Şimdi Ara

Türk Telekom (avea) Artık 900 mhz Bandınıda Kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
513
Cevap
6
Favori
16.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex

    Şartlar eşit olsun diye Turkcell ve Vodafone'dan kalan 900 frekansları Avea'ya verilmiş. 1 Aralık itibariyle Avea bomba gibi geliyor.

    Neden 1 aralik. Bur de 2gyi mi yoksa 3gyi mi verecek 900mhzden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirmustafa

    Avea 900 mhz frekansını 4g ağı için aldı. 4g destekleyen telefonlarda çekim sıkıntısı olmayacak ama eski telefonlar yine aynı şekilde çekecek. 4gli telefon sahipleri sinyali 4gden alınca 2g deki yük hafifleyebilir bu da eski tip telefon sahiplerinin işine gelir.. Avea 900mhz den 2g sinyali veremez.

    çok emin konuşuyorsunuz bilmediğiniz şeyler var .
    avea 900mhz 2g yayın veriyor bu yeni olan bişi değil
    kırsal kesimde veriyor .
    Bursa şehir merkezinde 2g 900mhz yayın yaptığı yerler mevcut bunuda size kanıtlarım
    ayriyettende yukarıda kanıtı ve açıklamam var 900mhz 3 g yayın yapıyor




  • Iki hafta once yenibosnada bi yere geliodum. Bina ici 3g yoktu az 2g cekiyodu. Bugun geldim asansorde telefon caldi. Bina ici 3g full. Bi baktim 900mhz gelio yayin. Bu 900mhz isi aveayi cok rahatlatacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666


    quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Nerede geçti? Yer ve mekan önemli. Burada hala Avea ve özellikle Vodafone kafasına göre şebekeyi kapatıp duruyor. :D En cimri arkadaşlar bile Turkcell hat almaya başladı. :)

    Sen ona bakma çekmeyen yerlerde full çektiriyor 900mhz
    Geçen cevap yazmış bana sonra ne olduysa geri silmiş

    Inatlaşmaya gerek yok. Eğer çift modda takilirsan önceliklendirmeden dolayı 2100mhzde 1 diş çekmeye devam eder sonra birden 900 geçer full çeker sonra 2100 sinyal bulur ve bir diş çekmeye devam eder. Ben 900mhz sabit geziyorum. Merinos parkında aşağı çevre yoluna kadar olan bölgede geziyorum şebeke hiç gitmedi. Merinostan bursarayla ertuğrula gittim şebeke hiç kopmadi. Çocuk hastanesinde bile 900mhzde asansörde 2 diş çekiyordu. Dönüşte otomatik moda aldim.tunellerde sebeke sıfırlandı h modu duruyordu. Çünkü sadece 2100mhzden 900mhze geçiş hemen olmuyor. 900 aldığımda durum daha farklı. Otomatik mod kullanıp beni suçlaman haksızlık. Benim bu işten çıkarım yok. Forumdaki arkadaşların sebeke ve batarya performansını artırmak için paylaşımda bulunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 23 Ocak 2016; 1:03:55 >




  • 5g gelince 2g kalkar ancak
  • trtunski T kullanıcısına yanıt
    900 MHz kapsaması iyi olduğu için 2100 MHz frekanslı 3G'ye göre daha fazla alan kapsayabildiklerinden, operatörler her istasyona 2G de kurmak zorunda kalmıyorlar pek.
    Yaşlılar vs. 2G kullanan bir kitle var daha henüz ve bedava cihaz vermeden kolay kolay kendi kendine 3G'ye geçmeyecek bir kitle. Arkadaşlarda bile son model 4G'li telefon olsa da ucuz konuşma için kullandıkları 2G'li 40 - 50 liralık telefonlar var. Hani çok bir yük olmasa da 2G şebekesinde yine ciddi bir kullanıcı kitlesi var o kadar.
    3G'yi vermesi de iyi olur, Bulgaristan'da 900 MHz 3G kullanılıyor mesela; dağ başı dediğin yerde 3G çekiyor sıkıntısız. Ama 1800 MHz'deki 2G hizmetini 900 MHz'e kaydırıp 1800'ü tamamen 4G için kullanması da mantıklı kendi açısından. Yapmışlardır kendi planlarını hani. Avea istasyonlarına beş bant paneller konuyor, RRU değiştirerek ister 900'den 3G verebilecekler, ister 2G.

