Normal kullanımda sanırım bir fark gözükmüyor. Ayrıca tecrübelerime göre m2 ssdler cok daha fazla sıcak çalışıyor boşta bile 40 derece civarı genelde. normal ssd ise 23-25 arası yükte max 30-35 oluyor.m2 ssdler ise 60-65'e kadar çıkıyor hatta bazı m2 ssdlerin 70 filan olabildiğini gördüm. Bunlar normal değerler olsa da sıcaklık takıntınız var ise m2 ssdlere bulaşmayın. |
M2 Ssd ile Normal Ssd Düşüncelerim.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Normal SSD ler büyük ama m2 ssd ler küçük. Sanırım o yüzden fazla ısınıyor olabilir.
-
Norrmal kullanımda fark nasıl olsun :)) Oyunlarda fark ediyor,kopyalamada fark ediyor,Win kurulumunda fark ediyor.. vs
Kablo karmaşası yok, daha düşük güç tüketimi + soğutucu takıldığı taktirde sıcaklık sorunu olmuyor :)
-
M.2 ile sata SSD farkı yok gibi.
nvme desteği devreye girince değişiyor.
M.2 ile m.2 nvme aynı değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448Norrmal kullanımda fark nasıl olsun :)) Oyunlarda fark ediyor,kopyalamada fark ediyor,Win kurulumunda fark ediyor.. vs
Kablo karmaşası yok, daha düşük güç tüketimi + soğutucu takıldığı taktirde sıcaklık sorunu olmuyor :)
Prof dr konuştu :)
soğutucu takılsa da sıcak bir fark yok bende soğutucuda vardı taktım.
Windows kurulumu, Windows açılışı bir fark yok.
oyun yüklenmelerindeki fark anca 1 saniye filan.
Bu konuda test videoları var izleyebilirsiniz.
İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
-
Ben uzun süre hangisini alsam diye düşünürken bir sürü video araştırıp öğrenmiştim.
Dediğiniz gibi arada en fazla 3-4 saniye fark oynuyor. Windows kurulumu, açılışı falan olsun oyun açılmaları falan olsun en fazla dediğiniz gibi oluyor.
Bence de insanları yanlış yönlendirmeye gerek yok.
-
Kuruntu olacak durum yok bence kullandığım ürün; ADATA XPG SX8200 Pro (35-40 derece arası)
-
-
Senin sistem dandikse ne yapalım anakartın ne ? kullandığın m2 NVMe diskin ne ? Bende X570 anakarta takılı 2 adet 970 Evo NVMe var. Windows açılışı 4 saniye.Sıfırdan Windows kurulumu 3.8 saniye. Soğutucu diye tenekeyi takarsan öyle olur.
Oyun yüklemeleri 10-30-60 gb'lık oyunlarda tabii farketmez. Yükle bakalım 100GB+ üzeri, dev haritalı simulasyon oyunlarını ben bii görüyüm.Dosya boyutu ne kadar artarsa NVMe diskin hızı o kadar artar
Sen aynı oyunu pcye 10 dak.'da kurarken NMVe ile 3 dak. sürüyor
Ergen alıp takmış M2 yi işletim sistemini kurmuş ikinci diski normal SSD'ye oyun kuruyor ''aynı yeeeaaaaaaaa hiçç fark yok'' diye çıkıp geliyor
Yanii senin aklınla 3500 mb/s ile 550 mb/s aynı öyle miiiii ? Mühendisler NVMe diskleri, PCI 4.0 arabirimini can sıkıntısından öylesine yapmış o zaman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Şubat 2021; 1:34:32 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448Senin sistem dandikse ne yapalım anakartın ne ? kullandığın m2 NVMe diskin ne ? Bende X570 anakarta takılı 2 adet 970 Evo NVMe var. Windows açılışı 4 saniye.Sıfırdan Windows kurulumu 3.8 saniye. Soğutucu diye tenekeyi takarsan öyle olur.
Oyun yüklemeleri 10-30-60 gb'lık oyunlarda tabii farketmez. Yükle bakalım 100GB+ üzeri, dev haritalı simulasyon oyunlarını ben bii görüyüm.Dosya boyutu ne kadar artarsa NVMe diskin hızı o kadar artar
Sen aynı oyunu pcye 10 dak.'da kurarken NMVe ile 3 dak. sürüyor
Ergen alıp takmış M2 yi işletim sistemini kurmuş ikinci diski normal SSD'ye oyun kuruyor ''aynı yeeeaaaaaaaa hiçç fark yok'' diye çıkıp geliyor
Yanii senin aklınla 3500 mb/s ile 550 mb/s aynı öyle miiiii ? Mühendisler NVMe diskleri, PCI 4.0 arabirimini can sıkıntısından öylesine yapmış o zaman
Hocam sizde ortalama sıcaklıklar nedir 970 evoda ve ayrı olarak soğutucu bir bileşen var mı sizde?Bende m2 970 evo plus sipariş ettim.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X