Şimdi Ara

DAB 2017 SONUNA ERTELENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce de burada tartıştığımız DAB (Digital Audio Broadcasting) ertelenmiş.

     DAB 2017 SONUNA ERTELENDİ




    Dev projeye FETÖ rötarı

    29.11.2016 11:51Son güncelleme : 29.11.2016 14:38
    Türkiye`de bu yıl sonu itibariyle 20 milyon araç radyosunda planlanan `analogdan dijital sisteme geçiş projesi`, FETÖ operasyonlarında RTÜK kadrolarının değişmesi nedeniyle 2017 yılı sonuna ertelendi.



    DHA
    Antalya'da 2015 yılında düzenlenen Türksat Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri'nde 20 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren bir proje açıklandı. 2016 sonu itibariyle araçlarda kullanılan ve FM yayını yapan analog sistemlerin Digital Audio Broadcasting (DAB) sistemine geçmesi zorunlu hale getirildi.

    Türkiye'de yayın yapan bin 57 radyo kanalından 270'i dışında tamamının karasal yayın yapması nedeniyle yollarda yayın kesintilerinin yaşandığı göz önünde bulundurularak, DAB sistemi ile araç sahipleri artık kesintisiz ve kaliteli radyo dinleme imkanı bulacaktı. Analogdan dijitale geçiş için araç başına 40 ile 60 dolar maliyet öngörülen projenin, iç pazara 11 milyar dolarlık hareketlilik getireceği ifade edildi.

    FETÖ OPERASYONLARININ ETKİSİ

    Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, projenin planlandığı gibi gitmediğini söyledi.

    FETÖ operasyonları nedeniyle RTÜK'te görev değişmelerinin yaşandığını ve yeni atanan personelin henüz frekans planlamasını yapamadığını belirten Özaydın şöyle dedi:

    "FETÖ/PDY operasyonları nedeniyle RTÜK'te kadrolar ve teknik çalışanlar değişti. Daha önce hazırlanan spektrum planı yenileneceği ve RTÜK bu frekans planlamasını henüz yapamadığı için özel radyolara tahsis edilecek frekanslar belirlenemedi. Şu anda 4 ilde 6 radyo ile denemeleri yapılıyor."

    2017 YIL SONUNA SARKTI

    Deneme yapılan yayınlarda hiçbir sorun olmadığını belirten Özaydın, firmaların ithalat ve ihracat yapmaya başladığını ve proje için yarım milyon dolarlık bir yatırımı şu ana kadar yaptıklarını söyledi.

    Projenin 2017 yılına sarktığını belirten Özaydın şöyle konuştu:

    "Uyarılarımızdan sonra imalat ve ithalat yapmaya başlayan firmalar satış yapmaya başladı. Ancak proje 2017'ye sarktı. RTÜK şu anda proje ile ilgili bir tarih vermiyor. 2017 yılı ilk çeyreği için beklentimiz var, çünkü sektör ona göre hazırlık yaptı. Yarım milyon dolar seviyesinde bir hazırlık yapıldı."

    kaynak:http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/15/61000/61520/







  • Gelmesi değil, gelmemesi daha iyi bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten hep 50 tl lik alıyorum

    Pardon yanlış konuya gelmişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyunfly -- 3 Aralık 2016; 3:36:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Gelse bile tercih hakkı tanınmalı, eskisi de devam etmeli, isteyen kullanabilmeli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle paaat diye geçilmez , millet bi görsün. Zaten sabah akşam 30-30 , 1 saat yoldayım. Uzun yolda zaten ihtiyaç duymuyorum . Dab gelir de diğerleri susarsa internet radyosu kullanırım, zaten artık cepler kota dolu. Hiç dert değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.