Şimdi Ara

Suriyeliler PTT Önünde Yardım Kuyruğunda ( Nakit Para Kart-100 TL ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
782
Cevap
7
Favori
46.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devlet kendi öğrencilerine kredi veriyor, Suriyelilere maaş bağlıyor. Gerçekten üzerinde düşünülmesi gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Güzel hocam bu sonuçta 1200 TL. aldıkları bursu değiştirir mi? Hayır değiştirmiyor. Kendi ülkemizin öğrencilerine 400 TL. burs verilirken en fazla ve bu da daha sonra geri ödemeli olarak istenilip, senet sepet gibi imzalar attırılır iken bu neyin nesidir yani? Sizin hiç içiniz yanmıyor mu? Sizin , bizim verdiğimiz vergilerle dönüyor bu işler. Siz ne sanıyorsunuz? Çıkarıp ta kendi ceplerinden ve ya kasalarından falan mı veriliyor sanıyorsunuz?

    https://www.ytb.gov.tr/haber_detay.php?detay=4905
    Şu linke bakın %15 lik devlet tarafından karşılanıyor. 180 liraya tekabül ediyor. Resmi sitede açıkça
    Mali kaynağın %15 'i ulusal kaynaklardan, %85'i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 30 Kasım 2016; 21:42:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Azıcık gözünüzü açın artık. Din kardeşimiz diyenler amenna kardeşim çocuk kadın alalimda yardım edelimde o gençler ne arkadaş benim askerim hergun şehit veriyor bu asalaklarin topraklarinda bunlar burda yaşayıp gidiyor. Benmi suçluyum benim askerim mi suçlu suriyede olanlardan ben sınırımı korurum yardımımı yapcaksam kendi ülkelerinde yaparım.ulkeye alıp otoban kenarlarina birakarak yapmam. Gencecik fidanlar bunlarin vatan diyemedigi kaçıp bıraktıkları topraklarda şehit oluyor. Bu sehitlerin hakkı verilmez ne bu tarafta ne öteki tarafta. Milletin toplanip bisiler yapmasi gerek yoksa olmaz. Ne akplisi ne chplisi ne mhp lisi kimse istemiyor bunları yada bu şekilde başı boş ülkeye salinmalarini bisiler yapma sırası artık halkta ama bende dahil herkes lafta kimsede icraat yok ama biri fitillese bu isi destek çok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşününce onların halini anlayabiliyorum, yaşadıkları kolay değil. Ancak hiç çalışmadan bu ülkenin vatandaşından daha çok para kazanıyorlarsa, burada çok büyük bir sorun var demektir.
  • Bu ülkeye de Trump zihniyetinde bir adam "Türkler dışında herkesi bu ülkeden şutlayacağız vaadinde bulunsa" %60 oy alır mı? Zira Trump ülkedeki 4 milyon kaçak göçmeni şutlayacağını söylemiş, bu tavrıyla oyunu artırmış ve bu vaad zafer kazanmasında önemli bir yere sahipti. ABD'de yaklaşık 11 milyon kaçak göçmenin olduğu tahmin ediliyor. Benim anlamadığım, dünyanın en süper gücü olan bir ülkede nasıl oluyor da 10 milyon kaçak göçmen yaşıyor. Bizim ülkemizdeki kaçak bir tane göçmen yokken, savaş olmayan bir yerde bir ülkeye 10 milyon kaçak göçmenin girişini engelleyemeyen bir ülke nasıl süper güç oluyor?


    Ayrıca Suriyelilere 1500 lira maaş veriliyor iddiasının kaynağı nedir? Bir kişi de bu iddiayı sorgulamamış. Suriyelilere yardım yapıldığı anlaşılıyor, ancak ne kadar olduğu bilinmiyor? Bu görüntüleri çekenler, Suriyelilerin ne kadar maaş aldıklarını, bunun maaş mı yoksa yardım mı olduğu veya bu yardımların veya maaşların aylık mı olduğu veya belirli bir süreli mi olduğu konusunda aydınlatıcı bilgiler neden edinmez. Bir kişi de gidip bi Suriyeliye neden bi soru sormaz. Neden uzaktan korka korka çekim yapar. Gerçekleri öğrenmekten insanlar neden korkar? Suriyelilere yardım yapılıyor diye eleştiriden fayda sağlanması imkansız. Sorulması gerekeni mültecilere neden yardım yapıldığı değil, mültecilerin ne zaman ülkelerine geri gideceğidir. Çözülmesi gereken sorun bu. Bu sorunu çözebilecek tek bir çözüm önerisi sunan var mu, hayır. Eee, o zaman neden ağlıyonuz?!

