Şimdi Ara

Avermedia AVerTV BoxW9 İnceleme (resmli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugün Eskişehir Media Markt’ tan Analog yayınlar için Avermedia AVerTV BoxW9 model TV box aldım ve almak isteyen ve aklında soru işareti olanlar için ufak bir inceleme yapmak istedim.

TV box almamdaki sebep, mayıs ayında laptop almamla beraber masaüstü bilgisayarı artık kullanmıyor olmamdı. Sadece annem ve kardeşim oturuyor onları da monitörün büyüklüğü ve görüntü kalitesi hiç ilgilendirmiyordu. 2 sene önce aldığım 22” HP marka LCD orda boş duracağına kendi odama TVbox yardımı ile bir LCD tv yapmaya karar verdim.

Bu yüzden geçen gün Kablo TV ye başvurdum. (Bedava karasal yayın izliyorduk önceden) Salona ve kendi odama hattımı çektirdim. TV box için yerlerini hazırladım.
    Şimdi ürünümüz incelemeye başlayabiliriz

Ürünümüzün oldukça şık ve güzel bir kutusu var. Firma göze hitap etmeyi biliyor açıkçası.

Avermedia  AVerTV BoxW9 İnceleme (resmli)

Maalesef kutunun üstünde Türk bayrağı olmadığını görüyorsunuz kullanma Kılavuzu dışında her şey İngilizce ve kanal aramada Türkiye bölgesi yok. Buna yazımın ilerleyen paragraflarında değineceğim Şimdi kutu içeriğimizi inceleyelim.

Kutumuzun kapağını açınca bizi hemen ana ünitemiz karşılıyor,

Alttaki kutuyu kaldırdıktan sonra ise aletimiz ile yanında gelen bileşenleri görüyoruz.

Sırasıyla bakacak olursak,

Bir adet VGA kablosu

Bir adet RGB kablo

Bir adet Stereo ses kablosu

Bir adet uzaktan kumanda

Bir adet DC adaptör

Bir adet Aleti dik tutmaya yarayan çıkarılabilir ayak

Veeee işte TV Box ana ünitemiz,

Kurulum

Evet yukarı da da dediğim gibi kutunun üstünde Türk Bayrağı yok, dil seçeneklerinde ve bölgesel aramada da Türkçe bulunmuyor. Fakat korkacak bişey yok, çünkü kanal aramada tüm frekansları ayrıntılı arama seçeneği ile uzunca bir aramadan sonra tüm kanalları otomatik olarak tek tek ekliyor. En güzel yanı da hiç ayar yapmadan pat diye görüntü 16:10 olarak geniş ekrana oturuyor.

Ürünün artılarına gelecek olursak hiç uğraşmadan direk görüntüyü 16:10 olarak oturttu LCD ye. Görüntü kalitesi hoşuma gitti, yazılar ve insanlar öyle şişman durmuyor. Stereo ses bazı kanallarda özellikle müzik kanallarında net ve güzel bir ses almanıza yardımcı oluyor. PIP özelliği sayesinde hem bilgisayar da işlerinizi hallederken hem de monitörünüz de televizyon izleyebilirisiniz.

Herkese iyi ramazanlar…..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 7 Ekim 2009; 15:30:39 >

• mantıklı bi karar vermişsin incelemede güzel eline sağlık
  • sağolasın
  • Hayırlı olsun.
    İnceleme için elerine sağlık.

: )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZoRBa

Hayırlı olsun.
    İnceleme için elerine sağlık.

