Şimdi Ara

Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birçoğumuz artık ısınan ve çok ses yapan ekran kartlarından bıktık. Bu yuzden bu tarz sorunların önüne geçen ve merakla beklenen bu kartın incelemesini yapmak istedim.
    işlemci: 4820k 4.2ghz 1.22v
    ram: 4x4 16gb 1866mhz ddr3
    monitor : AOC 2460pg 1080p G-Sync
    Karttan resimler

Kartın kutusundan bileklik ve xtreme gaming logosu çıkmaktadır. Bunun yanında kartınızın garantisini 4 yıla uzatabileceğinize ve nasıl yapabileceğinize dair bilgilerin olduğu kayıtlar mevcut. Kart 12cm lik radyatör ile gelmekte. Bu karti diger 1080 lerden ayiran belkide en onemli ozelligi extended VR girisidir. Bu giris sayesinde extradan 2 display port a pcb uzerinde sahipsiniz. Bu sayede VR inizi bu ekstra girislere takip ekraninizi kartin arkasindaki girislerden birine takabilirsiniz. Bunun size soyle bur avantaji oluyor. VR ve ekraninizi ayni anda takiliyken kullanma firsatina sahipsiniz.

Kartın overclock olabildiği maksimum değerler

Default değerler: 2000 core , 5104 memory, 1.050 voltaj
    Oc li değerler: 2100 core , 5500 memory, 1.093 voltaj

Fan Ayarlarım

Default değerler - Oc li değerler

3d mark 11 Performance

Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling İncelemesi Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling İncelemesi

3d mark 11 Extreme

Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling İncelemesi Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling İncelemesi

Unigine Valley 1.0

Unigine Heaven 4.0

Firestrike Normal

Firestrike Extreme

Firestrike Ultra

Time Spy

OYUN TESTLERİ

Eklenecek...

Değerlendirme

Kart benim şu ana kadar kullandığım en sessiz ve serin kart olabilir. Kart boşta 40c de ve 1500rpm in üstüne çıkmayacak şekilde fanları ayarladığım halde sıcaklık oc li halde 65c yi geçmedi. Nvidia nın kartlara bios ile ya da hardware den voltaj limiti koymasından kaynaklı kartlar iyi oc olamamakta. Bunun için bios mod üzerinde çalışılıyor ama henüz bir haber yok. Kartın power target ı da %150 olduğundan iyi voltaj ile daha iyi değerlere çok rahat çıkılabilir gözüküyor. Kartın diğer fanlardan sesini ayırt edemediğim halde bile CW mevcut değil. Genel olarak çok memnunum diyebilirim.

Artılar
    -Default olarak çok iyi oc li geliyor
    -Garantinin 4 yıla uzatılabilme imkanı
    -Sıcaklıklar çok düşük
    -Power target %150 olarak gelmekte.
    -Aşırı sessiz bir kart
    -Extended VR girisi mevcut

Eksiler
    -Kutu içeriği premium kartına göre baya zayıf kalmış(extended vr uzatma aparati ve mouse pad yok)
    -Xtreme Gaming programı bekleneni vermekten çok uzakta(Monitorleme mevcut değil)

Oyun testleri olarak içinde benchmark bulunan oyun önerilerini sizden bekliyorum. Onların incelemelerini de 1-2 hafta içerisinde gerçekleştireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 13 Ağustos 2016; 17:52:54 >

• Güzel inceleme olmuş.Ben hep ekran kartı sıcaklığından kaynaklanan sorunlardan bıktım.Bana da böyle bir kart lazım.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Daha iyileri sizin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Selamlar arkadaşlar,
    Birçoğumuz artık ısınan ve çok ses yapan ekran kartlarından bıktık. Bu yuzden bu tarz sorunların önüne geçen ve merakla beklenen bu kartın incelemesini yapmak istedim.
    Karttan resimler

Kartın kutusundan bileklik ve xtreme gaming logosu çıkmaktadır. Bunun yanında kartınızın garantisini 4 yıla uzatabileceğinize ve nasıl yapabileceğinize dair bilgilerin olduğu kayıtlar mevcut. Kart 12cm lik radyatör ile gelmekte. Bu karti diger 1080 lerden ayiran belkide en onemli ozelligi extended VR girisidir. Bu giris sayesinde extradan 2 display port a pcb uzerinde sahipsiniz. Bu sayede VR inizi bu ekstra girislere takip ekraninizi kartin arkasindaki girislerden birine takabilirsiniz. Bunun size soyle bur avantaji oluyor. VR ve ekraninizi ayni anda takiliyken kullanma firsatina sahipsiniz.

