Şimdi Ara

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ; ELECTROLUX veya PHİLİPS PERFORMER kullananlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
61.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sitede yeniyim, güzel paylaşımlar diliyorum.

    Yaklaşık 6 ay içerisinde yeni bir elektrik süpürgesi almayı düşünüyorum. Şu anki süpürgem Rovus marka su filtreli, hiç memnun değilim, özellikle emiş gücü, hiç çekmiyor gibi nerdeyse, boşu boşuna yoruluyorum...

    Hepa filtreli emiş gücü yüksek bir süpürge arıyorum.

    Electrolux ve philips performer 500w emiş güçlü, bu süpürgeler arasında karşılaştırmalar yapıyorum sürekli...

    Anlatım kolaylığı olsun diye electrolux 'e (E), philips'e de (P) diye yazacağım.

    P marka süpürgenin emiş gücü 500w, yüksek güzel yani, toz torbası da s-bag, E'nin ürettiği bir toz torbasını kullanmışlar, yüksek performanslı yazıyor. Yani torba doldukça emiş gücü daha az azalıyormuş. P hakkında çok fazla bilgim yok aslında internette de net olarak resmini koymamışlar, süpürge borusunu filan göremiyoruz yani. Hepa 13 kullanılmış.

    E marka süpürge hakkında ise internet sitesinden araştırma yaptım, emiş gücleri yazılmamış, ama yüksek olduğu belirtilmiş. oksijen serisi var en yüksek onunmuş, hepa 13 kullanılmış.

    Bir de torbalı mı yoksa torbasız hazneli süpürgeler mi daha iyidir, bunu bilemiyorum, hangisi daha temiz olur, haznelilerde ne kadar zamanda bir boşaltılması gerekiyor? vs.vs. Şu an su filtreli kullandığım için, onu temizlemekten bıktım, torbalıya daha meyilliyim sanki. İğrenerek temizliyorum. Hem de koku yapıyor haznesi. Torbasızlar da koku yapıyor mu acaba?

    Bir de hepa filtre ve toz torbası fiyatları da önemli, bu süpürgeleri kullananlar varsa, anlatabilirler mi lütfen? Bir de hepa filtre, toz torbası fiyatları ve ne kadar sürede değiştirildiği?

    Lütfen kullananlar rica ediyorum, karar veremiyorum, hangisi daha iyidir. Yardımcı olursanız sevinirim.
    E mi yoksa P mi? Nedenleri? Fiyatları, ve filtre, torba fiyatları uygun mu? Emiş güçleri iyimi?

    Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elma11 -- 29 Haziran 2008; 12:05:58 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: dedektif

    Twin Clean Z 8225 için şunları merak ediyorum; cevaplar mısınız?
    1. Philips'te olduğu gibi 6 ayda bir filtre değiştirmek gerekiyor mu?
    2. Emiş gücü nedir?
    3. Toz haznesi kaç litre?



    1. Kullanma klavuzunda da belirtildiğine göre filtreleri yıkanabilme özelliğine sahip. Şu kadar yılda bir değiştirilmeli gibi bir ibare yok. Philips marathon ile bu supürge arasında kalmıştım, bu süpürgeyi tercih etme sebeplerimden biri filtrenin 6 ayda bir değiştirilmemesidir. Hepa filtreyi 2-3 yılda bir temizlemek öneriliyor. Standart filtresini ise 5-7 yılda bir temizlenmesini öneriyorlar.
    2.Emiş gücünün Müşteri hizmetlerinden aldığım bilgiye göre 280wat olduğu söylendi. Önce kullandığımız makinaya göre bariz fark var.
    3.Toz haznesinin kaç litre olduğunu hatırlamıyorum. Akşam bakabilirsem bu soruyada cevap vermeye çalışırım.
    Kullanma klavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.




  • Philips FC-9210 Marathon almayı düşünüyorum. Çünkü:
    1. Emiş gücü 350 Watt.
    2. Hepa 13 filtre kullanılmış: Bu filtre yıkanabiliyor, 6 ayda bir değiştirmek gerekmiyor. (Hepa 12 filtreler ise 6 aylıktır.)
    3. Toz haznesi 2 lt.
    4. Cyclone Filter teknolojisi sayesinde, azalmayan bir emiş gücü var.
    5. Üçlü Aktif başlık varmış. (Ne işe yaradığını anlamadım.)

