Şimdi Ara

m4a88td-m evo usb 3,0--- ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar bilgisayarimda her aciliste yeni islemci bulundu hatasi yüzünden bilgisayarimi vatan bilgisayara biraktim. Bütün parcalarimi oradan almıstım. Hatanin da ana karttaki bir catlaktan oldugunu dusunuyorum. Simdi size sorum ben sistemi alirken vatan bilgisayardan m4a88td-m evo usb 3,0 ana kartla yanindada KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram (KHX1600C9D3/2G ) verdiler. Bende daha sonra ek olarak bir 2GB daha aldim ayni ramden sorunsuz olarak kullanıyordum. Ama bilgisayar acilista ilk ana kartin üzerindeki dram ledi kırmızı yanip daha sonra sönüyordu ve sistem aciliyordu. Simdi merak ettim cizgielektronik in sitesine girip uyumlu ram listesine baktim ve kingston 1600 mhz de uyumlu ramler bunlar.
    KINGSTON
    KHX1600C8D3K2/4GX(XMP)
    4096MB(Kit of 2)

KINGSTON
    KHX1600C8D3T1K2/4GX(XMP)
    4096MB(Kit of 2)
    KINGSTON
    KHX1600C9D3K2/4G
    4096MB(kit of 2)
    KHX1600C9D3K3/6GX(XMP)
    6144MB(Kit of 3)

Ve vatanin bana verdiği ram listede yok ama bu koddaki ram KHX1600C9D3K2/4G
    benim ramimin 4 gb lik hali degilmi yani kit olarak adamlar koymus benim ramden iki tane degil mi yoksa benmi yanlis biliyorum.
    Tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 10 Mart 2011; 23:52:50 >

• Ayni RAM'den takmaniz gerekiyor (MHz'si ve CL degeri ayni olacak). Farkli RAM takarsaniz, sorun cikabilir, yada anakartiniz otomatik olarak tum RAM'leri cok dusuk bir seviyeye cekip oyle calistirabilir sistemi.
  • yoğ zaten aynısından taktım benim sorum. Benim taktıgım ram 2 tane 2gblik ram ve benim ramimin kodu buKHX1600C9D3/2G . Ama ana kartın listesinde bu yok en düsük kingstonda 4048 mb var kodu da KHX1600C9D3K2/4G bu. Bu koddaki ram kit olarak 4gb satiliyor . Yani benim 4 gb lik ramim le bunun bir farkı varmı?
  • Kit olarak gelen RAM'lerin performansi biraz daha iyidir, fakat ikisi arasindaki farki gorebilmeniz imkansizdir.

Sizin RAM'in listede olmamasi, anakartinizin o RAM'i desteklemiyor anlamina gelmez. Piyasada o kadar cok RAM var ki, hepsini denemek cok zor oluyor firma icin
  • zaten ben sorunsuz bir sekilde kullanıyordumda. Simdi cizgielektronikten raminiz listede yok sorun ondan gibi bir cevap gelirmi diye sormustum. Birde o kırmızı led olayi var tabi herkestemi oyle bu ana karttan veya benzerinden kullanan birir soylerse sevinirim.

Cevabiniz icinde teşekkürler.
  • Cizgi elektronigin boyle birsey soyleyebilecegini hic sanmiyorum. Rahat olun

LED konusunda yardim edemeyecegim malesef, bu konuda ayni durum ile karsilasmis arkadaslar yardimci olsunlar size
  • arkadaşım anakarttan olabilir O.C. de bozuluoyor o anakart hatalı.. bendede aynı anakart var benzer bir sorun var linkdeki konuma bir bak... ve çizgiye güvenmiyorum artık bios güncelledigini söylüyor 2 defa ama malesef yalan..

http://forum.donanimhaber.com/m_48165147/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidynelly

merhaba arkadaslar bilgisayarimda her aciliste yeni islemci bulundu hatasi yüzünden bilgisayarimi vatan bilgisayara biraktim. Bütün parcalarimi oradan almıstım. Hatanin da ana karttaki bir catlaktan oldugunu dusunuyorum. Simdi size sorum ben sistemi alirken vatan bilgisayardan m4a88td-m evo usb 3,0 ana kartla yanindada KINGSTON 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram (KHX1600C9D3/2G ) verdiler. Bende daha sonra ek olarak bir 2GB daha aldim ayni ramden sorunsuz olarak kullanıyordum. Ama bilgisayar acilista ilk ana kartin üzerindeki dram ledi kırmızı yanip daha sonra sönüyordu ve sistem aciliyordu. Simdi merak ettim cizgielektronik in sitesine girip uyumlu ram listesine baktim ve kingston 1600 mhz de uyumlu ramler bunlar.
    KINGSTON
    KHX1600C8D3K2/4GX(XMP)
    4096MB(Kit of 2)

KINGSTON
    KHX1600C8D3T1K2/4GX(XMP)
    4096MB(Kit of 2)
    KINGSTON
    KHX1600C9D3K2/4G
    4096MB(kit of 2)
    KHX1600C9D3K3/6GX(XMP)
    6144MB(Kit of 3)

Ve vatanin bana verdiği ram listede yok ama bu koddaki ram KHX1600C9D3K2/4G
    benim ramimin 4 gb lik hali degilmi yani kit olarak adamlar koymus benim ramden iki tane degil mi yoksa benmi yanlis biliyorum.
    Tesekkürler

dediğin doğru;senin ram'in 4Gb'lık versiyonudur.. Yalnız anakarta tek slotta 4Gb ram takacaksan 64bit işletim sistemi kurmanı tavsiye ederim; yoksa hepsini görür fakat tahminimce kullanamaz..
    asusun sitesinde uygun ram listesi anakart ürün sayfasında mevcut; aynı kodlu bellekleri (2Gb ise 4Gb) kullanabilirsin ama dediğim gibi 64bit kullanman gerekir.. çizgiyi falan boşver,direk asus'un resmi sitesinden bilgiyi almaya bak.. Çünkü her sitede (üretici siteleri hariç) yazdığı gibi yanlış yazımdan kaynaklanan yanlış bilgilendirmelerden distribütör sorumlu tutulamaz
    Bende de aynı karttan var ve gskill'in F3-12800CL9D-8GBXL kodlu 4Gbx2'lik kitini aldım.. 32bit win 7 işletim sisteminde görülen toplam 8Gb, kullanılabilir 3küsür olarak gösteriyordu; silip 64bit kurdum.. kullanılabilir miktar 8gb oldu..
    umarım bu cevap yardımcı olmuştur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.