Şimdi Ara

LYS Netim ve Kaynak kitap önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar puanlar açıklanmadan önce sorular açıklandığı zaman hesaplamıştım türkçe beklediğim gibi 31 doğru 6 yanlış geldi sayısal 28 doğru 8 yanlış hesaplamıştım iptal sorular vs. derken 26 doğru 10 yanlış çıktı

ygs 3: 306 puan 300binlerde sıralamam
    ygs 4: 301 puan 280 binlerde sıralamam

bunu lys de kaç binlere çekebilirim ? 2 senedir boşta geziyorum ilk sene mazaret gibi olcak hastalıklardan çalışamadım ayrıca aile içi çok problemler çıkmıştı 1 ay kala çalışmıştım geçen sene de doğru düzgün ygs çalışamamıştım lys ye hazırlanıp 330 puan almıştım ts 1 den ts 2 310 civarıydı ygs ise 230lardaydı

Geçen sene gene boşa gidiceğini anlayınca 1 senem bizimkilerde verdi gazı yok ablan 4 yıllık okudu dereceyle bitirdi de noldu hala boşta iş arıyor git meslek oku 2 yıllık iş olanağı olan ben de araştırmalarım sonucu lojistik yazdım puan tutmuyordu yazdıklarımın ama yinede içlerinden tutmuştu bolu abant lojistik bu sefer de maddi durum patladı bizimkiler yollamadı beni orda okuyup çalışamazdım bir yandan harçlık için aşırı yorgunluk bana yasak epilepsiden dolayı babamda özellikle lafları dizince ard arda kayıt yaptırmadım

Şimdi benim okuldan gelen 36 puan var diploma puanım 56-57 küsürlerdeydi onun yarısı düşücek şimdi onun da etkisi olcak baya

Benim halkla ilişkiler veya reklamcılık gibi bölümleri yazmam lazım 4 yıllıkta bir onlar var iş yapabilcek rts de istiyorum aslında ama arkadaşım burda ünide okuyor rtsyi berbat diyor buranın eğitimi uygulama ağırlıklı olması gerekirken full teori işliyolarmış 2 senesi boşa gitmiş bırakmış artık gitmeyi oraya o da istanbul için giricekti bu sınava tutturamazsa devam edicekmiş mecburen anlattıklarından sonra rts yi de yazamam

edebiyata ilgim var fakat öğretmenlikte en son yapabilceğim birşey boş bölüm olarak bakıyorum edebiyat felsefe gibi bölümlere gazetecilikte merakım yok arkadaşlarımın yarısı gazetecilik okuyor heves olmadan okuncak bölüm değilmiş onu anladım

Benim şuan halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi bölümleri kazanmam için bir ihtimal var mı ?
    Şuan en iddaalı olduğum ders Edebiyat geçen sene en iyi net ondaydı zaten en kötü olduğum ders ise coğrafya

İlk olarak Coğrafyadan başladım çalışmaya sırayla ya tarih edebiyat yada edebiyat tarih diye gidicem 2 yıl birikimden dolayı baya bir temel oldu coğrafya dışı notlar hazır şimdiden sadece kaynak kitaplar eksik

Eksik olan kaynaklar:
    Coğrafya LYS Konu Anlatımı (Zirve yada Final almayı düşünüyorum doğal sistemleri bitircem 1-2 güne beşeri sistemlere geçicem kitap şart oldu 1 tane)

Coğrafya LYS Soru Bankası (Bilfen alıcam büyük ihtimal bu forumda bir konuda çok önermiş bir arkadaş en özgün sorular onda demiş)

LYS Tarih Özet Anlatım (Eksik notlar varsa diye bir tane özet alıcam önemli noktaları alıyolar sadece)

LYS Tarih Soru Bankası

YGS Coğrafya Soru Bankası (Coğrafya 2 için alıcam ygs zamanı palme çözmüştüm karekök yada bilfen almayı düşünüyorum)