    Dünyanın en saçma sorusu mültecilere neden yardım yapıyoruz sorusudur? Mülteci demek yardım yapılması gereken demektir. Eğer bir mülteciye yardım yapmayacaksan onu ülkene almayacaksın. AB ülkeleri de bunu yapıyor zaten! Bir mülteciyi ülkene almışsan ona yardım etmen mülteci sözleşmesinin bir gereğidir. Sorgulayacaksınız, "mülteciler neden alındı", onu sorgulayın, yapılan yardımı değil. Ayrıca mültecilere terörist muamelesi yapmayı bırakın. Ülkeye gelen mültecilerin %80i kadın, çocuk ve yaşlı insanlardan oluşuyor. Mültecilerin sadece %20si çalışma çağında olan insanlardır.


    Ülkede mülteci sorunu olduğu belli. Bu mülteciler ülkemizde olduğu sürece yardım yapılması kaçınılmaz. İktidarda başkası bile olsa bundan kaçamaz. Eğer bir ülkede mülteci varsa ona yardım yapmak zorundasınız. Bu ülkede mültecilere neden yardım yapılıyor sorusu saçma bir sorudur. Sorulması gereken bu mülteciler ne zaman ülkelerine geri gönderileceğidir. Suriye'de durumun savaş öncesi duruma dönmesi ve Suriyeli göçmenlerin savaş öncesi koşullar ile hukuki ve sosyal güvenceleri sağlanıp tekrar Suriyeye kabul edilmesi gibi çetrefilli konular çözülmeden göçmenleri gön-de-re-mez-si-niz! Esed'in daha uzun süre kalacağı gerçeği ortada iken Suriyelilere bakmaktan başka çare yok! Bu ülkenin insanlarında biraz mantık olsa Esedi savunmazlardı. Esed gitseydi bütün Suriyelileri şutlamamın uluslararası yasal zemini olacaktı!

    Nasyonalist politika izleyebilecek bi tane muhalefet olmadığına göre boşuna ağlamayın. Bu statükoya alışın. Suriyelilere Türkiye ve BM yüksek Komiserliği'nin mali yardımları üzerinden muhalefet geliştirenlerin bu konu üzerinden başarılı olma şansı yok. Örnek önünüzde. Trump, vaadinizi yapın ve çözümleyici sonucu alın! Var olan sorunu ahlayarak vahlayarak çözemezsiniz. Milletin önünde hümanist soslu politika izleyip, arka planda nasyonalist takınmayla bir yere varamazsınız.


    Çözüm çok basit: Suriye'de diktatörlüğe son, ve ardından tüm Suriyeli göçmenler ülkelerine naş naşş!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 30 Kasım 2016; 22:06:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bekara karı boşamak kolay derler. O yüzden "ben terketmem" diyemem çünkü hiç böyle bir durumun içinde kalmadım insAllah kalmam da ama bu insanlar kalmış, bizim bilmediğimiz tahmin edemeyeceğimiz şeyler yaşamış. Neden hiç kimse söylemek istediğimi anlamıyor? Bunlar ayda 1500 TL yi çalmıyorlar devlet kendi eliyle veriyor. Alana ne sebeple küfür ediyorsunuz bugün size sizin kaşınızı gözünüzü çok sevdik alın size 10.000 TL deseler aa yok ülkede aç yoksul sokakta yaşayanlar var bu para önce bu vatandaşların hakkı diyecek misiniz?
    Kaldı ki Diyarbakır'da gördük devletle pkk arasındaki savaşta insanlar evlerini, memleketlerini terk etmez zorunda kaldılar. Diyarbakır nüfusu kayda değer bir şekilde azaldı. Demekki yaşamadan görmeden bilemeyiz. Allah yaşatmasın ama bu kadar vahşi ve gözü dönmüş bir toplum olursak sonumuz küfür ettiğiniz ölmesini istediğiniz insanlardan çok da farklı olmayacaktır. Vahşisiniz. Bencilsiniz. Net bir şekilde sizler insan değilsiniz.
    Söylemek istediklerimi anlayacak kadar zekaya da sahip değilsiniz.
    Suriyeliler 1500 TL alsın demedim hiç. Ancak öyle demişim gibi zannedilip Suriyeli ilan edildim.
    Ortada tek bir suçlu varsa bu adaletsizliğe yol açan iktidardır hükümettir, bu insanlara neden alıyorsun diyemezsiniz devlet verirse onlar da alır denklem çok basit ancak anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz.
    Hayretler içindeyim. Sizlerle aynı ülke de yaşıyorum. Muhtemelen metroda yan yana oturuyoruz belki de mahalledeki berberde markette çalışıyorsunuz. Böyle vahşilerle her gün aynı ortamlarda bulunuyorum. Bela okumak istiyorum. Gireceğim günaha degmezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soylemekten yorulduk onemli olan para degil ama.cb biz beslioz dio acik acik daha ne desin kiralar artiyo dioz.kacak isci sayisi artiyo issizlik artio nasil okuyosunuz yazilari.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun arkadasa sordun bunlarin parasini ab oduyor dedi. Olum manykmisin dedim ab bunlarin hesap numaralarina tek tek parami yatiracak dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    Net iftira.1500 tl ödendiğine dair tek kanıt yok.Klasik solcu zihniyeti işte

