Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2022 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2022 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
53
Favori
475.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,
    2004 opel astra classic 2 1.6 hb benzinli aracım var. Alalı 4 ay oldu. İlk defa geçen cumartesi ABS ışığının sürüş esnasında yandığını gördüm. Aynı gün 2. defa yanınca pazartesi(dün) Bosch Car Servis'e götürdüm. Makineye bağladılar ve sağ ön teker poryasından sinyal gelmediği, poryanın değişmesi gerektiği söylendi. Emin olmak için biraz dolaşıp gelin dediler, tekrar geldiğimizde makine bir sorun bulamadı. Bir işlem yaptırmadan ayrıldım. Akşam yaklaşık 20 km yol gittim, ABS lambası hiç yanmadı.

    Fren yaparken durma mesafesi biraz uzadı gibime geliyor, bir de önceden fren sesini pek duymuyordum, yeni yeni duymaya başladım.

    Ciddi bir durum söz konusu mu? Ne yapmamı önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hta1984 -- 19 Mart 2013; 16:49:46 >
  • Selam Hakan usta;
    Peugeot 206 hdi 2006 model aracımda abs arıza ışığı yanıyor
    tamirciye götürdüm tekerleklere gelen kablolarda ve sensörlerde sorun olmadığını
    beyinde sorun olduğunu söyledi ama ne olduğunu o da bilmiyormuş tam olarak
    sökülecek masraf 50 tl de olabilir 500 tl de dedi
    gezinirken bu başlığı gördüm sizinde bir fikrinizi sorayım dedim..
    Sizce sorun ne olabilir? Bu kadar uçuk fiyat aralığında sürpriz bir masraf çıkması normal mi?
  • Selamlar,
    2005 model Peugeot 307 (otomatik) aracım bir süre önce sol arka ABS sensörü hatası vermişti ancak silindiken sonra bir daha ortaya çıkmadı..

    Çok nadiren hareket halinde iken devir saati sıfırlanıp motor ve abs uyarıları yanarken 3 bip sesi ile uyarı veriyor, bilgi ekranına hata yazmıyor ve hemen normale dönüyor...

    sebep sensör olabilir mi???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 21 Mart 2013; 9:25:09 >
  • Merhaba,
    Bir araç baktım almak için(POLO 2010 1.6TDI), fakat araçta şöyle bir fren sorunu var;
    1-ABS ışığı yanıp sönüyor
    2-Aracın arka fren balatalar değişmemiş ve sonucunda fren diskleri çizilmiş.
    3-Frene bastığınızda araç doğal olarak çok zor duruyor ve arkadan bir kazınma sesi geliyor.

    Araç sahibinin dediğine göre sadece disk ve balataların değişmesi gerekiyormuş, fakat fren balataları zamanında değimediği için diskleri dahi çizdiğine göre arka
    1-abs sensörleri de bozulmuş olabilir mi?
    2-abs sensörleri de bozulmuş ise abs beyni arızalanmış olabilir mi?

