Şimdi Ara

'HDP'ye nasıl oy verirsiniz vatan hainleri' diyenler bi gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle şu linkteki meclis aritmatiği similatörünü bir inceleyelim -> link
    sonra da en aşağıda kalın italik olarak insanlar neden hdp ye oy verdi onu yazacağım

size en en en ama en iyimser tabloyu çıkarttım.
    akp yi aldım %40 ın altına vurdum,
    chp yi aldım +6 puan ekledim %31 yaptım
    mhp yi 46 yıllık tarihininde türkeş zamanında bile alamadığı oy oranına taşıdım %21 yaptım
    bunlar da yetmedi hdp yi de aldım kemik oyunun bile altına çektim %5 ile meclisin dışına şutladım.
    Gönülleri olsun diye de bayıldığınız hepar saadet büyük birlik vs vs diğer oyları da %3 yaptım.. gerçi bir şey değişmiyor bu diğere yüklenince ama olsun :( dedim ya gönülleri hoş tutalım
    neyse hiç bir şeyi değiştirmeyecek şeylerle vakit kaybetmeyelim şimdi asıl meseleye dönelim.

hayırlı olsuuunnn...

akp 276 ile tek başına iktidar.
    şimdi daha mutlu musunuz? bu mu yani istediğiniz şey?
    buysa tamam arkadaşlar alalım oyları chp ye +6, mhp'ye +5 olarak basalım dopingi.
    biz de vatan haini vs gibi laflarla uğraşma meraklısı değiliz. ne ki yani herkes gibi onlara veririz oyumuzu kafamız rahat eder
    ama benim sade bir vatandaş olarak bu ülkede hala bir şeyleri değiştirebilecek oy gibi bir silahım varken neden şov için havaya sıkayım ziyan edeyim?

oyları aldık en vatan sever partilerimize taşıdık, veya aldık diğerin içinde ufak bi yer teşkil eden hepara aldık kabinde at ibi bastık oyu.
    ne değişiyor?
    hayır gerçekten ne değişiyor bana çıkın vatan haini vs demeden anlatın.

değişen iki şey var.
    bir hdp meclis dışı kalıyor. güzel
    peki iki?
    - aa akp iktidar olmuş. olsun canım hdp yok mecliste eheheh :D
    + ama akp üniter yapıyı ortadan kaldırıp başkanlık sisteminin getirmek istiyor :/
    - ama olsun ya hdp yok ehehehe :d
    + ee sen mhp'lisin (chp'lisin) üniter yapıdan yana değil misin?
    - evet ama dur şimdi hdp yok mecliste üniter yapı falan düşünemem şimdi dur az eğleneyim.

bu mu yani arkadaşlar istediğiniz tablo?
    ki şu en iyimser tabloda bile akp nin %39, chp nin %31 mhp'nin %21 alma ihtimali kaç? hadi bu ihtimali bi hesaplayın. sizce şu en iyimser tablo bile oluşabilir mi şuan?

şu tablonun bile ihtimali yoksa ne hala tatava yapıyorsunuz?

işte sizin hdp düşmanlığınızdan gözü kapalı bir şekilde hesaplayamadığınız bu gibi şeyleri akp çok soğuk kanlı bir şekilde hesaplıyor merak etmeyin.
    kimle uğraşırsa kısa yoldan koltuğa yerleşir çok iyi biliyor.

neyse gelelim neden hdp ye oy verildi olayına.

