Şimdi Ara

Askerliğini Tecil Ettirmek İsteyenler(Tecil İçin Şartlar,Gerekenler) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.528
Cevap
35
Favori
675.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bimere fln yazsak cevap verirlermi acaba ? veya şöyle tam cevap alabileceğimiz bi yeri arasak..varmı fikri olan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FerreT

    valla krdsm ben gittim muaynemi oldum evrakları yarın teslim edicem. oradaki görevli memur istersen kasım celpini tercih et fakat gelirmi şans işi dedi..Gittim yarbayla konuştum durum bu dedim oda bana "kaderin bu kasımda gelir mayısta" dedi dedim hadi askerlikte mantık aranmaz şubede de aramıyacaksın demek ki

    Askerlik tecili vs.. okudum 29 yaş sonuna kadar diyor.Yani ben bugun şu saate 29 olsam, askerlik şubesinin mantığıyla 30'a girdin diyor.Ben artık onu geçtim bari celp dönemi kasım ayı gelsin diye çabalıyorum..Celp dönemi nasıl ertelenir ne yapılır cevap bekliyorum bilen arkadaşlardan..

    hım anladım kardeşim..aynılarını da bana söylediler...mayısta bana çıkarsa ki inş çıkmaz...ben gitmicem kaçak filan dolaşır cezam neyse de çekerim artık..başka çare gözükmüyor.




  • FerreT kullanıcısına yanıt
    30 yaşına girmiş asker yükümlüleri erteleme yaptıramazlar. Kanunda belirtilen harici erteleme nedenlerini karşılayamayan kimseler SEVK TEHİR işlemi YAPTIRAMAZLAR. Celp döneminizi bir sonraki sevk dönemine ertelemek için askerlik şubenizle görüşmelisiniz. (KÜTÜĞÜNÜZÜN OLDUĞU YERDEKİ ASKERLİK ŞUBESİ İLE GÖRÜŞMEK MENFAATİNİZEDİR)

    1111 sayılı askerlik kanununda belirtilen erteleme gerekçelerini karşılamayan herkesin yoklama işlemi yaptırması zorunludur. Yoklama işlemini yaptırmayan kimseler, cezai işlem uygulanacağını kabul etmiş sayılır. Ayriyeten yoklama geciktiren kimselerle ilgili görev yetki ve mahaline göre POLİS veya JANDARMA tarafından yakalama-kovuşturma işlemi yapılacaktır. Bu kimseler düzenlenen belgeyle birlikte askerlik şubesine gönderilir. Yoklama kaçağı olmamak için belirtilen tarihlerde (MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YER ALAN SEVK DÖNEMLERİ) yoklama işleminizi yaptırınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Ocak 2016; 12:58:39 >




  • kağıt gelmiş dün sadece diploma ve nüfus cüzdanı getirin diyor gerisi varsa getir yazıyor bunlar yeterli mi gerçekten
  • Arkadaşlar merhaba, benim de eve kağıt geldi, tecil yapılmazsa cezai işlem uygulanacak diye. Her neyse diplomayla gittim tecil için, sadece aile hekimine onaylatmak kaldı. Hekim yerinde yok diye yarına yani son günde halledeceğim.

    Sorum şu; ben daha önceden psikolojik ilaçlar kullandım 2 sene hergün. Şimdi bundan aile hekimine bahsedersem beni GATA ya sevk eder mi? Sevk ederse ben tecil yapmam gereken süreyi aşmış olacağım çünkü kağıtta bu hafta yapmam gerektiği yazıyor. Yani süre gececeği için benim için sıkıntı doğurur mu?

    Teşekkürler.
  • copela kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesine durumu bildirebilirsiniz. Sevk durumunda bilgi vermeniz menfaatinize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Askerlik şubesine durumu bildirebilirsiniz. Sevk durumunda bilgi vermeniz menfaatinize.



    Teşekkürler. Askerlik şubesinde sağlıkla ilgili hiç bir şey sormadılar -standart sorular haricinde- bakalım yarın doktor ne diyecek.
  • Herkese merhaba babam vefat etti 2011 girisliyim iki yillik okuyorum 5 sene oldu bu yaz bitiyor okulum ogrenci islerinden ogrenci belgesi degilde durum belgesi yani okuduguma dair belge verdi muhurlu bu seni kurtsrir dedi yasim daha 26 tecil olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 arkadaşımıza pm den soru sorabilirsiniz bana çok yardımcı oldu kendisine çok teşekkür ederim :)
  • Sanırım cevap bulabileceğim tek konu burası. Uzatmadan soruma geçeyim 26 yaşındayım bu yıl şubat ayının ortalarında diplomamı alacağım diploma aldıktan sonra sanırım otomatikman tecil düşmekte ve mayıs celbine girme ihtimalim doğmakta. Benim kesinlikle ağustosta askere gitmem gerekiyor. Şubatın 15ine kadar tecil düşerse mayısta 16sından sonra düşerse ağustosta gitme olayımmı olucak anlamadım bunu. Yani ben diplomayı alıp askerlik subesine gitsem ve bunu 1 martta yapsam bana mayısta askersinmi derler ? İllaki askerliği tekrar tecil ettirmek zorundamıyım ağustosta gidebilmek için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • webconn W kullanıcısına yanıt
    29 kadar yolu var sorun olmaz belgeni al tecil olursun
  • Blgrçoban kullanıcısına yanıt
    diploma aldigin gibi düşmez tecilin devam eder istersen hatta yine tecil hakkin var e devletten tecilin son gununu tam net ogrenebilirsin yani istedigin anda tecil bozmaya gidip asker olabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: styldodgy_

    diploma aldigin gibi düşmez tecilin devam eder istersen hatta yine tecil hakkin var e devletten tecilin son gununu tam net ogrenebilirsin yani istedigin anda tecil bozmaya gidip asker olabilirsin

