Şimdi Ara

M2A-VM anakart için işlemci Yardımı Lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamünaleyküm. Uzun zamanlar siteyi takip ettim çokta yararlandım Allah razı olsun. Size bikaç sorum olucak bunları birebir sormam gerekiyordu zaten.

1. Sistemim Amd athlon 64 x2 3600+ oc ile 2.52 de çalıştırıyorum.Anakartımda Asus M2a-VM. Ekran kartım Sapphire ati radeon hd 3870 512 mb 256 bit. 2 gb drr2 667 mhz ram kullanıyorum 400 mhz de çalıştırıyorum şuanda 500 mhzlik perfmoransda 5-5-5-15-19. Anakartımın cpu destek bölümüne baktığım zaman Phenom x4 leri desteklediği fakat Phenom 2 x4 leri desteklemediğini gördüm.
    bu işlemcilerin 2side 940pin olmasına rağmen neden phenom 2 x4leri çalıştırmıyor anlamadım.
    Bu soruyu sorma sebebim şudur işlemciyi yükseltmek istiyorum çünkü Oyun oynamayı çok seven birisiyim. fakat bütçem kısıtlı bende mantıklı olan en iyi sistem geliştirmesini yapmak istiyorum. bu kullandığım ANAKART'ı değiştirmeden bilgisyarımı nasıl daha iyi hale getiririm 100-150 lira harcayarak tabi ben 2.el temin edicem bunları ona göre yardımcı olursanız çok sevinirim.

Diğer sorum. İşlemci çekirdeklerim 68 derece ekran kartım 63 derece anakartım 46 derecede çalışıyor şuanda. ve sadece internertteyim o kadar. bilgisayarım genelde açık oluyor. sizce stabil çalışmasında yaptığım oc yüzünden yüksek derecede mi çalışıyor yoksa bu ısılar normal mi ? eğer değilse soğutmak için mi para harcalamalıyım yoksa oc yapmayıp soğutmak için harcayacağım para ile işlemciyimi yükselteyim? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.I.G -- 30 Nisan 2010; 0:03:41 >

• Diğer bileşenlerin nedir. Oyun oynayacaksan en önemli faktör ekran kartıdır. Diğer bileşenler daha sonra gelir.

Anakarta takabileceğin işlemci listesi

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/M2A-VM.html
  • Abi bana yardım edebilecek birisi yokmu yoksa çok karışıkmı soru sordum :)
  • Üstte arkadasın listeye bakarsan alabileceğin işlemcileri görürsün burdan 2. el olarak x2 7850 yada 6400+ almanı önerebilirm.
    Ancak 6400+ da 125W TDP ye sahip ve psu'un bunu kaldıramaz bu hd3870 ile. Psu da değişmen gerekebilir 50-60tl ye akasa 450w yada asus 400w psu alabilirsin sıfır olarak inventustan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 30 Nisan 2010; 0:21:57 >
  • Sana yardım edelim ama, neden değiştiriyorsun işlemciyi ona göre bir şey söyleyelim...
  • abi listeyi bende biliyorum yazdıklarımdan o listeye göz gezdirdiğimi anlamış olmanız lazım. listede ilk çıkan phenom x4 leri kaldırıyor anakart ama sonra çıkan 940pinleri kaldırmıyor ben onu anlamadım acaba hepsi ile test etmedilermi onu merak ediyorum..

ayrıca 230watt çin malı psu ile çalıştırdığım bi ekran kartı bu hd 3870 üstelik stabilde psu sorunum olmadı benim hiç.neyse onuda geçtim en azından bana şu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinicem.

soketi 940pin olan bi anakart gerekli bios updateleri yapıldıktan sonra her çıkan 940pin işlemciyi çalıştırırmı çalıştırmazmı? benim sorum buydu.Yani alıpda elimde patlasın istemiyorum

windows 7 ultimate x64 kullanan birisiyim şuanda gta4 ve metro 2033 oynayamıyorum.acayip kasıyor bu sistemle imzamdada görebilirsiniz.ben 1 gb daha ram alarak ve ilk phenom x4 lerden alarak yada amd 7850lerden alarak 2.el tabi bunlar.bu oyunları çalıştırabilirmiyim ?

