Şimdi Ara

Otomobil Segmentleri A-B-C-D-E-F-S-M-J

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
8.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Segmentleri Nedir, Otomobil Segmentleri Nelerdir, Otomobil Segmentleri Nasıl Belirlenir; Araba Sınıfları. Otomobil Üreticileri Araçların Kolay Kıyaslanması İçin Otomobilleri Farklı Segmentlere Ayırmaktadırlar.

    Otomobil Segmentleri: Araçları Sınıflandırmak İçin Kullanılır. Araçların Sınıflandırılmasında Otomobillerin Boyutları, İç Hacimleri, Fiyatları, Performansları Gibi Kriterlere Göz Önüne Alınmaktadır.

    Otomobil Segmentleri
    A Segmenti Araçlar

    Bu Segmentteki Araçlar Küçük Araçlardır. Şehir Otomobilleri Olarak Bilinirler, Park Sorunu Yaşanan Büyük Şehirler İçin Uygun, Düşük Yakıt Tüketimi Olan Araçlardır.
    A Segmenti Hatchback araçlardan 2015 yılında; Hyundai i10 3 bin 95 adet, Citroen C1 377 adet, Fiat 500 233 adet, Kia Picanto 185 adet, Fiat Panda 182 adet, Smart Forttwo 88 adet, Opel Adam 40 adet, Alfa Romeo Mito 13 adet, Skoda Citigo 1 adet satıldı.
    A Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar

    Peugeot 107
    Fiat Panda
    Ford Ka
    Renault Twingo
    Hyundai İ10
    Subaru R1
    Opel Agila
    Citroen C1
    Kia Picanto

    B Segmenti Araçlar
    Ülkemizde En Çok Tercih Edilen B Segmenti Araçlardır. A Segmenti Araçlara Göre Daha Büyük Olan Araçlar Yine de Küçük Araç Sınıfına Girmektedir. Otomobil Üreticileri Arasında Büyük Bir Rekabetin Olduğu B Segmentinde Hatchback, Sedan, Station Wagon, Coupe, Cabriolet,Suv Sınıfı Araçlar Bulmak Mümkündür.

    B SINIFINDA RENAULT SYMBOL BİRİNCİ
    B Segmenti Sedan araçlardan 2015 yılında; Renault Symbol 23 bin 922 adet, Hyundai Accent Blue 13 bin 177 adet, Peugeot 301 10 bin 970 adet, Citroen C-Elysee 10 bin 914 adet, Skoda Rapid bin 974 adet, Seat Toledo bin 849 adet, Mitsubishi Attrage 410 adet, Kia Rio Sedan 142 adet satıldı.

    HATCHBACKİN KRALI CLİO OLDU

    B Segmenti Hatchback araçlardan 2015 yılında; Renault Clio 26 bin 468 adet, Hyundai i20 22 bin 142 adet, Volkswagen Polo 21 bin 651 adet, Opel Corsa 13 bin 188 adet, Dacia Sandero 11 bin 516 adet, Ford Fiesta 10 bin 777 adet, Seat İbiza 5 bin 375 adet, Toyota Yaris 5 bin 40 adet, Peugeot 208 3 bin 854 adet, Kia Rio 3 bin 520 adet, Nissan Micra 2 bin 588 adet, Skoda Fabia bin 830 adet, Fiat Grande Punto bin 350 adet, Mini Cooper bin 174 adet, Citroen C3 580 adet, Honda Jazz 222 adet, Mistubishi Space Star 190 adet, Tata Vista 168 adet, Audi A1 145 adet, Citroen DS3 48 adet, Renault Zoe 36 adet, Mini John Cooper Works 23 adet, Suzuki Swift 11 adet satıldı.
    B Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar:
    Hyundai İ20, Toyota Yaris, Renault Clio, Volkswagen Polo, Dacia Sandero, Fiat Palio, Opel Corsa, Nissan Micra, Ford Fiesta, Mitsubishi Colt, Kia Rio, Mazda 2, Honda Jazz, Chevrolet Aveo, Subaru Justy, Suzuki Swift, Mini, Cooper, Fialt Albeo, Audi A1, Dacia Logon, Fiat Palio, Seat İbiza, Skoda Fabia, Lada Niva, Opel Mokka, Nissan Note.

    C Segmenti Araçlar
    Ülkemizde B Segmentiyle Birlikte En Çok Satılan Otomobiller Bu Segmentte Yer Almaktadır. C Segmenti Araçlar Küçük Aileler İçin İdeal Araçlardır. Bu Segmente En Çok Satan Otomobil Renault Fluence İken Onu Fiat Linea Takip Etmektedir.
    C Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar:
    Fiat Linea Ve Bravo, Renault Fluence Ve Megane, Ford Focus, Honda Civic, Citroen C4, Mazda 3, Toyota Auris Ve Prius, Kia Cee’d, Peugeot 308, Seat Leon, Subarı İmpreza, Audi A3, Skoda Octavia, Volvo V40, Bmw 1, Opel Astra, Chevrolet Cruze, Mitsubishi Lancer, Toyota Corolla.

