Şimdi Ara

>>>> Hamam Böcegi <<<< OHaaa diyeceginz bilgiler! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
5
Favori
227.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Kafası kopmuş bir hamamböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür."

Desene Süpermen halt etmişş
  • ya iğrenç ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: gülen_kız

ya iğrenç ya

ayyyyyyyyy iğreeeeeeeeençççççççççççççç

• quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

quote:

Orjinalden alıntı: gülen_kız

ya iğrenç ya

ayyyyyyyyy iğreeeeeeeeençççççççççççççç

Bu böceğin çorbasını içeceksin,1 ila 1,4 kilo hamamböceğine 2 lt su ayarında..Koyu kuvamlı olacak,ağzım sulandı bea offffffffffffff

• quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Böcekleri elime alıp oynarım hatta yakından incelerim ama bu hayvanlardan tiksiniyorum

Evde yakaladığım bir böceğin resmini koyayımda ne tür olduğunu söyleyin

>>>> Hamam Böcegi <<<< OHaaa diyeceginz bilgiler!

>>>> Hamam Böcegi <<<< OHaaa diyeceginz bilgiler!

Bu böceğe aşırı dozda raid uygulanmıştır.

bunlar harbiden bite benziyor

bitli faruk

uehuehueyh

• Bitveren Bunlarr yaaa
  • Aga bu böcükler harbi manyak ya. Bi seferinde küçükken walkmanla ROCK dinliyordum. Hışır hışır sesler gelmeye başladı kulağıma. Müziği çok yüksek sesle dinlerim. Acaba kaset mi saracak ya da walkman mi bozuluyo diye aleti kapattım. Baktım ses devam ediyor ve mutfaktan geliyor. Böle "hışır hışır" bi ses.

Ne oluyor diye mutfağa gittiğimde bir de baktım ki bi manga hamamböceği girmişler mutfağa içine çöpleri koyduğumuz naylon torbayı afiyetle kemiriyorlar. Çıkan ses müziği bile bastırıyor. "Hastrin lan" deyip içeri dalmamla vın oldular tabi. O zamandan beri çöpleri plastik çöp kovasına koyup kapağını kapatıyorum. (Ula ya plastik kovayı da kemirirlerse bunlar?)
  • mübarek böcek degil terminator
    one öyle radyasyon dan etkilenmiyor. 100 derece ısıya dayanıyor. 10dk suyun altında kalabiliyor. gecede 4.5 km yol alabiliyor.
    bu böcüklerden iyi asker olur egitecen verecen eline bi silah önüne geleni yıgar valla
  • Hamam Böceklerinden NEFRET EDİYORUUUUUUUUUUUUUUUUUM!
  • abi sheltoxla ölen böcek radyasyonla ölmemiş ya ona koptum yawww
  • hamam böceğinin üstünde tepin.bak bakalım ne kadar dayanıklıymış
  • @: Bu bölümde bayağı mesaj almış bir de bilimsel mesajlar alması için güzel bulduğum bu konuyu kültür bilime alıyorum.

İyi günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hare Rama

@: Bu bölümde bayağı mesaj almış bir de bilimsel mesajlar alması için güzel bulduğum bu konuyu kültür bilime alıyorum.

İyi günler.

Peki, ilk bilimsel mesaj benden;

İĞREEEENÇÇÇÇÇ.............
  • iğrenç olur mu ya süper dizayn var hayvanda. bu hayvan bu kadar özelliklere sahipse bir sırrı olması gerek. ben zaten oldum olası böceklere karşı bir sempati duyarım. şimdi bu hamamböceklerindeki bunca özellik muhakkak bir sebebe dayalıdır diye düşünüyorum ama ne ??? ortamı temizlemek olabilir mi? belki kırıntılarla birlikte virüs bakteri mikrop ne bulurlarsa yiyorlardır kimbilir? doğal dezenfektan olmasın bu hayvanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 18 Nisan 2006; 17:51:56 >
  • kafası koptuğunda 1 hafta yaşıyomuş buda var...
  • topiği okuyunca ister istemez kaşınmaya başladım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: holywars

Kalbi ....böceğe hiçbir zarar vermeden durabilir de.

