Şimdi Ara

[ALINDI]bebek bekliyoruz, araç arıyoruz, karar veremiyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
4.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla ben araç onermeyecegim ama konuyu okudum ve bir bayan olarak hemcinslerinizin çoğu, motor kaputu açma kolunun yerini bile bilmezken sizin genel bilginiz ve yaptığınız araştırma takdire şayan
    Şimdiden Allah bagislasin inşaallah diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    selam. cruze düşünmüyorum teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithras_d

    yaptım valla bir an önce alamazsak sanayiye çırak olarak gireceğim fazla doz araştırmadan
    peugeot hiç düşünmedik açıkçası, megane 3 diyen sizden başka da oldu manuel dizeli olabiliyor bizim fiyata bir bakayım.
    ama yazdıklarımdan birini söyleseniz daha iyi olurdu hepsi mi o kadar kötü :)

    Ilk sifir aracim 2006 jazz cvt idi.Cok severek ve problemsiz kullandim.Hic arastirmadan takas icin komik bir rakama vermistim hala uzulurum.Bagaj hacmi ve ic hacmiyle ayni zamanda donanim ve kullanim kolayligi ile cok zevkli bir arabaydi.Sizin baktiginiz 2008`ler bir sonraki kasa oluyor zannedersem.Sizin ihtiyacinizi fazlasiyla gorur ama o yastaki bir araba icin fiyatlar yuksek.Jazz`in kucuk sinifta iyi bir izlenimi var.Sahipleri bunu somurmeye calisiyor maalesef.O senelerde kapi fitil altindan paslanma kronik bir problemdi.Dikkat ederseniz iyi olur.
    Diger modeller icin pek fikrim yok.Sadece dizel m/m auris`ler icin ozel magdur web sitesi bile hazirlamislardi diye hatirliyorum.




  • ahah teşekkürler kocam ilgisiz olunca iş başa düştü ama fazla araştırmak da iyi değilmiş şimdi de karar veremiyorum.
    sağolun iyi dilekleriniz için
  • 5 sene astra H kullanmış biri olarak, bagajı sınıfına göre başarılı. kocaman bebek arabasını alıyordu. son dönemlerde çocuk bisikletini (zor da olsa) sığdı. bagaj ve problemsiz araç
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    evet ne yazik ki fiyatları yüksek, adamlar satamıyor ama fiyat da kırmıyor inatla.
    auris in otomatik sorununu bir köşeye yazdım aklımda bulunsun teşekkürler
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    Seçeneklerden en iyisi kesinlikle Bravo. Siz milletin ne dediğine bakmayın. Marka takıntısı olan saçma salak bir milletiz. Bravonun sizin için tek sıkıntısı arka tarafı biraz dar. Ama bagajı falan gayet yeterli olacaktır. Bu arada eğer bulabilirseniz Sport Style alın. Satarken çok daha rahat satarsınız.

    Ben bizzat kullanıyorum, arabadan anlayan ve arabama binen herkes aracı gayet beğeniyor. Arabadan anlamayan adam da punto mu bu diyor. O fiyata o donanımda başka araç bulmak zor. 1.6 Multijet iyi bir motor fakat biraz gürültülü ve muadillerinden 0.5-1 litre fazla yakar. Ama sorunsuzluk ve güç olarak o yıllarda en iyisiydi. Şu an bile çoğu güncel motordan kuvvetli.
  • Cassablanca kullanıcısına yanıt
    sizde otomatik mi var peki? otomatiğini alırsam dikkat etmem gerekn bir şey var mı? ya da manuelinde
    satarken elden çıkarması biraz problem olabilir, bir de dediğim gibi fiata para verilip araba mı alınırcılar var moral bozan
    kullanan birinin görüşleri önemli benim için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mithras_d

    valla jazz'a bebek arabası + park yatak + çocuğun bisikleti + valiz sığdırıp tatile geldi yanımıza bir arkadaşımız alıyor baya :)

    arka koltuğu yatırmadan zor gibi :) hayırlısı olsun
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    bence tam bir bayan arabası , üstelik geniş iç mekanı ve bagajı ile aile için de uygun. bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz. 2008 lerinin 40 bin olduğunu sanmam, 33-35 bin civarıdır. daha yüksek model alabilirsiniz, 2010 model yeni kasalar hem daha şık hem de bagajı 400 litre. 2010 model ve temizi ancak 40 bin dir diye düşünüyorum.
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası attığınız taş urkuttugunuz kuşa degmeli. Eğer çocuk için araç degistirecekseniz; bagaj hacmi, güvenlik ve konfor vazgeçilmez olmalı.