yukarıda dediğim gibi ülkenin üniter yapıdan yana ciddi bir seçmeni var.
    bunlar zamanında aynı bugün hdp ye yapılan yıpratma çalışmalarına maruz kalan mhp ye de verdiler oyunu.
    muktedir o zaman da belli partileri baraj altına itip oy çalma merakındaydı.
    bu siyaset ve seçim manevralarını iyi okumak lazım

düne de biraz atıf yaptıktan sona azıcık üniter yapıya bi değineyim.
    efendim nedir bu üniter yapı.
    şimdi bu üniter yapı öyle bir şeydir ki, bugün ortadoğuda eli ayağı nispeten daha düzgün ülke olmamızın laiklikle beraber en önemli etkenlerindendir.
    yalansa yalan deyin silelim konuyu.
    ve ben biliyorum ki ülkenin rahat %65 i bunu farkında. o yüzden de başkanlık gelecek diye de pek endişem de yok aslında
    ama bu uğurda yapılacak hukuksuz uygulamlar falan beni rahatsız edecek. bunu istemiyorum :( yapmayın öyle hukuksuzluklar :(

he diyeceksiniz ağzından yerel yönetimi düşürmeyen hdp mi üniter yapıdan yana.
    hayır
    ama zaten en zevklisi de bu oldu.
    başkanlık getirelim ama kimi başkan yapalım diyenlere seni de seni de seni de başkan yaptırmayacağız dedik.
    başkanlık hayal mesajını verdik.
    hoş şimdi hayal dedik diye bize kabusu yaşatıyorlar ama bu günler de geçecek. unutmayın,
    En güzel çocuk:
    Henüz büyümedi.
    En güzel günlerimiz:
    Henüz yaşamadıklarımız.

ve en önemlisi.
    sanıyor musunuz ki insanlar güle oynaya hdp ye oy verdi.
    yarın bir şehit haberi geldiğinde duyacağım sorumluluk beni parçalar mı?
    başkanlık gelemsin diye hdp ye verdiğim oy olası bir akp hdp koalisyonu ile beni mat eder mi?
    yarın selo çıkar biz barajı geçti ee artık bi özerklik verin bakın halk bunu istiyor der mi?
    seçim kabininde mühürü pusulaya vurana kadar düşündük bunları.
    hemen de yanında mhp vardı oysa. aslında mühürü az yana vuracak hiç bunlarla uğraşmayacaktın.
    ama bir vatandaş olarak oy silahını hiç bir şey değiştirmeyecek bir şey için mi kullanmak gerekirdi yoksa risk almak mı.

son söz arkadaşlar.
    biz burda birbirimizi yeriz ama merak etmeyin bugün son derece soğuk kanlı bir şekilde her türlü hesaplamayı yapan muktedir yarın yine çıkar buzdolabına kaldırdığı şeyleri tekrar masaya koyabilir.
    o yüzden çok da şey yapmamak lazım. herkes üzerinde yaşadığı vatanı düşünür. mühim olan ağaca değil ormana bakmak, asıl sorumluları tespit etmek.
    sorumlu olan "pkk bu süreçte silah depoladı biz de göz yumduk" diyenlerdir. onları tek silahı olan oy ile devirmek isteyenler değil.

DİP NOT: ASLINDA BİRİLERİ ONA ŞEREFSİZ BUNA VATAN HAİNİ DİYENE KADAR SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ İLE MECLİSE GELSE DE MİLLET BURNUNU TUTUP HDP YE OY ATMAK YERİNE GERÇEK FİKİRLERİNİ SANDIĞA YANISITSA

ama bi dk.. burnu tutulup oy atılan tek parti hdp değil aslında dimi :( aslında pek çok insan istemese de mhp chp akp ye oy veriyor ülkemizde. neden? oy vereceği parti barajı geçemeyecek diye.
    baraj düşerse evet hdp nin oyu azalır ama mhp ve chp nin oyu da az buz düşmez.

işte vatanı seviyor gibi düşünen bu zihniyetteki partiler maalesef kendi oyları da düşer diye baraja dokunmuyorlar.