• Bak dostum kaynaklar belli google'ı acıp bakmadım arkadasın linkten anakartın işlemci destek listesine baktım orda yazanlar belli,zorlamaya gerek yok cok ancak anakartın eski sayılır ve bu mimari de yeni sayılır amd'nin ve inanıyorum ki desteklese bu işlemcileri kesinlikle yazardı bir yerlerde.
    Psu ya qelince bence iyi bir psu al dediklrimden pc rahatlar can gelir inan, psu sistemin kalbi iyi beslemen lazım sistemi de.
    gta4 ve metro 2033 qereksiz kasıcı oyunlar. gta4 için quad ya triple core işlemci şart gibi. Metro 2033 için ztn sağlam ekran kartı gerekir ancak yine bunları belli ayarlarda oynayabilmen lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklısın psu lazım harbiden 40 liraya bi tane 2 aylık high power buldum arkadaştan onu alıcam işte 500 watt +80. eminimki ekran kartı performansı bile artacaktır.61 derecede çalışıyor yüksüz ekran kartı ilginç tabi bende soğutma olayı diye bişeyde yok :) merak var para yok. fakat oyun dendimi ben çıldırıyorum işte böyle oynayamayınca. metro 2033 çok acayiptirki bütün özelikler sonda açtığımda bile gram kasmıyor ama elimde silah düz gezinirken.. tam 1-2 yaratık çıkıyor karşıma oyun öyle bi kasıyorki benim eski p3 650 mhz 192 sd ram li bilgisayarımı hatırlatıcak kadar. evvelsi gün just cause 2 yi kurdum oda tatmin etmedi oda tekleye tekleye oynatıyor. gta 4 çok mühim değil ama örnek vermek için söylemiştim. ben biraz elimdeki olanakların kullanımını arttırmayı planlıyorum. mesela 500 watt psu gelince işlemciyi benim 3.00 ghz e çıkaranlar var öyle yapabilsem,ekran kartınıda yediği kadar overdrive yapsam ramide 1 gb arttırsam mı daha mantıklı bi iş yapmış olurum? yoksa senin bu işlemcide l3 ön bellek yok zaten sen bu işlemciyi 2.elden sat. git gene 2.el phenom x4 al koy ona oc yap 1 gb da ram al phenom x4 2 mb ön bellek + 3 gb ram + hd 3870 ile biraz oc ile en azından metro 2033 , just cause 2 , napoleon total war nfs-shift falan rahatlıkla oynarsın mı diosunuz ? yoksa sen bu sistemle naparsan yap kaç para harcarsan harca bu m2a-vm anakart ile ve bu hd 3870 ile bu oyunları very highda asla oynayamazsınmı diosunuz ?

• Kullandığınız ekran kartına o güç kaynağı kesinlikle yetmez. İlk önce kendinize gerçek değerleri veren bir güç kaynağı alınız. Oyunlar da ki kasılmalar ve sıcaklık değerlerinin yüksekliği de büyük ihtimal psu yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Kullandığınız sistem ortalama yük altın da min 300 - 350 watt güç çeker.

İşlemci olarak da AMD 7750BE İşlemciyi öneririm. İkinci el piyasası 80 tl civarıdır.

Yeni çıkan işlemcilere gelince Asus bu anakartta am3 işlemcilere destek çıkarmadı. Bu işlemcileri taksan dahi ya çalıştırmaz. Çalışsa da sorunlu şekilde çalışır. Bu işlemcilere bios çıkardığını dahi düşünürsek tam performans alamazsın.

İlla ki ben yeni nesil işlemci alacağım diyorsan Anakart ve işlemcini satarsın. 100 tl eder. Bunun parasına Biostar a785ge anakart alırsın. Sıfırı 100 tl civarıdır. Elinde ki 140 tl bütçen ile de kendine ikinci el am3 işlemci alırsın olur biter. 3870 ekran kartı da seni götürür.

Yeni çıkan oyunları full ayarlar da oynayamazsın. İstersen en iyi işlemciyi al. Farketmez. Dediğin oyunları da hd3870 ekran kartı ile min orta ayarlar da oyarsın diye düşünüyorum.

• AMD - ATHLON II X2 240 REGOR DUAL CORE 2.8 GHZ -- 102tl
    BIOSTAR A785GE AMD 785 & SB710 AM2+ DDR2 800MHz VGA & DVI Anakart -- 109tl

Toplam : 211tl

http://www.vatanbilgisayar.com/biostar-01-bio-004-00565-a785ge-amd-785-&-sb710-am2+-ddr2-800mhz-vga-&-dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42132

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2689

İşlemci ve anakartı sen 60-70tl ye sat en iyisi ya da satabilirsen daha fazla tabii ki. Sonra bu üstteki işlemci ve anakartı al,ekran kartıyla idare edersin orta çözünürlükte orta-yüksek ayarlarda AA/AF kapalı her oyunu düzgün oynarsın,daha sonra psu'da aldıktan sonra iyi ve stabil bir oc yaparsın,ekran kartının yetmediğini düşündüğünde en az bir hd5770 alırsın tabi o zamanın şartları belli olmaz yine de bakarız değiştirmeye düşündüğünde.
    x2 240 sana oc li halde oyunlarda hertürlü yeter.İşlemciyide daha sonra değiştrirsin oyun için ilk ekran kartı değişimi yaparsın.

• AMD - ATHLON II X2 240 REGOR DUAL CORE 2.8 GHZ -- 102tl
    BIOSTAR A785GE AMD 785 & SB710 AM2+ DDR2 800MHz VGA & DVI Anakart -- 109tl

bu tavsiye iyi oldu 211 liraya kendine getirir azda olsa bilgisayarını diosanız öyle yapayım en iyisi ben.sizide uğraştırdığım için kusura bakmayın teşekkür ederim yardımcı olan diğer arkadaşlarada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.