    Süpürgenin modeli; bazı sitelerde FC-9210, bazılarında ise FC-9210/01 olarak geçiyor. Sanırım ikisi de aynı şey.
    Fiyat ise 415 YTL civarında. Nette, peşin 390'a kadar satan yerler var.

    Ayrıntılı Bilgi İçin:
    http://www.sanalmagaza.com.tr/ProductDetails.aspx?Cid=9&Pid=9&ProductId=60296




  • Hepa filtreler hakkında bir arkadaş forumda şunları yazmış:

    Arkadaşlar can sıkıntısıyla forumları okurken, size misafir olmaya karar verdim.Bende size bir öneri getirmek istiyorum.Önce bazı konular hakkında bilgi verme gereği duydum.
    İyi bir süpürgenin en önemli özelliği vakum yoluyla ortamdan aldığı tozu içinde tutabilme kapasitesidir.Bunun içinde filtreleme sistemlerinin kaliteli olması gerekir.Herkesin konuştuğu HEPA( High Efficient Particle Arreseted) süpürme =temizlik= hijyen için bir süpürgede olmazsa olmazdır.Bir filtrenin HEPA olarak adlandırılması için %99,9 oranında 0,3 mikrona kadar olan partikülleri ortamdan arındırması gerekir.Herkes çok bilmesede, satıcılar bunu müşterilerine çok söylemesede HEPA KENDİ İÇİNDE KATEGORİLERE AYRILIR.
    -HEPA 10
    -HEPA 11
    -HEPA 12
    -HEPA 13
    -HEPA 14
    Daha üst kategorisinede ULPA ADI VERİLİR.
    Bu numaralandırılmış HEPA nın anlamı nedir ?
    Şöyle açıklayabiliriz, normal mikrofiltre kullanılan bir süpürgeye giren 100,000 adet partikülün yaklaşık 50,000 tanesi ,daha tehlikeli ve havada asılı kalacak küçüklükte makineden dışarı çıkar.
    -Bu süpürgede HEPA 10 kullanılıyor ise maksimum 15,000 adet
    -HEPA 11 kullanılıyor ise 5000 adet
    -HEPA 12 kullanılıyor ise 500 adet
    -HEPA 13 KULLANILIYORSA 50 ADET (Merkezi İNGİLTERE de bulunan BRITISH ALLERGY FOUNDATİON GÖRE KABUL EDİLEBİLİR ORANDIR)
    -HEPA 14 kullanılıyor ise sadece 5 adet partikül dışarı çıkma şansına sahiptir.(Hava temizleme cihazı gibi kısaca)
    Süpürgenin içine milyarlarca,trilyonlarca toz partikülünün girdiğini varsayarsak oranlar çok daha iyi göze çarpar.
    Alerjik rahatsızlığı olan hastalar için toz torbasız süpürge modelleri çok rantbl olmadığını düşünüyorum.
    Çünkü tozun toplandığı hazneyi boşaltırken (yıkamayı bile düşünse) veya içinde bulunan ek filtreyi temizlerken bir şekilde tozla muhatap olacaktır.
    Su filtreli modeller çözüm olabilir.Onlardaki fiyatlarda maşallah-gerçek çözüm gibi gözüken iyi modellerde- uçuk rakamlarda.Bu süpürgelerdede Hepa FİLTREDEN kesinlikle bahsedilir. Çünkü gerçek temizliğin işareti sadece HEPA filtredir.Gerisi hikaye.

    http://www.missionallergy.com/webstore/index.cfm?fuseaction=category.display&category_id=10

    -KISACA;
    Bu araştırmaları iyi yapmanızı söylerken, NİLFİSK C230 MODELİ , Alerji derneği onaylı bir süpürgeyi 399 ytl ye temin edebilirsiniz.