: )

sağol
  • Peki sesi nasıl alıyorsun?Muhtemelen monitörde dahili hoparlör vardır.Ses oda içinden rahatça duyulabiliyor mu?Monitörde hoparlör olmadığı zaman ayrı birde hoparlör sistemi konulması gerekiyor sanırım..
  • Evet ayrı bir hoparlör koydum. İçnden stereo ses kablosu çıkıyor zaten istersem monitörede bağlarım hatta bağladımda ama harici hoparlör kadar kaliteli ses vermiyor. 5+1 vardı creative onu 2+1 olarak bağladım tvbox a çokta güzel ses alıyorum. 24" lcd olsa kısa mesafede büyük bir lcd havası olacak 22" tam nomrmal kalıo

Birde eski 17" monitörü koydum eski destop'a abi ne berbat bişeymiş crt monitörler. çok küçük ya bide 4:3 standardı kare görüntü hiç sevmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gercekten güzel bir ürüne benziyor,ayrıca şıkta,güle güle kullanın.
  • teşekkür ederim. Ayrıca kanal silme fonksiyonunu buldum. İstemediğiniz kanalları silebiliyorsunuz.
  • cok güzel bir inceleme olmus ,emeginiz için tesekürler ,elinize sağlık :)
  • Güzel bir inceleme olmuş..
    Tabi ürünü yeni kullandığın için pek sorun yok.. Umarım uzun yıllar dayanır.
  • ya arkadaşlar bende bir tv kartı almak istiyorum ama hiç bilgim yok daha önce hiç tv kartı kullanmadım elimde fazladan bir reciver var onu bağlığim yeter yada ona gerek kalmadan direk çanakdan bağlığim yeter bide çözünürlüğü 1280 1024 desteklesin tv box mı alsam yoksa tv kartımı alsam hiç bilmiyorum velakin şöyle bişe var tv box alsam hoprlörler sorun olur çünki kasanın arkasına bağlı herzaman çıkarıp takamam dimi yada bu tv boxlar kasaya bağlana biliyomu hiç bir fikrim tv kartı hakkındada bir soru sordum cevap alamadım o soruyu sizlere soriğim bare

http://forum.donanimhaber.com/m_34488633/mpage_1/key_//tm.htm#34488633

bütçem en fazla 100 ytl bide alttaki tv box var bilmiyorum benim ihtiyaçlarımı karşılarmı

http://www.hizlial.com/donanim-oem-/tv-karti/forex-tv5821e-xga-tv-box-tv-karti_30.015.9128.0004.htm

kredi kartından alacağım için ikinci ele yanaşamıyorum param olsa çok güzel seçenekler var ama ne yazıkki yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşruhuum -- 17 Eylül 2009; 16:38:29 >

• ya arkadaşlar bu Avermedia AVerTV BoxW9 digitalmi analogmu??
  • harika konu enfes bişi fln da:D
    gecen böle bir box la geldi arkadas bunun adaptörü yoktu
    acaba bunu kullananlar bana adaptörü kac volt ve kac amper oldugu hakkında bilgi verebiir mi=)
    1 senedir evde duruyor kullanamaya karar verdim:D

resimlerden 12 volt gördüm de kac mA yazdıgını okuyamadım=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ürünün artılarına gelecek olursak hiç uğraşmadan direk görüntüyü 16:10 olarak oturttu LCD ye. Görüntü kalitesi hoşuma gitti, yazılar ve insanlar öyle şişman durmuyor.

Ben bu ürünün özelliklerini incelerken 1440 x 900 (16:9) çözünürlük desteklediğini okumuştum.
    Bildiğim kadarıyla 22" monitörler genelde 1680 x 1050 (16:10) çözünürlük destekliyor.
    Yeni çıkan bazı monitörlerde de, mesela 18,5" lerde 1366 x 768, 21,5" lerde ise 1920 x 1080 gibi farklı fabrika çözünürlükleri mevcut.

LCD'lere görüntü kaynağından (pc'den) fabrika çözünürlüğünden farklı çözünürlükte sinyal verince görüntüde kırılma veya bulanma olduğunu bildiğimizden, acaba Aver TVBox'da bu çözünürlüklerin desteği var mı yoksa 1440 x 900 dışındaki monitörlerden bu düzeneği kurarken kaçınmalı mıyız ?

• Bu tv kartını uyduya baglayarak pc den ızlemek mumkunmudur acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.