Şimdi Ara

Ryzen 1600X'imi ve Anakartımı elden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shegorath

    antivirüs kapatmaya kadar herşeyi denemişsiniz aslında en son yaptığınız şeyi ilk başta yapmalıydınız 8700k

    Bunada şükür. Çünkü Ryzen 1600X geçiş evresi sayesinde 7700k'lı değil 8700 K'lı bir sistem edinmiş oldum kendime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 21 Ocak 2018; 4:18:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT

    İlk olarak; Bir tanesi değil iki tanesi Ubisoft oyunları değildi. Mafia 3 "2K Games"in Deus Ex: Mankind Divided ise "Square Enix"in oyunlarıdır. İkincisi gösterdiğiniz işlemci 1600X değil 1700X arada para olarak bakarsak 500 TL gibi büyük bir fark var, ve sizin yaptığınız test "işlemcinin çoklu program ve oyun çalıştırma gücünü" ölçer ki sonuçta 1700X'in 2 tane fazladan çekirdeği ve daha fazla L1 ve L2 Cache'leri olduğunuda görebilirsiniz. Tabiikide bu extra çekirdekler çoklu program ve çoklu oyun çalıştırırken avantaj sağlayacaktır . Beni yanlış anlamayın ama 4-5 tane oyun birden açması beni ilgilendirmiyor.Çünkü bunun gerçek kullanımlarda hiçbir karşılığı yok. Allah aşkına hangi insan bir yandan Witcher 3 oynarken diğer yandan BF1 ve HellBlade vs oyunlar oynarki ??? Lütfen gerçekçi durumları konuşalım konuşacaksak. Daha önceki mesajlarıma bakarsanız sorunumun bununla alakalı olduğuna dair hiçbir ibare de bulamazsınız.

    Şimdi Videolara geçelim iki tane ifadeniz var

    1) Bu forumda Ryzen "1600" sahibi hiç kimse 35 FPS'yi görmedi

    2) Asagidaki videoda ryzen "1600x" 35 fps ye iniyor

    Yani bu iki ifadeye göre anladığım Ryzen 1600 , Ryzen 1600X'ten daha performanslı bir işlemci, Ryzen 1600'ü hiç kullanmadım çevremde kullanan da yok. Yani demekki "AMD, Ryzen 1600X sahiplerine haksızlık yaptı" demek mi istiyorsunuz ? Öyleyse bende AMD'ye yazıklar olsun diyorum bende(eğer bu durum doğru ise). Hem bizler fazladan para ödedik 1600X için. Hemde içinde soğutucu olmadığı için birde soğutucu masrafına girdik.Bilseydim hazır fanlı Ryzen 1600 alırdım ama nereden bileyim değilmi ? Sonuçta AMD Ryzen 1600X'i "The world’s fastest 6-core, 12-thread desktop processor with true machine intelligence" diye millete pazarlıyordu. Verdiğiniz Video örnekleri de bunu kanıtlar nitelikte bence sağolun.

    Birde şu var (Hani gösterdiğiniz videolar Watch Dogs 2 ya o yüzden benim açıklamamda o oyun üzerinden olacak) Watch Dogs 2'de yürürken de belli bir oranda FPS düşüyordu ama asıl darboğazı araba kullanırken birçok kez gördüm. Çünkü bildiğimiz üzere görüntüler araba kullanırken çok daha hızlı akar ve bunu her işlemci kaldıramaz özelliklede Güçlü GPU'lara ayak uyduramaz. Benim sistemime gelince. Sürücülerimi silip yükledim. Anti virüsümden şüphelenip onuda sildim. Sıcaklık değerlerini kontrolde ettim. Hatta format bile attım. Ben yapabileceğim herşeyi yaptım.Yukarıda bir yerde "Donanımdan anlamıyorum" derken "PC tamirinden anlamıyorum" demek istemiştim ama onuda daha önce Tekmar'da uzun yıllar çalışmış arkadaşım kontrol etti ve bir arıza yada olumsuzluk tespit etmedi. 1998 yılından beri PC kullanan ve 2000 yılından beride PC sahibi olan birisi olarak, elimden gelen herşeyi yaptım. Burada sizlere de danıştım alternatifler gösterdiniz onlarıda yaptım başka fikirler sunsaydınız onlarıda denerdim.

