Şimdi Ara

>>>> Hamam Böcegi <<<< OHaaa diyeceginz bilgiler! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
5
Favori
225.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah bi kalktım annem mutfak tezgahını boşaltmış, üzerindekileri başka bir yere taşımış. Gece ömutfağa girdiğinde 3cm boyunda bir hamam böceğini tezgahın üzerinde görüp öldürmüş de... Ben bunları temiz diye bilirdim, bu kadar hastalık taşırlarmış, iyi ki temizlemiş tezgahı. Ama tasarm olarak hakikaten müthiş canlılar, aynı zamanda ne kadar güçlü olduklarını elnize alırsanız anlıyorsunuz(sonra elinizi yıkayın) Bu gezegendk tüm canlılar olması gerektiği yerdeler, onların sistemini bozansa bizleriz.
  • Hamam böcekleri bütün besinleri zehirlendiğinde veya tamamen bittiğinde 12 hafta hiç bir şey yemeden, 3 hafta da su içmeden hayatlarını devam ettirebilirler. Bu müddet hamam böceğinde tecrübe edilmiştir. Bir hayvan için harikulade bir hususiyet olan bu durumu hamam böcekleri dış iskeletleri ve depo besinleri ile sağlarlar. Vücudun yumuşak ve bol su ihtiva eden bölümlerini örten kabuk, yağ ve bal mumu ile o kadar sıkı örülmüştür ki, buharlaşmayı minimum seviyeye indirir.

    Ağız aletlerinde bulunan diğer his organları demeti hamam böceğinin zor şartlar altında hayatını devam ettirmesinde yardımcı olan çok mühim bir hususiyettir. Karnın kenarından çıkan ve "serk" adıyla bilinen bir çift uzantı bir insanın kendine doğru yürümesinden meydana gelen titreşimleri dahi hissedebilen tüyler taşır. 100 ile 3000 hertz arasındaki titreşimlere hassas her bir (serkal organ) iki ilâ 300 arasında değişen tüylerden yapılmıştır. Bu organlar hamam böceğinin kendine göre en mükemmel bir işitme mekanizmasını teşkil eder.


    Alarm İşareti:
    Serk'leri vasıtasıyla ulaşan haberlerden tehlike işaretini alan bir hamam böceği saniyenin 54 binde biri kadar kısa bir zaman içinde bir atleti kıskandırabilecek kadar bir hızla depara kalkar. Uzun bir kamçıya benzeyen antenleri sıcaklık nem ve basınç gibi dış tesirleri hissetmesinde önemli rol oynar. Her bir anten 120 ilâ 180 arasında değişen halka şeklindeki bölmelerden yapılmış bir tüpü andırır. Halka şeklindeki bölmeler böceğin başından uzaklaştıkça incelir ve yassılaşır. Basıncı ve nemi hisseden tüylerin yanında, bu anten hava sıcaklığını tesbit eden tüylere sahiptir. Bunlar sayesinde hamamböceği kendisi için en müsait hayat şartlarını ihtiva eden çevreyi bulur.

    Soğuk reseptörlerini taşıyan antenin en kalın bölmelerinden her biri tüye benzeyen "sensilium" lardan yapılmıştır. Sabit hava sıcaklığında soğuk hissedici hücreler devamlı faâl olup elektrikî uyarıların boşalması maksimum frekansa ulaşır.

    Hava sıcaklığı âniden düştüğünde elektrikî uyarıların boşalma nisbeti saniyede 300'e ulaşır ve hamam böceğine bulunduğu vasatın rahat olmadığını bildirir. Hava sıcaklığı âniden yükseldiğinde boşalma nisbeti sıfıra düşer. Bacaklıdaki diğer reseptörlerde zemin sıcaklığını hisseder. Bu reseptörler bacak mafsallarında bulunup düşmanlardan korunmada işe yarar. Bulunduğu çevreden malumat toplayan bir diğer organ da gözler olup hamam böceğine ışık miktarı hakkında bilgi gönderip cisimlerin zayıf görüntülerini meydana getirirler.
    bir tutam bilgi...alıntıdır.




  • Bir bilgi de benden.
    Hamamböcekleri trake solunum sistemine sahip oldukları için toz ve tozlu ortamları sevmezler, çünkü trake sistemleri tıkanır.