LYS Edebiyat Soru Bankası (Sadece LMT alıcam geçen seneki gibi geçen sene baya faydasını görmüştüm sadece onu çözerek ekstradan eser özetleri alabilirim eksikleri tamamlama açısından)

LYS Felsefe (Psikolojide sadece terimleri ezberlicem geçen seneki gibi mantıkta sembolik mantığı tekrar etmem lazım )

Birde bunların yanına her dersin çıkmış soru kitaplarını almayı düşünüyorum

bazı bahsettiğim kaynaklarda kararsız kaldım özellikle lys coğrafya konu anlatımı ve lys tarih soru bankası konusunda önerilerinizi bekliyorum

• Lys tarih konu ozetliden mi caliscan? Yoksa olmaz yani

Lys tarih sb için karekök iyi ama körfezin sbsi efsane detayı bile öğretir sana

Cografya basit zaten genel kulturle 15 net çıkar ama +20 ise limit veya bilfen sb al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RawShed

Lys tarih konu ozetliden mi caliscan? Yoksa olmaz yani

Lys tarih sb için karekök iyi ama körfezin sbsi efsane detayı bile öğretir sana

Cografya basit zaten genel kulturle 15 net çıkar ama +20 ise limit veya bilfen sb al

hayır tarih notları geçen seneden kalma var çıktı çıkartması kaldı sadece ama eksiklerim felan var diye düşünüyorum not konusunda geçen sene çalışmadığım yerden bir kaç soru gelmişti özetle o eksikleri bulurum belki diyorum

Körfezin soru bankasını geçen sene çözdüğümde beğenmemiştim tekrar eden sorular vardı baya dikkatimi çeken ve sınava yakın tarzda sorular yoktu pek
  • BURAGBA B kullanıcısına yanıt
    Tekrar eden soru tipleri bana gore daha iyi çünkü daha kalıcı olur ama tarih için +35 hedefin varsa min 7-8 sb bitir bence ben öyle yapıcam mesela bilinmedik yayınlar 8-9 TL sbsi var 200 sayfa filan 70-80 TL ayırıp eğer vaktin varsa bitirirsin 1 aya konuları bitirip sblere abanıcam YGS öncesi o kadar deneme cozdüm arki daha az çözdü benden sb çok çözdü benden daha iyi puan aldı bu defa sb denicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RawShed

Tekrar eden soru tipleri bana gore daha iyi çünkü daha kalıcı olur ama tarih için +35 hedefin varsa min 7-8 sb bitir bence ben öyle yapıcam mesela bilinmedik yayınlar 8-9 TL sbsi var 200 sayfa filan 70-80 TL ayırıp eğer vaktin varsa bitirirsin 1 aya konuları bitirip sblere abanıcam YGS öncesi o kadar deneme cozdüm arki daha az çözdü benden sb çok çözdü benden daha iyi puan aldı bu defa sb denicem

zaten hesaplamalarıma göre en çok tarih çözmem lazım +32 gerekiyor bana ygs netlerimle hesap yaptım obp puan yarıya düşücek o yüzden +32 tarih +45 edebiyat yapmam lazım şu coğrafyayı baştan bir bitiriyimde tarih ve edebiyatı yetiştirmeye bakıcam

LMT Edebiyat SB + Fem veya karekök denemeleriyle + 50 yıl çıkmış sorular alıcam edebiyatı öyle geçiricem
    Coğrafya LYS için o zaman Bilfen yada LMT alıcam duruma göre bir tane de YGS Coğrafya lazım Karekök düşünüyorum onu
    Tarih SBleri için şuan aklımda Fem + Bilfen + Yayın Denizi var iyice bir araştırıcam özellikle tarih sbleri öyle alıcam

Asıl merak ettiğim şu felsefeye zamanım kalcak mı tekrar etmek için terimleri felan sembolik mantık çok karışıktı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.