Şimdi Ara

yeni peugeot 308 ilk izlenimler (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
38.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün kayseride alışveriş merkezinden çıkarken arabayı park ettiğimde gördüğüm manzara moralimi bozdu

    307 mizin yanına 308 park etmişti...adam arabaya binme hevesimi kırdı resmen yaa
  • Merhaba

    308HDI sabah sogukta ısınana kadar biraz gürültülü çalışıyor. Bu gürültü için deneme amaçlı V/MAX 10 kullandım soguktaki gürültü seviyesinde OPET dizeline göre azalma oldu. Rodajın ilk sahfasını tamamladık 1500KM 2500de ilk servisi var ne yapılıyr bilmiyorum ama yag ve filtreyi değiştirmeseler ile değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Merhaba,

    Ben de kısmet olursa Mayıs-Haziran ayında ilk arabamı almayı düşünüyorum. Aslında Peugeot hiç aklımda yoktu. Mayıs ayı yaklaşında Toyoya, Opel ve Golf'e gidip en çok beğendiğimi alırım diyordum. Ancak geçenlerde bir alışveriş merkezinde Peugeot 308'i gördüm. Babylon kırmızısıydı ve araba gerçekten dışarıdan baktığınızda kaslıymış gibi duruyordu. İçine oturdum. İçindeki işçiliği de çok beğendim.

    En sonunda hayırlısıyla hangisi olursa olur dedim. 308 alırsam Premium Pack 150 hp olan modelini almayı düşünüyorum. Aslında bir yandan aklım otomatik vites olanına da gitmiyor değil 140 hp olan. İstanbul'da kullanması daha rahat olur diye. O sanırım ileride vereceğim bir karar.

    Tabi bir yandan buradaki arkadaşların yazdıklarını okurken yeni çıkacak olan arabalara da değindiklerini gördüm. Megane 3 ve Gold VI gibi. Bu araçlar ne zaman çıkacak? Türkiye'ye ne zaman gelecek bu konu hakkında bilginiz var mı acaba? Mayıs-Haziran aylarında gelecekse beklemeğe kesinlikle değer. En azından inceleme şansım olur. Karşılaştırma yapar ve hangisini beğenirsem onu alırım.

    Bu arada daha 308i test etmedim. Test de etmek istiyorum. Keşke bir imkan olsa da 150 hp lik versiyonunu test ettirebiliyor olsalar. Neyse sadece aklımdan geçenleri yazayım ve birkaç da soru sorayım istemiştim.

    Görüşmek üzere...




  • Bugün 308 HDI 90 hp Still paket inci siya - araç sahibi oldum. Eski bir 307 kullanıcısı olarak, açıkçası seçeneklerim arasında 308 yoktu. Ama alternatifleri inceledikten ve değerlendirdikten sonra en mantıklı seçenek bana göre yine 308 oldu. Kişisel gözlemim araçta, 307 de eksiklik olarak nitelendirilebilecek biçok konuda iyileştirmeler mevcut. Bunların en başında direksiyon hassasiyeti, motor sesi, yol sesi ve bence çok çekici olan dış görünüm yer almakta. Fakat en büyük hayal kırıklığı kesinlikle yine ve yine süspansiyonlar. Bence bu alanda gelişme kaydedilmemiş.
    Aracı düşünenler için eğer süspansiyon kalitesi önem arzediyosa bikez daha aracı gözden geçirmelerini tavsiye edrim. Bunun yanında araca dışardan baktığınızda be bindiğinizde gerçekten heyecan duyusunuz, bana kalırsa bu sınıfta bu hissi en fazla ateşleyen araç 308... İç mekandaki malzeme kalitesi ve işçlik bence oldukça başarılı, yol tutuş yeterli, frenler çok iyi.. Direksiyon değişmemiş olmasına karşın direksiyon hassasiyetinde tatmin edici gelişme kaydedilmiş...
    Bunun yanında aracın ne kadar sorunsuz ve dayanıklı olduğunu da tabi ki zaman gösterecek. İlerleyen zamanlarda izlenimlerini yine paylaşıcam, sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu arada fiyatlarda kesinlikle pazarlık şansı tanımıyolar ve bildiğim kadarıyla tüm peugeot bayilerinde durum aşağı yukarı böyle.