• hala daha hdpyi aklmaya çalışanlar var hayret, madem akpyi sevmiyorsunuz chpye mhpye oy atarsınız gidip hainlere oy atmassınız, zaten chp ve mhp yeterli oyu olsa birlikte koalisyon yaparlarda nerde sizde o kafa, gidip keleşe sarjör olup burda masal anlatın

edit: onu bunu bilmem arkadaş kimse hdpye oy atıpta vatanseverlik taslamasın, ayrıca chp içindeki pkklıları temizlemedikçe hiçbir şekilde oyu artmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 14 Eylül 2015; 19:11:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

hala daha hdpyi aklmaya çalışanlar var hayret, madem akpyi sevmiyorsunuz chpye mhpye oy atarsınız gidip hainlere oy atmassınız, zaten chp ve mhp yeterli oyu olsa birlikte koalisyon yaparlarda nerde sizde o kafa, gidip keleşe sarjör olup burda masal anlatın

akp ve hdp den hatta diğer'lerden aldım +11 (yazıyla on bir) puan muhalefete doping yaptım. üstüne akp yi aldım 39'a çektim
    (hayır daha ne kadar takviye yapabilirim sen söyle)
    bak böyle bile muhalefet koalisyon kuramıyor bunu anlamak bu kadar zor mu ya?

he hdp %10 aldı meclise girdi diyelim evet o zaman da akp iktidardan düşer ama yine kolaisyon için 14-15 vekil eksik kalıyor.
    bu durumda akp de mi hdp den mi vekil alınacak.

aa yine 7 haziran tablosu :(

lamı cimi yok.
    7 haziranda chp azınlık hükümeti kurulacak bu iş huzur içinde çözülecekti.
    (bkz: hdp ye oy verip chp yi iktidar yapmak)

bilmiyorum kardeşim. ben ihtimalleri böyle böyle uzun uzun saydım ama varsa başka bir şey buyur söyle. bu olabilir de, onun için çalışalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 14 Eylül 2015; 19:13:09 >

• AKP zihniyeti, HDP'den (ya da pkk'dan) daha tehlikelidir.
    Terörü bir senedir temizlersin biter. (Bu kısmı Osman Paşa diyor, 365 günde temizlenir diye.)
    Ama AKP rejim değiştirirse bu işin dönüşü olmaz. 1 çalıyorsa başkan olduktan sonra 5 çalar bu adam. Olan millete olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 14 Eylül 2015; 19:18:05 >
  • olabilecek en iyi ihtimalleri söyleyip elinizi kolunuzu bağladığım için mi konu cevap almıyor.
    öyle bu vatan haini şu terörist bu bilmem ne şu öyle o böyle demek kolay.
    gelin siz de ihtimalleri söyleyin bakalım ülke nasıl bu çıkmazdan çıkıyor
    (not: sunacağınız ihitimaller tek başına akp iktidarı ve hdp nin baraj altı kalmasını bir arada bulundurursa iyi olur. yoksa yukarıda yazdığım ortam aynen devam edecek siz de bunu kabulleneceksiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 14 Eylül 2015; 19:19:20 >
  • Başımızdakiler gitsin de ülke önemli değil teröristler cirit atsınlar diyorsun yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş benim dediklerim mevcut chp ve mhp yönetimleri ile ne yazıkki olmaz, chpnin açıklamalarını görüyoruz hdpye hertürlü desteği veriyorlar, chp içindeki pkklıları temizlemedikçe bir yere gelemez, sen bile diyorsunki akpyi sevmediğimden hdpye atacağım. Doğrudur ak parti çözüm sürecinde hata yapmıştır ama bunun çözümü eli kanlı teröriste oy atmak değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepara falan oy vermeye devam edin.HDPye oy verenler vatan haini olsun.Ama ak parti gümbür gümbür tek başına iktidar olduğunda forum köşelerinde zırıl zırıl ağlamak yok

• yahu bu herkese vatan haini diyenlerin vatanı bir tarif etselerde bizde görsek bunların vatanı elindeki telefon klavye maus heralde vatanında yaşayanların yarısından fazlasını sevmiyor ama vatan savunmak için herkesi suçluyor
  • 1-DH de kimse bu yazıyı okumaz
    2-Özet:Arkadaş burada erdogan giderse gitsin yerine pkk da gelse fark etmez demek istemiş