    Ayrıca bazı video'larda insanlar bazı efektleri düşürerek "1440P'de açık dünya oyunlarında darboğaz yapmıyor" demişler ama böyle yapınca maalesef "1440P ve Ultra settings Gaming" olmuyor. Ben zaten piyasadaki en güçlü GPU'lardan birini almışım neden efektlerden ve detaylardan feragat edecekmişim ? Hep şunu diyip insanları kandırdılar Youtube'da yada Toms Hardware gibi forumlarda ; "Evet Ryzen işlemciler 1080P'de fark yiyor ama 2K ve üstü çözünürlüklerde fazla bir fark olmuyor...." dediler. Ve bende buna göre sistemimi kurdum. Ama bunu deneyerek yanlış olduğunu anladım. Birçok insana göre saydığım oyunlar güzel olmayabilir saygı duyarım. Ama ben severek oynuyorum. Ha Ubisoft optimizasyon özürlüsü bir şirket bunu hepimiz biliyoruz ama maalesef bu sonucu değiştirmiyor. En son Assasins Creed: Origins'te de (ki çok güzel bir oyun yapmışlar bence AC'den ziyade Skyrim yada witcher 3 tarzı bir RPG oyunu olmuş) dar boğaz yaptığını görünce sinirlendim ve satmaya karar verdim. Ben bu işlemciye 8-9 ay gibi bir sürede tanıdım. Sürücü ve Bios update'leride bu durumu değiştirmedi zaman içinde... "Şimdiden 2016 ve 2017 oyunlarında dar boğaz yaparsa 2018 ve ilerisinde neler olur kimbilir" diyip sattım gitti (misal Far Cry 5'ide oynayacağım 2018'de çıkacak). İyikide satmışım bak nisan ayında Ryzen 2 serisi çıkacak. Onlar çıktıktan sonra ilk serinin satış ihtimalleri baya bir düşecek... O zaman işlemci elimde patlayacaktı elimi çabuk tuttuğum her türlü iyi oldu.

    Daha öncede dediğim gibi burada asıl suçlu AMD değil tembel oyun şirketleridir. Çünkü AMD'yi kaale bile almıyorlar. Varsa yoksa onlar için Inteldir. Ve sadece Intele göre optimizelerini yapıp piyasaya salıyorlar oyunlarını. Eğer bu piyasada Gtx 1080 Ti gibi çok güçlü bir GPU'nuz varsa Intel alamak dışında bir çaremiz kalmıyor maalesef bu durumda. Ben keyfimden platform değiştirmedim yani anlıyacağınız.

    Siz intel alarak iyi etmişsiniz boşverin :) Gelecekteki oyunlar 4/4 işlemci veya 4/8 kurgusuna göre şekillenmeyeceği için çoklu çekirdek dikkate alınacaktır. "ryzenlar bugünden böyleyse" yorumu tamamen yanlıştır. 5ghz ötesi masaüstüne hayal olduğu için işlemciler paralel olarak güçlenmektedir. Bu hep böyle olmuştur zaten. Geçtiğimiz yıla kadar İntelin 4/8 işlemci haricinde olan 8/16+++ bütün işlemcilerini nerdeyse 1000$ ve üstü fiyata satmasından dolayı oyun motorları ve hazır objelerinin animasyon parametlerleri ve işlemciden yararlandıkları kısım çekirdek frekansı oldu. En iyi overcloklanan en iyi işlemci oldu. Artık böyle bir durum yok. Hiç şöyle bir duyuru duydunuz mu? "gelecek işlemcimiz 10ghz hızında". Böyle bir duyuru hiçbir zaman olmayacak. fakat şöyle bir durum var 16/32 threadripper iki tane ryzen 1800x modelini 3.7 ghz de çalıştırıyor. Demek ki olay artık çekirdek frekansının aptalca 5ghz ye vurması değil paralel olarak çekirdeklere yüklenmekten geçiyormuş. Bazı oyun yapımcıları hala tek çekirdeğe yüklenebilirler ama bu olayın artık bu olduğu anlamı taşımaz. Witcher3 oynarken novigrad meydanda 60 fps alan ben creators update sonrası 100fps aldım. Demek ki istenilince oluyormuş. Oyunlarını tarih öncesi apilerle ve hazır modeller ya da ağaç modellerine hiçbir optimizasyon yapmadan oyununa import edenlerin oyunlarıda böyle ağlıyor işte. Yapacak birşey yok. Onlarda bu çoklu çekirdek düzenine ayak uydurmak zorunda ve AMD nin zen mimarisini tanımak zorundalar. Bu saatten sonra vay efendim çekirdekler güçsüz yorumları da tutmuyor. o eskidendi.

