Şimdi Ara

MİCRON RAM'li MSI GTX 1070 memory overclock sınırlama ve artifact sorununa ÇÖZÜM GELD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MİCRON RAM'li MSI GTX 1070 memory overclock sınırlama ve +300 mhz memory overclocktan sonra çıkabilen artifact sorununa çözüm geldi :

Arkadaşlar overclock sitesinden müjde :D msi micron ramli gtx 1070 ler 500-580 seviyesinde + mhz olarak ram overclocklayabiliyorlar artık. ramde sorun değil ram biosunda sorun varmış . şimdi adamın yazdığı ayarları yaptım msi afterburner ile ve şu anda +550 ye çıktım sıfır artifact daha deneyecem ilerisini :) buyurun bu da yazı :

MSI, Gigabyte, ASUS, Palit, Gainward, EGVA have all produced 1070 cards with Micron memory. They all use a different version of vbios compared to their samsung memory equivalent. (86.04.26.00.XX micron 86.04.1e.00.xx samsung)

Anecdotally, the samsung memory clocks higher than Micron. I have no experience with a samsung card. Leaving everything else at defaults, micron cards with give you a checkerboard artifacts and lock up. However, if you lock voltage in Afterburner, the Micron memory can go to +580-600 where it starts flashing coloured artifacating but no lockup indicating to me at least, that the problem is more a bug/design limitation in the MSI Gaming X Bios ram power delivery curve rather than with the RAM itself.

I did some experiments with my Gaming X and flashed it with a number of different micron version bios. The 1633 core clock Palit bios and the memory could clock higher without checkerboards than with the stock MSI bios. The Palit bios did introduce other issues though, the over power limit was reduced to 114% from 126%, the fans spun slower at 100% and the card ran hotter (70 deg vs 55 deg) but still within limits of the gpu chip.

bu da çözümü :

You can try this in Afterburner:

1. Ctrl-F to bring up the curve window.

2. Select the point at 1.081v on the curve

3. Press the "L" key and a vertical line will appear on the graph.

4. Click on the apply button in afterburner.

After locking the voltage, now try increasing your ram speed and see how you go.

• 3kere mesaj atmışsın benim rx460da micron ramlere sahip bak şüphelendim şimdi gerçekten bu kadar kötü mü diye çözüm fln bulunca bayağı sevindin çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

3kere mesaj atmışsın benim rx460da micron ramlere sahip bak şüphelendim şimdi gerçekten bu kadar kötü mü diye çözüm fln bulunca bayağı sevindin çünkü

micronda sorun yokmuş msi'ın ram biosu hatalıymış ve de çözmüşler +300 ram overlclockdan sonra artifact alan ben şu anda 525 de sıfır artifactla oynuyorum

bi de msi'in yeni beta sürümü de çıkmış onda belki ayar otomatik oluyodur. ama dediğim yukardaki ayarları yapınca sıfır sorun zaten ;) İngilizcesi eksik olan anlamayanlar Türkçe isterse yazabilirim. bir rehber tadında olur.

• Eline saglik.eve gidince hemen deniyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Şu oc değerlerini caps ile paylaşıp bir iki oyunda benchmark alıp değerlendirsen daha güzel olurdu

• ayar bir kere yapılıp sonra format, driver yenilenmesinde filan tekrar yapılmıyorsa gayet iyi.

öbür türlü her seferinde ayarı yap tekrar oc yap can sıkar.

adam samsung ta bunlarla uğraşmıyor sonuçta. umarım kalıcı çözümdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

ayar bir kere yapılıp sonra format, driver yenilenmesinde filan tekrar yapılmıyorsa gayet iyi.

öbür türlü her seferinde ayarı yap tekrar oc yap can sıkar.

adam samsung ta bunlarla uğraşmıyor sonuçta. umarım kalıcı çözümdür.

yok hocam samsung olan da aynısını uğraşacak overclock stabilitesi için ;) bu sadece hatalı vram biosunu düzeltmekle kalmıyor yani herkese lazım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI SEA HAWK X 1080 alıcam 3 güne konu önemli. Takipteyim.

• Yaptım ama olmadı ne yazıkki.Yanlış birşeymi yaptım acaba?

Adım adım açıklarsanız sevinirim.
  • süpersin çok kişiye yardımcı olmuşsundur umarım benim aklımı çeldi bu ramin markası almaktan bile vazgeçmiştim

yardımların için çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

Yaptım ama olmadı ne yazıkki.Yanlış birşeymi yaptım acaba?

hocam msi'in yeni sürümü çıktı onunla da bu ayara gerek kalmadan manuel olarak oluyor +425 memory çok stabil geldi bana +100 de gpu hızı:

şunu indirin deneyin eskisini silip:

http://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download,3.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

hocam msi'in yeni sürümü çıktı onunla da bu ayara gerek kalmadan manuel olarak oluyor +425 memory çok stabil geldi bana +100 de gpu hızı:

olmadi.gene hata verdi.renkli karelenme.350 mhz stabil kullaniyorum.

• quote:

quote:

quote:

hocam sadece curve ile overclock yapacaksınız. hz yi o arttıracak siz elle değil. yani curve açıp ordan 1093 olanı seçip onu yukarı doğru arttırınca hızınız artıyor. bi de voltajı açmayın kilitleyin. o curve 1093 zaten son voltajdır. eğer siz voltajı arttırırsanız düşüyor. ondan 1093 seçin ve yukarı doğru kaydırın curve de. voltajı da lock yapın. curve dediğim CTRL+F ile çıkan şema. bi ara detaylı anlatırım ;) ben şu an 485 de kullanmaktayım ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam sadece curve ile overclock yapacaksınız. hz yi o arttıracak siz elle değil. yani curve açıp ordan 1093 olanı seçip onu yukarı doğru arttırınca hızınız artıyor. bi de voltajı açmayın kilitleyin. o curve 1093 zaten son voltajdır. eğer siz voltajı arttırırsanız düşüyor. ondan 1093 seçin ve yukarı doğru kaydırın curve de. voltajı da lock yapın. curve dediğim CTRL+F ile çıkan şema. bi ara detaylı anlatırım ;) ben şu an 485 de kullanmaktayım ;)

600 mhz sıkıntı yok gibi.voltaj kilitleme yapmamışım.

• Konu için teşekkürler.Uygulama kısmını Türkçe olarak yazarsanız çok daha iyi olur
  • Farklı kartın biosunu atarak sorunu çözebilirsiniz.Gigabyte olabilir.
  • THEKNIGHT kullanıcısına yanıt
    Hocam ctrl f yapinca bende bisi cikmiyo anlamadim gitti. Voltaj ayari yapamiyo muyum ben 980 ti ile. İlk defa duydum bboyle bisi

• Çılgın msi micron vramlı kullanıcılarını coşturuyor arkadaşlar micron veya micronun ürettigi vramler kötü veya hatalı degil hatta ddr5x üretiminide bu firma yapıcak problem bios kökenliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 24 Eylül 2016; 1:24:59 >
  • bios kökenli artifact oluşmaz teknik yapı itirbari ile mümkün değil. Olsa olsa bilinçli köstek olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Çılgın msi micron vramlı kullanıcılarını coşturuyor arkadaşlar micron veya micronun ürettigi vramler kötü veya hatalı degil hatta ddr5x üretiminide bu firma yapıcak problem bios kökenliymiş.

microm ramden olmadığına emin misniz kesin mi bios update düzelicek mi bu iş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.