    Kendi açımdan ise dağda tepede, çukurda kalan şelalelerde bile 3G hizmetinin çok ciddi sıkıntılar yaşamayabildiğini gördüm yeni telefon modelleri ile. 2G zor çeken yerde aynı istasyondan 3G'nin çektiği yerler gördüm. Yine 2G gibi olmasa da 3G kapsaması da yeni cihazlarla çok fena değil. Bant genişliklerini optimum kullanmaları en iyisi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Antenlerin altında kabloları takılmış mı, kaç tane kablo var? Takılmamışsa kaç tane anten girişi var? Yeni takılanlarda on tane giriş vardı gördüklerimde, herhalde beş frekansı yayın yapacak...

    Ana yol üzerinde yakın yakın çok baz istasyonu var
    Otobüsle yada bursaray ile geçiyorum o da hızlı pek göremiyorum kabloları o mahalleye de işim düşmüyor ki başka yerde yine bulurum ben nasılsa foto çeker bakarız
  • Oynatalım görelim hocam
  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=111759272

    Bir çok yerde haber oldu ayrıca. Hürriyet vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ariasoft

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yandex
    Cem Uzan sıfırı tüketti. Geri alacağını sanmıyorum açıkçası.

    Cem uzan yakın zamanda ahaber kanalında hükumet yanlısı birçok konuşma yaptı, bu gelişmeler neticesinde belki bir operatör ile dönmesine izin verirler.

    Bu arada Türk Telekom mobil konusunu Türk Telekom çalışanları bilmiyor ama sanırım gerçek olacak. İnternet'de tasarım aşamasındaki sitesiyle ilgili bir görsel paylaşmışlar, gerçek gibi duruyor.


    O verdiginiz site gorseli turk telekom un alman gurbetciler icin hazirladigi coktan beri olan sayfa. Arkadaslar burdan araklamis.


    http://www.turktelekommobile.de/tr




  • Avea şuanda 1800 ve 2100 MHz bantlarından yayın yapıyor yoğunlukla. Tabi sinyal sıkıntısı olan yerlerde de zaten 900 MHz'de çalışan baz istasyonları vardı. Eğer istasyonda 900 MHz sinyali yoksa buraya 900 MHz uyumlu sektör başı en az bir olmak üzere üç ya da dört tane anten takması gerekiyor. Bu antenlere konteynerden kablo çekmesi gerekiyor. Eski donanımın uyumluluğuna göre de konteyner içinde de 900 MHz için radyolar vs. gerekebilir.
    Tabi kırsal kesimlerdeki baz istasyonları ve şehirlerdeki bazıları zaten 900 MHz bandında çalıştığı için onlara sadece frekans ayarı çekip bant genişliklerini arttıracak. Eğer 3G yayını yapmak isterse 900 bandından antenlerden önce radyoların konması gerekiyor.
    Yazılımsal olarak radyolar destekliyorsa antenlere 900 MHz sinyal verilebilir. Ama anten 1800 MHz uyumlu olduğu için frekansı düşük bir verimle yayar ki ciddi kapsama sıkıntısı, hız ve daha çeşitli sorunlar oluşur.
    Özetle zaten 900 MHz 2G yayını yaptığı istasyonlarda çok sıkıntı değil, frekans ayarı yaparak bant genişliği ayarı yapacak. 900 MHz hiç yok ve yayın yapmak istiyorsa da oraya yeni anten, kablo vs. monte etmesi gerekli.