    Ayrıca 6700k nın fanını ters montajlayıp kasanın içine üflettirip ac unity oyununda 90 dereceye ulaşan işlemcimide montajlayan arakdaş tekmarda çalışıyordu. Bu adam maaş alıyor birde. GEçen vatanda çalışan birisi threadripper işlemciye giden elektği eksik bağlamış :) Açıp bakmasak elimizde kalacak cihazlar. Teknoloji mağazalarında çalışan herkesin bilgilisine de güvenmeyin. Ben burada sistem tavsiyesi verirken dışarıda da kurumsal şirketlere yeri geldiği zaman sistem tavsiyesi desteğinde bulunuyorum. Bazı çok bilmiş arkadaşlar iddalaşıyorlar benimle şirketlerde ama hep benim dediğime çıkıyor olaylar. DH deki hiçbir kurumsal sistem tavsiyesi başlığına da yazmıyorum. 3dsmax autocad, after effect...... Dışardan prof yardım alsınlar. Sadece para kazandırmayan "oyun bilgisayarları" için burda sistem tavsiyelerine yorum yazıyorum. Bilgi bedava değil. Bedava olan bilgi işlemci fanını ters takar eğer ayık olmazsanız işlemciyide yaktırır. Burda size veya başkasına birşeyler anlatmaya çalışırken bir sorun var diyor isek vardır. Siz donanımızını değiştirerek kurtulmuşsunuz bu da bir çözüm. Değerler sizin dediğiniz gibi olsaydı eğer herkes elindeki ryzenı çıkartır çöpe atardı. 35fps 2018 de bir utançtır. BEn 6700k dan 1700x e geçerken böyle birşey görmediysem ve %95 te görmüyrosa o sizin setupla ilgili bir sıkıntıdır. ayrıca 2-3 oyunun dandik kodlarla yazılması da sonucu değiştirmeyecektir. yapımcılar Oyunlarını optimizasyon edemiyorlarsa prof bir yazılımcı çağırıp halledebilirler. Uğraşmıyolarsa kendieri bilir :)

    Kısacasi siz bir daha kesinlikle AMD almayın. Madem oyun oynuyorsunuz intelden devam edin. Yarın öbür gün 3-5 kişinin bir oyun stüdyosu kurup çıkarttığı oyunlar içinde "AMD işlemci 35 fpsye düşüyor" diyebilirsiniz. Bu tür üzüntülere gerek yok. İntelden yolunuza devam edin. Çünkü intel bırakın yazılım desteğini gerekirse oyun stüdyolarına donanım desteğide veriyor. Bu sayede zaten bu piyasada at koşturuyorlar. Oyunlardaki intel reklamları boşuna değil yani. Siz intel alın yolunuza devam edin.




  • Öncelikle geçmiş olsun, konu Türkiye nin genel toplum yapısında acınası bir özet olarak karşımıza çıkıyor esasında. Yardım etmek yerine "çok ağlarsın, sen bilmiyorsun, zaaa xd bak amd fanboyları noldu, intel %20 gidecek almayın" gibi utanç verici yorumlara şahit oldum.

