Şimdi Ara

Yaz lastiği ile bugün yola çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaz lastiği ile bugün İstanbul'dan Tekirdağ'a gidilir mi sizce? Haftada bir gidip geliyorum, çok mu riskli olur yoksa paraya kıyıp kış lastiği almalı mıyım?

Yollar açık mı şu an tem den gideceğim? Tekirdağ da yollarda bir sıkıntı yokmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tem de dünkü kazadan sonra gözüm korktu açıkçası, şu an bizim sokak karlı hala. bakayım gidilmeyecek gibiyse yolda bi yerden lastik alacağız artık teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplu tasima kullanin. Otobusle gidin.

• bende yazlık cpc 5 var dun okullar tatil oldugu halde sıkıntı yasamadım. Sehırlerarası yollarda bazen anıden kar yagınca kar tutabılır o yuzden kıs lastıgı de fayda vermez. yanında zıncır bulundurmalı herkes
    Mercedes-Benz 1993 200e w124 kasa (kare motor-8tuş klima) Hyundai Accent 1.3lx benzin+lpg(lovato) gümüş gri
    1.33 toyota corolla (2015)& 1.6 toyota verso (2012)
  • Kar falan kalmadı çıkabilirsiniz ben dün en yoğun karda bile sokak aralarında problem yaşamadım kışlık lastiği kar lastiği sanan bide üstüne hakaret eden üyelere acıyorum

iyi dilekleriniz için teşekkürler, size de mutlu yıllar. dedikleriniz doğru hakikaten, sadece kar lastiği alırken 20 kere düşünmemizi gerektiren ekonomimiz olmasaydı... o zaman az bile demiş olurdunuz. ama malesef ülkemizde 4 kar lastiği neredeyse bir asgari ücret ediyor. bunun farkında olmayan insanlara da dediğiniz tabirler sıralanabilir

hakikaten alayım madem ama bugün açık yer bilen duyan var mı? istanbul bakırköy civarı olabilir bahçelievler ikitelli civarı yol üstünde var mıydı iyi bir lastikçi?

gideceğim yere otobüsle de gidiliyor ama bu otobüsün güvenli olduğu algısı nereden geliyor onu da anlamış değilim. otobüs şöförü herhangi bir kaza durumunda neden beni düşünsün ki? ben hiç değilse kendi aracımda kendimi kurtarmaya yönelik hamle yaparım, elin adamı başkası için bu kadar uğraş vermez veremez. otobüsün binek araçtan daha güvenli olduğunu şahsen düşünmüyorum, yanılıyor da olabilirim ama kontrol bende olduğunda kendimi daha güvende hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 1 Ocak 2016; 12:12:47 >

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Hocam karlı havada kar lastikli otobüs,kar lastiksiz otodan daha güvenlidir.lastiginiz olmadığı için size otobüsle gidin deniyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    yolda kar varken kış lastiği olmayan herkese, ama herkese(anam-babam ben dahil) idi.
    o yüzden kişisel olarak üzerinize alınıp kırılmayınız.
    ekonominiz bir aracı yürütmeye yetmiyorsa lütfen araç kullanmayınız. ekonomi çok önemlidir, hiç küçümsemem.
    benim de 4 kış lastiğim 17 jant ta 2000 tl ye yaklaşıyorken 16 jant seçip 800 tl ye düşürmeyi planlıyorum.
    sen de 15 cant, olmadı 14 cant hatta 13 cantlı bir araç kullan.
    ama ekonomik durumum iyi değil diye kendi canını ve başkalarının canını tehlikeye atma.
    aracının zorunlu trafik sigortasını yaptırmakta para yaptıramıyorsan araç kullanma.
    senin durumun araç kullanmayı kurtarmıyor, kullanma.
    kış lastiği alıp almamak sana kalmış. zorla kimse aldıramaz.
    ama yolda kar varken yola çıkma.
    çıııııııkmaaaaaaaaaaaaaaaa.
    köylüler, kış gelemeden önce odununu toplar.
    kış geldiğinde değil.
    siz de şimdi değil, daha erken almanız lazımdı kış lastiklerinizi.
    otobüsün güvenliği benim içinde soru işareti
    ama yeni çıkan kanunla ticari araçlar(yük ve yolcu taşıyanlar)
    kış lastiği takmak zorunda.
    kış lastiği takılı otobüs, sizin yazlık lastikli kişisel aracınızdan daha güvenlidir.
    (yok şöför uykusuz da sorumsuzda.ç...vs bunlar ayrı mevzular)
    ben de haftaya otobüse bineceğim ve çok huzursuzum. ama mecbur.
    saygılarımla.

• derememo D kullanıcısına yanıt
    gerçekten mantıklı konuşuyorsunuz, bunu kinaye olarak demiyorum hakikaten öyle. Ama milletçe delirdik ekonomik sıkıntılardan, ben de dahil. Çevremizdeki sinir,sıkıntı, kabalık, görgüsüzlük, cahillik vs. temeli hep ekonomiye dayanıyor. bakın burda bile sanal ortamda sinirler geriliyor niye? ben gidip mutlu mesut kar lastiği alamadım diye. neyse boşverelim bu konuyu. hepinize iyi günler, tavsiyeler için teşekkürler.

• araca onbinlerce lira verip 600 lira kış lastiğine vermeyene ne demeli bilmiyorum. umarım başkasına zarar vermezsiniz. böyle demekle de olmuyor sizin gibi kim bilir kaç kişi başkasına zarar verdi. bahane hazır para yok. binme o zaman kardeşim. binme.

senin hatan yüzünden başkası en ufak zarar görürse en büyük suçlu sensin. ama kanun, kasko, sigorta derken bütün para yine dönüp dolaşıp başkasından çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 1 Ocak 2016; 12:56:00 >
  • hırsızda hiç suç yok mu beyler bayanlar? binme, çıkma, otobüse bin, paran var lastiğe mi yok... param var ama lastiğe vereceğim para bir ailenin 1 aylık masrafı neredeyse, bunda hiç mi yanlış bir durum yok? bırakın gene ilk önünüze geleni kolaydan suçlamayı, harbiden gerçek duyarlıysanız gidin buna sebep olanlara sesinizi çıkarın. bunun sebebi kar lastiği alamayan insanlar değil en başta. oturduğunuz yerden şöyle böyle demek suçlamak ne kolay.

bakın aynı mantıkta birinden örnek vereyim, iki üç gün önce iş yerinde bir ustayla konuşuyorum diyor ki işte "çalışanların eğitilmesi lazım" şu lazım bu lazım. ben de işimden gücümden ara verip, çalışanlara ders veren biriyim. e dedim usta siz yapacaksınız bunu, siz bi adım atın, söyleyin en azından. cevap şu "ben o kadar işimin arasında nasıl yapayım, o yapsın, şu yapsın..." vs. vs. yani lafa geldi mi milletçe çok duyarlıyız, çok çalışkanız vs. Geçelim bunları. Bu forumda tüm istisnaların toplandığını da hiç sanmıyorum. o yüzden bırakın lütfen sahte duyarlılıklarınızı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.