Ayrica Türk tipi baskanlik sisteminde uniter yapi korunuyor bilmeyenler Burhan Kuzu nun kitabina baksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nizam-ı Cihan

1-DH de kimse bu yazıyı okumaz
    2-Özet:Arkadaş burada erdogan giderse gitsin yerine pkk da gelse fark etmez demek istemiş

Ayrica Türk tipi baskanlik sisteminde uniter yapi korunuyor bilmeyenler Burhan Kuzu nun kitabina baksın

Evet ben akp iktidar olmasın hdp olsun. Hdp en çiçek parti dedim bravo...

Mesela oldu diyelim, 50 yıl sonra hdp tek başına iktidar olmasın diye akp ye oy vermek icap etti. Veririm. Evet oyumu bu sefer de akp ye veririm. Oy vermek parti tutmak değil gençler, zarfı sandığa atarken ülkemiz için hayırlı olsun denir, inşallah benim partim iktidar olur diyerek atılmaz o zarf.

Burhan kuzu ya hiç girmiyorum. Anayasa hukukçularımiz arasında alay konusu olmasını geçtim artık halk arasında bile alay konusu bi şahıs. Millet burhan kuzu ya bakıp bu adam Prof olduysa ben de her şey olabilirim deyip yarınlara umut besliyor. Kuzu nun Tek olumlu yanı budur.

He illa bir şey demem gerekirse, yönetim sistemlerini çeşitli anayasa hukukçuları kitaplarında inceleyin, yabancı kaynaklar dahil. Başkanlık üniter devlet yapısıyla ters orantılıdır. Bunun türk tipi amerikan tipi Bangladeş tipi olmaz. Olursa da bunu burhan kuzu gibi bi zat icat edemez. Normalde esnaf olması gereken kişi çıkmış iktidarlara yarana yarana anayasa hukukçusu olmuş. Bazen tv de denk geliyor bi bakıyorum soruyorlar efendim böyle olursa anayasa ne diyor. Hoca çıkıyor. Ya şimdi bunlar günü geldiğinde konuşulur. Şimdi bir şey diyemem açıp bakmam lazım diyor. Evet bu adam anayasa hukuku profesörü ve Türk tipi başkanlık sistemi gibi bir şeyi var

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Lion

quote:

Mesela oldu diyelim, 50 yıl sonra hdp tek başına iktidar olmasın diye akp ye oy vermek icap etti. Veririm. Evet oyumu bu sefer de akp ye veririm. Oy vermek parti tutmak değil gençler, zarfı sandığa atarken ülkemiz için hayırlı olsun denir, inşallah benim partim iktidar olur diyerek atılmaz o zarf.

Burhan kuzu ya hiç girmiyorum. Anayasa hukukçularımiz arasında alay konusu olmasını geçtim artık halk arasında bile alay konusu bi şahıs. Millet burhan kuzu ya bakıp bu adam Prof olduysa ben de her şey olabilirim deyip yarınlara umut besliyor. Kuzu nun Tek olumlu yanı budur.

He illa bir şey demem gerekirse, yönetim sistemlerini çeşitli anayasa hukukçuları kitaplarında inceleyin, yabancı kaynaklar dahil. Başkanlık üniter devlet yapısıyla ters orantılıdır. Bunun türk tipi amerikan tipi Bangladeş tipi olmaz. Olursa da bunu burhan kuzu gibi bi zat icat edemez. Normalde esnaf olması gereken kişi çıkmış iktidarlara yarana yarana anayasa hukukçusu olmuş. Bazen tv de denk geliyor bi bakıyorum soruyorlar efendim böyle olursa anayasa ne diyor. Hoca çıkıyor. Ya şimdi bunlar günü geldiğinde konuşulur. Şimdi bir şey diyemem açıp bakmam lazım diyor. Evet bu adam anayasa hukuku profesörü ve Türk tipi başkanlık sistemi gibi bir şeyi var