    Bu konuda yardımlarınızı rica ederim..
  • hakan ustam merhaba. benim 2004 otomatik 307 90 km hızı geçince abs hatası veriyor 15-20 dk sonra oto vites hatası veriyor ve güç kaybına uğruyor.sebebi ne olabilir.iskenderundayım burdada anlayan varmı bilmiyorum.
  • Hakan Ustam Öncelikle kolaylıklar dilerim. 2006 model 60000 km de ford fusion araç sahibiyim. Sanayide yıllık bakımı yaptırdıktan bir süre sonra seyir halindeyken ABS sinyali yanmaya başladı. Sonraları zaman zaman Abs ve uyarı sinyal ışığı yanmaya devam etti. Bir kez de abs, uyarı sinyali ve motor işareti birlikte yandı. Tamirciye götürdüm bilgisayara bağlandı önce ön disk sonra arka disklerde hata verdi denildi ve arka diskler değişti buna rağmen hala zaman zaman ABS sinyali bazen de uyarı ışığıyla birlikte yanmaya devam ediyor. İstop edip tekrar çalıştırdığımda ise bazen sönüyor bazen sönmüyor. Tamirci her defasında farklı hata gösteriyor bunun beyni değişecek maliyeti de 4,500 Tl dedi. Ne dersiniz? Şimdiden Teşk.
  • Hakan Ustam 2006 model fusion tdi aracımda özel servis bakımından sonra ara ara ABS ve bazen de ABS ile arıza ışığı yanıyordu. Dİkkat ettim araba güneşte kaldığında veya ısındığında yanıyor,araba soğukken ise yanmıyor. Bir de bugün bu ışıklar yanarken aniden
    km göstergesi de sıfırlandı. KoNTAĞI AÇIP KAPATINCA KM. göstergesi düzeldi ama ABS ve arıza ışığı yanıyor ama dediğim gibi araç soğukken yanmıyor.Acaba neden?
  • Önceden ilk çalıştırışta yanmıyordu şimdi arada ilk kontak açılışında da yanmaya başladı ama bunu genelde araç sıcakken yapıyor. Bazen ilk kontağı açınca da yapıyor bir süre sonra sönüyor tekrar yanıyor.yanıp sönüyor yanıp sönüyor... Bugün ilk defa km. göstergesi de aniden sıfıra düştü. Bu esnada da sanki arabanın çekişi azaldı. Kontağı açıp kapatınca tekrar çalıştı...! Muğlada iyi bir usta olmadığı için götürmeye de çekiniyorum. Yoksa masraf bir yana her gittiğimde orjinal bir parça gereksiz yere yan sanayiyle değişecekse...:(. Lütfen bir yanıt ne yapmalıyım?
  • Selamun Aleykum,

    Benim Bir Opel Vectram 1997 model,aracimi yeni aldim PS yüksek oldugu icin satmak istedim bugun musteriyle sürdük güzeldi yani arabam aslinda temiz,ama direksoyunu cevirdiginde Lastik Gicritisi Sesi Gibi Bir Ses Geliyor Hem Direksiyon Boynundan Ve özelikle motorda Kayis Tarafinda Bu Cok Iyi Duyuluyor,Sorun Ne Ola Bilir Acaba,Araba Servo.
  • Hakan usta yaşıyonmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hta1984

    İyi günler,
    2004 opel astra classic 2 1.6 hb benzinli aracım var. Alalı 4 ay oldu. İlk defa geçen cumartesi ABS ışığının sürüş esnasında yandığını gördüm. Aynı gün 2. defa yanınca pazartesi(dün) Bosch Car Servis'e götürdüm. Makineye bağladılar ve sağ ön teker poryasından sinyal gelmediği, poryanın değişmesi gerektiği söylendi. Emin olmak için biraz dolaşıp gelin dediler, tekrar geldiğimizde makine bir sorun bulamadı. Bir işlem yaptırmadan ayrıldım. Akşam yaklaşık 20 km yol gittim, ABS lambası hiç yanmadı.

    Fren yaparken durma mesafesi biraz uzadı gibime geliyor, bir de önceden fren sesini pek duymuyordum, yeni yeni duymaya başladım.

    Ciddi bir durum söz konusu mu? Ne yapmamı önerirsiniz?

    dosttum bende de aynı araba vardı tekerleğin oradaki bilyeyi değiştireceksin abs sensörü var o ağrızalanıyor ondan yanıyor. opel astraların kronik hataları bunlar ayrıca yakında egr valfi ve yakıt kelebeği sorunlarıda yaşarsın :) kafana takma