    Ama şu var, Avea kulelerinde çok bantlı antenler görüyorum. Bu antenlerden istendiği takdirde hem 2G, hem 3G, hem de çift ya da üç bant 4G yayını yapılabilir. Yani Avea planını yapmış, hazırlıklı geliyor. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferhatunal66

    Benim anlamadigim 900 mhz bandina 3g mi gececek 4g mi sehir disina cikinca 3g maalesef yok.aveada

    900 mh hem 3 g hem de 2 g yayını yapacak bugün adam bana böle söyledi

    tabi ben yanlış anlamadıysam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirmustafa


    Kırsal kesimde ben de oturdum 5 sene. Avea hariç diğerleri çekiuordu 900hz 2g kullansaydı o da çekerdi. Ayrıyetten 3g hakkında konuşmadım. Eski telefonlarda 3g de yok o yine onlara avantaj sağlamaZ.

    senin kırsal kesimini kapsamamış zaten belirli yerlerde kullanıyor .

    sen öyle bi yazmışın ki 900mhz den 2 g sinyal veremez diye bal gibide verir hatta veriyor da
  • 6 yildir Avea kullaniyorum ilk defa boyle bir deger aldim
    İzmir Bornova'da cok yogun olmayan bir yer sehir merkezi sayilamaz
    Cihaz iPhone 6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn216 -- 11 Aralık 2015; 11:05:38 >
  • Hangi frekanstan sinyal aldığımızı anlayabilecek bir uygulama var mi
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    900 mhzde çekim gücü artmış yorumları okudum bende evde kardeşim kullanıyor daha önce evde 2g bile zor çekerken şimdi 3g rahat çekiyor
  • JSBach kullanıcısına yanıt
    Telefon ne kadar iyi çekerse şarja o kadaar olumlu etkisi olur. Dolayısı ile 900 mhz'nin telefon şarjına olumlu etkisi olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    quote:

    Orijinalden alıntı: mimofdm


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    quote:

    Orijinalden alıntı: sssss5

    Telefon masa üstünde sabit dururken sinyal seviyesi. Batarya performansını siz düşünün.
    900mhz 3g yayını başlayana kadar şarjım çabuk tukeniyordu. Suan sabit 900mhz kullanıyorum. Kullanım sürem arttı. Otomatik modun kötü tarafı 1dis dahi çekse 2100mhze bağlanıyor. Zayıf sinyal bataryayı daha hızlı tükettiğini herkes biliyordur sanırım. Aramızda çift taşıyıcılı telefonu olan arkadaşlar varsa onlarda durum nedir. Telefonları hangi sinyale öncelik veriyor. Paylaşımları bekliyorum


    S.A sssss5 BUNU MHZLERİ 2100 YADA 900 MHZ OLDUĞUNU TELEFONUN NERESİNDEN GÖRÜYORSUN

    https://forum.donanimhaber.com/showtopic.asp?m=114066981&p=1#114098886

    burada anlattim nasil bakabilecegini.

    s.a mimofdm ben android kullanıyorum ona nasıl bakacağım

    A.s., açıkcası android hakkında bir bilgim yok, linki yolladıktan sonra aklıma geldi belki iphone kullanmıyorsunuz diye :)




  • Nigde kayseri nevsehir merkezde turk telekom lte altyapisi hazir. Ayrica 900mhz 3g yayını da var yer yer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkwood0

    Bende hattımı Telekoma taşıdım muhtemelen 2-3 gün içinde geçiş sağlanır.Telekom hattımlada test yapıp sonuçları paylaşıcam insallah pişman olmam Vodafone testleri gayet iyi çıktı daha önce hiç test yapmamıştım çünkü.Hattımı değişmemin sebebide kullandığım tarifenin fiyatı ve telefondan baktığımda bütün uygulamalarda sinyal zayıf olarak göstermesiydi.Kesik hat kullanmıyorum bu arada orjinal hat yedek çıkarmıştım

    YER : KÜTAHYA / MERKEZ

    TELEFON : İPHONE 5S

    Bu mesaja eklenen görseller:



    Vodafonenin çekim gücünü türk telekom da goremezsin




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.