Şimdi Ara

İzlanda sünneti yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
1
Favori
17.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Umarim izlandadan ayrilirlar, boylelikle avrupada bozulmamis bir ulke kalmis olur
  • ben sünnetin acısını yaşadım sanki kasaphaneye gider gibi çocuklar gözü yaşlı sırada idi

    yaşadığım acının şahsen bırak benim evladımı hiç bir çocuğun yaşamasını istemem

    bakın hastalığı yoksa sünnet ettirmek saçmalıktır bunun artık inancıma saygı duy demeklede alakası yok
  • IraArel kullanıcısına yanıt
    karışacağız emin ol ister 4 aylık bebek olsun ister 12 yaşındaki bir çocuk sağlık problemi veya hiç bir kusuru olmadan rızası dışında böyle bir acıya maruz kalıyorsa ileride daha çok karışacağız

    o hükümetin dediği gibi 'insan hakları din özgürlüğünden çok daha önemli'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 19 Şubat 2018; 17:11:55 >
  • darısı bizim başımıza

    cocuklarina sunnet yapanlar artik 6 yil hapis cezasi alacakmis. sunnet, resit olmayan bir birey uzerinde yapildiginda, onun iradesi disinda yapiliyor olacagindan yasaklaniyormus. "kadinlara yapilan sunnet yasak, e neden o zaman erkek sunnetine goz yumuyoruz?" diyen bir milletvekili sayesinde bu karara varilmis.

    izlanda'da yasayan 250 yahudi ve 1500 musluman ise buna itiraz ediyormus.
    izlanda'nin yaniti su olmus: ulkemizde, insan haklarinin korunmasi, sizin inanc ozgurlugunuzden once gelir.

    sunnetin faydadan cok zarari oldugu icin dogru bir karardir. "yok penis kanserini onluyor" vs. seklinde itirazlar da safsata.

    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/avrupada-bir-ilk-izlanda-erkek-sunnetini-yasakliyor-40746874



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 19 Şubat 2018; 16:29:21 >







  • Doğrudur yanlıştır demiyorum, ama laik hukuk devleti olmak bunu gerektirir.

    Aslında şunu diyorlar, reşit olmayan bir bireyin sağlık açısından bir zorunluluk olmadıkça vücudunda yapılacak bir operasyonun karar verme yetkisi velayet sahibinde olamaz.

    Kanunen doğru mu? Yasalarına göre doğru. Laik bir ülkede din üzerinden karar vermiyorlar. Kesin bir kaç kişi çıkıp ailesine dava felan açmıştır :D

    Reşit olduktan sonra kendi isteği ile bunu yaptırabilir

    Türkiye'li olarak bakmayın, adamlar kuzeyli :) biz anlamayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SultanApex

    Doğrudur yanlıştır demiyorum, ama laik hukuk devleti olmak bunu gerektirir.

    Aslında şunu diyorlar, reşit olmayan bir bireyin sağlık açısından bir zorunluluk olmadıkça vücudunda yapılacak bir operasyonun karar verme yetkisi velayet sahibinde olamaz.

    Kanunen doğru mu? Yasalarına göre doğru. Laik bir ülkede din üzerinden karar vermiyorlar. Kesin bir kaç kişi çıkıp ailesine dava felan açmıştır :D

    Reşit olduktan sonra kendi isteği ile bunu yaptırabilir

    Türkiye'li olarak bakmayın, adamlar kuzeyli :) biz anlamayız.

    ama din öyle emrediyor ama sünnet olmazsa hastalık kapar


    müslüman olanlara soruyorum allah madem insanı mükemmel yarattı madem her şeyin bir işlevi var niye sünnet ediyorsunuz buna tamamen aykırı değilmi ?




  • Yaşı büyüyünce sünnet etmek ne la eşek kadar adam hemşirelere şeyinimi göstercek elleticek millet kocaman şeyimi elleyecek bırakın bu hristiyan uydurmaları sünnet koruyucu bir olaydır.Yahudiler bile bunun farkında :D :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 19 Şubat 2018; 16:53:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gold5555

    Yaşı büyüyünce sünnet etmek ne la eşek kadar adam hemşirelere şeyinimi göstercek elleticek millet kocaman şeyimi elleyecek bırakın bu hristiyan uydurmaları sünnet koruyucu bir olaydır.Yahudiler bile bunun farkında :D :D

