Şimdi Ara

ABS BEYNİ TAMİR HONDA FREN PEDALI İNİYOR 2026 HAKKINDA TÜM SORUNU İÇİN CEVAP BURADA 2026 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
54
Favori
485.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    araç 2000 model peugeot 306 1.6 hb xr otomatik

Orijinalden alıntı: maghapas

araç 2000 model peugeot 306 1.6 hb xr otomatik

İlk önce aracınızı bilgisayara bağlattırın sistemde eksik parça varmı yokmu diye.arıza kayıtları neler diye...
    balearic!
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_uye

quote:

Orijinalden alıntı: alpet155

arkadaşlar 1 hafta önce bursadan 2005 kalos 1.4 sx aldım 13.400 tl ye.aracın abs,havayastığı lambaları yanıyor.Yüksek hızlarda freni kullandığımda sıkıntı olmuyor ama düşük hızlarda 10-20 km hızla gitiğimde abs fren pedalına vuruyor fren sertleşiyor ve tutmuyor tıtıtırıtır diye acayip bir ses geliyor içeriye sonra ikinci basışımda normale dönüyor.ABS için servise gittiğimde abs beyni değişecek dediler 1900 tl fyat verdiler parça için.Bu bnm için çok büyük bir meblag sizin başınızdan böyle bir durum geçti mi nasıl bir çözüm üretilebilir.illa abs beynimi yenilenmeli yoksa tamiri falan mümkün mü.bilgilendirirseniz çok sevinirim.

benim aracta 2004 model kalos.Yukarıdaki ki sorunların aynsını bende yaşadım.Aracı bugun Corum BOSCH CAR servisine goturdum bilgisayara bağladılar arka ve on abs sensorleriyle ilgili 3 hata verdi.Servisteki Dincer Beyler dört tekeri söküp sensörleri vs iyice temizlediler tekrar bilgisayara bağladılar herhangi bir hata vermedi.Su anda bir sorun yok.Ücret olarak 100 lira verdik.

yeniden merhaba
    Arabayı tamirden sonra 1 hafta kadar kullandım ne yazık ki sorun biraz azalmış tam düzelmemiş.Kısaca sorun devam ediyor.Tekrar servise gideceğim.Saygılar.

• hakan ustam merhaba benimde abs ile ilgili sıkıntım var geçen yaz bi kaza yaptım sol arka taşıyıcım kırıldı abs de zarar gördü aracın diğer kısımlarını yaptırdım fakat abs kablosunu hiç bi yerde bulamadım servisde yurtdışı siparişle getirteceğini söyledi 380 tl istedi bende servisten parça numarasını aldım bütün bilgileri aşağıda yazacağım bende o parça numarasından ebay yurtdışı alışveriş sitesinde aradım taradım buldum parça bana 120 tl ye gelecek fark lı bi satıcıdada 150 tl civarında bi ücrete geliyo aşağıya iki linkide veriyorum fiyatı ucuz olandaki resim aldatmasın resim temsili olarak konulmuş parça numarasında mutabıkız daha öncede ebay dan aracıma parça aldım elektronik kapı beyni aldım sorun çıkmadı gelir diye düşünüyorum.Asıl mesele bu kablo geldiğinde takılınca ABS ışığı kendiliğinden söner ve abs sistemim çalışmaya başlar mı? Zira 15 gün sonra aracımın muayenesi var sanırım abs çalışmayınca muayeneden geçirmiyorlar yardımcı olur akıl verirseniz çok sevinirim .kırıkkale de yaşıyorum aracımın markası hyundai elantra 1999 model 1.6 gls arızalı parça sol arka abs kablosu servisin verdiği parça numarası 9568029501 bu nmarayı ayrıca aşağıda birinci sırada verdiğim sitedende kendim teyit ettim doğru gibi.Ustam yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkürler

1-http://www.wholesalehyundaiparts.com/productSearch.aspx?&ukey_make=1202&modelYear=1999&ukey_model=19443&ukey_trimLevel=00&ukey_driveline=00&ukey_Category=26762&numResults=50&sortOrder=Relevance&isOnSale=0&isAccessory=0&isPerformance=0&searchTerm=

2-http://www.ebay.com/itm/96-00-ELANTRA-GENUINE-ABS-WHEEL-SPEED-SENSOR-REAR-LEFT-9568029501-/120991854068?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1c2bad2df4&vxp=mtr

3-http://www.ebay.com/itm/Speed-Sensor-Rear-Left-for-99-01-Elantra-Factory-New-OEM-9568029501-/170693018918?hash=item27be18c526&vxp=mtr

• Hakan Ustacım,

Aracım 2004 model Laguna 2-faz 1. Geçenlerde göğüs söküldü orta konsol parça değişimi için. O ana kadar kusursuz olan frenlerim, daha yumuşadı ABS normalde hiç devreye girmeyen yerlerde girmeye başladı. Bir kullanıcı olarak arabamdaki farkı ben hissediyorum ama Yetkili Servis normal diyor. Bilirsin Laguna serilerinde hiç olmadık kabloya değersin veya soket azıcık gevşer, bilgisayarda hata almazsın ama bambaşka yerden sıkıntıyı hissedersin.

