bu arada 64 bit olayının ne kadar hızlı yayılacağını yakında göreceksiniz.

• hocam hll olsun . güzel bir çalışma ortaya çıkarmişsın.turion centrino kıyaslamasını sadece 64 bit farkı olarak görmemek iyi olur.ama sana bu konu da katılıyorum :bir anda 64 bit e geçilemez tam kültürünün oluşması bile nerden baksan 2-3 yıl sürecek bir platform için şimdiden yatırım yapmak hiç mantıklı değil.
    bi de ekran kartı olarak ati x*** leri unutmuşsun(x800 den bahsediliyo hayvan bişeymiş)
  • cok tskler,cidden guzel bir yazi olmus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar; klavuzumuzu daha da faydalı bi hale gertirmek için ekran kartlarıyla ile ilgili bir araştırma yapıyorum. Sizlerde bilgi ve tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeni tecrübelerimizi ve fikirlerimizi paylaştıkça üstteki yazıyı güncellemeyi düşünüyorum. Bölük börçük olmasındansa tek bir yazı içinde olması bence daha uygun olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beredfb -- 17 Ağustos 2005, 21:43:45 >
  • milletin masaüstü sistemlerde 64 bit e geçişi aylar yıllar oldu hala işletim sistemi olarak ortalıkta netlik yok (yada daha yeni yeni şekillenmeye başladı) ki masaüstü olayı kat kat büyük bi pazar adamlar (yazılım üreticiler) onu bile takmadı çatır çatır 64 bit sistemler satıldı ihtiyaç olmadığı halde, şimdilik taşınabilir pc lerde 64 bit çok gereksiz hatta lüx hatta hatta ütopya bence gerçekten gerek yok
  • Arkadaşlar; klavuzun ekran kartı ile olan bölümünü daha kapsamlı bir hale getirdim. Yeni eklediklerimi koyu fontta yazdım ki bütün yazıları baştan birdaha okumayın . Fikirlerinizi bekliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ohara
    performans-ısınma haflik gibi diğer özellikler kıyaslamaya gerek duymuyosun anlaşılan. bu arada 64 bit olayının ne kadar hızlı yayılacağını yakında göreceksiniz.

hehe turion ve hafiflik kelimesin yanyana geçeceğine hayatta inanmazdım ehehe
    Birde 2006 nın son çeyreğinde çıkacak denilen ( önceden 2006 ilk çeyrekti bu tarih!!!!) ama 2007 kesinen sarkan bir işletim sistemi için neden şimdiden düzdünya para bayılayım? 32 bit os ile nası performans almayı düşünüyorsun?? ayrıca Vista en büyük özelliklerinden WinFs ten mahrum çıkıyor! Geriye driver, oyun için optimizasyon ve görsellik kalıyor.. Başka bir konuda gücü yok vistanın.. Birde Vista 32 bit de var illa kullanmak istiyorsan.. Her ne kadar hızlı yayılırsa yayılsın (desktop!) laptoplarda hergün bir yenilik oluyor ve 2 sene sonraki os için şimdiden ilkel işlemci almaya gerek yok... Bekleyin daha neler çıkar o zmana kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claim -- 18 Ağustos 2005, 12:47:23 >

• Sizinle notebook araştırmalarımı yaptığım siteleri paylaşmak istiyorum.
    1.
    http://www.shopping.com/xPP-PC_Laptops
    Amerikadaki fiyatlar hakkında fikir sahibi olabilir ve notebook databaselerinden istediğiniz özellikteki notebook un hangi markada hangi kodla satıldığını öğrnebilirsiniz.

2.http://www.notebookreview.com/
    Gerçekten mükemmel bir site laptoplarla ilgili incelemelerden tutunda istediğiniz özellerdiklerden oluşan laptopları bulabileceğiniz database e kadar ne arasanız var.