Burhankuzuyu degilde yazdigi eseri elestir üniter devlet yapısına baskanligi kitabinda entegre etmis ac bak gerekli elestirini öyle yap

Ya sen anlamak istemiyon beni galiba ak parti dussunde pkk nın siyasi uzantısı olan bir yapi meclise mi girsin ayrica bak iyi guzel ak partiyi iktidar yaptirmadiniz ya peki 3parti neden iktidar kuramadi burdanda anlayacagimiz su ki ak partisiz bir secenek yok

• quote:

öncelikle şu linkteki meclis aritmatiği similatörünü bir inceleyelim -> link
    sonra da en aşağıda kalın italik olarak insanlar neden hdp ye oy verdi onu yazacağım

size en en en ama en iyimser tabloyu çıkarttım.
    akp yi aldım %40 ın altına vurdum,
    chp yi aldım +6 puan ekledim %31 yaptım
    mhp yi 46 yıllık tarihininde türkeş zamanında bile alamadığı oy oranına taşıdım %21 yaptım
    bunlar da yetmedi hdp yi de aldım kemik oyunun bile altına çektim %5 ile meclisin dışına şutladım.
    Gönülleri olsun diye de bayıldığınız hepar saadet büyük birlik vs vs diğer oyları da %3 yaptım.. gerçi bir şey değişmiyor bu diğere yüklenince ama olsun :( dedim ya gönülleri hoş tutalım
    neyse hiç bir şeyi değiştirmeyecek şeylerle vakit kaybetmeyelim şimdi asıl meseleye dönelim.

hayırlı olsuuunnn...

akp 276 ile tek başına iktidar.
    şimdi daha mutlu musunuz? bu mu yani istediğiniz şey?
    buysa tamam arkadaşlar alalım oyları chp ye +6, mhp'ye +5 olarak basalım dopingi.
    biz de vatan haini vs gibi laflarla uğraşma meraklısı değiliz. ne ki yani herkes gibi onlara veririz oyumuzu kafamız rahat eder
    ama benim sade bir vatandaş olarak bu ülkede hala bir şeyleri değiştirebilecek oy gibi bir silahım varken neden şov için havaya sıkayım ziyan edeyim?

oyları aldık en vatan sever partilerimize taşıdık, veya aldık diğerin içinde ufak bi yer teşkil eden hepara aldık kabinde at ibi bastık oyu.
    ne değişiyor?
    hayır gerçekten ne değişiyor bana çıkın vatan haini vs demeden anlatın.

değişen iki şey var.
    bir hdp meclis dışı kalıyor. güzel
    peki iki?
    - aa akp iktidar olmuş. olsun canım hdp yok mecliste eheheh :D
    + ama akp üniter yapıyı ortadan kaldırıp başkanlık sisteminin getirmek istiyor :/
    - ama olsun ya hdp yok ehehehe :d
    + ee sen mhp'lisin (chp'lisin) üniter yapıdan yana değil misin?
    - evet ama dur şimdi hdp yok mecliste üniter yapı falan düşünemem şimdi dur az eğleneyim.

bu mu yani arkadaşlar istediğiniz tablo?
    ki şu en iyimser tabloda bile akp nin %39, chp nin %31 mhp'nin %21 alma ihtimali kaç? hadi bu ihtimali bi hesaplayın. sizce şu en iyimser tablo bile oluşabilir mi şuan?

şu tablonun bile ihtimali yoksa ne hala tatava yapıyorsunuz?

işte sizin hdp düşmanlığınızdan gözü kapalı bir şekilde hesaplayamadığınız bu gibi şeyleri akp çok soğuk kanlı bir şekilde hesaplıyor merak etmeyin.
    kimle uğraşırsa kısa yoldan koltuğa yerleşir çok iyi biliyor.

neyse gelelim neden hdp ye oy verildi olayına.

