Şimdi Ara

sıfır garantili aldığım araç bir çok yerinden boya attı firma kabul etmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
16.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Vizyon sahibi firma mi var Turkiyede

    Hepsinin dilinde bir kullanıcı hatası bas gitsin

    Nasıl olsa kanun manun yok
  • arkadaşlar aracı az önce özel başka bir expere gösterdim. aracı detaylıca inceledi ve aracın her yerinde bu boya soyulmaları başlamış ve farklı farklı yerlerde ilk başlangıcı toplu iğneden biraz büyük bir şekilde başlıyor yavaş yavaş büyüyor ve dediğine göre aracın her yerinin boyası soyulacakmış çünkü astar boyayı tutmamış , fabrikada üretim esnasında ya astar hatalı dedi yada boya atılırken arac komple çevresel bir etki oluşmuş dedi kesinlikle ve kesinlikle imalat hatası dedi hakkını sonuna kadar ara dedi. asit hidrolik kuş pisliği felan değil dedi çünkü onlar bu şekilde olmaz dedi .
    destekleriniz teşekkür ederim
  • 2 yıl önce sıfır aldığım Ford Fiesta aracımın 3 yıl boya garantisi bulunmaktadır. Şu an tavan, sağ kapı, kaput 16 yerinde boya atması oldu gün ve günde artmaktadır. Aracı garanti kapsamında servise götürdüm, servis boyaların kuruduğu ve attığının fotoğraflarını çekip Otosan'a gönderdiler ben araç değişim talep ettim. 444 3 673 no'lu Otosan tarafından arandım, araçtaki boya atmalarının dış etkenlerden kaynaklı olduğunu söylediler bu yüzden aracı garanti kapsamına sokamayacaklarını ve araç değişimi mi kabul etmediler. Bende tekrardan sordum geçen hafta 13 yerdi şu an nasıl 16 yerde atma oldu? kimsenin arabasında boya atma olmazken neden bu araçta oluyor? Cevaplarını yazılı olarak istedim iç yazışma olduğunu gönderemeyeceklerini söylediler. Aracın fabrikasyon hatası olarak boyandığı belli videoyuyu youtubea yükledim izlerseniz aracın ne hale geldiğini görecekseniz nekadar çok kişi izlerse okadar kişinin haberi olur video linki
    https://youtu.be/y8OonbsPcGY







  • O ZAMAN YENİ SLOGAN ALIRSAN ford OLURSUN MORT
  • Oha küçük birşey sanmıştım videoyu açmadan gene ufacık incik boncuğa mı takılıyorlar diye düşünüyordum. THH ye başvurmak daha mantıklı alacağınız yazı ile onlar uraşssın .
  • arkadaşlar aracı az önce özel başka bir expere gösterdim. aracı detaylıca inceledi ve aracın her yerinde bu boya soyulmaları başlamış ve farklı farklı yerlerde ilk başlangıcı toplu iğneden biraz büyük bir şekilde başlıyor yavaş yavaş büyüyor ve dediğine göre aracın her yerinin boyası soyulacakmış çünkü astar boyayı tutmamış , fabrikada üretim esnasında ya astar hatalı dedi yada boya atılırken arac komple çevresel bir etki oluşmuş dedi kesinlikle ve kesinlikle imalat hatası dedi hakkını sonuna kadar ara dedi. asit hidrolik kuş pisliği felan değil dedi çünkü onlar bu şekilde olmaz dedi .
    destekleriniz teşekkür ederim
  • burası türkiye aldıktan sonra işin biter
  • Hocam ben cam silecek suyunuzdan şüphelendim açıkcası.Bir kere daha böyle bir olayla karşılaşmıştım ve cam silecek suyu boyayı bu hale getirmişti.Eğer dediğim sebepten değilse umarım hakkınızı alırsınız,size tavsiyem kaymakamlığa gidip hakem heyetinden fikir almanız.
  • Geçmiş olsun. çok can sıkıcı bir durum. mutlaka bir avukatla anlaşıp dava açın forda. hakkınızı arayın.
  • ülkeye gelen herkes ve marka ülkeye benziyor, geçmiş ola
  • 2. el araç alınmaz ,sıfır alırım kafam rahat eder diyenler nerede acaba ?

    işe bak ya dış etkenlerden denmiş
    ne yani arabayı yatak odamızda mı saklayacağız

    bu arada daha önce konu açan birisi, sorunu çözülünce beleşe mal bulmuş gibi konu kapansın deyip kapattırmış inşallah bu arkadaş da aynısını yapmaz

    forumu sanki ağlama duvarı gibi kullananlar var ,sorunu çözülünce iş bitiyor
    yahu çözüldüyse nasıl çözüldüğünü anlat ,konuyu kapattırmak nedir ?