  • Öncelikle Hayırlı uğurlu olsun. Araçta stil paket harici ne eklentiler var mesela arka camlar otomatik mi? Anahtar teslim ne kadar geldi birde fotograf ekleyebilirsen güzel olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: duvall

    Bugün 308 HDI 90 hp Still paket inci siya - araç sahibi oldum. Eski bir 307 kullanıcısı olarak, açıkçası seçeneklerim arasında 308 yoktu. Ama alternatifleri inceledikten ve değerlendirdikten sonra en mantıklı seçenek bana göre yine 308 oldu. Kişisel gözlemim araçta, 307 de eksiklik olarak nitelendirilebilecek biçok konuda iyileştirmeler mevcut. Bunların en başında direksiyon hassasiyeti, motor sesi, yol sesi ve bence çok çekici olan dış görünüm yer almakta. Fakat en büyük hayal kırıklığı kesinlikle yine ve yine süspansiyonlar. Bence bu alanda gelişme kaydedilmemiş.
    Aracı düşünenler için eğer süspansiyon kalitesi önem arzediyosa bikez daha aracı gözden geçirmelerini tavsiye edrim. Bunun yanında araca dışardan baktığınızda be bindiğinizde gerçekten heyecan duyusunuz, bana kalırsa bu sınıfta bu hissi en fazla ateşleyen araç 308... İç mekandaki malzeme kalitesi ve işçlik bence oldukça başarılı, yol tutuş yeterli, frenler çok iyi.. Direksiyon değişmemiş olmasına karşın direksiyon hassasiyetinde tatmin edici gelişme kaydedilmiş...
    Bunun yanında aracın ne kadar sorunsuz ve dayanıklı olduğunu da tabi ki zaman gösterecek. İlerleyen zamanlarda izlenimlerini yine paylaşıcam, sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Bu arada fiyatlarda kesinlikle pazarlık şansı tanımıyolar ve bildiğim kadarıyla tüm peugeot bayilerinde durum aşağı yukarı böyle.



    GERÇEKTEN HAYIRLISI OLSUN. BEN GEÇEN HAFTA FULL 308 İLE TEST SÜRÜŞÜ YAPTIM. GERÇEKTEN ÖN YARGILARIMI YIKTI. İÇİ ÇOK RAHAT VE AĞIR ARABA. PARFÜM SİSTEMİ YİNE HARİKA. SÜSPANSİYON BENCE YOL KAVRAMASI İÇİN SERT BIRAKILMIŞTIR. AYNI SORUN 207 LERDE DE MEVCUT. BENCE GÜZEL BİR SEÇİM. HAYIRLISIYLA 207 İN BORCU BİTSİN 308 ALICAM




  • Pug herzaman standart üzeri yol tutuş karakterine rağmen yüksek yol konforu ile dikkat çekerdi.

    Şimdiyse araçlarının yol tutuş karakterleri iyi ancak konfordan taviz veriyorlar.

    Bununda asıl nedeni yeni nesillerde yukarı çekilen ağırlık merkezinin yol tutuş kalitesini bozmaması sanırım..
  • araç comfort baz model, ek donanım olarak still paket, metalik boya ve elektrikli arka camlar mevcut. Fiyat 37200 YTL, benim alış fiyatım uzun pazarlıklar sonucu sadece 37000 YTL ye kadar düşebildi. alacak olanlara still paket kesinlikle tavsiye edilir, alaşımlı jantlar gerçekten çok şık. Fotoğraflarını daha çekmedim, yakın zamanda eklemeye çalışırım.
    aracın yol tutuş yeteneğinin artışını komfordan ödün vererek yaptıkları bence de doğru bir gözlem. Fakat 307 deki kadar aşırı rahatsızlık vermediğini de eklemek gerekir.
    2 günde 250 km kadar yol yaptım, araç daha yeni olmasına rağmen yakıt tüketimi gerçekten çokcimri. Yol bilgisayarı verilerine göre ilk depomla, 1000 km üzerinde yol yapacağım görünüyor. Yakıt tüketimi bana kalırsa 307 ye göre azalmış. Motor aynı olmasına karşın sanırım aerodinamik yapıdaki iyileştirmeler bunu açıklayabilir. Özellikle siyah renk 308 in dış görünüşünün çok çekici olduğunu birkez daha eklemek istiyorum. Ayrıca araç kulandıkça daha fazla beğendiniz ve zevk aldığınız araçal kategorisine sokulabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: FatalERROR!

    Öncelikle Hayırlı uğurlu olsun. Araçta stil paket harici ne eklentiler var mesela arka camlar otomatik mi? Anahtar teslim ne kadar geldi birde fotograf ekleyebilirsen güzel olur.