yukarıda dediğim gibi ülkenin üniter yapıdan yana ciddi bir seçmeni var.
    bunlar zamanında aynı bugün hdp ye yapılan yıpratma çalışmalarına maruz kalan mhp ye de verdiler oyunu.
    muktedir o zaman da belli partileri baraj altına itip oy çalma merakındaydı.
    bu siyaset ve seçim manevralarını iyi okumak lazım

düne de biraz atıf yaptıktan sona azıcık üniter yapıya bi değineyim.
    efendim nedir bu üniter yapı.
    şimdi bu üniter yapı öyle bir şeydir ki, bugün ortadoğuda eli ayağı nispeten daha düzgün ülke olmamızın laiklikle beraber en önemli etkenlerindendir.
    yalansa yalan deyin silelim konuyu.
    ve ben biliyorum ki ülkenin rahat %65 i bunu farkında. o yüzden de başkanlık gelecek diye de pek endişem de yok aslında
    ama bu uğurda yapılacak hukuksuz uygulamlar falan beni rahatsız edecek. bunu istemiyorum :( yapmayın öyle hukuksuzluklar :(

he diyeceksiniz ağzından yerel yönetimi düşürmeyen hdp mi üniter yapıdan yana.
    hayır
    ama zaten en zevklisi de bu oldu.
    başkanlık getirelim ama kimi başkan yapalım diyenlere seni de seni de seni de başkan yaptırmayacağız dedik.
    başkanlık hayal mesajını verdik.
    hoş şimdi hayal dedik diye bize kabusu yaşatıyorlar ama bu günler de geçecek. unutmayın,
    En güzel çocuk:
    Henüz büyümedi.
    En güzel günlerimiz:
    Henüz yaşamadıklarımız.

ve en önemlisi.
    sanıyor musunuz ki insanlar güle oynaya hdp ye oy verdi.
    yarın bir şehit haberi geldiğinde duyacağım sorumluluk beni parçalar mı?
    başkanlık gelemsin diye hdp ye verdiğim oy olası bir akp hdp koalisyonu ile beni mat eder mi?
    yarın selo çıkar biz barajı geçti ee artık bi özerklik verin bakın halk bunu istiyor der mi?
    seçim kabininde mühürü pusulaya vurana kadar düşündük bunları.
    hemen de yanında mhp vardı oysa. aslında mühürü az yana vuracak hiç bunlarla uğraşmayacaktın.
    ama bir vatandaş olarak oy silahını hiç bir şey değiştirmeyecek bir şey için mi kullanmak gerekirdi yoksa risk almak mı.

son söz arkadaşlar.
    biz burda birbirimizi yeriz ama merak etmeyin bugün son derece soğuk kanlı bir şekilde her türlü hesaplamayı yapan muktedir yarın yine çıkar buzdolabına kaldırdığı şeyleri tekrar masaya koyabilir.
    o yüzden çok da şey yapmamak lazım. herkes üzerinde yaşadığı vatanı düşünür. mühim olan ağaca değil ormana bakmak, asıl sorumluları tespit etmek.
    sorumlu olan "pkk bu süreçte silah depoladı biz de göz yumduk" diyenlerdir. onları tek silahı olan oy ile devirmek isteyenler değil.

DİP NOT: ASLINDA BİRİLERİ ONA ŞEREFSİZ BUNA VATAN HAİNİ DİYENE KADAR SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ İLE MECLİSE GELSE DE MİLLET BURNUNU TUTUP HDP YE OY ATMAK YERİNE GERÇEK FİKİRLERİNİ SANDIĞA YANISITSA

ama bi dk.. burnu tutulup oy atılan tek parti hdp değil aslında dimi :( aslında pek çok insan istemese de mhp chp akp ye oy veriyor ülkemizde. neden? oy vereceği parti barajı geçemeyecek diye.
    baraj düşerse evet hdp nin oyu azalır ama mhp ve chp nin oyu da az buz düşmez.

işte vatanı seviyor gibi düşünen bu zihniyetteki partiler maalesef kendi oyları da düşer diye baraja dokunmuyorlar.