    HEPA 14 kullanılan modellerde süpürgelerde var.Bu süpürgeler 5 yıl garantili. 1000 ytl-2000 usd arası alacağınız bir süpürgeden beklediğiniz verimi 400- 600 arası bir fiyata-hatta daha iyisini- temin edebilirsiniz

    www.nilfisk-advance.com.tr bu adresten diğer modelleri inceleme şansına sahipsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: elma11

    quote:

    Orjinalden alıntı: giovanni

    Merhabalar, bende geçtiğimiz aylarda electrolux'un toz torbasız olan Twin Clean Z 8225 modelini aldım. Şimdilik üründen memnunuz. Umarım memnuniyetimiz daha uzun yıllar devam eder Ne yazık ki, electrolux'un sitesinde elektrik süpürgelerinin emiş güçleri yazmıyor. Fakat 0800 211 60 32 numaralı Ücretsiz Tüketici Danışma Hattı'nı aradığınızda; ürün hakkında bilgi istediğinizde ve elektrik süpürgesinin emiş gücünü sorduğunuzda yardımcı oluyorlar. Ben, aldığımız elektrik süpürgesinin emiş gücünü bu şekilde öğrenmiştim. Yalnız bu numarayı aradığınızda, haftaiçi mesai saatlerinde birebir görüşme imkanınız var diye biliyorum, diğer zamanlarda ise notunuzu telesekretere bırakmanızı istiyorlardı. Şimdiden hangi ürünü alırsanız hayırlı olsun, güle güle kullanın


    Twin Clean modelini sakıncası yoksa ne kadara aldınız söylermisiniz? Bir de torbasız modellerde boşaltması zor oluyor mu, yani boşaltırken toz, pislikler vs. dışarıya dökülebiliyor mu? Boşaltması kolay mı yani? Her süpürmeden sonra boşaltıyormusunuz, yoksa 10-15 günde bir mi boşaltılıyor? Torbalı ve torbasız modeller arasında kararsız kaldım. Twin Clean modelinin süpürge boruları diğerlerinden daha farklı görünüyor resimde, nasıl acaba? Biraz kaba gibi geldi bana, kalın, tutuşu filan zor olabilir.

    Bir de filtreler yıkanıyor demişsiniz, benim sitede okuduğuma göre bu modelde bir düğmeye basarak filtre temizleniyor. Buradaki cevaplardan anladığım kadarıyla electrolux marka bütün süpürgelerin hepa filtreleri yıkanabiliyor ve uzun yıllar kullanılabiliyor. Bugün servisi de aradım, "vallahi çok güzel emiş güçleri, çok güzel süpürge, tavsiye ederiz" dediler. Sanırım Electrolux alacağım, morfare'nin önerdiği model güzel gibi geldi bana, hem emiş gücü yüksek, hem de torbalı ve torbasız kullanım ikisi bir arada.





    Sorularınıza yaklaşık 3 aydır Electrolux Twin Clean Z 8225 model elektrik süpürgesi kullanan biri olarak cevap vermeye çalışayım. Bu ürünü; yaklaşık 370YTL/12 taksite almıştım. Toz haznesinin boşaltılması olayı bana zor gelmedi. Morfare arkadaşın dediği gibi toz haznesinin içinde biriken tozlar sanki kalıp gibi dökülüyor. Tek elle; toz haznesini tutarken, kapağını da açabilip, tozları boşaltabilecek şekilde tasarlamışlar ürünü. Fırsat bulursam, bu işlemi yaparken görüntülemeye çalışayım. Her süpürmeden sonra boşaltmıyorum, 2-3 süpürmeden sonra boşaltıyorum genelde. Toz haznesinin üstünde Max işareti var, bu işareti geçmeden toz haznesinin boşaltılması gerektiği belirtiliyor. Boruların tutuşu kolay ve borular oldukça hafif. Bu ürünü yaklaşık 3 aydır kullanıyorum bir sorun çıkmadı ama bana boruları hafifliğinden dolayı çokta sağlammış gibi bir izlenim vermiyor. Almayı düşünüyorsanız ve imkanınız varsa önceden ürünü birebir incelemenizi tavsiye ederim.
    Cihaza bulunan toz filtresinin kendi kendini temizlediği doğrudur. Filtrenin temizlenmesi zamanı geldiğinde uyarı ışığı yanmaktaymış (bizim makinada henüz bu ışık yanmadı). Işığın yanması sonrasında; kılavuzunda belirtilen işlemlerin yapılması sonucunda, filtre kendini temizleyecek. Bu uyarı ışığı daha sık yanıp sönmeye başladığında ise; filtreyi yıkamak gerekmekteymiş. Ürünün kullanma kılavuzunda zaten belirtiliyor. Ürünün Kullanma Kılavuzu için tıklayın. Diğer hepa filtreleri de yıkanabiliyor. Daha öncede belirttiğim gibi emiş gücü 280 watt, bana oldukça yeterli geldi. Philips’ler emiş gücü konusunda bu cihaza üstünlük sağlamakta. Hangi ürünü alırsanız hayırlı olsun, güle güle kullanın