    D Segmenti Araçlar
    Bu Segment Büyük Ailelere Hitap Etmektedir. Üst Ve Orta Sınıf, Lüks Ve Geniş İç Hacim Sunan Araçlardır. Bu Sınıfta 1.6 Motor Hacminden Küçük Araçlar Bulmak Zor Olduğundan Motorlu Taşıtlar Vergisi Yüksektir. D Segmentinde Volkswagen Passat Satışlarda İlk Sırada Yer Alırken Onu Bmw 3 Serisi Ve Skoda Superb İzlemektedir.
    D Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar:
    Volkswagen Passat, Skoda Superb, Volvo S60, Bmw 3 Serisi, Audi A4, Ford Mondeo, Hyundai Sonata, Mercedes C Serisi, Nissan Primera, Toyota Avensis, Renault Laguna, Ford Mondeo, Oper Vectra, Alfa Romeo 156

    E Segmenti Araçlar
    Üst Sınıf Otomobillerdir, Motor Hacimleri Genellikle 2.0cc Olarak Satışa Sunulurlar. E Segmentinde Araç Almak İçin Ciddi Bütçeler Ayırmak Gereklidir, Motorlu Taşıt Vergilerinin Yüksek Olduğu da Unutulmamalıdır. E Segmentinde Bmw 5 Serisi Satışlarda İlk Sırada Yer Alırken Onu Mercedes E Serisi Ve Audi A6 İzlemektedir.
    E Sınıfı Segmentte Yer Alan Bazı Araçlar:
    Audi A6, Mercedes E Serisi, Bmw E Serisi, Volvo S80, Maseratti Ghibli

    F Segmenti Araçlar
    Lüks Otomobillerdir, Çok Parası Olanlara Hitap Etmektedir. Bu Segmentte Bmw 7 Serisi İlk Satışlarda İlk Sırada Yer Alırken Onu Porsche Panamera Ve Mercedes S Serisi İzlemektedir.
    F Sınıfı Segmente Yer Alan Bazı Araçlar:
    Audi A8, Bmw 7 Serisi, Mercedes S Serisi, Porsche Panamera

    S Segmenti Araçlar
    Lüks Spor Otomobiller, Uzun Mesafeli Sürüşler İçin Yüksek Performanslı Otomobiller Olarak Adlandırılırlar. S Segmentine Örnek Olarak Porsche 911 Gt3, Alfa Romea Gt, Aston Martin Db2, Audi S5, Bmw 8 Ve 6 Serisi, Bugatti Veyron, Ferrari 456 Ve 360, Fiat Dino, Jaguar Xk, Lamborghini 350gt, Maseratti 3200gt, Mercedes 300sl, Subaru Svx

    M (Mpv) Segmenti Araçlar: Çok Amaçlı Kullanılan Araçlardır. Ülkemizde Çok Tercih Edilmeyen M Segmenti Araçlar Avrupa Ülkelerinde Çok Revaçta. Bu Sınıftaki Araçlara Örnek Olarak Ford C-Max, Opel Zafira, Toyota Verso, Chevrolet Orland Gösterilebilir.

    J Segmenti Araçlar:
    Off Road da Dahil Spor Amaçlı Kullanılan Araçlardır. Mini Suv, Compact Suv, Mini Suv Araçlar Su Segmentte Yer Almaktadır. J Sınıfı Segmente Örnek Olarak Renault Captur, Bmw X1, Audi Q3, Mercedes Gle, Fiat 500x Verilebilir.


    Alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 20 Eylül 2016; 10:35:12 >







  • Linea c segmenti mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MORTALDANCE

    Linea c segmenti mi ?

    B den büyük c den küçük

    Linea < C
    Linea > B

    B+ diyenlerde var

    Tüm bunlar bana çok bişi ifâde etmiyor.
    Dışarda kimse b sınıfı olan aracımı c sınıfı ile degistireyim demiyor. Sanal muhabbetler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bu listeyi biliyoruz sorun Linea , Skoda Rapid gibi araçlarda çıkıyor diyecektim ki yukarıda Linea dan başlamışız hadi bakalım
  • https://forum.donanimhaber.com/m_48221046/tm.htm

    2011 yılında yazdığım bir konuydu, Segment karmaşasına son!
  • Panemera F segment değil gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • listedeki en çok satan araç bilgileri yanlış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea da c olmuş ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a ve b sınıf 2015 verileri güncelledim hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.