    Buda yalan değil mi ? Bak sizin okuyacağınız kaynaktan veriyorum haberi

    http://m.yeniakit.com.tr/haber/o-ulkenin-ogrencilerine-1200-tl-burs-118247.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    Net iftira.1500 tl ödendiğine dair tek kanıt yok.Klasik solcu zihniyeti işte

    bende aileye 400tl yardım alıyorlar diye biliyorum 1500tl diyen mal ispat etsin
  • Suriyelilere tc vatandasligi

    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/311436/suriyelilere-vatandaslik-verecegiz-recep-tayyip-erdogan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp mhp chp tüm partilere bu sisteme karşı birisi olarak 1500tl fişini görmeden kuyuya atılan bu taşlara tepki vermem. Eğer böyle bir ispat olsaydı muhalif siteler gazeteler ve kanallar zaten günlerce yayın yapardı 1500 tl yi. O yüzden buradaki cahiller savaşını da gereksiz görüyorum.
  • Suriyelilere ucretsiz toki

    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/312572/toki-evleri-suriyelilere-ucretsiz-verilecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marco Luigi


    quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    Net iftira.1500 tl ödendiğine dair tek kanıt yok.Klasik solcu zihniyeti işte

    Buda yalan değil mi ? Bak sizin okuyacağınız kaynaktan veriyorum haberi

    http://m.yeniakit.com.tr/haber/o-ulkenin-ogrencilerine-1200-tl-burs-118247.html

    Alakasız cevap ama haberi oku ve bursu veren kurumun ismine bak.Şu ana kadar 1500 tl yi doğrulayabilen kaynak çıkmadı.Her zamanki sol mantık.Artık şaşırtmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her biri 1500tl maaş alıyorsa bu adamlar neden 600tlye çalışıyor burda (istanbul)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300-500 falandır ya 1500 çok geldi bana gerçi bunlar verir hiç şaşırmam ama 1500 çok vala.
    Asıl sıkıntı 10-15 sene sonra başlayacak hepsinin elinde bebek var.
  • Bir müslüman ve Türk olarak yaşlı kadın ve çocukları hariç tutuyorum .
    Konuyu çarpıtmıyorum müslümanlıkta SAVASTAn kaçmanın hükümleri diye araştırdım .ortaya cıkan sonuc...