     ELEKTRİK SÜPÜRGESİ; ELECTROLUX veya PHİLİPS PERFORMER kullananlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dedektif

    Torbasız modelden vazgeçtim... Çünkü her yerde torbasızların emiş gücünün iyi olmadığı yazılıyor.
    Bosch veya Siemens'ten torbalı bir model almayı düşünüyorum; ancak bunlarda da turbo başlığı olan bir model yok sanırım. Torbası ucuz ve her yerde bulunabilen, emiş gücü yüksek bir model önerirseniz çok memnun olacağım. Bütçe: 300 YTL

    Siemens'in çok güzel bir turbo başlıklı elektrikli süpürgesi vardı, birkaç sitede aradım bulamadım. Sanırım dediğiniz gibi piyasadan kaldırılmış. Electrolux'te bir model buldum, fiyatı hepsiburada.com'da 325 lira:
    http://www.electrolux.com.tr/node39.asp?ProdId=40148




  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan!

    Siemens'in çok güzel bir turbo başlıklı elektrikli süpürgesi vardı, birkaç sitede aradım bulamadım. Sanırım dediğiniz gibi piyasadan kaldırılmış. Electrolux'te bir model buldum, fiyatı hepsiburada.com'da 325 lira:
    http://www.electrolux.com.tr/node39.asp?ProdId=40148


    Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dedektif

    Torbasız modelden vazgeçtim... Çünkü her yerde torbasızların emiş gücünün iyi olmadığı yazılıyor.
    Bosch veya Siemens'ten torbalı bir model almayı düşünüyorum; ancak bunlarda da turbo başlığı olan bir model yok sanırım. Torbası ucuz ve her yerde bulunabilen, emiş gücü yüksek bir model önerirseniz çok memnun olacağım. Bütçe: 300 YTL


    Biraz daha çıkabilirsen önerim:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17857&productid=evphfc9170

    Ben bir önceki versiyonunu kullanıyorum. Yani FC9160




  • Yaklaşık 13 yıl kullanımdan sonra dyson marka elektrikli süpürgenin motoru yandı ; vedalaşmak zorunda kaldık. Yeni bir dyson için o kadar para vermenin anlamsız olacağını karar verdik. Bir haftalık inceleme sonucu, Alman malı Dirt Devil markası ile karşılaştık. Aşağıdaki linkten incelenebilecek olan "magnum" modelinde karar kıldık. Çekiş gücü 2500 w. Çekiş gücü ayarı, (ve dolayısıyla ses ayarı) yan kullanımı ve dik muhafazası ile son derece pratik. Bir süpürgeden bekleneni fazlasıyla karşılıyor.Servis sorunu da yok... İncelemeye değer...

    http://www.dirt-devil.de/shop/index.php?sid=ae596268ec094747772827bdbfc5a305&cl=details&anid=45046b09d3d5fdf19.73642261&tpl=&lang=1&listtype=list




  • quote:

    Orjinalden alıntı: N 6297

    Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Philips Performer FC 9160 süpürge aldım bu güne kadar görmüş olduğum en müthiş süpürge emiş gücü akıllara zarar bence süpürge alacak arkadaşlar bu süpürgeyi sorgusuz sualsiz alabilirler. TEK KELİMEYLE HARİKA.


    Ben de aynısı kullanıyorum. Gerçekten teknolojisiyle süper bir makine. Sulu veya torbasız makinelerle uğraşmak istemeyenler için ideal:
    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_language_tr/_productid_FC9160_01_TR_CONSUMER
    http://www.p4c.philips.com/files/f/fc9160_01/fc9160_01_pss_tur.pdf

    İşin ilginç tarafı hepa13 filtre yıkanamaz diye biliyordum hatta servis de yıkamayın demişti ama yukarıdaki pdfde yıkanabilir yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. HEPA filtreler yıkanabiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 9 Ağustos 2008; 14:57:49 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000

    quote:

    Orjinalden alıntı: N 6297

    Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Philips Performer FC 9160 süpürge aldım bu güne kadar görmüş olduğum en müthiş süpürge emiş gücü akıllara zarar bence süpürge alacak arkadaşlar bu süpürgeyi sorgusuz sualsiz alabilirler. TEK KELİMEYLE HARİKA.