    Kayincomun bacanaginin kuzeninin testislerinde sorun vardi. Kocaman adam hemsirelere seyini mi gostercek, ellettirecek diye dusundu sonra rahmetli oldu.
  • O zaman kürtajı da yasaklasınlar. Sonuçta çocuk doğduktan sonra yaşayıp yaşamayacağına kendi karar vermeli ?
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    Bir insan bu kadar bos olamaz diyorum ama forum hergun sasirtiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS


    quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST

    karışacağız emin ol ister 4 aylık bebek olsun ister 12 yaşındaki bir çocuk sağlık problemi veya hiç bir kusuru olmadan rızası dışında böyle bir acıya maruz kalıyorsa ileride daha çok karışacağız

    o hükümetin dediği gibi 'insan hakları din özgürlüğünden çok daha önemli'

    yobazların ve bağnazların hakim olduğu dünyada senin gibilerinin olması güzel

    ben sünnetin acısını yaşadım sanki kasaphaneye gider gibi çocuklar gözü yaşlı sırada idi

    yaşadığım acının şahsen bırak benim evladımı hiç bir çocuğun yaşamasını istemem

    bakın hastalığı yoksa sünnet ettirmek saçmalıktır bunun artık inancıma saygı duy demeklede alakası yok




  • 6 aylık yiğenimde penis ucu kapalılığı sorunu vardı . Sünnet ederek problemi çözdük . Zaten sünnet ettirecektik bu problem daha erken yaptırmamıza neden oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn

    6 aylık yiğenimde penis ucu kapalılığı sorunu vardı . Sünnet ederek problemi çözdük . Zaten sünnet ettirecektik bu problem daha erken yaptırmamıza neden oldu.

    Dayımın eşinde pankreas başı kanseri vardı. Whipple operasyonuyla pankreas, ince barsak ve safra kesesi alındı. Zaten ameliyat ettirmek istiyorduk bu problem daha erken yaptırmamıza neden oldu.
  • tercih şansım olsa, olmazdım. çok fena orijinalciyim.
  • Arkadasin cani ekranda gorduklerini cektiyse demek darisi basimiza diyor.



    Srn cocugunu ettirme ettirene karisma.
  • Yahudiler ve müslümanlar yaratıcıdan daha iyi biliyor demekki.



    Sünnet olup travma geçiren çocukların haddi hesabı yok.



    Ek olarak ,çocukken banada sorulmadan ,hiç bir sağlık sorunum olmadan yapılan işlem olduğu için ebeveynlerime ne diyeceğimi dahi bilemiyorum.



    Ben ülkenin yerinde olsam sınır dışı ederim karşı çıkanları hadi aslanın burası warrocktr değil hesabı.
  • ne demek kartesim cuk kesmek yasaklanabilir mi

    nerde insan haklari

    allah yaratirken bi hata yapmis iste bunun duzeltilmesinden neden rahatsiz olunuluyor

    eyyy izlanda sen kimsin ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emrah_d

    Benim oğlan 6 aylık oldu 5 aylıkken sünneti yaptırdık kafa rahat.

    Eğer ki sünnet zararlı veya sağlıksız bir işlem olsaydı Peygamber Efendimiz torunları Hasan ve Hüseyin'i sünnet ettirmezdi. Sünnete sahiplik etmezdi.

    Bu arada bu konuya yazanların en az yüzde 90 sünnetli olduğu gerçeğini de unutmamak gerekir.



    Tabi canım 1000 küsür sene önceden dünya tıbbı aşırı gelişmişti ya çölün ortasında yaşayan adamlar sünnet gibi sıkıntılı bir operasyonun zararlı olup olmadığını çok iyi biliyorlardı. Lafa bak.

    Ayrıca konuya yazanların çoğunun sünnetli olması ne alaka, doğru birşey olduğunu felan mı çıkarıyor ? Sorumsuz anne babalar yüzünden. Çocukların rızaları dışında vücut bütünlüğünü bozuyorsunuz.




  • Ord. Prof. Op. Dr. Cemil Topuzlu (Cerrah) : “Sünnetten sonra sinir hastalıklarına tutulan çocuklar pek çoktur. Sünnetin asla faydası olmayıp, bilakis kötülüğü ve tehlikesi vardır.”



    Prof. Dr. Osman Inci (Ürolog): “Sünnet erken bosalmaya sebep olur. Sünnetsiz erkegin cinsel gücü sünnetli erkeginkinden daha fazladir”



    Dr. Tülin Bellisan Sayman ( Aile Hekimi ) : “Penis başının üzerindeki deriyi kesmek, gözkapağını kesmekten farksızdır. Sünnet penisi inceltir, kısaltır, cinsel zevki azaltır”