Kartın overclock olabildiği maksimum değerler

Default değerler: 2000 core , 5104 memory, 1.050 voltaj
    Oc li değerler: 2100 core , 5500 memory, 1.093 voltaj

Fan Ayarlarım

Default değerler - Oc li değerler

3d mark 11 Performance

3d mark 11 Extreme

Unigine Valley 1.0

Unigine Heaven 4.0

Firestrike Normal

Firestrike Extreme

Firestrike Ultra

Time Spy

OYUN TESTLERİ

Eklenecek...

Değerlendirme

Kart benim şu ana kadar kullandığım en sessiz ve serin kart olabilir. Kart boşta 40c de ve 1500rpm in üstüne çıkmayacak şekilde fanları ayarladığım halde sıcaklık oc li halde 65c yi geçmedi. Nvidia nın kartlara bios ile ya da hardware den voltaj limiti koymasından kaynaklı kartlar iyi oc olamamakta. Bunun için bios mod üzerinde çalışılıyor ama henüz bir haber yok. Kartın power target ı da %150 olduğundan iyi voltaj ile daha iyi değerlere çok rahat çıkılabilir gözüküyor. Kartın diğer fanlardan sesini ayırt edemediğim halde bile CW mevcut değil. Genel olarak çok memnunum diyebilirim.

Artılar
    -Default olarak çok iyi oc li geliyor
    -Garantinin 4 yıla uzatılabilme imkanı
    -Sıcaklıklar çok düşük
    -Power target %150 olarak gelmekte.
    -Aşırı sessiz bir kart
    -Extended VR girisi mevcut

Eksiler
    -Kutu içeriği premium kartına göre baya zayıf kalmış(extended vr uzatma aparati ve mouse pad yok)
    -Xtreme Gaming programı bekleneni vermekten çok uzakta(Monitorleme mevcut değil)

Oyun testleri olarak içinde benchmark bulunan oyun önerilerini sizden bekliyorum. Onların incelemelerini de 1-2 hafta içerisinde gerçekleştireceğim.
    Kaç para
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı uğurlu olsun üstad sonunda o kadar denemeden sonra sessiz vede sıvı soğutma kartta kavuştun

sende benim gibi detaycıydın zamanında bana çok yardımcı olmuştun

umarım bu kart beklentileri karşılamıştır

güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 13 Ağustos 2016; 16:57:11 >
  • Kartın RAD'ını egzoz fanın yerine koysaydınız keşke. Tabii tercih meselesidir.
  • Kartınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Kart sıvı soğutma olmasına rağmen sıcak geldi bana. MSI Hybird modeli incelemelerde 55c geçmiyordu. Ayrıca bendeki 1070 FTW boşta 35c de %20 fan ayarı.

Kartın def. boost hızı kaça çıkıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Gerginix
    Orasi da bende egzoz fandir. Yandan tek onden 2 fan iceri, arkadan tek ustten 2 fan egzoz gorevi goruyor

@dJBlow

Tesekkurler. Benim sicaklik degerlerim oda az hava aldigindan ve klima olmamasindan kaynakli yuksek cikiyor. Bu sartlari saglayanlar daha iyi degerler alacaktir. Default hizi ilk mesaja yazmistim tekrar yazayim. 2000mhz dir.

@7pMŞ

Kart cok uygun bir fiyata geldi. Bircok 1080 den ucuza geldi bu kadarini soyleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 13 Ağustos 2016; 17:43:57 >
  • İlk mesaja yazdim ama test etmemi istediginiz icinde benchmark i olan oyun onerilerinizi bekliyorum. 1 hafta izinde olacagim ondan sonraki hafta istediginiz oyun testlerini hazir edecegimi dusunuyorum.

@fthyrr1976fy

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 13 Ağustos 2016; 17:57:52 >
  • Division ultrada benchmark alabilirmisiniz.

• Sıcaklık benimde başımda bela pc nin olduğu oda da küçük. Kasadan çıkan sıcak hava ile 30c oluyor rahat belki daha fazla.

Diğer kartlarda aynı mı yoksa Evga da mı böyle bilmiyorum ama sıcaklık eşiği çok düşük tutulmuş. 2139 mhz ile başlıyor kart, ısındıkça 2114 lere kadar düşüyor. Kartın en yüksek ısısı 65c bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

Selamlar arkadaşlar,
    Karttan resimler

Bende aldım bu kart'dan. Pazartesi gümrükten çıkacak inşallah. Temasta olalım kartla ilgili hertürlü bilgi paylaşımı için.

