Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8 benchmark rekorları kırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S8 benchmark rekorları kırıyor


    Bu ay sonu itibariyle tanıtılmasını beklediğimiz Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy S8 benchmark skorlarına düşmeye başladı. Görünen o ki mobil dünyanın en güçlü işlemcisi Galaxy S8 serisinin içinde yer alacak.


     


    Mobil dünyanın en iyisi


     


    Gelen bilgilere göre Galaxy S8 modeli AnTuTu üzerinde 205 bin puanı rahat bir şekilde geçiyor. Daha önce testte en yüksek rakam 180 bin ile Apple A10 yonga setine aitti. Elbette testlerdeki Galaxy S8 hangi yonga setini kullanıyor henüz belli değil.


     


    Hangi tasarımcıya ait olursa olsun Galaxy S8 modelinin yonga seti 10nm süreci üzerine inşa edildi ve radikal değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Önceki üretim geometrisine göre performansı arttıran 10nm süreci ayrıca enerji verimliliğini de arttırıyor. Snapdragon 835 yonga setinde Qualcomm’un 4+4 formatında Kryo 280 özelleştirilmiş çekirdeklerini kullandığını görüyoruz. Grafik tarafında ise Adreno 540 yer alıyor.


     


    Samsung Exynos 8895 yonga setinde ise 4 adet özelleştirilmiş Mongoose 2 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafında da 20 çekirdekli Mali G-71 birimi kendisini gösteriyor. Bu bakımdan aslında her iki yonga setinin de AnTuTu üzerinde büyük farklar oluşturmayacağını söyleyebiliriz. Yani mobil dünyanın en güçlüleri şu anda Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setleri durumunda.


     


    Ayrıca Bkz.Google’ın açık kaynak JPEG kodlayıcısı boyutu yüzde 35 düşürüyor

    Galaxy S8 bu sayede Xperia XZ Premium ile birlikte mobil dünyanın en güçlü akıllı telefonu olma ünvanını ele geçirecek. Resmi lansman toplantısında da bu duruma vurgu yapılacağını tahmin ediyoruz. Bilindiği üzere hem SNapdragon 835 hem de Exynos 8895 yonga setleri Samsung’un döküm tesislerinde üretiliyor.


     


    Yeni renkler


     


    Bu arada seriye ait renk seçenekleri de sızdırıldı. Bunlar arasında gökyüzü siyahı, orkide grisi ve kutup gümüşü yer alıyor. Yine fiyat tarafında Galaxy S8 için 799 Avro, Galaxy S8 Plus için ise 899 Avro söz konusu. Telefonunuzu bir masaüstü arayüzü ile harici ekranda kullanabileceğiniz DeX aksesuarı ise 150 Avro civarında olacak. 


     







  • Samsung Galaxy S8 Türkiye fiyatı ise bugünün Euro kuruna çevirdiğimiz fiyatlara bir de vergiler eklenince Galaxy S8 serisi, 4.000 TL'ye yakın bir fiyat etiketiyle ülkemizde satışa sunulacak. Tabii Samsung’un her zaman fiyatlarda oynama yapabileceğini de belirtmekte fayda var.

    Edit:
    Kişisel tahminim telefonun iki surumu var 799€ ve 899€
    799€ olan s8 4600-4700 arası
    899€ olan s8 plus 5200-5300 arası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lümpen -- 20 Mart 2017; 22:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil isterik.

  • Neyleyim sanal tuşlu Benchmark rekorunu :(((
  • Çerçevesizlik fetişistleri bunu beğendi :)

  • travers kullanıcısına yanıt
    Evet, çünkü çerçevesiz telefonlar gelecekten gelmiş gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cngzmls C kullanıcısına yanıt
    Kişisel zevk çerçeve takıntısı. Ama çerçevesiz telefon alıp kılıfla ve koruyucularla kullanmak tam bir kara mizah. Yıllarca Sony kullandım şimdi htc kullanıyorum. Ne kılıf var ne ekran koruyucusu. Defalarca düşmesine rağmen bir şey olmuyor. Eğer bu çerçeveleri daracık yapıp, telefon yere düştüğünde ekranın tuzla buz olmasını engelliyorlarsa o zaman gerçekten bir farkı olabilir benim gibi kullananlar için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travers

    Çerçevesizlik fetişistleri bunu beğendi :)

    Hemde çok beğendim ama bu teknolojiyi 4.7-8inch lik ekranlı telefon kasalarına sığdırmadıkları sürece katipalizme karşı direncimi sürdürmeyi planlıyorum.
  • Lümpen kullanıcısına yanıt
    699€ luk S7 2300 den almistim, kur farkini eklersek 2700.S8 799'dan geliyor yani 3100 veya 3200'den cikacak plus in fiyati da muhtemelen 3600 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S7 edge bence daha iyi gibi duruyor. Çoğu kesimin isteklerini yerine getiren bir telefondu görsel olarak s8 ne kadar göze hoş gelse de bence alınası bi telefon değil.
    S7 Edge Fiziksel buton ve sanal tuşu yoktu bataryası günü rahatlıkla çıkarabilecek özellikte kamerasıda zira en iyilerinden şimdi bunu 4500 4000 civarı çıkarırlarsa yazık verdiğiniz paraya...

  • edgesi düşüpte kırılmayan veya ekranında çizikler oluşmamış cihaz yoktur. Benc bu aşamada biraz gereksiz çünkü hepimiz cihazımızı düşürüyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Markus Schulz

    699€ luk S7 2300 den almistim, kur farkini eklersek 2700.S8 799'dan geliyor yani 3100 veya 3200'den cikacak plus in fiyati da muhtemelen 3600 olur.

    yeni eklenen vergiler ?
  • Ne dezenformasyon yapiyorsun. Xiaomi mi6 Antutu skoru 210bini coktan gectiginin sizintisi cikmisti zaten. Ayrica samsung snapdragon 835 kullaniminda diger firmalara firsat tanimadigi icin gecikmeler yasaniyor ve haksiz rekabet ortaya cikiyor. Rekor bir ceza yakindir.

  • özetle artık eskisi kadar sık bir şekilde satış yok ! ve bu yüzden artık daha pahalı
    ve yeni çıkan seriler; bir öncekine göre daha düşük kitlelere ulaşıyor
    yani fiyat / performans açısında her şey yerinde sayıyor !

  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    2016 ile 2017 Galaxy A serilerinin fiyat farkı yaklaşık 800-900 lirayken S8'in minimum çıkış fiyatı 4000 olur. Geçeceğiz artık 3500-3600 olur işlerini ayvayı yemiş durumdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yeni çıkan cihazda olduğu gibi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Like a Sir kullanıcısına yanıt
    Onlari hesaplamadim ama muhtemelen bu fiyata yakin gelirler kur ve yeni zamla 400 lira artmisti cihazlarin cogu muhtrmelen bu fiyatta olurlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesele benchmark skorları değil yeğen.asıl mesele verimlilik

    tasarım olmamış.home butonsuz telefona telefon demem aga.

    buda lg g5 gibi ölü doğmuş bir cihaz.s9 da home butonu geri gelir.

    799 dolara merdiven altı telefoncuların ürettiği sanal tuşlu telefon alınmaz.net
  • patlamasın sonra.
  • Note 7'nin yanında kafası söbü olupta sıfıra kazıtan çocuklar gibi duruyor...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.