    Op. Dr. İbrahim Karahan (Cerrah) : “Ben genel cerrahi uzmanı olarak binlerce sünnet yaptım. Sünnetle ilgili olarak sağlık yararlarının hepsi palavradır ve insanları sünnet olmaya ikna etmek için yapılmaktadır. Kesinlikle kanmayın. Sünnet sağlık açısından zararlıdır. İnsanlara sağlıklı olduğunu söyleyerek yapmak onları kandırmaktır. Çocuk doktorları ve pratisyen hekimler arasında bilgi fakiri olanlar var. Yenidoğan bebeğin penis başından derisini geri çekmeye çalışıyor ve ailelere darlık var bilgisiyle hemen sünnet öneriyorlar. Ben genel cerrah olarak diyorum ki, hangi kitapta okudunuz, nerden öğrendiniz bu saçmalığı. Penis derisi geri çekilirse asıl o zaman zedelenmeye bağlı yara-striktür ve enfeksiyona yol açarsınız. Çocuk doktorları ve cerrahlar sünnet derisinden darlık yapıp idrar yolu enfeksinonu yaptığını iddia ederek aileleri bebeklikte sünnet olmaya ikna ederler. Bugüne kadar hiç darlık nedeniyle idrar yapamayan, glob gelişmiş, huzursuz bebek görmedim. Bebeklikte görülen üriner enfeksiyonlar bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Erkek üst derisi meatusu yani idrar çıkış deliğini kaplayarak dışkı bulaşmasını önler. Sünnet ile deri çıkarılıp meatus açıkta kalır ve dışkı bulaşmasına açık hale gelir. Yenidoğanda sünnet idrar yolu enfeksiyon riskini artırır. Çünkü yenidoğan penis derisi penis başı ve çıkış deliğini kapayıp korumaya alarak dışkı bulaşmasını engeller. Erkekelerde % 1, kızlarda %10 gözükür. Kızlarda üretra ve anüse yakınlık nedeniyle enfeksiyon oranı yüksektir. Üst-deri smegma denen bir madde üretir. Bu yağlı madde penis başını korur. Smegma sterildir-koruyucudur-faydalıdır-gereklidir. Antibakteriyel ve antiviral özelliği vardır. Penisi temiz ve sağlıklı tutar. Maalesef çoğu doktor bile smegmayı gördüğünde apse zanneder. Sünnet esnasında smegmayı gören aileler, cerraha teşekkür eder, bu maddeyi temizlediği için. Gözyaşı gözü nasıl koruyorsa, smegmada penis başını korur. Deri altındaki smegma koruyucudur, çıkarmaya çalışmayın. Sünnetin komplikasyon yani sakatlık oranı % 5 dir. Toplu sünnetlerde ve deneyimsiz ellerde bu oran %10 dur. Sünnetin erken yaşta yapılması son derece zararlıdır. Vücut penis başını korumaya programlanmıştır. Bu yaşlarda yapılan sünnetlerde çok fazla adezyon parafimozis ve darlık oluşmakta, revizyon ameliyatları gerektirmektedir. Bu komplikasyonları önlemek için daha fazla cilt ve mukoza çıkarılmaktadır. Bu da penisin doğal gelişini engellemektedir. Bazı çocuk cerrahisi uzmanları yenidoğan bebeğin pipisi eğri diye aileleri kandırıyor. Daha fazla parasını almak için. Bu şarlatanlıktır. Pipi eğriliği (Konjenital penil curvatur) çok nadir görülen ve ileri yaşta cinsel soruna yol açarsa ameliyat gerektiren önemli bir cerahi girişimdir. Sadece şekil bozukluğu için yapılmaz. Ancak pipi eğriliği kötü yapılan sünnetlere bağlı daha sık görülür. Herşeye itibar etmeyin ve araştırın. Erken boşalma-prematür ejakülasyon, Türkiyede yapılan çalışmada görülme sıklığı %30 dur. Penisin vajen (hazne) içinde kalma süresi ortalama 3-5 dakikadır. Normalde bu süre 10-15 dakika olmalıdır. Sünnetlilerde cinsel yaşam olumsuz etkilenir ve cinsellik sönük yaşanır. Çocukları gereksiz sünnet işkencesinden kurtarmak ve sünneti kazanç kapısı olarak görmekten vazgeçmek mesleki bir insanlık görevidir. Bebekte henüz penis başı gelişmemiştir, penis başı ay yüzeyindeki gibi kraterlerle doludur. Ayrıca bebeklikte frenulumu keserler ki burası erojen bir bölgedir. Burayı kesmezlerse penis aşağıya bakacak şekilde büyür. Yine bebeklikte mukozayı da keserler, çünkü kesilmezse striktür gelişir. Bebek sünnetini öneren tıp doktorları cehalet içindedir.”









    Alıntıdır.




  • yorumları okuyunca şu anlaşılıyor: hükümetin topluma uygulamaya çalıştığı din baskısı geri tepiyor...

    ülkede dindar değil ateist sayısı artıyor hızla...
  • medeniyet ne güzel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.