Acayip saçmalamışsın.
    HDP'nin barajı geçmesi için solcuların oylarına ihtiyacı yok.Kürtçülerin oyları zaten yetiyor. Hdp'nin baraj altı kalabilmesi için Doğu'da aldığı oyları kaybetmesi gerekir.
    HDP'ye oy veren solcular bu seçimde vermese bile taş çatlasa %1-2 oy kaybı olur HDP'nin.Hal böyleyken, solcu takımının Hdp'ye oy atması kepazelikten başka bir şey değildir.
    Kaldı ki,sırf AKP tek parti olarak iktidar olmasın diye HDP'ye oy vermek de kepazeliktir bana göre.
    AKP tek parti olsa ne olur, MHP ya da CHP ile koalisyon kursa ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 14 Eylül 2015; 20:22:11 >

• quote:

quote:

quote:

Burhankuzuyu degilde yazdigi eseri elestir üniter devlet yapısına baskanligi kitabinda entegre etmis ac bak gerekli elestirini öyle yap

Ya sen anlamak istemiyon beni galiba ak parti dussunde pkk nın siyasi uzantısı olan bir yapi meclise mi girsin ayrica bak iyi guzel ak partiyi iktidar yaptirmadiniz ya peki 3parti neden iktidar kuramadi burdanda anlayacagimiz su ki ak partisiz bir secenek yok

yok kardeş ben seni gayet iyi anladım. burhan kuzunun kitapçığını okumuşsun sonra buna inanmışsın savunuyorsun eyvallah. inandığının arkasında dur.
    ama ben de şunu diyorum. (ki ben demiyorum, yüzyıllardır hukuk öğretisi bu yöndedir) başkanlık sistemleri ile üniter yapı ters orantılıdır.
    yani ikisinin bir arada olması eşyanın tabiatına aykırıdır. en olası model yarı başkanlık sistemleridir ki burhan hocanın tezi bunlara yakındır.
    ama yarı başkanlık sistemlerinde üniter yapı korunmak istendiğinden başkana ciddi denetim mekanizmaları çıkarılmıştır. bizdeki anayasa mahkemsi bunların yanında solda sıfır kalır.
    ki bu mahkeme bil ne durumlara sokuldu.
    neyse hocanın tezinde denetim yok. tüki tipi diye yarı başkanlık yarı üniter yapıyyı koymuş içine. ee?
    denetim hoca? hani demokrasinin olmazsa olmazı?
    hee diyor o kısmı bilerek boş bıraktım başkan dolduracak diyor (yani mealen bunu diyor)

kusura bakma kardeim olmaz öyle sistem. yarın getirecekler bunu denetim olmadığından başkan diyecek, ya bu türk tipi de tam olmadı sanki yakışamadı tam üstüme proporsyonuma gitmedi.
    bu üniterlik falan ne koymuşsunuz bunu anayasaya? hee çıkarın bunu ya.
    -ama efendim o olmazsa olmaz.
    + ne demek olmaz? kim seçti beni siz? kim denetliyor beni? siz kim değiştirecek bunu? ben kim denetleyecek beni? siz ee beni kim seçti siz?

hocanın kitapçığında aynen bu tarz olaylar yaşanır. sesini çıkaracak denetim mekanizması da bulamazsın.

gelelim muhalefet koalsiyon kursaydı olaayına.
    zaten yukarıda dedim. lamı cimi yok chp azınlık hükümeti kurulacaktı diye.

hdp barajın altında kalsın diye bir şey yok. en yandaş ankette bile oyu %12. yani bu adamlar mclisteyken bir formül bulunmalı
    bana göre en iyisi chp azınlık hükümeti. kimseye düşman değil, herkesle oturup konuşabiliyor.

