Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.266
Cevap
75
Favori
338.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nigahdar kullanıcısına yanıt
    Şu kampüs hakkında neredeyse her sayfada bişeyler yazıyor, üşenmeyin okuyun bence. Ben bu okulu daha araştırırken konunun bütün sayfalarını okumuştum. Yanlış anlamayın ama biraz hazıra alışkınız, kendiniz araştırın biraz eski sayfaları. Geçen yazki mesajları okuyun zaten hep aynı şeyler konuşuluyor. Daha bu sayfada adam son 2 mesajı okumayıp aynı şeyi soruyor, insanın cevaplayacağı varsa bile cevaplayası gelmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haroldfinch34

    Verdiğin cevaptan tatmin olmamış olabilir miyim ? Şu ukalalıklardan bi vazgeçseniz.

    Ben laf mı attım da bana ukala diyorsun?

    Zorluk kişiden kişiye değişecek bişey değil midir? Herkes bunu bilmez mi? Adamın alt yapısı iyidir, hiç çalışmadan yapar. Ötekinin yoktur, çalışsa da geçemez. Ben kolay derim, sana zor gelir. O adam kolay der, bi girersin sınava, geçemezsin. Kime göre kolay kime göre zor?

    Örnek sınav örneği koymuş arkadaş, en güzeli bu. Ben bilseydim ben koyardım ama bilmiyordum. Tanımadığın birisine 2 kelimesine bakıp laf atmanın da lüzumu yok. Bu konuda eski mesajları oku önce, sonra kim ne kadar yardımsevermiş gör, oku, ondan sonra gel bana burada artistlik yap. Bu mesajıma da bişeyler dersin sen yine ama ne diyeyim ben. Nasıl biliyorsanız öyle yapın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crista galli


    quote:

    Orijinalden alıntı: RavenoLL

    Okulun 28inde acilma ihtimali varmis hülagu yoke soracagiz demis bakalim ins oyle olur.

    okulun niye bu kadar geç açılmasını istiyorsunuz ki? ne kadar geç açılırsa o kadar da geç kapanacak. yazın sıcağında çekilir mi okul

    1 hafta için okula gel git yapmak saçma olur. zaten 28ine kadar da kimse derslere gelmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banadabibardaksu

    Beyler günaydın herkese.Üniversitenin yanında ders kitaplarını alabilceğimiz yer var mı? Ders kitapları için bi de stand açılıyomuş herhalde nerde o stand?

    Yemekhane binasinin içinde umuttepe kitabevi var.
    Tarifine gelince yemekhaneye ilk kapidan gir. Dümduz git ( asagi giden merdivenlerin ustunden). La bura yemekhane deme. Sağda görcen
  • arkadaşlar okulunuzun ve öğrencilik döneminizin kıymetini bilin. dağından, soğuğundan, parasızlığından, kurdundan, kuşundan, 65 inden şikayet ederdik ama en güzel günlerimiz o günlerimizmiş :)

    peşinden askerlik ve çalışma hayatını görünce insan hüzünleniyor o günleri ölesiye arıyor ama nafile :)

