Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.324
Cevap
55
Favori
481.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Sen bakma o ustalara, yok öyle Tdi ye 10w 40 koymak, Onlar alışmış her türlü kamyon kamyonet dizel benzin lpg her bulduğu araca dayıyolar 10w 4o ı. Kardeş bizim araclara Vw 505.01 onaylı yağ koyulcak turbonun sağlığı açısından. Bu onay 10w 40da yok.
    ben lukoilin 5w 40 yağını aldım ilk değişimde ondan koydurcam.
  • Arkadaşlar bende de cordoba var 2004 model geçen akuyu takviye yaptım orjinal teyp vardı kod istedi servisi aradım 50 tl istediler kodu vermek için. Teybi sökturdum sağ tarafına yazıyormuş kod oradan hallettim. bildiğim kadarı ile diğer firmalar kod için ücret almıyor bu da bizim ayricaligimiz herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty578

    quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    bu arada be sabah klima kapalı halde icerden iceri verdi acaba dis sicaklik cok soguk diyemi ki. alin fotosu[simage]
    [/simage]
    bu arada aynalar acilip kapanirke biraz zorlandigini hissettim. benden tavsiye bu soguk gunlerde aynalari duzgun calisanlar pek acip kapamasinlar. ah bi nasil temizlenip yaglandigini biri anlatsa guzelce de yaglasak temizlesek

    vay be benimde tam istediğim olay buydu


    en sağdaki 2 tuşa basınca bişiler sıfırlanıyo ama sıfırlasakda bu durumu yakalayamıyoruz

    arkadaşlar bendede 2006 tdi cordoba var kış aylarında econ ve iç sirkülasyonu aynı anda açmanın formülünü uzun denemelerden sonra buldum.
    1) klimayı açın aouto moddan çıkın
    2)soldaki fan cubukları görünmeyinceye kadar fanı kısın (ama klimayı off duruma getirmeyin yani kapamayın)
    3)iç sirkülasyon düğmesine basın 2 saniye sonra econ düğmesine basın
    Sonuç: econ ve iç sirkülasyon aynı anda aktif.

    dahasonra fanı ve dereceyi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. auto moddan tek farkı fan hızını siz ayarlıcaksınız. sürekli sıcak üflemiyor kaça ayarladıysanız o derecede sabit tutuyor yani fırın gibi olmuyor aracın içi.
    aracı durdurdunuz sabah tekrar bindiniz fan cubuklarını yoket, iç sirkülasyona bas, econa bas, fanı yükselt bukadar. bende oluyo 2 haftadır bu şekilde kullanıyorum umarım sizdede olur.

    not: econ deaktifken klima devreye giriyor rölantide tüketim0,7-0,8 civarında oluyor, econ da iken sabit 0,5 gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beziide -- 7 Ocak 2016; 16:09:39 >




  • 2003 2005 gibi Eski kasadan bakıyorum , 200.000 kmlerde ki eski kasaya kim 25 bin lira istiyorsa uçmuş demektir o parayı ibizaya yatırmam. Gider kredi çeker 0 km ibizaya taksitle sahip olurum. Zaten çoğu modelde 2.elllerin fiyatları şişirilmiş. Bu kadar nakit sıkıntısının olduğu bir dönemde bu paralara kim araba alabiliyor merak ediyorum. Sadece ibiza için demiyorum birsürü model baktım.

    Arabanın toplasan 5 yıl ömrü kalmış o derecce bitik arabaya adam 18-20.000 lira nakit istiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 24 Eylül 2016; 22:11:01 >
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Castrol Edge Titanium 5w-40 505.01 onay koduna sahiptir, ben bu yağdan kullanıyorum. Bu yağ çıkmadan daha önce; 505.01 onay koduna sahip Castrol Edge Turbo Diesel 5W/40 yağ kullandım. Önümüzdeki bakımda Motul 5w-40 yağ denemeyi düşünüyorum fiyatı Castroldan çok pahalı değilse.
    Kapıdaki sorunu tam anlayamadım.Switchte sorun olmuş olabilir mi? Benim 2 kapıda switchlerde problem vardı, araç harekete geçip hızlanınca bu kapıları kilitleyemeyebiliyordu, anahtarla kapıyı kilitleyip açarken de sorun olabiliyordu. Switchleri değiştirince sorun ortadan kalktı
  • quote:

    polo küçük gelir bana.