    «Ey îmân edenler, toplu bir halde kâfirlerle karşılaştığı*nız zaman onlara arkalarınızı dönmeyin (kaçmayın). Tekrar savaş için bir tarafa çekilenin, yahut diğer bir fırkaya ulaşıp mevki1 tutanın hâli müstesna olmak üzere kim öyle bir günde onlara (düşmana) arka çevirirse o, muhakkak ki Allah'ın gaza*bına uğramışdır. Onun yurdu cehennemdir. O, ne kötü bir so*nuçtur.» [1]

    Cihad farz kılındıktan sonra savaşta düşmanlara arka çe*virmek, cepheyi bırakıp kaçmak bu âyet-ı kerîmeyle kesin ola*rak haram kılınmıştır. Ancak aynı sûrenin 66. âyetinde, düş*mana karşı çarpışmada sebat göstermenin had ve nisbeti belir*tilerek konumuzu teşkil eden âyetin mânâ ve maksadı açıklan*mış oluyor. Şöyle ki: «Şimdi Allah sîzden (yükü) hafifletti. Bil*di ki sizde muhakkak bir za'f (kuvvetsizlik, zayıflık) vardır. O halde eğer içinizden sabırlı yüz kişi olursa ikiyüzü yenerler, eğer sizden bin kişi olursa iki bine galebe çalarlar, Allah'ın izniyle. Şüphesiz ki Allah sabr u sebat edenlerle beraberdir.»

    Ayet-i kerîmenin sarih delâletinden de anlaşıldığı gibi da*ha önce bu nisbetin üstünde bir rakam verilmişti ki: «Eğer sizden yirmi tane sabreden olursa, ikiyüz kişiye galebe eder.»[2]

    Bu nisbet zaman zaman müslümanlara asır geldi. İlâhî-emre muhalefet etmemekle beraber Müslümanlar sayı bakı*mından kendilerinde bir za'f (güçsüzlük) hissettiler. [3] Al*lah onların yükünü hafifleterek ikiye karşı bir kişi sabr u se*batla savaşsın, buyuruldu. Artık bu nisbetle savaşırken düşma*na arka çevirmenin asla caiz olmryacağı 16. âyetle beyân edildi.

    Hazret-i Ömer (R.A.) diyor ki:

    «Biz bir savaşta bulunuyorduk. Arkadaşlarımız endişe du*yup geri çekilmek zorunda kaldılar. Bu üzücü durum karşısın*da içimiz burkuldu. Hazret-i Peygamber e (S.A.V.) ne yüzle va*racağız, hakikat biz düşmanla karşılaştıktan sonra kaçtık. Ga*zaba uğramış olduk! diye söylendik. Netice sabah namazından önce Hazret-i Peygamber'e (S.A.V.) geldik.. Hane-i saadetten dışarı çıkıp bize seslenerek:

    — Gelenler kimlerdir diye sordu.

    — Bizler savaştan kaçanlarız, diye cevap verdik. Bunun üzerine Hazret-i Peygamber (S.A.V:);

    — Hayır, sizler bilâkis düşman üzerine cesaretle alılan er*lersiniz!, buyurdu.. Sevinçten gözlerimiz yasardı ve hepimiz ileri atılıp Resûlüllah'm ellerini öptük. Hazret-i Peygamber En-fâl sûresi 16. âyetle bize ışık tutarak buyurdu ki:

    «Ben sizin gelip mevki' alacağınız:

    fırkayım, ben, Müslümanların katılacağı fırkayım!» Ve ilâ*ve etti:

    Buna benzer bir olay da fTaadisiye savaşında vuku bul*muştur Bir nefer korkup savaştan kaçtı da Medine'ye kadar gelip Hazret-i Ömer'e sığındı ve:

    — Yâ Emîrel'mü'minm! Helak oldum, düşmana arka çe*virdim, kaçıp geldim., diyerek feryâd etti. Hazret-i Ömer (RA. ) ona:

    — Hayır, ben senin gelip mevki' alacağın fırkayım! diye cevap verdi. [4]

    Bütün bu hususları göz Önünde tutan İmâm-ı Şafiî diyor ki: «Üç kişiden kaçan bir kişi, kaçmış sayılmaz. Fakat iki kişi*den kaçarsa o zaman kaçmış sayılır. Tbm Abbas (R.A.) ve İbni Ebî Şeybe'den de bu mânada sahih rivayetler vârid olmuştur. Bâzı ilim adamlarına göre bu hüküm, yâni âyetin delâlet ettiği hüküm Bedir muharebesine mahsustur, umum ifâde etmez. Ebû Saîd el-Hudrî'den de böyle bir rivayet yapılmıştır. Ebû Ha-nîfe de aynı görüştedir. İbni Abbas ve diğer yetkili ilim adamla*rına göre ise âyetin hükmü kıyamete kadar bakidir. îmâm Mâ*lik ile îmâm-ı Şafiî de aynı görüştedirler. Yâni âyet umum ifâde eder, sebebin hususuyla takyid edilmez. Aynı zamanda âyet*te nesih de yoktur. Nitekim Sahîh-i Müslim'de Ebû Hüreyre (R.A.)den yapılan rivayette Hazret-i Peygamber (S.A.V.): «Helak edici yedi şeyden sakının!.» buyurmuşlar ve düşmana karşı arka çevirip kaçmak da bu ye*di mühlik sebepten biri olarak belirtilmiştir.

