Şimdi Ara

MSİ p45 neo F anakart sorunu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartı forumdan bir arkadaştan aldım.Yine forumdan bir başka arkadaştanda Q6600 işlemci aldım.Dün bu sistemi kurmak istedim.Yine forumdan aldığım Corsair xms2 ram lerle kurdum sistemi ve çalıştırdım.Fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Kasamın ön tarafındaki lcd ekranda HDD içinde dönüp dönmediğini gösteren bölüm var ve orada HDD dönmüyor görünüyor.Ankartmı işlemcimi arızalı bilemedim.Ram leri çıkarıp anakart sesli ram uyarısı verecekmi diye bi deneme yaptım uyarı vermedi kart.Aynı şekilde ekran kartınıda çıkardım ondada uyarı yok(onboard vga yok kartta).Şimdi bu konuda görüşü olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Sizce hangi arkadaşa çemkireyim.Anakartı satanamı,işlemciyi satanamı Yardımlarınızı bekliyorum.







  • bıos ekranı bıle gelmıyorsa anakart uzerınden bıos pılı veya jumper yardımı ıle bıosu sıfırlayın yıne bıos gelmıyorsa buyuk ıhtımalle anakartta sorun vardır ( tabı ekran kartınızı sorunsuz varsayıyorum )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 1 Ocak 2014; 13:46:28 >
  • Ekran kartında sorun yok.Bios u sıfırladım.Başka bir psu bağladım.sorun aynen devam ediyor.Anakartın hangi katında sorun olabileceği konusunda fikri olan varmı arkadaşlar.Yada sorun işlemcide olabilirmi(zayıf ihtimal biliyorum) Tecrübeli arkadaşlardan yorum lütfen.
  • anakarttakı arızayı ev ortamında veya cıplak gozle bulabılmen ımkansız gıbı bırsey baska ram veya ramı farklı slotlarda dene buzzerden hata sesı alamıyorsan buyuk ıhtımalle anakart arızalıdır
    ıslemcı kolay kolay bozulan bır parca degıldır ve p45 anakartın hangı bıosla olursa olsun o ıslemcıyı acması lazım desteklememesı dıye bırsey olamaz
  • Teşekkürler hocam yorumların için.Buzzer sesi yok anakartta.Ram takılıykende ram yokkende tık yok.Anakart arızalı belliki.Forumdan alışverişlerde daha dikkatli ve seçici olmak lazım demekki.Para kaybetmeden tecrübe etme imkanımız yok maalesef.
  • böyle bir durumda yapacağın en mantıklı şey başka bir işlemciyle denemek.eğer onunla açıyorsa bios sürümüne bak.mümkünse son sürüme güncelle ve q6600'ü tak.muhtemelen çalışacaktır.ben anakartın sorunlu olduğunu düşünmüyorum.bu şekilde birkaç anakartı bu yöntemle çalıştırdığımı hatırlıyorum.
  • Bu karta uyumlu başka işlemci yok elimde şuan. Fakat hiçbir bios uayrısı vermemesi normalmi hocam kartın ne dersiniz.Mesela yukarıdada belirttim, ram uyarısı yok, ekran kartı uyarısı yok.Bunlar anakart arızalı diye düşündürdü.Siz ne dersiniz.
  • hiçbir sinyal vermemesi anakartın bozuk olduğu anlamına gelmez.çok karşılaştım bu şekildeki anakartlara.ben genelde şu yolu izliyorum.önce destek listesindeki eski bir işlemci takıyorum.açmazsa ramleri değiştiriyorum bilindik bir marka ile.genelde kingston takıyorum çalışıyor.bazen fanlar dönüyor ama bi türlü açmıyor sistem o zaman da pci-experss ekran kartını söküp eski pci ekran kartını takıp açmayı deniyorum hoop görüntü geliyor.hemen biosunu güncelleyip sistemi çalışır hale getiriyorum.o yüzden tam emin olmadan anakart bozuk dememek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slash10

    Bu karta uyumlu başka işlemci yok elimde şuan. Fakat hiçbir bios uayrısı vermemesi normalmi hocam kartın ne dersiniz.Mesela yukarıdada belirttim, ram uyarısı yok, ekran kartı uyarısı yok.Bunlar anakart arızalı diye düşündürdü.Siz ne dersiniz.

    Bİr arkadaş soylemisti

    İşlemciyi sogutusucuz tak biraz bekle ısınmıyorsa işlemci desteklemiyordur
    Yada tam tersi diger parcalar bozuk
  • Deneyip bakayım ısınıyormu.Kartın desteklediği işlemci aslında ama bunu bir deneyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.