    Aslında araba işi şans işi.Satılmaz denilen araçlar bile hemen satılabilir,hemen gider dediğiniz bi araç birkaç ay bekleyebilir o yüzden ikinci eli fazla takmayın derim ben.Sınıfında Cordoba'dan donanımlı araç yok,daha iyi yol tutan araç yok,o yüzden alırsanız sizi pişman etmez diye düşünüyorum.
  • 1,5 DCİ Megane sürdüm benim Cordobam 1,4 olmasına rağmen daha seri
  • slm
    mutlu yıllar....
    aracımda soldaki göstergenin içinde sabahları çalısdığımda sarı renkte direksiyon işareti ve yanında ünlem işareti yandığını farketdim birde direksiyonda bir ağırlık vardı. sonra bir yerde durup tekar çalısdığımda o uyarı yanmadıgını farketdim. bir iki kere motor sogukken boyle uyarı aldım
    bunun anlamı ne demek oluyor...
  • Arkadaşlar sizle bişey paylaşmak isterim 2 yıldır çıt çıkarmayan seatıın tekrardan sol ön amortisörü çatladı sağ fişeklerde tekrardan arıza yaptı zaten bişeyler vardı ama geçti dediler ve servise bıraktım 490 lira hesap çıkardılar sabah bıraktım akşam arabayı almaya gittiğim volkswagen servisine dönüşte eve giderken çat küt arabanın altı yere sürtmeye başladı kartel muhafazasının tam takılmadığını + amortisörlerin ise bayaa bi ses yaptığını gördüm yarın bi daha servise götüreceğim bakalım ne diyecekler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan04

    Beyler bu kapı switch ini değiştirmek için kapı kartonlarını çıkarıyorlarmış ,bu hosuma gitmedi.Sizce yaptırmalımıyım?daha sonra bir sorun çıkarır mı? Yarınsabah bırakacağım arabayı. Bilen varsa lütfen acele cevap.


    işin ehline bırakırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum, yalnız her sökme takma araçtaki sesin artmasına neden oluyor tabi buda sinir bozucu bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

    2000 model seat ibiza aracımın uzaktan kumandası çalısmıyor bir süredir anahtarla açıp kapatıyorum simdi kilidi de bozuldu bozulacak kapıyı açıyorum anahtarla geri çıkarmak için düzelttiğimde geri kilitliyor kapıyı sanayiye gittim bugün usta anahtarcıya gitmemi söyledi gittim bir anahtarcıya kilidin tamirine 80 lira dedi kilidi tamir ettirmeyip sustalı aç kapa anahtar yaptırırsam 100 lira olduğunu yedeğiyle yaptırırsam 180 lira olduğunu söyledi eğer orjinal anahtarını sustalı yaptırırsak 150 lira dedi sizce 100 lira normal midir yoksa daha uyguna yaptırabilir miyim istanbul pendik'teyim yardımcı olabilir misiniz?

    100 lira dediğimi yaptırdım bugün arkadaslar kapıları açarken ilk basmada tepe lambası yanıyor tekrar basınca kapıları açıyor kilitlerken tek basmada kilitliyor o kadarını da kafaya takmadım artık elle açmaktan iyidir ellerimde posetlerle kapıyı kilitleyip açmak çok zor geliyordu rahatladım simdi




  • mtolgae kullanıcısına yanıt
    Merhaba,cordobanın bagajı 485 lt her turlu işinizi görür, arka diz mesafesi biraz dardır, koltukları çok rahat ve konforludur oper ve ford gibi taşa oturmazsınız. 107 bin km değil bu araçlar için yaşına göre az km yapmış, süspansiyonu serttir çukur ve tümseklerde yavaşlamak icap ediyor yoksa küt küt diye geçiyor buna rağmen yol tutuşu çok iyidir, sert virajda ve yol dışına savrulma yaparsanız yatmaz yığılmaz maşallah. Fiyatına göre donanımı premium seviyededir, sunroof lu olanlarıda var bakarsanız, dijital a.c., hız sabitleyici vs. Otomatiğini ve benzinliyi kullananlar yakıt hk. birşeyler yazacaktır. Parça ve servis sorunu yaşamazsınız, skoda ve vw parçaları kullanılıyor,