    Uhud savaşında Müslümanlardan bir kısmının çaresiz ka*lıp düşmana arka çevirmesi ise, düşmanın kat kat çokluğundan ve okçuların tâyin edilen mevki'den ayrılmasiyle Hâlid bin Ve-Iidfin İslâm mücâhidierini arkadan çevirip iki ateş arasına dü*şürmesinden idi. Huneyn savaşında da buna benzer bir vaziyet meydana gelmişti. Rivayetlerin tümünden elde edilen netice ise konuyu daha iyi aydınlatmaktadır, şöyle ki: Savaşa katılan Müslümanların sayısı oniki binden az olur, düşman da üç-dort misli fazlalıkta bulunursa, o takdirde mukavemet edilmiyece bir durum hâsıl olunca Müslümanlar düşmana arka çevirebiliı. Fakat Müslümanların sayısı on ikibîn veya daha fazla olursa, artık arka çevirip kaçmaları caiz olmaz. Çünkü Hazret-i Pey*gamber (S.A.V.): «Oniki bin kişilik bir ordu, azlıktan dolayı elbette mağlûb oimaz. (Olsa olsa iman*sızlık ve îtikadsızhktan dolayı mağlûb olur)-, buyurmuşlar*dır. [5]

    Demek ki zaruret olmadıkça düşmana firt çevirip kaçmak büyük bir günahtır. Böyle yapan kimse Allah'a yönelip istiğfar etmeli ve bir daha böyle bir haram işlememek üzere nedamet duymalıdır. Hazret-i Peygamber (S.A.V.):

    «Kim, estağfiru'llaha'l-llezî lâ ilahe illâ hüve'1-Hayya'l-Kay-yûme ve etûbü ileyhi, derse, savaşta düşmana arka çevirip kaç-sa bile, Allah onu bağışlar.» [6]

    Ne var ki sadece bu istiğfarla yetinip bunu bir kurtuluş çaresi görerek düşmana arka çevirmeyi küçümsemek yâni basit bir günah saymak, muhakkak ki AJlah'm gazabına yol açar. O halde bu günahtan dolayı istiğfar, onun başka bir şey ile telâfi edilemiyeceğine işarettir. Çünkü Hazret-i Peygamber yukarıda*ki hadîsin maksad ve mânasını açıklar mahiyette buyurmuş*lar ki:

    «Üç şey var ki onlarla birlikte hiç bir amel fayda vermez: Allah'a eş-ortak koşmak, ana-babaya karşı gelmek, düşmana arka çevirip kaçmak.» [7] Bunu kuvvetlendiren diğer bir ha*dîsi de Ahmed bin Hanbel bize naklediyor. Şöyle ki: Sahabeden Beşîr bin Mâbed (R.A.) diyor ki: Ben bey'at etmek üzere Haz*ret-i Peygamber'e geldim. O bana su şartları gerekli kıldı: Al*lah'tan başka tanrı olmadığına, Muhammed'in Allah'ın kulu ve Resulü bulunduğuna şehâdet etmemi, namaz kılmamı, zekât vermemi, İslâmî hapçı yapmamı, ramazan orucunu tutmamı ve Allah yolunda cihâd etmemi buyurdu. Ben ona:

    — Ya Resûlellah! Bunlardan ikisine, andolsun ki güç ge*tiremem yâni kuvvetim yetmez. Biri cihâddır ki, «kim savaşta düşmana arka çevirirse Allah'ın gazabına uğrar» deniliyor. Hal*buki ben savaşa hazır olduğumda ölüm korku ve endişesiyle yerimde duramıyor, ecel terleri döküyorum. Zekâta gelince, andolsun ki azıcık davarım vardır ki ancak çoluk-çocuğumun ihtiyacım karşılıyor, dedim. Bunun üzerine Hazret-i Peygam*ber (S.A.V.) elimi tutup şöyle buyurdu:

    — Cihâd yok., zekât yok.. Peki ne ile cennete girersin?.