    Açıkçası ben işlemciden değil de chipset sürücüsünden şüphelendim. Zira bazı durumlarda işin içine sürücü girince o kadar şeyin rengi değişiyor ki bu da olur mu be yuh diyorduk. Bir ara hatırlarım, arkadaş "WOW a giremiyorum bi baksana" dedi, dedim Teamviewer ı aç bakayım, açtı bağlandım yok yok yok yok, çıldıracağım her şey düzgün, ya ne oluyor diye diye en sonunda oturumu kapatıp arkadaşa mahçup bir şekilde kapattım tw yi, kaldı ki pc bilgime de güvenirim.

    Ertesi gün ne oldu biliyor musunuz, arkadaş arka planda Teamviewer ın çalışmasında ötürü Wow güvenlik ihlali olduğunu düşünerek oturum açmasına izin vermiyormuş. Ben bağlmadan önce de sürekli arkaplanda tw açık olduğunda da öncesinde başlamış biz de sorunun tam göbeğinde olayı çözmeye çalışısız kaç dakika.

    Ben sizin yerinizde olsam windows 7 isosu indirir, dosya içinde windows ortamında kurulum denerdim diğer diske(bellekten kurmak yerine öylesi daha pratik oluyor esasında) siteden de ilgili anakartın chipset sürücülerini indirip bir de öyle denerdim. Ben çözümü alternatif yollarla aramayı seviyorum esasında. Neyse sistemi nihayetinde elden çıkarmışsınız. Ama bence bir şans verilmeliydi windows 7 ya da 8.1 ortamında.

    Çözüm ile ilgili diyecek bir şeyim yok aslında, forumun ve toplumun yozluğuna buradan sessizce küfür ediyorum sadece...




  • 2k ve 4k getirdiği fayda harcanan para oranı hiç hoş deil bence. 1080p 144 fps bi daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenotoriousmma

    sistem ne alemde hocam kuruldumu ?

    1,5 Haftadan beri kullanıyorum yeni işlemcimi ve anakartımı bomba gibiler vallaha ikisindende çok memnun kaldım. İşlemci zatten dünyanın en iyi oyun işlemcisi. Anakart ise bir dediğimi iki etmiyor. Daha önceki anakartımda 3200 Mhz olarak kullanamadığım Ramlerimi tak diye hemen XMP olarak 3200 Mhz yaptı. Overclock programları ise şahane hiçbir şekilde başarısız olduğunu görmedim 3,7 ile 5 Ghz arasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soter1907

    Konuda çok fazla mesaj var hepsini tek tek okuma şansım da olmadı. Gördüğüm kadarıyla başka birileri de sana anlatmaya çalışmış ama ısrarla kabul etmemekte direnmişsin. Dostum senin sorunun ne AMD ile ilgili ne işlemcin ile ilgili ne de optimizasyonla ilgili. Senin sisteminde bir sıkıntı var. Kullandığın HDD ile ilgili bile olabilir. Ama sorunu yanlış yerde arayıp yanlış bir çıkarımda bulunmuşsun. Yahut kasıtlı yapıyorsun çünkü bunu yazan bir sürü insana ısrarla inanmamakta diretmişsin. Elindeki işlemci ne 2k'da ne 1080p'de bu durumlara düşecek bir işlemci değil.

    Neden direneyimki ? bana ne önerildiyse yaptım. Bu işle yaklaşık bir aydır uğraştım ama maalesef olmadı. Bazende sağlık olsun diyip geçmek gerekiyor. Ben burada zaten ne kimseye kötü bir laf ettim nede kimseyi küçük gördüm. Gayet mülayim şekilde insanların görüşlerine saygı duyarak yaptım muhabbetlerimi. Ayrıca şuanki kullandığım işlemci çok iyi bir işlemciyse bunda AMD'ninde payı var tabiikide bunuda asla inkar etmedim.




