Şimdi Ara

M.A.G(Massive Action Game)[OYUN ÇIKTI] [ANA KONU][PS3 EXCLUSİVE] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
0
Favori
31.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlaşıldı ilk önce şunu açıklıyım,Benim bulunduğum Tr adlı klanının özellikleri.
    -Çok az kişiyiz.
    -Çok az kişiyiz + çok az iletişim yöntemimiz var iletişim konusundan kastim ne mi ? Bluetooth headset diil,özel mesaj veya donanım haber formu,msn den fazlası gerekli,bir nette oturup konuşulcak yer.
    -Neden bu önemli,nasıl yöneten ve izleyende,izleyen sadece dinleyerek yolunu bulur,bu o kadarı yeterli.
    -Ben bu prensiple çalıştım,şu dandik bağlantım,ve FPS oyunlarının ilki Doom 1 ile başlamış PC oyuncusu,mouse bağımlısı şahsiyet olarak
    bu oyundan son derece keyif aldım. Konsol hayatımda ilk defa PS3 oldum,buarada eski N64 Quake2 oyuncuları beni öldürür yani :).
    -Şu zamana kadar yazdıklarım reklamlar,mental mastürbayon gelebilir (sabırlı olun,nankör okuyucuyular :) )
    -Bağlantımın ŞİMDİLİK olan bile bile bile (kalıcı hale gelir mi bilmem,gece 12 de oyun başlar, saat 2 ye kadar oynamak kabak tadı veriyor) verdiği yurt dışı verdiği çıkış dezavantajları, bu bir-iki-üç hafta devam edicek. Benimkisi ağırlıklı olarak baya 400-600 den aşşa inmedi. Diğerlerinin bilmiyorum belki sadece solo level 60 yapmama neden olur,böyle maça katılmak rezalete davetiye olacaktır.
    -Bir sabotage oyununda 64 dür insan sayısıdır, acquisation domination da rakamlar artar,katlanarak 2 nin katları ama takımlar sonra platoonlar vesaireler aynı kalır.

Biz bu kadar adam diiliz,kaosun babası olan bu ortamdayız,Peki en basitinden şuanda yaptığımızın klanca ilk önce gereken destek,silah ve diğer cihaz yeteneklerini almak için hızlıca ilerleyip,aynı anda pratik yaparak takımca bir şeyler yapmaya çalışmak yerine,128 kişi katliama denk oluyoruz. Açıkçası bunu onalamıyorum. Heh şu noktaya geldik "sen nesin,iki gramlık malken adam oldun ? " Ben PSN us betada geceden başladım,beta 30 saat,şuanda ise bir o kadarı var. Herhangi bir şekilde,ne dediğim,neyi kast ettiğim anlaşılmıyor,mantıklı bulunmuyorsa,beni ekleyen bütün üyeler silsin,daha fazla ve bariz tepkiniz olmayacaktır.

Son olarak: burda kimseye "ben sizden üstünüm vesaire vesaireyim" demiyorum. Tam tersine bir gün bir oyunda birbirimize karşı oynıyalım yeteneksizliğimi nişan almada görürsünüz. Kimsenin deneyimini sınamaya vesaireye davet etmiyorum. Kimsenin üstüne gitmiyorum,nasıl oynadığı ne oynadığını eleştirmiyorum. Ne kavga,ne kırgınlığa,ne de başka birşeye gerek var, çünkü bu oyun ve eğlenmemiz gerekli eğer ben bunu paylaşamıyorsam,diğerleriyle çekip gitmeliyim,sanırım bunu istifa mektubum olarak bilin :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyclog -- 9 Şubat 2010; 15:33:30 >

• Saolun arkadaşlar cevaplar için. Zaten benımde klandan kastım , toplanalım ,herkesi yenelim , rank kasalım filan değil. Ne hazzederim ne de uğraşacak vaktim var. Amacım sadece oyun içinde daha kolay biraraya gelmek ,iletişim sağlamak. Socomda da 3 5 kişiydik kafamıza göre oynuyorduk.Zorlama yok kasma yok ama oyun ne istiyorsa öyle oynuyorduk, görevse görevde yapıyorduk.
  • cylop biz genelde girince grup aciyoruz grup olunca ayni takimda klancana oluyoruz
    en asa 4-5 sdnden haric oyund A OLuyoruz bu guzel oluyor nedenmi squad lideri yabanci biri ise direk squaddan atip lider icimizden biri oluyor ve oyun daha da bi zevkli oluyor. dun ben gec girdim seni gormedim ama bu KSAM gel gruopcana oynariz gor dahada bi zevkli oluyor aksama bekliyoruz
  • Çok güzel bir mag incelemesi.