İlginç...
    Teşekkürler.
  • quote:

Kabuğunu yeni değiştirmiş bir hamamböceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır.

Biz kücükken bunları yakalardık yüzükoyun yatırırdık sonra mercekle güneşin önünde kararıncaya kadar yakardık
  • Bu sabah bi kalktım annem mutfak tezgahını boşaltmış, üzerindekileri başka bir yere taşımış. Gece ömutfağa girdiğinde 3cm boyunda bir hamam böceğini tezgahın üzerinde görüp öldürmüş de... Ben bunları temiz diye bilirdim, bu kadar hastalık taşırlarmış, iyi ki temizlemiş tezgahı. Ama tasarm olarak hakikaten müthiş canlılar, aynı zamanda ne kadar güçlü olduklarını elnize alırsanız anlıyorsunuz(sonra elinizi yıkayın) Bu gezegendk tüm canlılar olması gerektiği yerdeler, onların sistemini bozansa bizleriz.
  • Hamam böcekleri bütün besinleri zehirlendiğinde veya tamamen bittiğinde 12 hafta hiç bir şey yemeden, 3 hafta da su içmeden hayatlarını devam ettirebilirler. Bu müddet hamam böceğinde tecrübe edilmiştir. Bir hayvan için harikulade bir hususiyet olan bu durumu hamam böcekleri dış iskeletleri ve depo besinleri ile sağlarlar. Vücudun yumuşak ve bol su ihtiva eden bölümlerini örten kabuk, yağ ve bal mumu ile o kadar sıkı örülmüştür ki, buharlaşmayı minimum seviyeye indirir.

Ağız aletlerinde bulunan diğer his organları demeti hamam böceğinin zor şartlar altında hayatını devam ettirmesinde yardımcı olan çok mühim bir hususiyettir. Karnın kenarından çıkan ve "serk" adıyla bilinen bir çift uzantı bir insanın kendine doğru yürümesinden meydana gelen titreşimleri dahi hissedebilen tüyler taşır. 100 ile 3000 hertz arasındaki titreşimlere hassas her bir (serkal organ) iki ilâ 300 arasında değişen tüylerden yapılmıştır. Bu organlar hamam böceğinin kendine göre en mükemmel bir işitme mekanizmasını teşkil eder.

Alarm İşareti:
    Serk'leri vasıtasıyla ulaşan haberlerden tehlike işaretini alan bir hamam böceği saniyenin 54 binde biri kadar kısa bir zaman içinde bir atleti kıskandırabilecek kadar bir hızla depara kalkar. Uzun bir kamçıya benzeyen antenleri sıcaklık nem ve basınç gibi dış tesirleri hissetmesinde önemli rol oynar. Her bir anten 120 ilâ 180 arasında değişen halka şeklindeki bölmelerden yapılmış bir tüpü andırır. Halka şeklindeki bölmeler böceğin başından uzaklaştıkça incelir ve yassılaşır. Basıncı ve nemi hisseden tüylerin yanında, bu anten hava sıcaklığını tesbit eden tüylere sahiptir. Bunlar sayesinde hamamböceği kendisi için en müsait hayat şartlarını ihtiva eden çevreyi bulur.

Soğuk reseptörlerini taşıyan antenin en kalın bölmelerinden her biri tüye benzeyen "sensilium" lardan yapılmıştır. Sabit hava sıcaklığında soğuk hissedici hücreler devamlı faâl olup elektrikî uyarıların boşalması maksimum frekansa ulaşır.

Hava sıcaklığı âniden düştüğünde elektrikî uyarıların boşalma nisbeti saniyede 300'e ulaşır ve hamam böceğine bulunduğu vasatın rahat olmadığını bildirir. Hava sıcaklığı âniden yükseldiğinde boşalma nisbeti sıfıra düşer. Bacaklıdaki diğer reseptörlerde zemin sıcaklığını hisseder. Bu reseptörler bacak mafsallarında bulunup düşmanlardan korunmada işe yarar. Bulunduğu çevreden malumat toplayan bir diğer organ da gözler olup hamam böceğine ışık miktarı hakkında bilgi gönderip cisimlerin zayıf görüntülerini meydana getirirler.
    bir tutam bilgi...alıntıdır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.