Bana önereceğin bir yol varmı. Buradaki ustalar inan bu araçları forumdaki kullanıcılar kadar tanımıyor.
    Herkese hayırlı Ramazanlar,
  • ii günler .. hocam geçen gün yolda sert bi kasise girdim ve abs ebd ve el freni uyarı ışıkları yandı. araç fiat stilo. servise götürdüm abs beynini cihaza bağladılar ve cihazın abs beynini görmediğini sölediler. usta baktı iki kurcaladı ışıklar söndü. sanayiden çıktım on dakka sonra ufak bi kasise daha girmek zorunda kaldım ve yine araç uyarı verdi.ustaya sordum abs beynini değiştirmemiz lazım dediler.fiyat 400-500 tl civarı şu an araçta abs ebd ve el fren uyarı ışığı yanıyo ve hareket edince hız göstergesi çalışmıyo. abs beyni tozlanmış olabilir diyen var aküyle bağlantılıdır diyen var abs kabloları temassız kalmıştır diyen var ve bide van sanayi sitesi "usta"ları var . bilgisi olan varsa acil yardım bekliyorum hocam
  • 2010 model Citroen C4 dizel otomatik vites sahibiyim. Bundan yaklaşık 5 ay önce arabam hareket esnasında abs , esp ve bi kaç uyarı ışığı daha yanıyordu. Arabayı bilgisayar gibi kapatıp açıyordum düzeliyordu. En son bu hatayı verdiğinde maalesef düzelmemişti. Mecburen Citroen Servise gitmiştim. Bilgisayarı bağlayıp bana servis "abs beyni arızalı değişmesi lazım" demişlerdi. Fiyatını sorduğumda tam ŞOK olmuştum. Sıkı durun 5.500 tl. (eski para ile 5,5 milyar). Garanti bitiikten kısa bir süre sonra böyle bir arızayla muhatap kalmak çok canımı sıkmıştı. Bunları neden yazıyorum , siz, 400 - 500 lira abs beyni fiyatlarını yazınca sen neymişsin Citroen diyorum.
  • Selamınaleyküm Hakan usta 2005 model Fiat Albea ( yeni kasa ) aracım var ve ABS ile birlikte el fren lambası yanıyor. Fiat servisi beyine giremiyorum dedi, diğer arıza tespiti yapanlar bulamadı bunun sebebi ne olabilir ? ABS kabloları sağlam sensörlerde bir problem yok, fren hidroliği dolu tıkandık kaldık bir yardımcı olabilirmisin ustam ?
  • Hakan ustam kolay gelsin.2004 model passat aracım var.Ara ara abs ışığı yanıyor kontağı açıp kapattığımda lamba sönüyor.Servis beyinin değişmesini söyledi fiyat olarakta 5000 tl civarı olduğunu söyledi.işin garip tarafı abs ışığı yanıyorsa abs devreye girmez dedi.Ama ışık yandığında bizzat denedim takır takır devreye giriyor.Bunun izahı ne demek hocam şimdiden teşekkür ederim cevabın icin.Dediğim gibi ara ara yanıyor ve ne zaman yanacağı hic belli olmuyor..Bazen yancak diye çok bekliyorum mümkün değil yanmıyor.Ne sensöre baktılar nede ekektrik sistemine direk beyinden demek çözüm mü hocam saygilar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tansed

Hakan ustam kolay gelsin.2004 model passat aracım var.Ara ara abs ışığı yanıyor kontağı açıp kapattığımda lamba sönüyor.Servis beyinin değişmesini söyledi fiyat olarakta 5000 tl civarı olduğunu söyledi.işin garip tarafı abs ışığı yanıyorsa abs devreye girmez dedi.Ama ışık yandığında bizzat denedim takır takır devreye giriyor.Bunun izahı ne demek hocam şimdiden teşekkür ederim cevabın icin.Dediğim gibi ara ara yanıyor ve ne zaman yanacağı hic belli olmuyor..Bazen yancak diye çok bekliyorum mümkün değil yanmıyor.Ne sensöre baktılar nede ekektrik sistemine direk beyinden demek çözüm mü hocam saygilar....