http://www.ps3turkiye.org/mag-incelemesi
  • temiz olsun bizim olsun; ordu olarak ne seçtiniz arkadaşlar, ayrı gayrı düşmeyelim.

PSN: elcamilo
  • Valor seçmeyi düşünüyorum.
  • Collector Edition sipariş vermiştim bu sabah gidip Topkapı'dan aldım bekleyemedim dağıtıcıyı, kutusu çok hoşuma gitti bu versiyonun :) Oyunda biraz alıştırma yaptıktan sonra klan olayına girebilirim kabul ederseniz.
  • sniper ile milleti avlamak mükemmel
  • tr klanimiz sver
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigboos
    Collector Edition sipariş vermiştim bu sabah gidip Topkapı'dan aldım bekleyemedim dağıtıcıyı, kutusu çok hoşuma gitti bu versiyonun :) Oyunda biraz alıştırma yaptıktan sonra klan olayına girebilirim kabul ederseniz.

hayirli olsun..
  • quote:

Collector Edition sipariş vermiştim bu sabah gidip Topkapı'dan aldım bekleyemedim dağıtıcıyı, kutusu çok hoşuma gitti bu versiyonun :) Oyunda biraz alıştırma yaptıktan sonra klan olayına girebilirim kabul ederseniz.

Bende collector aldim arkasinda icinde cikan kodla 3 tane dinamik tema indirem ve 3 farkli zirh diyor ama temalardan baska zirh filan gormedim ben ? Kodu uk psn ye girdigimde sadece 3 tane hareketli tema cikti o kadar ? Sende durum nedir ?
  • MAG İNCELEME

Zipper Interactive PS3′e özel olarak geliştirdiği MAG’ın detaylarını ilk kez duyurduğunda küçük bir şok geçirmiştik. Yapımcılar tam 256 oyuncuyu online arenada sorunsuz bir şekilde çarpıştıracaklarını iddia ediyordu.

MAG’ın iddialarını bakılırsa yapımcılar ellerini taşın değil, devasa bir kayanın altına koymuş durumda. Tamamen oyuna ait ”adanmış sunucular” sayesinde lag sorunu yaşanmayacağını ve 256 oyuncunun rahat bir şekilde savaş alanında koşturacağını iddia ediyor Zipper Interactive. Elbette bir şeyi iddia etmek oldukça kolay, önemli olan bunu başarıyla hayata geçirebilmek. Tek kişilik hikaye modu olmayan bu online FPS bakalım tüm beklentilerin altından tökezlemeden kalkabiliyor mu?

SUNUM:

MAG beklentilerimizin aksine devasa ön yükleme istemiyor bizlerden. Toplamda 120 MB’yi bulan iki yüklemenin ardından direkt olarak oyunun ana menüsüne geçiyoruz. Modern savaşları konu alan oyunun menüsü de bu tema ile oldukça uyumlu. Fonda yüksek tansiyon sahibi bir müzik hemen dikkatimizi çekiyor, elektro gitarların her an patlayacakmış gibi dingin ama tehlikeli bir ritm tutturduğu müzik etkileyici. Ayrıca görsel olarak da gri ve sarının hakim olduğu donuk ton, savaşın soğukluğu ile uyum içerisinde.