    — Ya Resule! lah, bütün bu şartları kabul ederek sana bey'at ediyorum, dedim ve kelime-i şehadet getirip müslüman oldum. [8]



    Çıkarılan Hükümler ;


    1. Savaşta mücbir bir sebep yokken düşmana arka çevirip kaçmak haramdır.

    2. îkiye karşı bir kişinin sabr u sebatla savaşması farzdır. Bu nisbet değişir yâni düşman bire karşı ikiden fazla olursa o takdirde arka çevirilebilir.

    3. Tekrar savaş için bir tarafa çekilme veya diğer bir fırkaya ulaşıp mevki almak, düşmana arka çevirip kaçmak mâ*nasına gelmez.

    4. Müslüman mücâhidler on iki bin veya daha fazla olur*sa, bâzılarına göre savaştan kaçmaları caiz olmaz.

    5. Savaştan kaçan, büyük bir günah işlediği için bunu hiç bir şeyle telâfi edemez, sadece Allah'a sığınıp istiğfar eder. [9]



    --------------------------------------------------------------------------------

    [1] Enfâl sûresi, âyet: 16.

    [2] Enfâl sûresi, âyet: 65.

    [3] Daha sonraları Sııriyeye karsı girişilen harekette bu nisbet sağlana*madığı için Müslümanlardan 3000 kişilik bir ordu, Herakl'm 100.000 kişilik or*dusuyla karşı karşıya gelmiş oldu. Netice kesin bir mağlûbiyetle tavsif edilme*se bile, Müslümanlar geri dönmek zorunda kalmışlardır

    [4] Tefsîr-i Rûhu'l-Maanf, C. 9, S. 181

    [5] Tefsir-İ Kıırtubî, C. 7, S. 382.

    [6] Tirmizî: Bilâl bin Yesar'dan.. Hadîs gariptir.

    [7] Taberânî - İbni Kesîr: C. Z. S. 294

    [8] Celal Yıldırım, Kur’an Ahkamı Ve Mezhep İmamlarının Görüş Farkları, Bahar Yayınları: 2/288-293.

    [9] Celal Yıldırım, Kur’an Ahkamı Ve Mezhep İmamlarının Görüş Farkları, Bahar Yayınları: 2/293.

    kaynakhttp://www.mumsema.org/misafir-sorulari/218664-islam-da-harpten-kacmanin-hukmu-nedir.html




  • Beyler biz Türk Irkı olarak çıkalım mı ülkeden? Fazlalık olmaya başladık baksanıza, Arapları rahatsız etmeyelim. Yakında Arap Milliyetçiliği yapan bir parti kurulur, o da iktidar olur. Gerçi zaten Arapların her yerini yalamayı seven bir parti var başımızda, neyse Allak akıl fikir versin. Şu yapılan uygulamanın adı vatana ihanettir, kendi vatandaşın hakkını yemek, yani kul hakkı yemektir. Allah öteki tarafta kul hakkını yanlarına bırakmaz, kesin hesabını sorar lakin biz inşallah bu tarafta da hesabını sorabiliriz.
  • Bu devlete verdiğim vergiler haram zıkkım olsun. Kdv si ötv si mtv si yerin dibine batsın. Her şeyden vatandaşı sömürürcesine vergi alıyorlar ama bu vergilerin vatandaşa geri dönüşü yok. Bu millete ne hizmet yapıyorlar doğru düzgün ? Ne belediyeciliği ne eğitimi ne sağlığı hiçbiri düzgün değil. Bir de yetmiyormuş gibi bizim vergilerimizle bu 3 milyon arap soysuzuna bakıyorlar, maaş-burs veriyorlar. Ulan siz hangi hakla vatandaşın parasıyla hakkıyla araplara hizmet veriyorsunuz ? Sizin böyle bir hakkınız var mı ? Devletin başındasınız diye ülkenin sahibi mi oluyorsunuz ? Hakkımı kesinlikle helal etmiyorum haram zıkkım olsun. Allah hepinizin belasını versin.
  • Neo osmanlıcılar düşünsün. Türk olarak araplara her daim karşıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.