  • 2.nesil ryzenleri bekleyin bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT


    quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    hele ki intel gelen güncellemelerle %20 performans kaybettiği zamanda mı? Hiç gerek yok hocam...

    Ama Dün yayınlanan "2'si 1" programını izlemiştim Youtube'da Mesut abi "Oyularda herhangi bir performans düşmesi olmayacak, sadece sanallaştırma ve veri tabanı uygulamalarında olacak" demişti.

    cpu %100 çalıştırmayan oyunlarda olmaz evet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT


    quote:

    Orijinalden alıntı: SiSKHoBBiT

    ne gerek var al bitane 4k monitör takıl.

    Arkadaşlar zaten dediğim değeri 2K çözünürlükte alıyorum ( Fps değeri 35 ile 60 arasında gelip gidiyor). 4K'da muhrtemelen 20 Fps alırım

    Birde Monitörde benim iki tane olmazsa olmazım var 144 Hz ve 0.1 Ms değerleri olacak. Şuandaki Asus monitörüm bu değerleri veriyor ama sadece 1080P çözünürlüğe sahip ancak DSR sayesinde 4K çözünürlüğe çıkartabiliyorum. Ve görebildiğim kadarıyla DSR ve gerçek 4K arasında sadece %5'lik bir görüntü kalitesi farkı var. O yüzden sorunum monitörümde değil bence, yinede sağolun.

    https://www.asus.com/tr/Monitors/VG248QE/

    144 Kare/Sn AMD CPU'lar için şimdilik hayal.

    İmkan varsa 8600K'ya geç farkı hisset.

    Bir arkadaş "İşlemcine + Anakrtına ve soğutucuna ( Coolermaster Hyper T4) 1250 Tl veririm dedi. Muhtemelen ona satıcam. Ve bu sefer işimi şansa bırakmayıp 8700K (4,7 Ghz de çalışsa yeter) + Tek Gpu desteği olan Asus anakart ve 4,7 Ghz'ye uygun bir soğutma alıcam. 550 Tl kadar zarardayım ama sonuçta Nisan ayından Şubat ayına kadar bolbol oynadım bu sistemde parası çıktı diye düşünüyorum. Sonuçta eğlenmek bedava olan birşey değil. Sadece haftada bir dışarı çıksam şöyle güzel bir mekana gitsem 9 ayda bundan çok daha fazla para harcayabilirdim ama evde oyun oynamayı seven bir insanım e tabii masrafıda oluyor

    AMD Ryzen ile güzel bir iş yaptı Belki Ryzen sistemleri olmasaydı Intel 4 çekirdekte ısrar edecekti ama AMD sayesinde Intel 8700K gibi çok iyi bir 6 çekirdekli ve 12 izlekli işlemci çıkardı. Bence 5 sene gider bu işlemci bana.

    2011'den 2017'ye kadar i5 2500K kullandım ve çok memnun kaldım 2017'ye kadar. Ama şimdi görüyorumda AMD benim gibi yüksek ayarlarda oyun oynamak isteyen oyunculara hitap etmiyor. Bu yüzden bir daha AMD almıyacağım. Intele devam etmem lazım sıkıntıya girmek istemiyorsam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği


    quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    1080ti var adamda o adam 2k almayacak da başka kim alacak? 1080p'de de 4 sene sonra hem işlemci hem anakart hem de ekran kartı değişmese gerekicek..

    144Hz kullanıyorsa 2K'ya gerek yok.

    Bak kesinlikle 4K takıntım yok ama FullHd ve 2K arasında çok fazla fark var bence. Bak abartmıyorum. Bence 2K ve Ultra ayarlarda oyunlar, Xbox One X'in 4K çözünürlüğünden bile güzel görünüyor. arkadaşımda Xbox One X ve Sony 4K tv var. Gözüme o kadarda iyi gelmedi. PC'de "Sweetspot" denilen çözünürlük 2K'dır bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoltreX

    Full hd neyinize yetmiyor diyeceğim bende 4k var Senin sorununa gelince dar boğaz yok işlemcide.. Dar boğaz olabilmesi için ram kullanımı %80 işlemci kullanımı ise %100 e ulaşması gerekir. Vramdan kırpılır ramlare aktarılır görüntü cacheleri.