    Sizinle aynı durumdayım, oğlum 5 günlük oldu:) eşimin paliosunu kullanıyoruz. Şuan linea, auris ya da mondeo bakıyorum. Eğer temiz bir araç bulabilirsem mondeo ilk tercihim sonrasında auris..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bagajı büyük demişsiniz ama ben size yaris öneririm 2012-2013 model benzinli otomatik şehir içinde yumuşak direksiyonu olsun dönüş çapı olsun kamerası olsun büyük kolaylık. Bizde de 1 çocuk var iyi kötü sığıyoruz, iç hacmi gayet geniş ve ferah bi inceleyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Secenekler icinde bravo en mantiklisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir yıllık evliyim henüz bebek beklemiyoruz ama çok araştırdım. 45.000 lira civarına alınabilecek en iyi arabalardan biri dizel Megane III Sport Tourer bence. Biraz daha bütçeniz varsa Ford Grand C-max da aileler için harika bir seçenek. Ama ben alacak olsam fiyat/performans oranından dolayı megane alırdım.

    Örnek:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-model-magane-extrem-110-bg-6-ileri-78000-km.de-353200658/detay
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    Otomatik kullanıyorum. Sorunsuz bir şanzımanı var. Tek kavrama olduğu için vites geçişleri manuel gibi hissediliyor. Ama bu yakıtı olumlu yönde etkiler. Bunun dışında pek bir şeye dikkat etmeniz gerekmez. Zaten istediğiniz zaman manuel olarak direksiyondan ya da vitesten müdahale edebliliyorsunuz. Vitesi ikinci elini nasıl etkiler açıkçası fazla bir fikrim yok fakat doğal olarak otomatik daha rahat satılacaktır.

    Fiat hakkında olumsuz yorum yapanları da; fiat tarihini araştırmayı önerin. Sahip oldukları ve yaptıklarıyla kendini kanıtlamış bir firma. Ülkemizde tofaş yüzünden olumsuz bir algısı var.
  • kızımız 19 aylık oldu. 3 yıldır kullandığım clio4 ile bebeğimizi büyüttük. araçta bebek koltuğu var. bagaja çocuk arabasını da koyuyorum. ona rağmen memleketten bir sürü malzeme bile getirdik. market alışverişleri dahil hiç bir zaman araç ufak gelmedi. eğer segmenti küçültürseniz temiz dizel otomatiği 45 e bulursunuz. onun dışında o paraya C4, 308 ve bravo hariç araç bulamazsınız. bu araçlar da 60 bin km nin üstünde olmaması gerekiyor. bu durumda 45 i geçer.
  • O paraya asla C sinifi tutulan modellerden bulunmaz. Hic dusunmeyin bile. O paraya bulunan renault honda toyota volkswagen ford opel gibi markalarin araclari kessssinlikle kazalidir ya da kusurludur.

    O paraya ya bravo bulacaksiniz ya da peugeot 308.

    Ben de bu ikilemde kalip 2011 makyajli peugeot 308 aldim. Devasa araba. Cok genis. Tavan cok yuksek. Bagaja nuna pepp bebek arabasi + joie serina 2 in 1 swing+ bebek cantasi + ayakkabi kutulari +bilimum posetler ivir zivir doldurunca tam doluyor siz dusunun. Ayrica genis araba oldugundan arka koltuga ana kucagi montajladiktan sonra 2 kisi daha biraz sikisikta olsa oturabiliyor.

    Kisaca peugeot 308 tum bu avantajlariyla hb bi arabadan cok bir mpv gibi. Ancak disardan bakinca da bir o kadar sportif duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcas kullanıcısına yanıt
    auris ve asrtra olursa manuel olacak zaten mecburen
  • 2013 Auris D4D MM/T kullanıyorum. Sorularınızı cevaplayabilirim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mithras_d M kullanıcısına yanıt
    Kullandığım için biliyorum eğer aile arabası alacaksınız bütçenize baktığım kadarıyla 30 bin'i gözden çıkarmışsınız.
    Kesinlikle Yeni Model Wolkswagen Polo yada Golf alın pişman olmazsınız.
    Kadın olarak pek bir bilginiz yok bence eşiniz bu işlere baksın.
    1.2 Polo TDİ vardı az yakıyor fakat yokuş yukarı stop ettirme durumu oluyor mümkünse 1.4 ve yukarı tavsiye ederim.
    İstanbul trafiğini çok iyi bilirim.15 bin km az olduğu ve uykunuzun gelmemesi için manuel daha iyi tercih olacaktır.
    Bayanlarda şu korku var stop ettirme veya park edememe bir çok kazaya şahit oldum bayan diye pek sıkıntı çıkmadı.

    Eğer zorunlu olarak 4 seçenek verilseydi sıralamayı şu şekilde yapardım.

    (1.Toyota,2.Opel,3.Honda,4.Fiat)

    Araba alırken bence servisi çok önemli bu detayı atlamayın ileride çok pişman olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.