    Hay ağzına sağlık bin yaşa. Zaten amacım ağustos celbiyle gitmek boşu boşuna dert açılmasın başıma diye uğraşıyordum hocam :) yani diplomayı alıp 1 martta askerlik şubesine gidip başvursam ağustosla gideceğim demek oluyor sanırım. Hiç endişelenmeyim ben boş yere teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arakadaşlar son bir kez sorayım dedim içim rahat değil şimdi ben aöf işletme son sınıfım tek dersim. ama aynı zamanda dgs ile mühendisliğe geçiş yaptım müh. okuyorum. şimdi ben 25 yaşındayım aöf işletmeyi bu sene bitirsem mühendislik 2. lisans oluyor mühendislik bitene kadar tecil hakkım olur mu yoksa aöf bitince beni askere alırlarmı?
  • sinankak17 S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla daha ilk lisans egitimizini bitirmiş olacağınız için 2 senelik bir tecil hakkınız olacak. Yine de başka kişilerden de bilgi alırsanız iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar dün evime askerlik şubesinden kağıt parçası geldi. Liseden mezun olduğumdan beri yoklama yaptırmamışım, bunun için askerlik şubesine gelip yoklama yaptırmamı istiyorlar aksi takdirde para cezası uygulanacakmıs. Liseden sonra yüksek öğretime kayıt yaptırmadım. temmuzda 20 yaşına giricem şimdi şubeye gidip tecil ettirebiliyorum galiba 3seneye kadar doğru mudur? 2016 şubat ayının ilk haftasından sonra para cezası uygulanacakmıs. Yardımcı olursanız sevinirim birde para cezası ne kadar olabilir.?
  • Git yoklamani
    Ol sknti yok kardesim 300 tl bir sey odersin idaridir o da erkenden askere gidersen silebilirlerde zaten ordumuzda asker kalmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa1996t M kullanıcısına yanıt
    Kimliğin, lise diplomanın aslı ve arkalı önlü 2 fotokopisini al askerlik şubesine git. Oraya gidincee form başvuru dilekçesine tecil ettirmek istiyorumu işaretleyip 2 tarafındaki bilgileri doldur. Sonra seni yönlendirirler. 2019'a kadar tecil etmiş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 4 Şubat 2016; 15:15:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah kardeşim valla gittim geldim işimi hallettim tam buraya yazıcaktım bilgilendirmek için siz yazmışsınız:)

    özet geçecek olursak, üsküdar şubesine gittim ikamet üsküdar çünkü saat 1 gibi gittik vallahi bu tarihte bile 5-10 kişi vardı önümüzde sıra bize geldi gibi oldu arkası 20-25 kişi kuyruk oluşmuştu yine herneyse içeri girdik direk sorduk tecil için burasımı diye evet dediler görevliye söyledik 2kağıt verdi sadece ön taraflarını doldurduk çünkü arka tarafı bizimle ilgili değişmiş işte liseyi bitirdim erteleme hakkımı kullanmak istiyorum şıkkına X koyduk o kadar diğer şıkları okumadık bile en altta tc ad soyad adresti mail adresiydi telefondu bilgileri doldurduk 2 kağıdında fişimizi alıp üst kata çıktık burada sıramızı bekledik, girdik. o doldurduğumuz 2 kağıt parçası, 2 adet lise diploma kopyası ve aslı son olarakta tc kimlik cüzdanının aslı (o kadar fotokopi çektirdik tcnin hiç gerek kalmadı) işte adam doldurdu kağıtlar uzattı 4-5 tane hepsine adımızı yazarak imzaladık sonra en son tüm kağıtları elime vererek bunları komutana imzalat getir dedi imzalattık getirdik hop bi kağıt verdi gidebilirsin. Yani kısacası okulun bitti tecil mi lazım usta; kimliğin, diplomanın kendisi ve 2 kopyası bu kadar. Bazı forumlarda tecilde bile sağlık ocağına gidiceksin falan demişlerdi ya gözünüzü korkutmak için böle şeyler yazıyolar yada o arkadaşların gittikleri şubede kıllık yapıyorlar benden bu kadar valla 3 sene rahatız şükür kolay gelsin :D




  • mustafa1996t M kullanıcısına yanıt
    Ben de kimliğin fotokopisini çekmiştim, vesikalık fotoğrafta götürmüştüm gerek kalmamıştı. O yüzden uyarmak istemiştim. Kuyruğunda göz korkutacak kadar uzun olduğunu sanıyordum o da 15 kişi yarım saat sürmüştü. Sağlık kontrolü zaten yapılmadı.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.