  • Icerideki yaşam alanı olarak coltu aratir..
    Bagaj olarak ise coltu alir
    Aile kullanimina uygunlugu suspansiyon sertligi olarak tartisilir(colttan bile daha sert oyle tarif edeyim); bu konuda skoda fabia combi (sw)tavsiye ederim ama onun otomatigi var mi bilmiyorum..
    Sanziman da klasik tam otomatik 4 ileri olmasi nedeniyle pek sorun cikarmaz..
    Motor konusunda benzinli kullanicilari yardimci olabilir.
  • mtolgae kullanıcısına yanıt
    Otomatiklerin beygir gücü düz olanlara göre düşüktür. 100bg motor atak bir yapıya sahip ama zaman zaman düşük devirlerde daha iyi bir hızlanma aratıyor. Otomatikler sanırım 85bg. Klasik otomatik şanzıman sorun çıkarmasa da, yakıt tüketimi biraz fazla olacaktır. Otomatik versiyon son derece az olduğundan temiz bulma şansınız da diğer araçlara göre az ve zor. Tavsiyem otomatik Honda Civic'lere bakın.

    Saygılarımla.
  • merhabalar 2000 model seat ibiza 1.6 stella sahibiyim aracın direksiyon kutusu yağ eksiltiyor ve sağa sola dönüslerde tak diye ses çıkarıyor direksiyon kutusunu tamir ettiricem bunun dısında klimam çalısmıyor bir yere gössterdiğimde klima kompresörü kitli değisilmesi lazım demisti istanbulda çıkmasını nereden bulabilirim bilginiz var mı? ön takımla ilgili de rotlar rotbasları vs. değisecek bunlar için bostancı sanayideki vw tech ilkan ustaya gidicem yarın.Bu hafta sonuna kadar da babam için 2004 cordoba 1.4 signo buldum benzinli hiç lpg takılmamıs bugün aracı gördüm hosuma gitti ama göstergede motor ısıgı ve epc ısıgı yanıyor ustası boğaz kelebeğinden demis zaten almadan önce aracı göstericem ama yetkili servis bu sorun için 300 lira gibi bir rakam çıkarmıs dısarıda 100-150'ye hallolur o zaman fiyat olarak da 17500den 16500'e düsürttüm 138.000 kmde nasıl alınır mı sizce?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigfo

    Seat Cordoba referance 1.4 2006 model

    arabanın dijital kliması var ancak ABS yok bu beni biraz tereddüte düşürdü, araba 100.000'de fiyatı da 22.000 siz ne dersiniz ABS li bi arabaya mı yönelmeli, arabanın eksileri ve artıları nedir kullanıcılardan bi bilgi alabilir miyiz?

    bence en önemli noktalar rahatlık için klima emniyet için abs. yoksa hillholdermiş yağmur sensörü imiş basınç kontrolü vs.vs.vs hepsi lüzumsuz. 3-4 yıl önce abs benim hayatımı kurtardı. bu yüzden bir kez daha düşün. tvde bir lastik reklemı var. orada dikkat edersen. araçlardan birinin tekerlekler kitleniyor fren yaptığında.iyi lastik diye lanse ettikleri araçta abs var :)......
  • Arkadaşlar 2006 Cordoba Stylance aldım. Aranıza hoş geldim :) Merhaba herkese
  • sweetmember S kullanıcısına yanıt
    baskı balata bitmeye başlamıştır debriyajı çok kullanıyorsanız bitmeye yaklaşmıştır 2007 ibizam var sıfır aldım 205.000 de arabam 2. kere deiştirdim yanılmıyorsam ole olması lazım.
  • dogan35bucuk D kullanıcısına yanıt
    Askerlik nedeniyle 2006 model Seat Cordoba 1.4 TDI S-Rider aracımı satmayı düşünüyorum. Yarın sahibinden.com'a ilan hazırlıycam askerliğim dün belli oldu.

    Eğer düşünürseniz ilan hazırlanınca linki yollarım.
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Asker öğretmenlik Burdur kardeşim çok şükür
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.