    İşletim sisteminde ve ya sürücülerinde sorun var senin veya GTX1080 ti nin gücü anca bu kadar..

    Ryzen işlemciler hiçbir oyunda %100'ü görmüyor. Hatta çoğu işlemci çoğu oyunda %100'ü göremez fakat darboğaz oluşturur. Tamamen optimizasyonla alakalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

    1600x ve 1080 Tİ alarak dengesiz bir sistem kurmuşsun zaten. Alacakların en az 2700 TL tutar. Elindekini de 1200 TL'ye satacağım diyorsun. 1500 TL masraf. Dengesiz sistem kur suçu AMD'ye at:D Konu açsaydın bunlar yaşanmayacaktı.

    Sen benim ilk mesajımı dikkatli okudunmu acaba ? Hata benim hatam demişim zaten. Birde şu var "1800X" ile "1600X" arasındada hiçbir fark yok. Yani Threadtripperda dahil AMD'nin hiçbir işlemcisi şuanda Gtx 1080 Ti'yi iyi bir şekilde besleyemiyor. Çünkü tek çekirdek hızı çok önemli bu oyun işinde 8700K 5,0 Ghz'yi bile görebiliyor. Neyse dediğim gibi Bundan Sonra Intel'den şaşmayacağım. Bu Arada zaten başka harcamam yok 1500 tl'yide 6 taksitle öderim sorun değil. Sonuçta ben bununla zaman geçirmeyi seviyorum. Dediğim gibi dışarıda vakit geçirsen çok daha fazla masraf çıkıyor. Adım atsan para yahu bu hayatta

    Okudum. Konu açsaydın 1800x al demeyeceklerdi ki:D

    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9103
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9105
    http://www.sinerji.gen.tr/silverstone-tundra-td02lite-240mm-sivi-sogutma-pmu67680




  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    r6 da 144 kitli r7 1700 gtx 1060 ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygunsuzadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği


    quote:

    Orijinalden alıntı: uygunsuzadam

    Çözüm çok basit. 2K bir monitöre geçiyorsun ve boşu boşuna ryzena vereceğin işlemci, anakart, soğutma masrafından kurtuluyorsun sadece 8700K parasına hatt daha ucuza 2K 144hz monitör bulabilirsin

    2K testlerini inceleyebilirsin 2K çözünürlükte 8700K da aynı 1600X de. Ayrıca 1080p için 1080 Ti gibi çok güçtü bir karta ne gerek var ki? amaç 144hz ise 1080 dahi fazlasıyla yetiyor.

    Yeter artık vazgeçin şu 2K 4K diye milleti kazıklamaktan. Para havadan uçarak geliyor mu sanıyorsunuz anlamıyorum ki. 2K monitör alsın da 2 sene sonra ekran kartı önerisi diye konu açsın adam onu mu istiyorsunuz? Bu 2K 4K tayfasının ekran kartı firmalarından para aldığını düşünüyorum artık.

    Evet 2K-4K gibi geleceğe yatırım yapacağı şeyler yerine sizin gibi intel in üst seviye işlemcilerine dünyanın parasını bayılsınlar

    Ne oldu senin i7? direk i5 e düştü

    Anakartın ne oldu? taksana bir 8600-8700K

    i5 derken?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Sobotka


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Frank Sobotka

    1600x ve 1080 Tİ alarak dengesiz bir sistem kurmuşsun zaten. Alacakların en az 2700 TL tutar. Elindekini de 1200 TL'ye satacağım diyorsun. 1500 TL masraf. Dengesiz sistem kur suçu AMD'ye at:D Konu açsaydın bunlar yaşanmayacaktı.

