Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
12
Favori
249.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spanchalus
    hata olabilir ama doğru ve yanlış sayısında da iki ders için eşitlik de olabilir. Ben beklediğinden düşük gelmesine bişey demiyorum zaten, aynı not gelmesine şaşırmana şaşırıyorum. Benim de ilk sınıfta uygarlık tarihinden iki sınavda da beklediğimden düşük geldi ama onlar hep haklı çıkıyor... üste çıkıyorlar, hatayı kabul etmiyorlar . şu bir gerçekki ülkemizin genelinde bu durum boyle, yani vatandaş hep mağdur ediliyor kimse ilgilenmiyor. ama vatandaşın sesi çıksa boyle olmaz. dün yemin ederim ssk ya gittim memurun bana yaptığı muamele oyle mi soğuk, oylemi kotu olur. adam ne selam alıyor, ne suratına bakıyor. sanarsın ki adamı silah zoruyla çalıştırıp para da vermiyorlar. Aldıkları para zaten iyi sonra birde ayaklanıyorlar. memnun değilsen kardeşim çık memurluktan, bu işi senden daha iyi ve daha severek yapacak ve bu işe daha çok ihtiyacı olanlar var. DAHA NELER NELER... neyse nereden nereye geldim...içimi döktüm biraz. Ama herşey bizim sessiz kalmamızdan kaynaklanıyor o kadar.

    quote:


    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:n6eTgiWCtlkJ:www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/yasa_yonetmelikler/kredili_aof.aspx+kredili+a%C3%B6f+y%C3%B6netmelik&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

    Anadolu Üniversitesi Açiköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayali Öğretim Ve Sinav Yönetmeliği

    Madde 20- Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçları duyuruluncaya kadar hiçbir surette açıklanmaz. Duyurulan sınav sonuçları kesin olup, itiraz edilemez.


    Kısaca adamlar "biz sana istediğimizi veririz sende sesini çıkartamazsın çıkartacak olursan bizim yönetmeliğimiz devreye girer" diyor . Aynı şekilde aöf bürosuna gidip itiraz edebilirmiyim peki dediğimde bana itiraz etmeye hakkınız yok ama çok istiyorsan kendin dilekçe yazıp ptt'den eskişehir anadolu üniversitesine gönderebilirsin dedi , bende peki dilekçe örneği varmı dediğimde , onu kendin yazıyorsun dedi kadın .

    Adaletsizlik olduğunu biliyordumda , bu kadarını beklemiyordum . PES yani gerçekten ...

    Haram olsun aöf'e ödediğim o harçlar !...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 20 Ocak 2012; 8:35:45 >




  • Beyler vizeler rezaletti, finaller de berbat geçiyor, yarınkilere Allah kerim. Herkese kolaylıklar, başarılar diliyorum.
  • Evdeki yazıcımdan tek tek geçmiş yıl sorularını çıkarıp ezberlememe rağmen bu sınavlarda geçmiş yıllardan 3 bilemedin 4 soru geldi , tam bir hüsran oldu benim için kısaca .

    Epistemoloji soruları ise kazık ötesiydi adeta

    Tek isteğim ve dileğim tüm derslerden sınıfımı geçebileceğim kadar bir not alabilmek

