Şimdi Ara

M.T.O.K yada biyoloji yada dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ailem tarafımdan sakarya M.T.O.K makine mühendisliğini tercih etmem için acayip baskı yiyorum

Ben 4 sene meslek lisesi okudum bunu hayatımın hatası olarak nitelendiriyorum. bütün lise hayatımdan birtane sağlam arkadaşlığım olmadı. hocalarıyla aram hiç iyi olmadı

amacım hep pilot olmaktı hocalar tarafından hep yadırgandım ve 1 sene neredeyse sınıfta bırakıyorlardı

bende haklı olarak artık makine suratı görmek istemiyorum sayısal hazırlandım amacım anadolu üniversitesi pilotajdı fakat sağolsun yök bizi yüzüstü bıraktı

şimdi bende hava trafik sınavlarına giricem fakat ya olmazsa? olmazsa ne yazıcağımı kafamda yerleştirmiştim fakat ailem maddi konulardan dolayı dilden girmemi istemiyor çünkü dil mezunlarının para kazanamayacağını düşünüyor

gazi marmara anadolu ünisi gibi yerlerde biyolojiyide aynı sebepten dolayı beğenmiyorlar

bana bugünden sonra ne önerirsiniz nasıl bir yol izlemem gerek sizce?

m.t.o.k bildiğiniz üzere sadece meslek lisesi mezunu alıyor ben o ortamın liseden farkı olmayacağını düşünüyorum

Okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim

• up
  • up
  • Mtok bir bölüm değildir. Bir kontenjan çeşididir.
    Teknoloji fakültesinin bir kontenjanıdır. Ancak teknoloji fakültesinin genel kontenjanıda var. Yani bütün sınıf meslek liseli olmayacak. Normal liseden mezunlarda olacak. Ayrıyetten puanı mtoktan düşük olupta normal mühendislik olan vasat üniversitelerde var.
    O kadar meslek çıkışlı diyoruz. Ancak mtoktan yerleşen adayların geneli ATL çıkışlıdır. Kendi düşüncemi söyliyim. Açıkçası atl öğrencisinin vasat bir düz liseliden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    (meslek lisesi okuduğuna göre atlnin müfredatını, staj prosedürünü ve SBS ile aldığını biliyorsundur)
    EML olupta orayı kazanan pek yoktur. Aile baskısına gelince tc kimlik no sana ait. Şifre sana ait. Ne onlara bakıyorsun?
    Meslek lisesine gittiğine pişman olman kötü olmuş, zor bir durum. Ben atl'ye gittim. Pişman değilim. Bende 1 yıl yaktım. Eğer yapabileceğine inanıyorsan 1 yıl yakmanı öneririm.(karar senin tabiki bu konuda)
    Şimdilik teknoloji fakültesinden mezun bir mühendis ile mühendislik fakültesinden mezun bir mühendis arasında yasal olarak bir fark yok. Ama ilerde fark olup olmayacağını ancak bilir kişiler ve Allah bilir.
    Burası Türkiye. Burda herşey Allah'a kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Mtok bir bölüm değildir. Bir kontenjan çeşididir.
    Teknoloji fakültesinin bir kontenjanıdır. Ancak teknoloji fakültesinin genel kontenjanıda var. Yani bütün sınıf meslek liseli olmayacak. Normal liseden mezunlarda olacak. Ayrıyetten puanı mtoktan düşük olupta normal mühendislik olan vasat üniversitelerde var.
    O kadar meslek çıkışlı diyoruz. Ancak mtoktan yerleşen adayların geneli ATL çıkışlıdır. Kendi düşüncemi söyliyim. Açıkçası atl öğrencisinin vasat bir düz liseliden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    (meslek lisesi okuduğuna göre atlnin müfredatını, staj prosedürünü ve SBS ile aldığını biliyorsundur)
    EML olupta orayı kazanan pek yoktur. Aile baskısına gelince tc kimlik no sana ait. Şifre sana ait. Ne onlara bakıyorsun?
    Meslek lisesine gittiğine pişman olman kötü olmuş, zor bir durum. Ben atl'ye gittim. Pişman değilim. Bende 1 yıl yaktım. Eğer yapabileceğine inanıyorsan 1 yıl yakmanı öneririm.(karar senin tabiki bu konuda)
    Şimdilik teknoloji fakültesinden mezun bir mühendis ile mühendislik fakültesinden mezun bir mühendis arasında yasal olarak bir fark yok. Ama ilerde fark olup olmayacağını ancak bilir kişiler ve Allah bilir.
    Burası Türkiye. Burda herşey Allah'a kalmış.

arkadaşım mesajın için çok teşekkür ederim böyle yazman biraz içimi rahatlattı

bende hayardapaşa atl makina kalıp mezunuyum dediğim gibi çok cefa çektim o yüzden düşünüyorum