Menü tasarımının biraz karışık olduğunu söyleyebiliriz. Gerçi sadece online multiplayer moduna sahip bir oyun MAG ancak seçenek menüsünde ve karakter yaratım sürecinde kullanılan tarz pek oyuncu dostu değil, ilk başta oldukça karışık gözükecek gözünüze. Oyunda üç farklı ordu var ve en başta ordulardan birini seçmemiz gerekiyor. Bunun ardından ufak bir karakter yaratım süreci var ve ardından ordumuza ait asıl menüye ulaşıyoruz. Burada durum daha sade tutulmuş. Deploy bölümünde oyun modlarını ve eğitim seçeneğini görüyoruz. MAG’a ilk başladığınızda ufak bir eğitim yapmak zorundasınız, bunu belirtelim. Oyunun genel kontrol ve aksiyon dinamiklerini tecrübe edeceğiniz bu eğitim kısa ama çok önemli.

ÖYKÜ:

MAG online FPS oyunu olduğu için tek kişilik hikaye moduna sahip değil, bu yüzden derin bir öyküye de sahip değil. Oyun yakın bir gelecekte, 2025 yılında geçiyor. Globalleşen dünyada büyük orduları finanse etmek imkansız hale geldiği için, daha ufak boyutlarda ama yüksek ateş gücüne sahip ve paralı askerlerden oluşan özel ordular önem kazanmış durumda. Gittikçe mekanikleşen bu ordularda yakıt tüketiminin artması ve dünya kaynaklarının ters orantılı olarak azalması sonucunda rekabet artmış, dünya barışını sağlamak için kurulmuş bu ordular tüm iyi niyetlerini yitirmeye başlamıştır. Tüm bu çıkar savaşlarının sonucunda paralı ordular kendi bölgelerini ilan etmeye başlarlar ve rakiplerinin bölgelerini de ele geçirmeye çalışırlar.

Oyunun hikayesi ana hatlarıyla böyle. MAG üç adet ordu seçme şansı tanıyor demiştik, dilerseniz bu orduların özelliklerine kısaca bir bakış atalım;

S.V.E.R. : Kökeni Rusya’da olan bu ordu savaş acısı çekmiş Orta Doğu ve Rusya’daki insanları etkileyip bünyesine katmakla meşhur. Zafer için en önemli şeyin kaba kuvvet olduğunu düşünen, diğerlerine oranla ayak takımından oluşan güçlü bir ordu S.V.E.R.

Valor: Diğerlerine oranla daha standart silahlara sahip olan ordu. Bünyesine Amerika, Kanada, İngiltere ve Meksika’dan bulduğu emektar ama oldukça yetenekli askerleri katıyor ve tecrübenin savaş alanındaki en önemli değer olduğuna inanıyorlar.

Raven Industries: Yüksek teknolojiye sahip silah ve zırhlarla donatılmış olan Raven Industries, bünyesindeki askerleri Batı Avrupa ülkelerinden bulan bir ordu. Savaşta en önemli şeyin teknolojik üstünlük olduğunu düşünüyorlar.

Oyuna başlarken seçtiğiniz ordu ile devam etmek zorundasınız. Gerçi farklı hesaplar açıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Orduların avantajlarına aşağıda değineceğiz ancak şunu hemen belirtelim; S.V.E.R. üç ordu arasında en yüksek güce sahip olan ordu ve biraz dengesizlik yarattığını söyleyebiliriz.

GRAFİKLER:

MAG ilk duyurulduğundan beri asla grafikleriyle ön planda olmadı. Dahası yapımcıların bu konuda hiç bir iddiası da olmadı. O yüzden oyunu fazlasıyla eleştirme, vaatleri yerine getirememekle suçlama gibi bir durum söz konusu değil. Kabul etmeliyiz ki PS3′ün en güzel gözüken oyunu değil MAG, zaten teknik altyapıda gösterdiği başarı da görsel kusursuzluğun önünde bir engel.

Karakter animasyonları oldukça hoş, özellikle 8 kişilik ekiplerin birleşip minik bir ordu halinde hareket ettiği anlarda kalabalığın oluşturduğu görsellik göz okşuyor. Askerlerin koşarken sergiledikleri gerçekçi beden animasyonları, vurulurken düşmeleri bu tip bir online oyun için çok kaliteli. Elbette bu noktada eleştireceğimiz yerler de mevcut. Öncelikle askerler vurulduklarında ne yoğun şekilde kan efekti var, ne de alınan hasar bedenlerinde hayat buluyor. Bu açıdan bakıldığında oldukça detaysız anlara da sahne oluyor MAG. Ayrıca karakter yaratımının çok kısıtlı olması yüzünden her yerde birbirinin kopyası askerleri görüyoruz. Detaylarda farklılığın çok az olması da bu sorunun dozajını arttırmış ne yazık ki.