    Ben de aynısı kullanıyorum. Gerçekten teknolojisiyle süper bir makine. Sulu veya torbasız makinelerle uğraşmak istemeyenler için ideal:
    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_language_tr/_productid_FC9160_01_TR_CONSUMER
    http://www.p4c.philips.com/files/f/fc9160_01/fc9160_01_pss_tur.pdf

    İşin ilginç tarafı hepa13 filtre yıkanamaz diye biliyordum hatta servis de yıkamayın demişti ama yukarıdaki pdfde yıkanabilir yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. HEPA filtreler yıkanabiliyor mu?



    Evet ben de yıkanabilir diye biliyorum. Pek çok yerde böyle okudum. Ama Electrolux'ün tüketici danışma servisindeki bayan, yıkayınca özelliği bozuluyor, performansı düşüyor demişti, onun yerine yenisini almanızı tavsiye ediyorum demişti kendi süpürgelerindeki H12 için.

    Kullanan arkadaşlar birkaç soru sorsam yanıtlar mısınız acaba?

    -Philips FC 9170 veya 9160 , süpürge başlığı üçgen. Bu başlıkla evi süpürmek rahat oluyor mu? Biraz da buna takıldım, köşelere rahat giriyordur da, kenarlar için zorluk çıkarıyor mu süpürürken?

    -Bir de hepa filtresini hiç değiştirdiniz mi? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve bir hepa filtre ne kadar sürede değiştirilmek zorunda kaldı? Çünkü ben sordum bir H13 filtre 45 ytl imiş. 1 yıl gidiyorsa problem olmaz da, 6 ayda bir değiştirmek gerekiyorsa, biraz maliyetli olur (benim için).

    -Bir de süpürgenin boyutunu merak ediyorum, bir bayiye gidip inceleme şansım henüz olmadı, ağırlık olarak 6,3 kg yazıyor, boyut olarak çok büyük mü?

    -Bu süpürgede bulunan hepa conta dedikleri şey nedir? Neresindedir? Bunu da zamanla değiştirmek gerekiyor mu?

    Bunları merak ediyorum, yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: elma11


    quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000

    quote:

    Orjinalden alıntı: N 6297

    Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Philips Performer FC 9160 süpürge aldım bu güne kadar görmüş olduğum en müthiş süpürge emiş gücü akıllara zarar bence süpürge alacak arkadaşlar bu süpürgeyi sorgusuz sualsiz alabilirler. TEK KELİMEYLE HARİKA.


    Ben de aynısı kullanıyorum. Gerçekten teknolojisiyle süper bir makine. Sulu veya torbasız makinelerle uğraşmak istemeyenler için ideal:
    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_language_tr/_productid_FC9160_01_TR_CONSUMER
    http://www.p4c.philips.com/files/f/fc9160_01/fc9160_01_pss_tur.pdf

    İşin ilginç tarafı hepa13 filtre yıkanamaz diye biliyordum hatta servis de yıkamayın demişti ama yukarıdaki pdfde yıkanabilir yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. HEPA filtreler yıkanabiliyor mu?



    Evet ben de yıkanabilir diye biliyorum. Pek çok yerde böyle okudum. Ama Electrolux'ün tüketici danışma servisindeki bayan, yıkayınca özelliği bozuluyor, performansı düşüyor demişti, onun yerine yenisini almanızı tavsiye ediyorum demişti kendi süpürgelerindeki H12 için.

    Kullanan arkadaşlar birkaç soru sorsam yanıtlar mısınız acaba?

    -Philips FC 9170 veya 9160 , süpürge başlığı üçgen. Bu başlıkla evi süpürmek rahat oluyor mu? Biraz da buna takıldım, köşelere rahat giriyordur da, kenarlar için zorluk çıkarıyor mu süpürürken?