şimdi birde biyoloji ve dilden mezun olan varsa görüşlerini almak isterim

• Ben fen fakültesini önermiyorum. Formasyon hakkınıda kaldırdılar. Devam edebilecekleri 2 yol var. Birincisi dershanede öğretmen olmak. Ki bu çok yıpratıcıdır. İkincisi akademik kariyer. Bu yoldada herkes akademik kariyer isteceyek ve herkes ales kasıcak. Yani bu işte yaş.
    Makine okumak seni yıpratmıştır. Ben bilişim tek. okudum. Rahattım bayağı.
    Sen mekatronik yazamıyormusun mtok'ta?
  • mf-4 194000 arkadaşım yazamıyorum sakaryada :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    d&r da 4 liraya kitaplar
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: waterloo

mf-4 194000 arkadaşım yazamıyorum sakaryada :/

Benim geçen seneki sıralamamdan iyi yine.
    O pilotaj olayında yök ne yaptıda size koydu?
  • pilotaj normalde özel yetenek sınavıyla alan bir bölümdü en başından beri

fakat bu sene sınava neredeyse 3 ay kala dedikodular ortaya atıldı sivil havacılık yüksekokulu fakülte olacak pilotaj puanla alıcak diye

böyle birşey pilotajın ilk10000 cıvarında alması demek baktığınızda thk burslu 11k ile almış

ben planör eğitimi aldım yetenek sınavlarına çalıştım şubat ayında hatta üniversiteye gidip hocalardan bilgi aldım nasıl yapılır sınavlar nasıl olur diye

ama kılavuzda bu işin puanla olacağı kesinleşti yök bize attı kazığı
  • quote:

pilotaj normalde özel yetenek sınavıyla alan bir bölümdü en başından beri

fakat bu sene sınava neredeyse 3 ay kala dedikodular ortaya atıldı sivil havacılık yüksekokulu fakülte olacak pilotaj puanla alıcak diye

böyle birşey pilotajın ilk10000 cıvarında alması demek baktığınızda thk burslu 11k ile almış

ben planör eğitimi aldım yetenek sınavlarına çalıştım şubat ayında hatta üniversiteye gidip hocalardan bilgi aldım nasıl yapılır sınavlar nasıl olur diye

ama kılavuzda bu işin puanla olacağı kesinleşti yök bize attı kazığı

Burssuzuda çok pahalı olur. Şuanda pilotaj kaçtı. O kesin. Mühendislik oku. Mühendislerin sonradan eğitimle pilot olma hakkı var. Yine paralı. Ama, o zaman geldiğinde belki maddi durumun iyi olur.

• öyle yapıcam sanırım bende ama işin sonunda olucam pilot
  • quote:

öyle yapıcam sanırım bende ama işin sonunda olucam pilot

İstemediğin mühendisliğide okuma ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

öyle yapıcam sanırım bende ama işin sonunda olucam pilot

İstemediğin mühendisliğide okuma ama.

imalatta olmassam sorun değil ben satış mühendisli falan yaparım imalata alerjim var

elden başka şey gelmiyor
  • hocam bende orayı tercih edeceğim , Sakarya Makina veya Mekatronik , bence pişman olmazsın ordaki ortam meslek lisesinden çok farklı olur emin olabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: slymndgn

hocam bende orayı tercih edeceğim , Sakarya Makina veya Mekatronik , bence pişman olmazsın ordaki ortam meslek lisesinden çok farklı olur emin olabilirsin

sonuclar açıklandığında görüşelim arkadaşım bende mekatronik ve makina yazdım

dip not: umarım bir kaç kız yüzümüze bakar :)
  • quote:

quote:

hocam bende orayı tercih edeceğim , Sakarya Makina veya Mekatronik , bence pişman olmazsın ordaki ortam meslek lisesinden çok farklı olur emin olabilirsin

haha :) hocam o konuda biraz rahat olmalısın ya , üniversitede çevre geniş olur heralde. Sakarya güzel bir şehir diyolar bence pişman olmayacağız ben İstanbuldan sonra Sakarya yazıcam
  • quote:

quote:

quote:

haha :) hocam o konuda biraz rahat olmalısın ya , üniversitede çevre geniş olur heralde. Sakarya güzel bir şehir diyolar bence pişman olmayacağız ben İstanbuldan sonra Sakarya yazıcam

bende önce eskişehir sivil hava ulaştırma ve motor bakım yazacam ne kadar gelmicek olsada

sonra mekatronik ve makina yazcam mtok sakarya

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende önce eskişehir sivil hava ulaştırma ve motor bakım yazacam ne kadar gelmicek olsada

inşallah istedikleriniz olur , sakarya olursa eğer forumdan haberleşebiliriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

inşallah istedikleriniz olur , sakarya olursa eğer forumdan haberleşebiliriz

Banada söyleyin sonuçlarınızı. Alanlarımız aynı değil ama hepimiz ATL'yiz.
    Eğer bilgisayar veya elektrik-elektronik müh. MTOK marmarada açılsaydı bende gelirdim. Ama mekatronik ve makina yazamıyorum. Tercih listem bu.
    y-mf4: 327
    sıralama: 100.809
     M.T.O.K yada biyoloji yada dil

• bana sakarya yolu gözüküyor sanırım :) tabiiki unutmazsam sonuçlarımı yazarım buraya :)

umarım bizim liseden bir iki kişiyle karşılaşmam :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.