    o yüzden dolu dolu yaşayın, şikayet etmeyin tadını çıkartmaya çalışın ;)
  • 4.yılımda lanet ettiğim okulum(4 yıldır lanet ediyorum aslında) Yazmayın yazdırmayın hele mühendislik fakültesine hiç..
  • allah belasını versin nerden yazdıysak daha sitesi bile düzgün çalışmıyor kampüs desen dağ başında daha okumadan kafayı yedirecek galiba.
  • Elektrik Mühendisliği sorulmuş birkaç yerde 3. sınıfa geçen biri olarak tecrübelerimi aktarayım. Öncelikle koü'nün mühendislik fakültesi B binasında şu bölüm zor mu diye sormak garip kaçar çünkü hepsi zordur saldığın dönem kalırsın çoğundan. Bina,kampüs,lab sayısı,derslik durumu vs olarak iyi durumdadır ama 2 senede 2 kez lab kullanabildik henüz, bölümde 5-6 tane lab var ayrıca. Geçme notu 65 diyip korkutabilirler ama geçme notunu 55'e çekmeyen hoca çok azdır ayrıca koşullu olayı da çok güzel birşey. Hocalar açısından rahattır pek geçirmemeye oynayan hoca yoktur her sene 1 tane gelir genelde.
    Yurt olarak ben tepedeki yurtta(Evim) kalıyorum 2 senedir. Yanına açılanın odalar biraz daha dar o yüzden tercih etmiyorum. 6 kişi 4.500 4 kişi 5.200'dü en son. Bu sene kahvaltı eklendi buzdolabı koyulcak ayrıca yurdun zemin,ek bina ve 2 alt katı kız yurdu yapılcak. Ayyıldız'da da fiyat 4.500-5000 arası onlar hep 4 kişilik. Merkezde daha ucuz yurtlar ama her sabah küçük kalabalık otobüslerde 30-40dk tepeye yolculuğu göze almanız lazım tepedeki yurtta dersten 15dk önce kalksan da yetişiyorsun.
    Başka soru sorcaklar PM atabilirler tercih edenlere hayırlı olsun şimdiden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuhaha852

    Arkadaslar kocaeli elektronik ve haberlesme mi yazsam yoksa elektrik mi yazsam cok kararsiz kaldım yardımlarınızı bekliyorum

    Alakasız bölümler. Ben olsam elektrik yazarım. Çünkü daha cazip bir meslek. İlk sebebi mezun az, iş de var. Ama elektronik haberleşme daha cansız kalır Türkiye'de elektrik yanında. Farklı alanlar, pek alakaları yok. O nedenle iyi seçmek lazım ama elektrik daha mantıklı bir seçim olur. Tam açıklayamadım aslında söylemek istediğimi, eletrikçi arkadaşlar varsa daha iyi bilgilendirebilirler, yanlışım varsa düzeltsinler.
  • günaydın.
    izmitte gönül rahatlığıyla gidilebilinecek bir berber var mı? Şu ana kadar imaj kuaföre gidiyordum. Fakat son iki kesiminden memnun kalmadım.
    8 dakikada traş diye kırpıp 5 ₺ alanlar ve AVM deki elit mekanlarda bir kesime 50 ₺ alanlar dışında güzel bir yer arıyorum.
    Tavsiye edebileceğiniz yer var mı?
  • öğrencidiz Ö kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin... Pişman olma ihtimalin yüksek baştan söyleyeyim. 50 ile 65 arasındaki farkı da küçümseme bence, dünyalar kadar fark var. Arkadaşım dinamiği 35 ile dc geçtiğini söylemişti yanılmıyorsam.35 fd bizde...
  • Hocam İzmit'ten İstanbul'a gelişte Kartal Köprüsü'nde duracak, sonraa adliyenin önünden geçicek, üst kavşaktan dönüp fotoğraflarda görülen Kartal İETT peronlarına gelecek. Kalkış peronu burası, 4. peron;

    Ekleme: İlk fotoğrafta görülen çıkış metronun 2 numaralı çıkışıdır.

     Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu

     Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 31 Ocak 2015; 13:20:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reverse Flash

    Üniversite ülkücülerden vs. geçilmiyor diyorlar doğru mu ?

    Yok oyle bir sey pkklisida var akpliside var chpliside var , her gruptan insan var burada.
  • Okulun 28inde acilma ihtimali varmis hülagu yoke soracagiz demis bakalim ins oyle olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FTimurlenk

     Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu

    arkadaşlar bu yurtta kalan var mı? nasıl yurt imkanları, ortamı falan? odalar kaç kişilik vs. biraz bahsedebilir misiniz?



    ben o yurtta kalıyorum. yurt toplu konuttan dönüştürme. yani 3+1 daireler var. küçük odalarda 2 kişi, salonda 5 yatak var ama genelde 3 kişi kalıyor.

    ben yurttan memnunum. tek sıkıntısı biraz otobüs azlığı var yeni açıldığı için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serenade.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hackless

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fascism


    quote:

    Orijinalden alıntı: Serenade.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hackless