    (Kendi (Bilimsel ) gözlem ve yorumum)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uralbystreet

    OHA


    al bendende o kadar OHAA:D
  • quote:

    HAMAM BÖCEĞİ TÜRLERİNDEN ÜLKEMİZDE EN SIK GÖRÜLENLER
    Alman Hamamböceği (BlatellaGermanica)
    Amerikan Hamamböceği (Periplanata Americana)
    Oryantal Hamamböceği (Blatta Orientalis)
    Kahverengi Çizgili Hamamböceği (Supella longipalpa Brown Banded Cockroach)

    teşekkürler
    hepsini yazmışsın ama en çok görülen Blatta blatta yı unutmuşsun
  • Bütün topiği okudum da bu böceklerin toplam ömrü ne kadarmış yazan yok.

    Ayrıca bu kadar fazla özellikleri olduğuna inanmıyorum. Tabi kaynak gösteren olursa amenna derim.
  • soru 1:ev sahibiyle misafirin kokusunu ayırt edebildiği nasıl kanıtlanmıştır?
    soru 2:tehlikeyi sezebilmede ve kaçabilmede saniyenin 54 te biriyle yetinebilen bir canlıyı ben ezebiliyorsam,benim böceği görüp,kan beynime sıçrayıp,çığlık atıp,kısa bir şaşalamadan sonra terliği elime alıp bu saygıdeğer terminatörün kafasına patlatmam sizce ne kadar sürüyordur?
    soru 3:bu böceklerin psikolojik problemleri varmıdır?zira biraz önce bitanesini kendini klozete atıp intihar etmiş vaziyette buldum.(ben tamamen masumum,kendisine herhangi bi çin işkencesi uygulamadım,zaten tiksinirim ben)suya 10 dk.dan fazla dayanabildiği öne sürülen yaratık neden canlı değildi?
    soru 4:kalbi durunca da yaşayabiliyorsa o kalp neden var?
    soru 5:bu böceklerin temizlik maddeleri kokusuna bayıldıklarını farkettinizmi?
    soru 6:biz insanoğulları kendimizi bu kadar zeki sanıyoruzda neden bu harikulade hastalanmayan yaratıktan ilaç üretmiyoruz?(hastalanmamasının sebebi beyaz kan olabilirmi,sırf akyuvardan oluşuyordur belki?)
    ve son olarak...bu yaratıkların birde hissedilebilecek kadar bi kokuları mı var ben her gördüğümde paniklemekten farkedemedim şimdiye dek :S




  • iğrenç yaw
  • ııyyyy çok kötü yaaaaaa korkarım ben böcekten
  • düşünebiliyor musunuz, bu hayvan dinozorları görmüş,ve onları yenmiş.bir çok canlıyı alt etmiş hayatta kalma yarışında.bu açıdan saygı duyulması gereken bir canlı.
    muhtemelen bizi de yenecek,
    onun yaşam sürecindeki misafirlarden biri olacağız,
    defterine bizim için de bir çizik atacak ve yoluna devam edecek.
  • Böceklerden nefret ediyorum.
  • [Deleted by Admins]
  • tahta kurusu daha dayanıklı arkadaşlar
  • BU NEEEEEEEEEE YAWWWSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!


    BOCEK OKADAR ABARTILACAK BI YERI MI VAAAAAAAAARRRRRRRRRRR...


    EZZZZZZZZ GITSIIIIIN BE ABIIIIIIIIIIIIII...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zengin_47

    Bütün topiği okudum da bu böceklerin toplam ömrü ne kadarmış yazan yok.


    Ömrü mü? ölmüyor ki bu böcükler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 16 Mayıs 2006; 18:21:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crackbaba

    kafası koptuğunda 1 hafta yaşıyomuş buda var...


    arkadaşım bu dediğini gördüm. evden küvet deliğinden çıkan bir hamamböceğinin kafasını kopardım sabah hala oynuyodu, ağzım açık kaldı. ardından..
  • güzel olmuş saol...
  • kahvaltı yapıyodum şimdi yapamıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: WoraZ


    quote:

    Orjinalden alıntı: crackbaba

    kafası koptuğunda 1 hafta yaşıyomuş buda var...


    arkadaşım bu dediğini gördüm. evden küvet deliğinden çıkan bir hamamböceğinin kafasını kopardım sabah hala oynuyodu, ağzım açık kaldı. ardından..




  • Hamam böceginin gözüne sabun kaçarmı
  • quote:

    Böcek kıran Spreyi: Öldü


    işte bu süper
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.