    -Bir de hepa filtresini hiç değiştirdiniz mi? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve bir hepa filtre ne kadar sürede değiştirilmek zorunda kaldı? Çünkü ben sordum bir H13 filtre 45 ytl imiş. 1 yıl gidiyorsa problem olmaz da, 6 ayda bir değiştirmek gerekiyorsa, biraz maliyetli olur (benim için).

    -Bir de süpürgenin boyutunu merak ediyorum, bir bayiye gidip inceleme şansım henüz olmadı, ağırlık olarak 6,3 kg yazıyor, boyut olarak çok büyük mü?

    -Bu süpürgede bulunan hepa conta dedikleri şey nedir? Neresindedir? Bunu da zamanla değiştirmek gerekiyor mu?

    Bunları merak ediyorum, yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler.



    9160 için Hepa filtrenin ömrü en az 1 yıl diye biliyorum.
    Üçgen başlık sorun yaratmıyor. Tam tersi kolaylık sağlıyor.
    hepa conta ise hepa filtrenin çevresindeki lastik sanırım ama emin değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 9 Ağustos 2008; 19:08:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000

    quote:

    Orjinalden alıntı: elma11


    quote:

    Orjinalden alıntı: sofokles2000

    quote:

    Orjinalden alıntı: N 6297

    Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Philips Performer FC 9160 süpürge aldım bu güne kadar görmüş olduğum en müthiş süpürge emiş gücü akıllara zarar bence süpürge alacak arkadaşlar bu süpürgeyi sorgusuz sualsiz alabilirler. TEK KELİMEYLE HARİKA.


    Ben de aynısı kullanıyorum. Gerçekten teknolojisiyle süper bir makine. Sulu veya torbasız makinelerle uğraşmak istemeyenler için ideal:
    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_language_tr/_productid_FC9160_01_TR_CONSUMER
    http://www.p4c.philips.com/files/f/fc9160_01/fc9160_01_pss_tur.pdf

    İşin ilginç tarafı hepa13 filtre yıkanamaz diye biliyordum hatta servis de yıkamayın demişti ama yukarıdaki pdfde yıkanabilir yazıyor. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. HEPA filtreler yıkanabiliyor mu?



    Evet ben de yıkanabilir diye biliyorum. Pek çok yerde böyle okudum. Ama Electrolux'ün tüketici danışma servisindeki bayan, yıkayınca özelliği bozuluyor, performansı düşüyor demişti, onun yerine yenisini almanızı tavsiye ediyorum demişti kendi süpürgelerindeki H12 için.

    Kullanan arkadaşlar birkaç soru sorsam yanıtlar mısınız acaba?

    -Philips FC 9170 veya 9160 , süpürge başlığı üçgen. Bu başlıkla evi süpürmek rahat oluyor mu? Biraz da buna takıldım, köşelere rahat giriyordur da, kenarlar için zorluk çıkarıyor mu süpürürken?

    -Bir de hepa filtresini hiç değiştirdiniz mi? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve bir hepa filtre ne kadar sürede değiştirilmek zorunda kaldı? Çünkü ben sordum bir H13 filtre 45 ytl imiş. 1 yıl gidiyorsa problem olmaz da, 6 ayda bir değiştirmek gerekiyorsa, biraz maliyetli olur (benim için).

    -Bir de süpürgenin boyutunu merak ediyorum, bir bayiye gidip inceleme şansım henüz olmadı, ağırlık olarak 6,3 kg yazıyor, boyut olarak çok büyük mü?

    -Bu süpürgede bulunan hepa conta dedikleri şey nedir? Neresindedir? Bunu da zamanla değiştirmek gerekiyor mu?

    Bunları merak ediyorum, yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler.



    9160 için Hepa filtrenin ömrü en az 1 yıl diye biliyorum.
    Üçgen başlık sorun yaratmıyor. Tam tersi kolaylık sağlıyor.
    hepa conta ise hepa filtrenin çevresindeki lastik sanırım ama emin değilim.