    Sen benim ilk mesajımı dikkatli okudunmu acaba ? Hata benim hatam demişim zaten. Birde şu var "1800X" ile "1600X" arasındada hiçbir fark yok. Yani Threadtripperda dahil AMD'nin hiçbir işlemcisi şuanda Gtx 1080 Ti'yi iyi bir şekilde besleyemiyor. Çünkü tek çekirdek hızı çok önemli bu oyun işinde 8700K 5,0 Ghz'yi bile görebiliyor. Neyse dediğim gibi Bundan Sonra Intel'den şaşmayacağım. Bu Arada zaten başka harcamam yok 1500 tl'yide 6 taksitle öderim sorun değil. Sonuçta ben bununla zaman geçirmeyi seviyorum. Dediğim gibi dışarıda vakit geçirsen çok daha fazla masraf çıkıyor. Adım atsan para yahu bu hayatta

    Okudum. Konu açsaydın 1800x al demeyeceklerdi ki:D

    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9103
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9105
    http://www.sinerji.gen.tr/silverstone-tundra-td02lite-240mm-sivi-sogutma-pmu67680


    Linkler için sağol. Bu sıralar bu işe kafa patlatmam gerekiyor. Sonuçta alternatif seçenekler çok

    Cooler Master'ın 240'lığına baktım 500 tl diyor acaba aradaki 130 Tl farka değermi sence ?




  • Sen buradakilere bakma. 1600X 1080p'de 35 FPS veriyorsa bir oyunda 2K'da da aynısını verir 4K'da da. Darboğaz olayını hala anlayamayan var. Islemci darboğazdan 35 FPS veriyorsa 4K'ya geçince yine aynısını verecek, tek farkeden şey ekran kartının yüzde 50 değil 80 çalışması olacak. Ama sadece WD2 ve AC: Origins'de oluyorsa çok da umursamayabilirsin, Ubisoft oyunları sorunlu olur işlemci optimizasyonu konusunda. Diğer oyunları göz önünde bulundurmak lazım.
  • Canım kardeşim sat pC masraf yapma :D Al bi dene xbox one s 1tb 4k Oyna rahat rahat :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    35fps normal değil. Başka bir sorun var. 1600x 1080ti a düşük çözünürlükte darboğaz yapsa bile 80-100 fps atına inmez. 1080p de 1600X 100 fps veriyorsa 8700k da 120 falan verir. 2k da fark o kadar da olmaz. FX işlmeciler bile 35fps ye inmez. Sisteminizde başka bir sorun var.

    Bios ayarlarını sıfırlayın. Birşeyler yanlış ayarlanmış olabilir. İlk başta oc yapmayın. Çipset, ekran kartı vs sürücüleri kaldırıp güncelini baştan kurun. Arkada çalışan bir işlem, virüs vs varsa onları da kontrol edin. Xbox gamedvr ı da açıksa kapatın.

    Anladım ama O.C yapmazsam Ramler 3066 Mhz'den 2100 Mhz'ye düşecek ve Ryzen sistemlerde Ram hızı çok önemli diyorlar. İşlemcide 4.0 Gh'den 3,6'ya düşecek oradanda performans kaybı yaşıyacağım.

    Kullandığım Windows 10 64 bit pro zaten otamatik güncelleniyor. Antivirüs olarak ise 360 security kullnıyorum. Sisteme çok az yük bindiren bir anti virüs bence. Ekran kartımıda daha 15 gün öncemi ne güncellemiştim. Ama Xbox Gamedrv'yi konrol ederim saolasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: l4her0

    Herif 35 fps aliyorum demis. Fanboylar 144 fps derdinde. I7 8700 yazinca kendini kay etmis fanboylar. Sen bir guzel sistem kontrolu yap duzelir o. Bosuna 2 bin lira harcama ...



    sistem kontrolünü hangi programla yapayım ? 360 Security ile tam kontrol yaptımm ama değişen birşey olmamıştı maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkem0707

    Canım kardeşim sat pC masraf yapma :D Al bi dene xbox one s 1tb 4k Oyna rahat rahat :D

    30 Fps'de oyun oynamak hiç eğlenceli değil bence.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.