Dostum 1-2 mesaj üstte de yazdım. Benimkine benzer sorun. Bende Citroen C4 var. 2010 model. Abs ışığı kafasına göre yanardı. Banada servis direkt ABS beyni değişecek dedi. Tam 5,500 lira. Mecburen değiştirdim.

• Kardeş bende öyle sendeki gibi para yok hakan ustaya yazdım sana sormadım sen sorunu çözmüşün zaten para var huzur var sende heralde....Allah razı olsun senden ...

• peugeot 306 aracımız var.. 1,5 sene önce almıştık o zaman dikkat etmedim sonradan farkettim koltuğun altındaki kabloları sokatten ayırmışlar yerden gelen kabloyu araya direnç koyup kısa devre yapmışlar. Bunu yapmalarındaki amaç ney? Hiçbir airbag arıza ışığı yanmıyor. Bu kablo böyle iken airbaglar çalışır mı? Ne yapmam gerekiyor? Detalı bilgi verirseniz sevinirim..

Edit: Google'da airbag koltuk altı soket kablo mu birşeyler yazınca bu konu çıktı. Hiç dikkat etmedim diret sorunu yazdım meğer konu abs konusuymuş.. Benim sorunumla bi alakası yok sanırım.. Fail olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 22 Ağustos 2013; 15:37:54 >

50-60la giderken ve gayet de yavaş basmama rağmen abs devreye giriyor. Vurma sesi duyuyorum yani. Ve daha sonra abs ikaz ışığı yanıyor. kontağı açıp kapatınca ikaz sönüyor. Evvelce de kasisde ve sert bir çukura düştüğümde abs devreye giryordu sadece hiç umursamamıyordum artık kasisde değil anlattığım şekilde oluyor. Acaba sebebi ne olabilir. burada sorunu tesbit edebilecek bir usta yok ancak sorunu bulabilirsem yardımcı olabileceklerini söylüyorlar pek bilgileri yok anlayacağınız ya da onları ben yönlendireceğim.
  • Merhabalar bende 1999 model mazda 323f (BJ) 2.0ditd arac var abs isigi yaniyor ama garip bir sekilde araci calistirip yola ciktigimda bazen ilk durdugumda yaniyor bazen ise 6-7. Sefer durdugumda yaniyor ama durmadan yanmiyor yani arac hareket halindeyse asla yanmiyor ve gariplikte surda isik yanmazdan evvel nadir olarak hareket halindeyken pedala bastigimda sanki abs devreye girmis gibi tepki verio frene dokunsamda sert bassamda fark etmio sadece pedal tepkiyi verio ve 3. Veya 4. Yada daha fazla sayidaDurmamdan sonra isik yaniyor ve pedal tatli bi sertlik ve daha yukarda isleme gecio kontagi acip kapatiyorum isik sonmuyo taaki 100 metre filan araci hareket ettiriyim ondan sonra sonuyor 5-6 tane yer gezdim bir turlu obd soketi uyan bir kisi cikmadi mazda servisie gittim onunda bilgisayari araci okuyamadi :s abs beynindendir dedi genel ariza bu dedi ama ben pek inanmadim dogrusu ve bu arizayida en son motoru yikattirdim ve komple alt takim bakima soktum frenler diskler rotiller komple degisti ve servisten ciktiktan bi 150 km sonra isik yakti yardimci olabilirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bGöçmen -- 26 Ağustos 2013; 2:28:54 >

• Kardeş aynı sorun bende de var sen veya ben sorunu çözersek birbirimize haber verelim.Servisin bana dediği beyinden kaynaklanıyor degismesi gerek dedi..tabi ben baska yollar ariyorum....bi beyin fiyatı 5000 liraymis..:) @ihidecivi

Aracım 2005 model mitsubishi outlander. Aracta bildigim kadari ile ilk acilista isik yanip sonmesi lazim ancak hic abs isigi gormedim. Sert fren yapma firsatım da olmadı henuz. Aracı yeni aldım. Sorun ne olabilir ?

Saygılar

yolda giderken frene güçlü bastığında
    sag teker kitleniyor gijjjjjjj kayıyor sürtünme sesi geliyor
    sol tekerde ses yok
    frene normal bastigimda sorun yok
    ani frenlerde sağ taraf kayıyor

usta nediyon bu hususta

Orijinalden alıntı: tansed

Kardeş aynı sorun bende de var sen veya ben sorunu çözersek birbirimize haber verelim.Servisin bana dediği beyinden kaynaklanıyor degismesi gerek dedi..tabi ben baska yollar ariyorum....bi beyin fiyatı 5000 liraymis..:) @ihidecivi

Aynen aynı sorun bende de var sana beyin değişince olur demişler Bosch servis bana çözümü yok dedi iletişim halinde olalım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.