Bir hafta sonra bende 2K 3D SLI testleri paylaşabilirim. Nvidia'nın yeni SLI köprüsündende temin ettim. (2K monitorele, 3D oynarken 4K hesaplama gerekiyor. Oyun içinden de resulation scalle ile 5K 'ya kadar zorlıyacagım. Bakalım yeni köprüler vadedildiği gibi performas vericekmi. Star Wars BattleFront )

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Kart sıvı soğutma olmasına rağmen sıcak geldi bana. MSI Hybird modeli incelemelerde 55c geçmiyordu. Ayrıca bendeki 1070 FTW boşta 35c de %20 fan ayarı.

kasada bana biraz sıkışık geldi ondanda olabilir. Ayrıca Evga ve MSI'ın Hybird modellerinin hem memory hemde core saat hızları daha düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 13 Ağustos 2016; 20:14:46 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Normal fanlı model olsa dediğinize katılırım lakin soğutma kasadan bağımsız. Kasa tavanından sıvı soğutma kullanılıyor. Kartın 12 lik radı içeri doğrumu hava çekiyor yoksa kasa içinden mi bilemiyorum tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Normal fanlı model olsa dediğinize katılırım lakin soğutma kasadan bağımsız. Kasa tavanından sıvı soğutma kullanılıyor. Kartın 12 lik radı içeri doğrumu hava çekiyor yoksa kasa içinden mi bilemiyorum tabi.

Yukarda yazmıs sanırım egzoz fanı olarak kullanmış. İçerdeki sıcak hava ile soğutuyor sanırım ekran kartını. (işlemciden gelen hava direk ekran kartının fanına gidiyor gibi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 13 Ağustos 2016; 19:48:14 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Aynen kasadaki sicak hava ile kart soguyup hava disari atiliyor. Sag ustte de bir 14cm lik noctua fan var iceri hava veren o resimde gozukmemis dvd bolumlerinin bosluklarindan gozukuyor. Ustteki fanlari iceri ufleyecek sekilde yapsam kapaktaki tek 20cmlik fan ve arkadaki egzoz fan sicak havayi disari atmayi becerebilirler mi bilemedim

• Hayırlı olsun.Güle güle kullanmanız dileğiyle.

İnceleme için teşekkürler.Rise of Tomb Raider ve GTA V içersinde benchmark mevcut
  • Noctua Fanlar göz alıcı

Güle güle kullanın.

Fanlarla son zamnda ben de biraz haşır neşir oldum, bir iki paylaşım yapayım istedim;
    İşlemci soğutucusunun fanlarını sonradan değiştirdiniz, değil mi? Öyleyse keşke A15 yerine A14 PWN taksaydınız. A14 PWM statik basıncı ve hava akımı bakımından daha iyidir. A15 daha çok kasa fanı olarak kullanılmaya müsait.
    Diğer fanlar da gördüğüm kadarı ile A14FLX veya ULN.

İşlemci emiş fanının etkisi minimal olur. Özellikle de statik basıncı düşük olan A15'ler ile. Bunu buradan alıp ekran kartının radyatörüne bağlayabilirsiniz, PWM olduğundan uyum sağlar diye düşünüyorum. A15 olmasına rağmen 14'lük yuvaya uyar. Bir de 12 - 14 çevirici aldımmı netten, A15'i bağlarsınız radyatöre.
    Bu şekilde emişte çok ses çıkaran A15, dandik radyatör fanın yerine gider toplamda performans ve gürültü optimum olur.

• kaptan666 kullanıcısına yanıt
    A14 pwm, ben fanları aldıktan sonra çıktı. A15 fanı u14s ile gelen A15 yüzünden aynı olsun diye bir A15 daha aldım. Diğer bütün noctua fanlar A14FLX. Bakalım 20cm lik noctua fanlar 2017 sonunda çıkacakmış. O zaman coolermaster fanların hepsini noctua larla değiştirebilirim. Ekran kartı fanını değiştirmek için kartı açmak gerekiyor. Şu an öyle bir şey yapmak istemiyorum açıkcası.
  • Siz şu fanlara bir el atın bence :) kartın sıvı ile bu denli sıcak olması tamamen kasa içi fan dizilimindeki yanlışlardan dolayı.

Eğer ön panelde yeriniz var ise oraya takmaya çalışın ekran kartı soğutmayı. Yok ise asıl yeri eksoz fanın olduğu yerdir.

Eğer ön panele takma şansınız yok ise, kartın kıç kısmında kasa içi bir fan görüyorum. Sanırım HDD yuvalarının dışında. Oraya bağlamaya çalışın. Havayı dışardan ön panelden gelen havayı çekecek şekilde konumlandırın. Aklıma başka birşey gelmiyor.

Eğer şuan yaptığınız gibi üstten hava alıp içeri verecek şekilde yaparsanız bu sefer işlemciyi sıcaktan boğarsınız..

• Kartınz hayırlı olsun hocam.Bizim 980ti SC+ kartından sonra iyi gelmiştir bu fanın soğutma performansı.Ben de fanını söküp attım ve iyi bir soğutma aldım devam ediyorum.Division,Rise of Tomb Raider testleri yapabilirseniz karşılaştırabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 14 Ağustos 2016; 2:06:17 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.