    20 yaşında sattığım arabada bir tane bile boya atması yoktu ,sadece rengi çok solmuştu ,öyle birkaç yıl yağmur ,güneş görünce boya atıyor olsa ,ülkedeki arabaların hepsi kel eşek gibi dolanırdı
  • öncelikle araç değişimi şansınız yok bu çok net. aracın boyası hiç 2senelik bir araç gibi durmuyor devamlı fırçayla yıkanmış belki çok yakından basınçlı su tutuluyor ya da güneşte yatıyor. tavandaki hareler içler acısı.

    ha bunlara rağmen garantiyr girip boyanmalıydı

    geçmiş olsun

    tüketici halem heyetine değil tüketici mahkemesine başvuracaksınız
  • Ya bi konu hakkında bilginiz yok ise yazmayın. Adam benzinliklerdeki kostikli köpükten vernik incelmiş sonra da kuş pisliğinden boya atmiş demis hic boyle bir sey olabilir mi 2 yillik arabada, bagira bagira imalat hatasi iste.
  • Dava açın varsın 2-3 yıl sürsün araç zaten sizde kullanırsınız dava boyunca
  • Araba 2 yasında gibi değil de 10 yasında gibi duruyor

    Geçmiş olsun
  • kuş pisliği verniği bozar, yakar vs de bu başka türlü bir şey,

    verniğe zımpara falan atıp sökmeden boyayı bu duruma getirmek kötü yıkamayla falan olacak şey değil, 2 yılda hele hiç olmaz.

    fabrikasyon bir sorun var bence.
  • 20senelik sahinlerin doganlarin boyasi boyle atmadi.fircaymis,kus pisligiymis hic alakasi yok.arac kusurlu.uretim hatasi.net
  • Öncelikle geçmiş olsun. Boya ve yüzey kimyasalları sektörünün içinden biri olarak yaşadığınız sıkıntının tamamen üretim kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. Kuş pisliği ve tazyikli su ile araçtan komple yüzeye kadar boya kopartamazsınız. Kuş pisliği uzun süre güneş ışığı altında kalırsa boyayı soldurabilir, yüzeyde kusur oluşturabilir fakat komple saca kadar boyayı kaldırmaz. Aynı şey yıkama enstrümanları için de geçerli. Ne ile yıkarsanız yıkayın en fazla yüzey kusuru oluşur. Bu şekilde boya sacdan ayrılmaz. Burada yaşanan sıkıntı tamamen yüzey kaynaklı. Son kat boya yüzeye tutunamadığı için yavaş yavaş kopmaya başlamış. Yani dıştan gelen bir etken ile değil tamamen içeriden, araç sacından gelen bir sorun nedeniyle boya kopuyor. Bunun kısaca iki sebebi var. Ya yüzey ön işlem dediğimiz temizliğin doğru yapılmaması. Yüzeyde yağ ve kimyasal kalıntı kalması ya da eksik fırınlama dediğimiz boyanan yüzeyin ulaşması gereken ısıya ulaşamadan fırından çıkmasıdır.
    Size tavsiyem hemen hukuki yollar ile sonuca ulaşma yoluna gitmeniz. Şu an sizi bekleyen bir risk daha var. Boyanın koptuğu yerlerde korozyon oluşmaya başlayacak. Oluşan korozyon boyalı yüzeyin altından ilerleyecek ve tüm boyayı araç sacından ayıracak. Yani aracınız günden güne daha da boyasız bir hale gelecek ve paslanmalar başlayacak. Bu nedenle vakit kaybetmeden davanızı açın. Dava süresince aracınızın fotoğraflarını sürekli çekin, kusurun günden güne nasıl arttığını belgelemeniz lehinize olacaktır.




  • Geçmiş olsun. Boyanın 3 yıl dayanamamasında mutlaka dış etkenlerin etkisi vardır ama firma bunları düşünerek bu garantiyi veriyor/vermek zorunda.

    Bu durum karşısındaki beklentiniz çok yüksek onu baştan söyleyeyim. Boya garantisi adı altında aracı değiştirmek istemek biraz fazla. Yapılacak işlem aracın komple düzgün bir şekilde boyanması olur. Bununla ilgili alabilirseniz değer kaybı bedeli alırsınız ancak.
  • 2 senelik arabaya kuş pisligi olsa nolur. Tamamen üretim hatası. Geçmiş olsun. Dava açarsanız kazanacağınızı düşünüyorum. Geçmiş olsun..
  • Olayı hemen dış güçlere bağlayanlar var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.