Şimdi Ara

M.T.O.K, MTOK lar Hakkında Herşey ,,,mtok (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
5
Favori
66.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi güzel kardeşim yani artık ülkenin gelişmemesini Mühendislik Fakültelerine bağlamaktan vazgeçin. Bu dediğin fakülte yabancı ülkelerdede var ve birçoğu onlar tarafından akredite edilmiş. (Bkz: ABET,MÜDEK). Yok 19 yaşından itibaren mesleğe başlanmazmışta yok hikaye bunlar. Bu dediğin fakültelerden ne mühendisler çıktı. NASA'da CERN'de büyük projelerde. Sizin dediğinize göre Teknoloji fakülteleri muazzam süper über birşey. Peki o zaman neden akredite olamıyor. Bunları geçiniz. Göktürk-2 uydusunu kim yaptı. Mühendislik fakültesi öğrencileri. Peki Airbus için parça üreten TAİ'de çalışan mühendisler hangi fakülte mezunları Mühendislik. Yani bu iş meslek lisesinden çıkıpta ben kralım CNC kullanmayı biliyorum siz eziklersiniz demekte olmaz. Ülkemizde meslek liselerinin ne halde olduğunuda biliyoruz( İstisnalar hariç misal Tophane Meslek gibi). Daha bilgisayarın b sinden anlamayan ve okuldan 2.cilikte mezun olan arkadaşım var benim meslek lisesinin bilgisayar bölümünden mezun. Sizin halinizde ortada. Şunu kafanıza sokun Mühendis adam beyin adamıdır ama bu demek değildir mühendis uygulama görmez. Tabiki mühendis uyguluma ile bilgisini pekiştirir ama tekniker görevide göremez. Zaten Türkiye gibi ülkelerde üretim yapmayan ara eleman olan ülkemizde çok değerli patronlarımız! mühendis kavramından uzak olduğu için sizin gibi kişilere fırsat doğdu. Yani patron istiyor ki hem tekniker gibi işime yarasın hemde imza yetkisini kullanayım. Zaten kendinizi uluslararasılaştırıyorsunuzda haberiniz yok olaydan. Yani şu ayağı bırakmanız lazım. Girmişsiniz teknoloji fakültesine sonuna kadar savunmak hataları görmezden gelmek. Yok hakkımızı yiyorsunuz yok TMMOB bizle uğraşıyor ya bir sorun bu TMMOB gücü ne allah aşkına. Adamların gücü yok sembolik orada zaten bu kurum mu sizin önünüzü engelleyecek. Sizin arkadanızda hükümet var YÖK var tüm güç sizde bir gariban güçsüz TMMOB var karşınızda yok gücü varmışta engelliyormuş. Bırakın bu ayakları. Demek ki fakültelerinizin temeli o kadar dandik atılmış ki kurulduğundan beri davalık oluyor ve yetkileri alınıyor elinden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Şimdi güzel kardeşim yani artık ülkenin gelişmemesini Mühendislik Fakültelerine bağlamaktan vazgeçin. Bu dediğin fakülte yabancı ülkelerdede var ve birçoğu onlar tarafından akredite edilmiş. (Bkz: ABET,MÜDEK). Yok 19 yaşından itibaren mesleğe başlanmazmışta yok hikaye bunlar. Bu dediğin fakültelerden ne mühendisler çıktı. NASA'da CERN'de büyük projelerde. Sizin dediğinize göre Teknoloji fakülteleri muazzam süper über birşey. Peki o zaman neden akredite olamıyor. Bunları geçiniz. Göktürk-2 uydusunu kim yaptı. Mühendislik fakültesi öğrencileri. Peki Airbus için parça üreten TAİ'de çalışan mühendisler hangi fakülte mezunları Mühendislik. Yani bu iş meslek lisesinden çıkıpta ben kralım CNC kullanmayı biliyorum siz eziklersiniz demekte olmaz. Ülkemizde meslek liselerinin ne halde olduğunuda biliyoruz( İstisnalar hariç misal Tophane Meslek gibi). Daha bilgisayarın b sinden anlamayan ve okuldan 2.cilikte mezun olan arkadaşım var benim meslek lisesinin bilgisayar bölümünden mezun. Sizin halinizde ortada. Şunu kafanıza sokun Mühendis adam beyin adamıdır ama bu demek değildir mühendis uygulama görmez. Tabiki mühendis uyguluma ile bilgisini pekiştirir ama tekniker görevide göremez. Zaten Türkiye gibi ülkelerde üretim yapmayan ara eleman olan ülkemizde çok değerli patronlarımız! mühendis kavramından uzak olduğu için sizin gibi kişilere fırsat doğdu. Yani patron istiyor ki hem tekniker gibi işime yarasın hemde imza yetkisini kullanayım. Zaten kendinizi uluslararasılaştırıyorsunuzda haberiniz yok olaydan. Yani şu ayağı bırakmanız lazım. Girmişsiniz teknoloji fakültesine sonuna kadar savunmak hataları görmezden gelmek. Yok hakkımızı yiyorsunuz yok TMMOB bizle uğraşıyor ya bir sorun bu TMMOB gücü ne allah aşkına. Adamların gücü yok sembolik orada zaten bu kurum mu sizin önünüzü engelleyecek. Sizin arkadanızda hükümet var YÖK var tüm güç sizde bir gariban güçsüz TMMOB var karşınızda yok gücü varmışta engelliyormuş. Bırakın bu ayakları. Demek ki fakültelerinizin temeli o kadar dandik atılmış ki kurulduğundan beri davalık oluyor ve yetkileri alınıyor elinden.

    Hayırdır bir sıkıntın mı var ?




  • Amaçsızca ve aptalca çamur atmaya tartışmaya gerek yok. Fakülte fakültedir. Öyle yada böyle; yata yata değil, gerdire gerdire mezun ediyorlar. Önemli olan etiketi almak. Sonuç ; meslek aşkı olmadıktan sonra İtü'den mezun olsan da adam olmazsın..



    Tartışmaya gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 7 Temmuz 2014; 23:42:48 >
  • Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    hocam ben simdi gecen yıl bilgisayar web programlamadan mezun oldum bu yıl tekrar denedim sınavları sımdı bu MTOKdan hangi bölümleri tercih yapma hakkım var tabloya baktım anlamadım yardımcı olabilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leviossa

    hocam ben simdi gecen yıl bilgisayar web programlamadan mezun oldum bu yıl tekrar denedim sınavları sımdı bu MTOKdan hangi bölümleri tercih yapma hakkım var tabloya baktım anlamadım yardımcı olabilir misin?

    Hocam ben liseden mezun olalı 4-5 sene oluyor tabloya seneler önce bakmıştım eski bilgilerimle sizi yanıltmayım. Ama bilgisayar-elektronik-yazılımdı benim zamanımda şimdi ne olmuştur bilmiyorum güncel tablodan detaylı incelerseniz daha faydalı olacaktır sizin için
  • Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam hallettim cevabınız için teşekkür ederim :D
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.