  • @duvall
    tekrardan hayırlı olsun en kısa zamanda fotoları görmek isterim. Kazasız belasız inşallah...
  • YA TDI CDTI Yerini Tutmaz pejoyla citreon aynı bnde C5 Vardı ZorLa Satım Olmaz Bole Bi araba HDI Motoru Acıo Fransızlar araba YapamıoLar
  • Fransız araçlarla ve Peugeotla ilgili eski problemlere ve sıkıntılara bakarak yeni 308 i eleştirmek bence yanlış olur. 308 kesinlikle önyargıları yıkacak bir araç, tabi zaman bunu daha iyi gösterecek. Bana kalırsa 1 yıl sonra araç asıl potansiyelini ve pazar payını yakalayacaktır. Sadece dış görünüşüne bakarak sanki araçta değişiklik olmamış izlenimi edinen arkadaşlara kesinlikle 308 le test sürüşü yapmalarını tavsiye ederim. Değişen ve gelişen çok şey var. Bunları aracı kullandıkça ve daha fazla km yaptıkça daha iyi gördüğümü samimiyetle söyleyebilirim.
  • Geçende hem Auris i hem de 308 i inceledim, test sürüşü sadece 308de yaptım. 308in kokpiti çok güzel ve kaliteli, malzeme seçimi çok güzel. Kliması falan çok hoş, üst donanımda tabi. Aurisin kokpiti ise sert plastikten yapılmış resmen, uzun dönem neyi gösterir bilmiyorum ama 308 çok alımlı bir araba, içi de gerçekten kaliteli, ben test sürüşünü ana yolda yaptım yani çukur falan yoktu yani süspansiyonları o açıdan test edemedim. Düz yolda dizel motor çok iyi gidiyordu
  • Ya bn Pejonun bi cok modelinini kullandım aksine km yaptıkca Dagıldıgını Gordum Bi Opel bi VW OLsa tmm Derim ama Pejo için konusmak Dahi Yanlıs oLur.
  • Bu arabanın burnunu görmek imkansıs yaw, park sensörüne alışamamışlar için park etmek sor olucaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by_caddy

    Ya bn Pejonun bi cok modelinini kullandım aksine km yaptıkca Dagıldıgını Gordum Bi Opel bi VW OLsa tmm Derim ama Pejo için konusmak Dahi Yanlıs oLur.


    İşte tam söylemeye çalıştığım da bu... 308 bence bu problemleri aşmış bir araç, aracı kullandığınızda diğer peugeotlardan farkını rahatlıkla anlayabiliyosunuz. Zaman bence bunun en güzel göstergesi olacak. Ayrıca araçla ilgili vurgulanan en önemli konulardan biri de 2 milyon km yol testini başarıyla geçmiş olması. Bu durum, 308 de bu konuya ne kadar eğildiklerini gösteriyor.
  • Hatırladığım kadarıyla Arabam.com daki test eden adam da diğer modellerden farklı olduğunu söylüyordu.

    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=472
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

    Hatırladığım kadarıyla Arabam.com daki test eden adam da diğer modellerden farklı olduğunu söylüyordu.

    http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=472


    Bu testtin altında yer alan teknik verilerde turbo olduğunu yazmış. Hatalı bir haber olmuş.
    Turbolusunun teknik verileri...

    PEUGEOT 308 150THP
    4 silindir turbo motor
    1.6lt
    150hp@5800rpm
    240nm@1400nm
    5 ileri manuel
    1452kg
    0-100:8.7sn
    maks hız:213km/h

    Birde 175 HP likleri var bu motorun.




  • 308 i test ettim..307 2004 model XT otomatik kullanıyorum..kendi aracımdan cok memnunum gercekten..yanlış anlaşılmasın ama bir makine mühendisi olarak pek çok kişiden de farklı bir gözle aracları ıncelediğimi düşünürüm..307 bence guzel bi araç..hataları vs vs vardır muhakkak..ama genel olarak bakıldıgında güzel bi araç...308 testi konusunda ise..110HP dizel bi modeli test ettim..bi an düşündüm otomatik konforundan vazgeçip dizel e mi dönsem diye..keşke bu dizellere de otomatik vites yapılabilse..müthiş bir tork ve harika bir ivmelenme var 100 HP dizellerde..görüş felan cok guzel..vitesler rahat..iç mekan malzeme gibi konulara değinmiycem..benı 307 de en cok rahatsız eden konu bozuk yollardaki süspansiyon sorunuydu..özellikle arkadan gelen sesler..ve evet 308 de bu sorun aşılmış gibime geldi..bu da beni memnun etti..307 ile ilgili pek çok olumsuz şey soylenıyo..motor konusunda bişi soylemek ıstıyorum ki..ışıklarda bazen farklı markalardaki araçlarla yan yana duruyoruz..arabama şöyle bi baktıklarını seziyorum..o bakışlardaki kıskanclık farkedilmiycek gibi değil..hele ki kimisi nasıl da kıl kıl bakıyo..kırmızıdan yeşile dönünce ışık gazlıyolar..biraz avans verıyorum :) arkalarından yaklastıkca dikiz aynasından gördüğüm gözlerindeki korku beni öyle keyiflendiriyo ki..:) 308 de güzel olacak..olumsuz yazılanlar da doğrudur ama..ben bu arabaları seviyorum..




  • by-caddy bu arabanın durusuda yolda gıdısıde o arabalara fark atar taraflı ve mantıksız yorumlar anlamsız
  • Abiler bu 308 in Tv ekranlı yol bilgisayarı olan versiyonu mevcut mu??
    Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok memnun olurum...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.