Haritalara baktığımız zaman ilk olarak boyutları dikkatimizi çekiyor. Bunların pek çoğu gerçekten büyük haritalar ve AA sorununun minimize edilmiş olması sayesinde en uzak noktaları bile güzelce görebiliyorsunuz (elbette detaylarda kaybolmalar yaşanıyor). Mekan tasarımları da çok başarılı. Her oyuncu kafasındaki oyun tarzına uygun noktalar bulabilir MAG’da. Siz sotecilere sesleniyorum! Sniper tüfeğiniz elinizde muhteşem noktalara saklanıp yerinizi belli etmeden düşmanları temizleyebilirsiniz. Üstelik rakipleri öldürdüğünüz zaman Killcam gibi bir özellik olmadığından uzun bir süre saklandığınız yeri koruyabilirsiniz. Killcam özelliği yok ancak bir düşmanı öldürdüğünüz zaman kamera hafifçe bulunduğunuz yöne kayıyor ve PSN ID’niz beliriyor, o kadar. Zaten bu kadar büyük haritalarda öldürdüğünüz kişinin sizin peşinize düşmesi pek mümkün değil.

Mekanlarda genelde sarı-kahverengi tonlar hakim. Depo veya artık kullanılmayan fabrikalar gibi mekanların kullanıldığı haritalar bu renk paleti yüzünden pek canlı gözükmüyor. Elbette solgun tonlar yakın gelecekteki kıyamet senaryoları için çok uygun (ister istemez Mad Max filmleri geliyor aklımıza), ancak oyunda sürekli bu koyu renkler eşliğinde oynayınca biraz içiniz kararabilir. Neyse ki; arada bir kaç harita ormanın bol olduğu, dolayısıyla yeşil tonlarının ağırlıkta olduğu mekanlara sahip. Böylece kararan içimiz bir nebze de olsun süt katılmış kahve gibi açılıveriyor.

Kaplamalar ortalama kalitede. Eğer tüm dikkatinizi kaplamalara verirseniz hemen vurulursunuz, sakın yapmayın böyle şeyler. Yakın bakıldığında tüm detaylarını yitiriyor kaplamalar ve geniş açıdan gösterdiği güzel maskesi düşüveriyor. Ancak teknik altyapıdaki kusursuz başarı bazı imkansızlıkları doğuruyor, oyunun kaplamaları da en çok ceza alan bölüm oluyor. Gene de mekanlara geniş bir plandan baktığınızda özellikle yabancı medyanın oyunu gereğinden fazla dövdüğünü söyleyebiliriz. Online temalı bir oyunda bundan daha iyi grafikler beklemek (MAG’ın sunduğu devasa özellikleri düşünerek) biraz saçma olurdu. Tam olarak 256 kişinin tek haritada koşturduğu, tek bir lag sorununun dahi yaşanmadığı oyunun bazı kusurlarını alttan almak daha akılcı olacaktır. Aynı şekilde dinamik ışıklandırmalar da ortalama bir iş çıkartıyor. Neyse ki yoğun çatışmaların altındayken ışığa bakacak halimiz yok.

Silah animasyonları ortalamanın biraz daha üstünde, poligon konusunda daha cömert davranılmış kendilerine. Uzun süredir kullanıldıklarını belli edecek şekilde pas içindeki makineli tüfekler, parlak dürbünüyle oldukça şık duran sniper tüfeği, ağırlığını hissettiğimiz roketatar gibi silahlar çeşitli detaylarla zenginleştirilmiş. Üstelik kazandığımız tecrübe puanlarıyla silahlarımızı geliştirebiliyoruz ve bu yenilikler de ufak görsel detaylar eşliğinde ekrana yansıyor.

