|
Grafikerim ve işlerimde m4 mac mini kullanıyorum ancak mac mini olduğundan dışarıda yada ekran olmayan bir yerde kullanamıyorum. Onu satıp üzerine bir mac mini parası daha koyup m4 macbook air almayı düşünüyorum. 13 inç 10 cpu 8 gpu 16gb ram var. Mac miniden tek farkı 10gpu değil de 8gpu içermesi. After effects, photoshop, illustrator kullanıyorum ama en ağırı after effects tabi. Mac mini de çalışırken herhangi bir sıkıntı çekmiyordum, memnundum ancak macbook'a geçince performans farkı ciddi hissedilir mi o tedirgin ediyor. Render süreleri birkaç dakika uzayabilir sıkıntı yok asıl problem editi yaparken preview da kasıp kasmaması. Eğer o kısımda çok ciddi bir fark gözlemlemeyeceksem benim için bir sorun yok. Bu arada windows tarafında da Asus Rog zephyrus g15 laptopum var. rtx 3060, 40gb ddr5 ram ( kendim yükselttim ), ryzen 7 6800hs işlemcisi var ve bu özelliklerine rağmen after effects ve özellikle photoshop ve illustrator da Mac mini'nin inanılmaz gerisinde kalıyor. Mac mini'yi aldığımdan beri laptopu iş için hiç kullanmıyorum. Bu performans farkına da anlam verebilmiş değilim. |
|

Yeni Kayıt

Sirruh
1 iOS
Konudaki Resimler
Hızlı