    Selam beyler bayanlar. Benim bir sorum var Bahçeşehir Ünisinde Enerji Sistemleri okuyorum, burdan Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar mühendisliğine ortalamayla yatay geçiş gibi bişey düşünüyorum böyle bişey mümkünmü sizce ? (Roketle geçicem)

    Birde oranın PC müh hakkında bilgi almak istiyorum varsa aranızda ilgili olan şu zift suratlı karides kafalı kardeşinizi bi aydınlatsın şimdiden teşekkürler

    Bilgisayar mühendisliği hakkındaki sorularını sorabilirsin. Şu an 50 kişilik lab sınıfına 100 kişi geliyor, millet koridordan dinliyor dersi

    Tek hocanın girdiği bölüm derslerinde de bu sıkıntı mevcut. Sinif 80-90 kisilik. Dersi ilk kez alan 120 kisi civari
    Alttan alan 40 civarı.
    Nasıl bir mantıkla amfi vermezler anlamıyorum. Amfilere bakiyorum hep 4. Siniflar...
    Kısacası şevkle geldiğimiz derslere bilem giremiyoruz. Ben bu saatten sonra tavsiye etmem

    Hocam saolun Allah razi olsun hayallerime kürek kazmayla girdiniz daha ne isteyim sizden :D . Kardeş bu ülkede adam akıllı pc muh mekanı yokmu ya. Önüne gelen pc mühmü oluyor arkadaş bune ya. Ben çocukluğumu verdim bu işe, millet çay bahçelerinde nargileler ellerinde, barlarda kızlarla gezerken bile aşkla şevkle pc ile her yönden vakit geçirmişim kodlama vs bilmesem bile altını üstünü sağını solunu verecegi tepkileri benimsemişim, biri bsey öğreteceği zaman digeri 1 ilerken 10 ilerleyecek kıvama gelmişim, pc müh okuyup kendimi akademik alanda yükseltmek istiyorum ulke çapında gördüğüm muameleye bak. Ister benim okul ister baska okul heryer klavyeye bitek messengerdan çetleşmek için klavyeye basan pc muh ogrencileriyle dolu. Kocaelideki dolulukta 2 iktiri koktab adamın orta duzey android ogrenemde bizim su necmi abinin doner dukkanina doner sayip istatistik cikaran program yazam sonrada parayö kırıp bill gates olam diyen adamlar degilse bende hackless degilim arkadas.

    Sonuc olarak oneriniz degil yani. Gebze YTE nasıl bari. Umudum yok ama...
    @Serenade.@Fascism

    Ben öneririm Kocaeliyi

    Sadece kontenjan sıkıntısı var. Onu da derslere erken gelerek çözebilirsin.

    Kendi okuduğun üniversite olduğu için mi önerirsin ?
    Kontenjan sıkıntısı dediğin olay görünen kısmı. Birde görünmeyen kısmı var.
    Akademisyenlerin başarısızlığı var. Mıy mıy ön sıralara ders anlatan akademisyende var. Anlatacağı derse hazırlanmadan gelip meslektaşının hazırladığı slaytı ilk kez açıp dersi anlatmaya çalışanda var.
    Ders notlarını atıyorlar iyiki. Okula gitmeye gerek bile yok çünkü Ekstradan kattıkları hiçbir şey yok.
    Bende bu üniversiteden mezun olacam. Översem , çok iyi dersem belki okulun etiket değeri artar fakat hayallerini yıktığımız insanlar ?
    Ben bu okulu tavsiye edersem , ben bu okulu översem elimi vicdanıma koyamam , akşam rahat uyuyamam.

    Belki şuan Türkiye'de başka bir üniversitede , ismi daha iyi olan bir üniversitede de durum aynı olabilir. Bu ülkemizin acınası halidir.
    Ve bölümün türkçe olması tam bir fiyasko neden diye sorarsanız akedemisyenler bile hep ingilizce kaynaklardan dersi işliyorlar.