  • Forumda soruları ipleyen yok sanırım.
  • cevap için teşekkürler. o zamandan bu zamana değiştirmedim, problemsiz kullanıyorum. geçen yine yandı. dediğin gibi takmıyorum. servise gittiğimde orda da bir şey çıkmadı.
  • selamun aleykum usta;

    bmw 320 d 2001 model arac sahibiyim,araci calistirdigimda abs,anti patinaj,el freni uyari isiklari yanmaya basladi stop edip tekrar calistirdigimda isiklar sonuyordu bir hafta sonra bu isiklar surekli uyari vermeye basladi,sorun abs modulunde dediler,abs modulunu degistirdik abs uyari isigi sondu fakat anti patinaj ve el freni uyari isiklari hala hata veriyor sorun nerden olabilir,simdiden tskler...
  • silinmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oprema -- 5 Haziran 2013; 8:25:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı işler hakan usta. 2007 model honda jazz ls otomatik aracımın Motor arıza lambası sürekli yanıyor ve hareket edince yaklaşık 20 km yi geçince otomatik vitesin göstergedeki d lambası sürekli yanıp sönmeye başlıyor. aracın daha önce ABS beyni küçük bir kazadan dolayı elektronik kartı tamir gördü. Aracın gidişinde vites geçişlerinde, frenlerde anormal bir durum yok. 2 servise gösterdim arızanın tam olarak neden kaynaklandığı bulamadılar.En son gittiğim istanbul da servis ARIZA TESPİT CİHAZININ ABS HIZ ÖLÇÜM HATASI VE ABS AÇIK DEVRE, KISA DEVRE HATASI verdiğini söyledi. ABS lambası normal olarak yanıyor araç çalışınca sönüyor. sert frende normal olarak abs devreye giriyor. hareket sensörleri, hız sensörü ve selonidlerde sorun çıkmadı. Araçta ANORMAL BİR DURUM YOK km sayacı hız göstergesi sorunsuz çalışıyor. Arıza silindiğinde araç biraz hızlanınca motor arıza lambası yanıyor ardından d lambası yanıp sönmeye başlıyor. sorun neden kaynaklanabilir şimdiden teşekkürler. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varsa bilgilerini paylaşabilir.


    ABS beyni değişince sorun giderildi.




  • Hakan usta 3 aydır foruma giriş yapmıyor. tanıyanlar varsa öldü mü kaldı mı bir haber verseler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpet155

    arkadaşlar 1 hafta önce bursadan 2005 kalos 1.4 sx aldım 13.400 tl ye.aracın abs,havayastığı lambaları yanıyor.Yüksek hızlarda freni kullandığımda sıkıntı olmuyor ama düşük hızlarda 10-20 km hızla gitiğimde abs fren pedalına vuruyor fren sertleşiyor ve tutmuyor tıtıtırıtır diye acayip bir ses geliyor içeriye sonra ikinci basışımda normale dönüyor.ABS için servise gittiğimde abs beyni değişecek dediler 1900 tl fyat verdiler parça için.Bu bnm için çok büyük bir meblag sizin başınızdan böyle bir durum geçti mi nasıl bir çözüm üretilebilir.illa abs beynimi yenilenmeli yoksa tamiri falan mümkün mü.bilgilendirirseniz çok sevinirim.


    benim aracta 2004 model kalos.Yukarıdaki ki sorunların aynsını bende yaşadım.Aracı bugun Corum BOSCH CAR servisine goturdum bilgisayara bağladılar arka ve on abs sensorleriyle ilgili 3 hata verdi.Servisteki Dincer Beyler dört tekeri söküp sensörleri vs iyice temizlediler tekrar bilgisayara bağladılar herhangi bir hata vermedi.Su anda bir sorun yok.Ücret olarak 100 lira verdik.




  • aracımın eski sahibi abs'yi iptal etmiş, tekrar nasıl devreye alabilirim bi fikri olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maghapas

    aracımın eski sahibi abs'yi iptal etmiş, tekrar nasıl devreye alabilirim bi fikri olan var mı?

    aracınızın bilgilerini bana bildirim yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.