    İşte buda sınav günü odamın hali

     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 22 Ocak 2012; 16:23:53 >
  • Ben bu sınavlara nasıl çalışacağımı gercekten anlamadım vizede psikoloji tamamen ezberken finaldeki tamamen yoruma dayanıyordu.ilkçağda latince bir sürü ezber ilaveten yorum ötesi düşünme lazım.çalışmak için çok az süre var .beklediğimden çok çok zordu.hele uygarlık tarihi asiri ayrıntı. Seçenekler 1. Hattusili 2. 3. Hattusili insan atamiyoda. 2 dersten kesin kalacağım.acaba sınavlar ne zaman açıklanır.
  • Epistemoloji 0'ı çektim galiba.Antropolojiyle Felsefe AA düşecek inşallah.Ortaçağ dersinin finalinden umutluyum.yurttaşlık ve sosyoloji onlarıda 45,50 arası bişey alsam ve inkılaptan da 70 falan gelse bide 2'nin üzerine çıksam allahtan başka bişey istemem. Epistemoloji başımın belası olacak galiba of offff bi 10 doğru falan yapsam şartlı şurtlu geçerim diye düşünüyorum. umudum yurttaşlıkla sosyolojiye kaldı valla.Ama ikinci dönem daha tedarikli olacam.
  • Uygarlık Tarihi testinde resmen toto oynadım ama diğer 6 dersin sınavı iyi geçti. Özellikle sosyoloji ve psikolojiye girişten yüksek notlar bekliyorum. Kredili sistemde seçmeli ders var mı? yani ikinci dönem almak zorunda olduğumuz dersler dışında ingilizce gibi bir derside seçme imkanımız olacak mı?
  • Çok kötüydü yahu 3. sınıf finalleri. Bütünleme de yok artık, ne yapacaz bilmiyorum
  • Ya yardımcı kitaplar, test bankalarının hepsini kaldırmışlar. Umarım 2. döneme çıkartırlarda bu kadar uğraşmak zorunda kalmayız. Yazıklar olsun anasını satayım... Elin işletmecileri test kitabından doğru şıkkı işaretleyerek sorulara çalışıp sınıf geçiyorlar biz ise ... teheey
  • Vizelerim iyiydi, ama finaller mükemmel diyebilirim... ANTROPOLOJİ, İNKILAP VE FELSEFE'DEN 100, EPİSTEMOLOJİ'DEN 70 CİVARI, ORTAÇAĞDAN 77- 80 CİVARI, YURTTAŞLIK 70 CİVARI VE SOSYOLOJİ YİNE EN KÖTÜ BEKLEDİĞİM DERS 50 CİVARI GELİR DİYE BEKLİYORUM. 3 TANE AA'YI GARANTİLEDİM, NOT ORTALAMDA 3'ÜN ÜSTÜNDE. DARISI BAHAR DÖNEMİNE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManuaL

    ben geçen sene 1. sınıftan 3 dersle kalmıştım
    bu sene kayıt süresini kaçırdım güz dönemi galiba, ilk olan
    şimdi ne zaman kayıt olabilicem? kayıt olduğumda bu 3 dersi mi alıcam yoksa ne alıcam?
    bir de bu sene 2. senem olduğu için askerlikten yana sıkıntı çıkıyor mu?
    bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim :)

    yok mu fikri olan?


  • arkadaşlar 1. sınıf dan beni yönlendirecek yularımı tutacak tecrübeli birini arıyorum ... çok fena yardıma ihtiyacım war...




  • Arkadaşlar sınav sonuçlarımız açıklandı mı, ben mi olayı yanlış anlıyorum. Ekran görüntüsünü koyuyorum:

     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü


    Şimdi eğer sağ taraftaki notlar bizim dönem sonu notlarımız ise, final sonuçlarımız neden yazmıyor bu sayfada?

    Eğer dönem sonu notlarımız ise, aşağıda yazan bilgilere göre ben sanırım sadece Modern Felsefe dersinden kalmış oluyorum, diğer derslerde ucu ucuna da olsa geçmiş mi oldum Genel Not Ortalamam sayesinde?

    Bir de, eğer gelecek dönem, ortalamam düşük olursa, bu dönemin derslerinden kalmış mı olacağım o zaman? Yoksa her dönemin Genel Not Ortalaması, sadece o dönemin derslerini mi etkiliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 11 Şubat 2012; 23:51:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Arkadaşlar sınav sonuçlarımız açıklandı mı, ben mi olayı yanlış anlıyorum. Ekran görüntüsünü koyuyorum:

     A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü


    Şimdi eğer sağ taraftaki notlar bizim dönem sonu notlarımız ise, final sonuçlarımız neden yazmıyor bu sayfada?