he neden kurulmadı diye soracak olursan
    valla reis anayasasını devreye soktu ve 56. madde 3. fıkraya göre, "beştepe nin yolunu bilmeyenler hükümet kurma görevinde bulunamaz" dedi.
    sonra yine anayasasını devreye soktu ve esnek olan en nadir maddelerinden biri olan "45 gümülk süre biterse seçim kararı alaBİLİRi" ben bu maddeyi esnetemem dedi.
    sonra çıktı kabul edin veya etmeyin zaten fiilen ben başkanım olm ehhehe falan dedi
    bunlar yüzünden kurulamadı koalisyon. yav görev bile gelmedi düşün

ee sen şimdi anaysayı böyle delik deşik eden birine denetim sistemi halk olan bir türk tipi başkanlığı layık görüyorsun öyle mi?
    "fiilen değil resmen her istediğini yapsın" diyorsun öyle mi?

işte bu noktada kusura bakmayın ama bizi ortadoğuda ayakta tutan üniter yapının devamı için hdp ye bile oy vermiş olanlar bundan emin olabilirsiniz her türlü engeli çıkaracaklardır.
    2007 de o kadar genareli içeri attığınızda, genelkurmay başkanını terör örgütü kurmakla suçladığınızda da karşınızda aynı insanlar vardı.
    yani tanırsnız bizi. merak etmeyin 2007 de kazamadınız yine kazanamayacaksınız.

• HDP %13 oy aldığında tek başına iktidar olduğunu zannediyor galiba bazıları.. HDP mecliste temsil edilmeli.. doğruyu savunduğu için değil, ülke demokrasi ile yönetildiği için.
  • HDP ye neden oy verdiniz diye yazılır,

Rte yi neden diktatör yaptırmadınız diye okunur.

• Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    zaten yazıda hdp nin baraj altı kalmasının imkansıza yakınlığından bahsettim.
    dediğin gibi solcular oy vermedi diyelim şeklinde aldım bütün oyları chp mhp hanesine yazdım.
    sonuçta değişen bir şey var mı? yok
    ben de bunu diyorum ne hala tatava yapıyorsunuz.
    hdp mecliste olduğu müddetçe tek başına iktidar imkanıza yakın işte.
    ve dediğine göre kürt oylarıyla barajı geçiyor zaten. ne hala rerörö yapıyorsunuz

akp tek başına iktidar olsa ne chp mhp koalisyon kursa ne olur derken?
    keşke her şey bu kadar basit olsa biz de amaaan ne fark eder kursun işte biri diyebilsek.
    dünya umurumuzda olmadan yaşayabilsek keşke :)
    hayat size güzel yemin ediyorum :) ne fark eder ya ne olur yani akp tek başına iktidar olsa :))
    çok tatlı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 14 Eylül 2015; 20:32:25 >
  • similasyonları incelediğinizde; ak partinin tek başına iktidar olmasını istemiyorsanız mhp ye veya hdp ye oy vermeniz gerekiyor. HDP den 2 puan alıp CHP ye, MHP den 2 puan alıp Ak partiye koyarsanız Ak parti 276 milletvekilini topluyor.
  • Ne demek değişen bir şey yok?
    1) Birader vekil sayısı diye bir şey var.Adamların meclisteki vekil sayısını göz göre göre arttırıyorsun.
    2)Madem değişen şey yok; neden HDP'ye oy atarak şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsun?Vicdan kaldırıyor mu? Ne sebeple CHP-Mhp dururken HDP'ye oy veriyorsun?

Şöyle saçma sapan,hiçbir siyasi analiz yapmadan yazı yazıyorsunuz ya..Gülüp geçesim geliyor ama cevap vereyim;

-akp-chp koalisyonu; kepaze muhalefet demektir; iki zıt kutup, 400'e yakın mvsi olan iki partiye nasıl muhalefet edecek?

-akp-mhp koalisyonu; CHP-HDP yakınlaşması ile gelecek birliktelik demektir; bu da özellikle chp seçmenini çileden çıkartacaktır.

Şöyle oturduğunuz yerden ülke geleceğini şekillendiriyorsunuz ya; bitiyorum resmen!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 14 Eylül 2015; 20:37:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.