  • Bilişim Sistemleri Mühendisliğinde, Bilgisayar Mühendisliğindeki gibi yazılım, elektrik, elektronik dersleri alıyorsun. Bilişimin farkı, mesela ilk seneden iş güvenliği, proje yönetimi gibi 2 ders alınıyor ve stajın dışında iş yeri stajı gibi birşey vardı. Daha çok iş hayatına yönelik yani. Matematiği, Fiziği oldukça basit. Bilgisayar mühendisliğinde klasik mühendislik disiplininden geçiyorsun. Teknik dersler daha ağırlıklı. Bilişimin basit olması ve kontenjan gibi sıkıntıları olmaması artıları. Hala liseye gidiyormuş hissi vermesi, erasmus anlaşması olmaması eksileri. Yani bilgisayar mühendisliği okuman sana ekstra birşey kazandırmaz. Kendini geliştirdiğin sürece neredeyse aynı eğitimi alıyorsun. Bilgisayar mühendislerinin başvurduğu işlere bu bölümde okuyanlar başvurabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HopeSlayer -- 30 Mart 2017; 9:57:01 >
  • Kocaeli Üniversiteli Donanımhaber Üyeleri

    1. EhrimeN - İletişim Fakültesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) - 2010 Girişli.

    2. chelick - Teknik Eğitim Fakültesi - Bilgisayar Öğretmenliği (İÖ)- 2009 Girişli

    3. Mechatronik - Mühendislik Fakültesi - Mekatronik Mühendisliği (İÖ) - 2008 Girişli

    4. powermoon - İletişim Fakültesi - Gazetecilik - 2010 Girişli

    5. Peerless - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - 2007 Girişli

    6. Defonseca - Mühendislik Fakültesi - Elektrik Mühendisliği - 2010 Girişli

    7. SeRo-34 - Mühendislik Fakültesi - Makina Mühendisliği (İÖ) - 2009 Girişli

    8. engwashere - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Uluslarası İlişkiler (İÖ) - 2010 Girişli

    9. TX515W - Mühendislik Fakültesi - Elektrik Mühendisliği (İÖ) - ?

    10. ckm - İletişim Fakültesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) - 2010 Girişli.

    11. Duratorq - Mühendislik Fakültesi - Makina Mühendisliği - ?

    12. AnotheRDie - Mühendislik Fakültesi - Makina Mühendisliği - 2009 Girişli

    13. ArkandayIM - Mühendislik Fakültesi - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği - 2009 Girişli

    14. Hakan456 - İletişim Fakültesi - Radyo, Sinema ve Televizyon - 2010 Girişli

    15. radyasyo_N - Mühendislik Fakültesi - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği - 2010 Girişli

    16. Yilsev - Mühendislik Fakültesi - Elektrik Mühendisliği - 2000 Girişli

    17. waybe - İletişim Fakültesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım - 2008 Girişli

    18. SudaEriyenAspirin - Fen Edebiyat Fakültesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı - ?

    19. Panişır - Mühendislik Fakültesi - İnşaat Mühendisliği - 2009 Girişli (İÖ)

    20. K4TL14M - Fen Edebiyat Fakültesi - Kimya - 2008 Girişli

    21. SamuelColt - Mühendislik Fakültesi - Jeoloji Mühendisliği - 2011 Girişli

    22. Laz-i - Mühendislik Fakültesi - İnşaat Mühendisliği - 2011 Girişli

    23. uA_1905 - Mühendislik Fakültesi - Makine Mühendisliği - 2011

    24. Espâda - İletişim Fakültesi - Radyo, Televizyon ve Sinema (İÖ) - 2011

    25. urian - Mühendislik Fakültesi - İnşaat Mühendisliği - 2011
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Kocaeli üniversitesi bir referanslı istanbul üniversitesi yada iş garantisi veren paralı özel okul değil.

    Gazete yada rts için veya diğer bölümlüler, eğer sizin ilginiz yeteneğiniz yada ilk 10 a girecek kapasiteniz yok ise, kayıt anında işsiz olarak çıkarsınız bu okuldan. Okumakla iş güç adam olunmuyor bu tip yerlerdeki okullardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie

    Kazanan arkadaşlara başarılar dilerim.

    Şunu bilin ki zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor

    Böyle mi?
    />


    Böyle mi?
    />



    Böyle de oluyor mu?
    />




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.