    Eğer dönem sonu notlarımız ise, aşağıda yazan bilgilere göre ben sanırım sadece Modern Felsefe dersinden kalmış oluyorum, diğer derslerde ucu ucuna da olsa geçmiş mi oldum Genel Not Ortalamam sayesinde?

    Bir de, eğer gelecek dönem, ortalamam düşük olursa, bu dönemin derslerinden kalmış mı olacağım o zaman? Yoksa her dönemin Genel Not Ortalaması, sadece o dönemin derslerini mi etkiliyor?

    dostum sadece tc kimlikle öğrendiğimiz sayfada not dökümü mü öyle birşey yazıyor yazıcı işareti var oraya tıkladığında pc ye bir dosya indirecek oradan final notlarını öğrenebilirsin...

    modern felsefeden kalmışsın... dc ve dd li olan derslerden de koşullu geçmişsin...

    genel not ortalaman 2 nin üstünde bu iyi birşey... eğer altında olsaydı uyarı alacaktın o zaman baharda da yükselmeseydi dc leri ve dd leri bir daha alma ihtimalin vardı... şu anda modern felsefe dışında bir sorunun yok...




  • gollory,

    şimdi benim ikinci dönem not ortalamam 2'nin altında olsa, bu dönem koşullu geçtiğim bu derslerden kalma ihtimalim var mı? Yoksa bunları artık kesin olarak geçmiş mi oldum, bundan sonraki dönemlerdeki notlarımın bu döneme bir etkisi olmayacak mı?
  • ikinci dönem uyarı alırsan ilk uyarını almış olursun bir problem olmaz... ama seneye güz de de aynı uyarıyı alma durumuna bakmam lazım...

    klavuzda şu madde var: Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki Genel Not Ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getir-meyen öğrenci, kayıt yenilettiği takip eden dö-nemde, son iki dönemdeki CC’nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiy-le Genel Not Ortalamasını en az 2.00’ye yükseltmek zorundadır.

    yani ikinci uyarıyı aldığın zaman son iki dönemin dc ve dd lerini tekrar alıyorsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 12 Şubat 2012; 2:03:49 >
  • Karışık mevzular ya, her dönemin ortalaması 2.00 ve üstü olduğu sürece problem olmayacak herhalde. Şimdi ikinci dönemin derslerine kasmak lazım artık, bırakmamalıyım hiç, zaten alttan Tarih ve Metafizik var.

    Son sınıfın ilk dönemine de sadece Modern Felsefe kalmış olacak bu haliyle, onu da seneye diğerleriyle birlikte verirsem mezun olucam inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Karışık mevzular ya, her dönemin ortalaması 2.00 ve üstü olduğu sürece problem olmayacak herhalde. Şimdi ikinci dönemin derslerine kasmak lazım artık, bırakmamalıyım hiç, zaten alttan Tarih ve Metafizik var.

    Son sınıfın ilk dönemine de sadece Modern Felsefe kalmış olacak bu haliyle, onu da seneye diğerleriyle birlikte verirsem mezun olucam inşallah

    aynen öyle ikinin altına düşmediğin sürece koşullu geçtiklerinden sorun yok... kalanları mecbur vermek zorundasın... bazı çok bilmişler 2 nin üstünde olduğun zaman ff leride geçiyorsun gibi abuk sabuk şeyler söylüyor... klavuzu gösteriyoruz hala bildiğini okuyor




  • Yok canım FF'ler Allah'ın emri, onları tekrar alacaz da, ben sadece bu CD veya DD'leri kesin verdim mi, yoksa durumları gelecek dönemki notlara göre değişir mi diye merak etmiştim.

    Bu dönem olduğu kadar salmam artık kendimi, biraz gayretle geçilir, çok da zor bir olay değil
  • bu genel not ortalamasi tum donemlerin genel ortalamasi mi? Ben daha sonra gecerim diye bazi dersleri almadim ortalamam da 2.00'nin altinda suanda. Acaba almadigimiz dersler de hesaplaniyor mu(FF olarak) genel not ortalamasinda?
  • arkadaşlar 2. yarıyıl kayıt yenilemeler ne zaman başlıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.