    Evet hepa filtre ömrü en az 1 yıl ama kullanıma da bağlı tabi,üçgen başlık gayet ergonomik ve kolaylık sağlıyor, süpürgenin boyutları tam ideal ölçüde ne çok küçük nede çok büyük özelliklede dizaynı mükemmel hepa conta ise hepa filtrenin çevresindeki lastik bende öyle biliyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: chemucell

    philips 9170 oldukca ilgimi cekti .fiyat bilgisi olan arkadaslar yazabilirlermi?nereden aldıklarını vs.

    Ben Capitol Philips bayisinden almıştım. 1 yıl oldu.

    Öte yandan nette de var:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=155123&productid=evphfc9170



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 18 Ağustos 2008; 23:58:51 >
  • Evet ben de vazgectim torbasız modeli almaktan.www.evimizinherseyi.com da buldum fiyatları ama dediğim gibi sorun çıktı. Ürün var gözüküyordu sipariş verdim, bir de havale ile ödeme yaptım üstelik. Ancak aradan 2 gün gecti hala siparis durumu inceleniyor gozukuyordu. Canlı destek bolumu var ordan sordum, ürün yok elimizde dediler. Bir tane varmıs da kabı yırtıkmıs da onu gonderemezlermis falan. Sanrım ellerinde yoktu ürün. İsterseniz üst modelini verelim dediler ama bu üst model degil, tek fark güc farkı; ergotwintech daha iyi bir model.
    Dediğiniz gibi diger sitelere gore fiyatı cok ucuz bu sitenin. Ah bir de aradıgım ürünleri bulabilseydim daha iyi olacaktı ama bu tarz bir olumsuzluk yasadıktan sonra artık o siteden baska bir ürün almak istemiyorum. Hala daha para iadem olmadıgı icin bugun bi ara acaba digerini alsam mı diye dusundum ama hem onlarla bir daha muhattap olamamak hem de istedigim ürünün daha iyi olmasından ötürü vazgectim...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CBeLL06

    Evet ben de vazgectim torbasız modeli almaktan.www.evimizinherseyi.com da buldum fiyatları ama dediğim gibi sorun çıktı. Ürün var gözüküyordu sipariş verdim, bir de havale ile ödeme yaptım üstelik. Ancak aradan 2 gün gecti hala siparis durumu inceleniyor gozukuyordu. Canlı destek bolumu var ordan sordum, ürün yok elimizde dediler. Bir tane varmıs da kabı yırtıkmıs da onu gonderemezlermis falan. Sanrım ellerinde yoktu ürün. İsterseniz üst modelini verelim dediler ama bu üst model degil, tek fark güc farkı; ergotwintech daha iyi bir model.
    Dediğiniz gibi diger sitelere gore fiyatı cok ucuz bu sitenin. Ah bir de aradıgım ürünleri bulabilseydim daha iyi olacaktı ama bu tarz bir olumsuzluk yasadıktan sonra artık o siteden baska bir ürün almak istemiyorum. Hala daha para iadem olmadıgı icin bugun bi ara acaba digerini alsam mı diye dusundum ama hem onlarla bir daha muhattap olamamak hem de istedigim ürünün daha iyi olmasından ötürü vazgectim...


    @CBeLL06
    Bilinen güvenilir sitelerden alışveriş yapınız. E-ticaret siteleri iflas bayrağını çekiyorlar birer birer.
    Ayrıca toz torbasız ve sulu modellerin temizliği çok sinir bozucu ve sanıldığı kadar kolay değil. Toz torbalı modelleri tercih ediniz.
    Fiyat farkı var ama Philips 9170,9160 modellerine de bakınız.




  • Merhaba, dh kullanıcılarına süpürge torbaları ve aksesuarları konusunda yardımcı olmaya çalıyoruz. Philips Performer serisine ait uygun toz torbası ve orijinal HEPA 13 yıkanabilir filtreye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Servislerde yedek parçalar pahalı olabilir ancak bizde fiyatlar korktuğunuz kadar yüksek değil.

    http://www.supurgemarket.com/philips-9150-9199-serie-performer-hepa-filtre-p-4259.html
  • Merhaba arkadaşlar,
    Philips FC 9170 Performer elektrikli süpürgesi olan DH kullanıcıları için SüpürgeMarket firmamızdan tedarik edebileceğiniz ürünleri paylaşıyorum;

    - Toz Torbası
    - Hepa Filtre
    - Hortum
    - Teleskopik Boru
    - Toz Torbası Kızağı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.