Devamı--> PS3Turkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 10 Şubat 2010; 11:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

@profiteer
    Sanki mag'da çok iyi silahlar.Sen multi oyun oynarken iyi olup olmadığına silah modellmesine mi bakıp mı karar veriyorsun.Gerçekten bu forumda büyük cevherler var...Bize laf düşmez.

ekranın %75'ini kaplayan şey iyi değilse elime ne geçer ? saatlerce baktığım birşey midemi bulandırırsa napayım onu ? bence cevher sensin çok bilmişlik yapmayın

Bi kere böyle savunma olmaz.Mide bulandırma falan tamamiyle laf olsun torba dolsun hesabı söylenmiş gereksiz bir söz.Böyle bir şeyi savunurken biraz gerçekci olalım.
    Soru:Oyun neden kötü?
    Cevap:Silah ekranın %75'ini kaplıyor ve detay çok kötü olduğu için midem bulanıyor o yüzden kötü bir oyun.

Ayrıca ekranın %25'ini kaplıyor silah %75 ini değil.Eğer %75'ini kaplasaydı silahın olduğu yer çevre olurdu..

• bnce şu anki fiyatına değer bi oyun olmamış. ilerde 30-40tl verip zaman geçirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

GRAFİKLER:

MAG ilk duyurulduğundan beri asla grafikleriyle ön planda olmadı. Dahası yapımcıların bu konuda hiç bir iddiası da olmadı. O yüzden oyunu fazlasıyla eleştirme, vaatleri yerine getirememekle suçlama gibi bir durum söz konusu değil. Kabul etmeliyiz ki PS3′ün en güzel gözüken oyunu değil MAG, zaten teknik altyapıda gösterdiği başarı da görsel kusursuzluğun önünde bir engel.

• Farklı grupta oynamak için yeni kullanıcımı açmak gerek psnden yoksa oyun içinden farklı hesapmı? Ona göre asker seçimi yapıcam. :)
  • quote:

Farklı grupta oynamak için yeni kullanıcımı açmak gerek psnden yoksa oyun içinden farklı hesapmı? Ona göre asker seçimi yapıcam. :)

Ya farkli hesap acip ordan girip devam edeceksin.

Yada once yarattigin karakteri gozden cikardiysan oyunun basinda girerken silip yeni karakter yaratacaksin.
  • Ya bu oyun bana gelmedi sanırım, Bad company ve BF 1943'te hemen hemen her maçta ilk 3'e girerken bunda bir maçta 2-3 kişi anca vurabiliyorum. Sanırım haritaların büyüklüğünden kaynaklanıyor. :) Büyük ihtimal Bad company gelene kadar ancak oynarım aslında oyun güzel ama tenimiz uyuşmadı. :D
  • quote:

Ya bu oyun bana gelmedi sanırım, Bad company ve BF 1943'te hemen hemen her maçta ilk 3'e girerken bunda bir maçta 2-3 kişi anca vurabiliyorum. Sanırım haritaların büyüklüğünden kaynaklanıyor. :) Büyük ihtimal Bad company gelene kadar ancak oynarım aslında oyun güzel ama tenimiz uyuşmadı. :D

Valla basta bende 1-2 adam vurunca seviniyordum. Sonradan levelleri yukselttikce cosmaya basliyor insan. En son takimin birini bir pusuya dusurup 10 adami indirdim. Zaten 5 tane arka arkaya indirince muzik cosmaya basliyor gaza getiriyor insani.. . Oynayip silaha parca taktikca ozellik ekledikce daha keyifli oluyor oyun.

Ben BC2 nin demo ya bile daha girmedin. Betasinda cosmustum ama su oyunu aldim alalim elimi surmedim. Seninde biraz zamana ihtiyacin var. Hele leveli yukseltip 128 lik maca girince catisma ortamini gormen lazim.

• Evet bencede biraz zaman lazım ama dediğim gibi BC'de haritalar ufak olduğundan sanırım daha yüksek öldürme sayısı yakalıyordum... Birde anlamadığım bunda sınıf olayı nasıl; yani sniper assult vs. gibi mesela ben Raven olarak oyuna başladım ve 3 sırada dürbünlü bir silahım vardı fakat sniper değildi, daha sonra level 3 olduğumda ana menüden sniper tierinden dürbün aldım ve adamın sınıfında sniper amblemi belirdi...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.