3.http://forum.donanimhaber.com/m_1094003/mpage_1/key_//tm.htm#1094003
    Amerikadan alışveriş yapmak isteyen arkadaşlara oldukça yardımcı olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beredfb -- 18 Ağustos 2005, 15:54:08 >

• Arkadaşlar yokmu cevap vericek olan:
    1.Bir harici ekran kartı olan bi laptop kullanıyoruz ve harici ses karti takmak istiyoruz takabilir miyiz?
    2.Notebook a 5+1 baglanabilir mi ? Bağlana bilirse nasıl bağlanır?
    3.Notebook umun ekran kartı dahili ya da harici olduğunda daha sonra upgrade edebilme şansım var mı?
    4.WSXGA+ TFT Active Matrix ve XGA TFT LCD arasındaki fark nedir?
    yardımcı olursanız çok makbule geçer.
  • Bu konu üstte kalsın, güncel kalsın yararlı!
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ak_onair

Bu konu üstte kalsın, güncel kalsın yararlı!

notebook alacaklar mutlaka bakmalı
  • 1-Harici ses kartı takılabiliyor.netteki alışveriş sitelerinde bulabilirsin.
    2- 5.1 destekli bi ses kartına sahipse takabilirsin tabi.Ya da yukarda bahsettiğim harici kartlardan takarak bağlayabirisin.Fikir edinmen acısından biçok notebookta entegre 5.1 desteği yok.
    3- bildiğim kadarıyla böyle bi olay sözkonusu değil.Ama bu konuda kesin bi bilgim yok doğrusu.
    .
    .
    5) Satın almayı düşündüğün notebook ozellikleri neredeyse benm isteklerimle aynı:
    Bence dvd-rw sart.HDD 40 olsa da olur.Neticede 2-3 tane demirbas dvd tasımak zor olmasa gerek.
    İslemci tercihim Centrino ya da uygun fiyatlı olursa sonoma.
    Ram 512 benm için ideal.(ama 2GB destekli olmalı.)
    Ekran 15'' istiyorum.Hafif ve de ucuz olduğu için.
    Ekran kartı paylaşımsız tercihim.Hem pil sarfiyatı az olur hem de doom3 vs zatn oynamam.Oynnayacağım en donanımlı oyun da Nfs Undg2 olur heralde.Onu da özelliklerini indirgeyewrek oynarım.
    Marka konusunda Toshiba,Fujitsu-Siemens,Acer,Asus,LG,Dell...İsin asli servis desteği iyi olan guclu bi marka tercih ederim.

• 3)ati'yi bilmiyom ama nvidia sanırım artık böyle tasarlıyo ciplerini yani teğiştirebilirsin,ancak küçük bi sorun var son kulanıcıya grafik çipi satan bi yer bulman lazım varmı? yooooooooooook koca dünyada belki notebook firmalarının teknikservisi böyle bi uygulamaya başlayabilir ancak bi notebook satmak varken niye sadece grafik çipiyle yetinselerki
    4)ultra ata ile eide aynı şey
  • Bence bu başlık, ürünler hakkında yorumdan ziyade bilgi içeren bi topic olmalı. Datron ve Msi hakkında çok konuşuldu biraz zaman harcarsan 2 notebook arasında bi karar verebilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: thekutlu

arkadaslar su urunlere ne diyorsunuz; datron un paylasimlisinin karsisinda msi in "Ati Mobility 9700 ekran kartı (paylaşımsız) ve 1400x1050 SXGA ekran çözünürlüğüne sahip" urunleri

DATRON (949+kdv)
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/urun_detay.php?ad=tasinabilir&ur_no=562&ref=mv

MSI (1099+kdv)
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=07w6RH5WfAwZkB6szAmZMXDvi8EA8n&ad=tasinabilir&ur_no=568

• ok arkadaslar tebrikler valla ne kadar katilimciymissiniz :) basligi tam olarak okumadan cevap yazmisim okur okumaz sildim fakat cevaplariniza yetisemedim kusura bakmayin :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: thekutlu

ok arkadaslar tebrikler valla ne kadar katilimciymissiniz :) basligi tam olarak okumadan cevap yazmisim okur okumaz sildim fakat cevaplariniza yetisemedim kusura bakmayin :)

önemli diil(ben yazmadım ama)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.